به گزارش حوزه میراث
باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری؛ سرزمین لشت نشا از مناطق قدیمی گیلان است که آثار باستانی و خرابههای موجود سابقه تاریخی آن را به قبل از اسلام میرساند.
لشت نشا از نظر موقعیت جغرافیایی در منطقه بیه پس، یعنی در غرب گیلان (غرب سفیدرود)، قرار دارد و جزء اولین مناطقی بود که مذهب تشیع را پذیرفت و به همین علت بیش از دیگر مناطق صحنهٔ درگیریها و پیکارهای خونبار و خونین بود.
به گزارش مردم محلی، با شدت گرفتن باد و طوفان در هفته گذشته، درختی از نوع درختان آزاد که در نزدیکی شهرداری لشت نشا قرار داشت به دلیل شدت طوفان و پوسیدگی ریشههایش به زمین افتاد.
این فرود با تعجب و هیجان مردم محلی همراه بود چراکه ده ها کیلو عسل از بدنه درخت خارج شد. به گفته مردم بومی منطقه این عسل سیاه و طبیعی است و در طول ده ها سال توسط زنبورهایی که تنه این درخت را به عنوان کندو انتخاب کرده بودند تولید شدهاست.
با وجود آنکه خبرها از میزان عسل بدست آمده از این درخت متفاوت است اما گفته میشود به دلیل طولانی بودن مدت زمانی که زنبورها در این درخت عسل تولید میکردند بیش از 50 کیلو عسل از این درخت بدست آمده است.
گفته میشود هنگام افتادن درخت که تنها موجب بسته شدن پیاده رو شد، 5 تا 7 کیلو عسل از آن خارج شد این امر هیجان مردم محلی و هجوم برای بدست آوردن عسل طبیعی را به همراه داشت. پس از گذشت چند روز و فروکش کردن باران بدنه درخت برای جابه جایی، تکه تکه شد که در این میان بیش از 50 کیلو عسل دیگر بدست آمد.
با وجود آنکه این خبر تاکنون از سوی هیچ مسئولی تایید نشده است اما مردم محلی همچنان بر تایید خبر تاکید دارند.
به گزارش CHN،از بازار قدیمی و حمام تاریخی علی آباد،کاخ قطبی،هتل بزرگ صدا و سیما، مسجد جامع جورشر، بقعه اقا سید محمد رضا بن موسی الکاظم (ع) با معماری ویژه،بقعهٔ آقا سید عبدالله بن موسی الکاظم (ع) با نقاشیهای دیواری قدیمی،ساحل زیبای سفیدرود، ساحل زیبای دریای خزر و بازارهای هفتگی (شنبه و سه شنبه) میتوان به عنوان جاذبههای گردشگری لشت نشا نام برد.
انتهای پیام/ اس
من اونجا بودم
من افتخار میکنم که لشت نشاء هستم
فقط کمی به لشت نشاء برسید
پروفسور بهمن مهری از چهرههای ماندگار علمی و ریاضی
-پروفسور حسین نوحدانی فارغ التحصیل رشتهٔ فیزیک اتمی
-پروفسور شادمهر ملک پور مدرک فوق دکترای شیمی آلی پلیمر از دانشگاه فلوریدای آمریکا و استاد دانشگاه صنعتی اصفهان
-دکتر رمضان علی صادق زاده فوق تخصص رشتهٔ کاربرد مخابرات در مهندسی پزشکی و نماینده مردم رشت در دوره قبل مجلس
-دکتر حسن تامینی؛ نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی
-دکتر [[محمد باقر نوبخت]]؛ نماینده سابق رشت در مجلس و عضو مجمع تشخیص مصلحت و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در دولت یازدهم
-محمد علی نقوی جورشری استاد دانشگاه گیلان
-پروفسور قدوسی
-استا میر احمد لشت نشائی ؛ استاد و معاون پژوهشی دانشگاه گیلان
- استاد مرحوم فریدون پوررضا؛ خواننده و پژوهشگر عرصهٔ موسیقی فولکلور گیلان
-غلام رضا امانی نوازنده چیره دست ویلون
-زنده یاد سید علی زیباکناری خواننده و فعال در عرصه موسیقی
-فرامرز دعایی خواننده مردمی گیلک زبان
-دکتر بیژن حسنی لیچایی، دکترای ریاضی و نویسنده چندین مقاله isi، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی فومن و معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی لشت نشا-زیباکنار
-پهلوان زنده دل؛ جهان بخش عسکری دارنده رکورد و پنج نشان قهرمانی در رشته وزنه برداری نابینایان و کم بینایان جهان
-نعمت لالهای؛ نقاش، نویسنده
به نظر بنده با توجه به امکانات کم زیباکنار و شهر بودن لشت نشاء ، این شهر از پتانسیل خوبی برای سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران برای طرح های عمرانی و شهرسازی خواهد بود .
* * * شهر من ، لشت نشاء * * *
مهد هنرمندان گیلانی
خبر کاملا درسته ! خودم دیدم !!
زنده باد لشت نشا
ولی کاش یکم به این شهر رسیدگی میشد نه اینکه فقط بگیم شهر تاریخیه.
شهر تاریخی همونجوری مثل گذشته مونده، چون اصلا بهش رسیدگی نمیشه.