سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه /

ریجاب قطعه ای ازبهشت

ریجاب در ۱۲۰ كيلومتري شمال غرب كرمانشاه در مسير دالاهو به سرپل ذهاب و در ميان قله هاي برفگير، دره های عمیق، دامنه هاي پوشيده از درخت و در كنار رودخانه اي خروشان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

منطقه ريجاب از نظر جغرافيايي منطقه اي كوهستاني و داراي آب و هوايي معتدل است كه از طرف شمال به كوه هاي دالاهو منتهي مي شود.

وجود باغ هاي انجير، گردو و انار و رودخانه خروشان ريجاب كه سرچشمه رودخانه الوند است، برگي از طبيعت را در اين منطقه ورق زده است.

از آنجا كه ريجاب در منطقه اي كوهستاني قرار دارد، وجود كوه هاي زيباي تلاش، مله سوره (گردنه سرخ)، تاش خزي، كچلي تلار، كاو، قله برزه، گل دره و ... در اين منطقه جذابيت دوچنداني به ريجاب داده است و بهانه اي را نيز براي كوهنوردان و جوانان براي ديدار و گذران ايام تعطيل در اين منطقه به وجود آورده است.

دره هاي زيباي دره لرز، دره تاويان، انجير كلان و... و چشمه هاي ريجاب بالا، چشمه كاك غفور، چهارچشمه، چشمه ملاواز، دليق و ... از جمله جذابيت هاي اين منطقه براي گردشگران است.

اما جاذبه هاي ريجاب تنها محدود به طبيعت زيباي اين منطقه نيست، به عقيده بسياري از شرق شناسان و تاريخ نگاران به دليل استقرار نخستين حكومت ها در غرب، اين منطقه داراي غناي باستاني فراواني است

از آثار باستاني اين منطقه مي توان به مسجد «عبداله بن عمر» اشاره كرد كه يكي از قديمي ترين مساجد ايران به شمار مي رود. براساس نوشته هاي تاريخي در مورد اين منطقه برخلاف برخي مناطق ديگر جزو نخستين كساني بودند كه به اسلام ايمان آورده و به ترويج آن پرداختند.

از ديگر آثار باستاني موجود در منطقه ريجاب مجموعه بناهاي يادماني قلعه يزدگرد است كه در ۱۵ كيلومتري سه راهي ريجاب به سر پل ذهاب قرار دارد. اين مجموعه از طرف شمال غرب با پرتگاه تندي كه از شيب آن كاسته مي شود به جلگه ذهاب مي رسد و از طرف شمال و شمال شرقي به صخره هاي پلكاني دالاهو منتهي مي شود.

باستان شناسان قدمت اين بنا را به دوره ساساني نسبت داده اند. اين منطقه كه با عنوان قلعه يزدگرد در ادبيات باستان شناسي شناخته مي شود، داراي وسعت تقريبي حدود ۴۰ كيلومتر مربع و شامل چند محوطه در كنار هم است.

علاوه بر قلعه يزدگرد در ابتداي باغ هاي ريجاب قلعه اي وجود دارد كه در زبان محلي به آن قلعه گه (قلعه كوچك) گفته مي شود.  اگر مسیر جاده قدیم راه ساسانی را از پل دروازه به طرف سراب ادامه دهید نزدیک به آسیاب خراب قدیمی منطقه ریجاب، ۵ نقطه تراشیده شده در سنگ را خواهید دید که اهالی محل به آن ها «بهشت و دوزخ» می گویند.

این صفحه های تراشیده شده طوری قرار دارند که چهار عدد آنها در کنار هم حجاری شده و یکی در زیر آنها قرار گرفته است.

صفحات تراشیده شده مستطیل شکل بوده و چهار عدد با تاق جناقی ساخته شده و تنها یکی از آنها تاق گهواره ای شکل دارد./ب

 

 

برچسب ها: ریجاب ، قطعه ، بهشت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.