به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، دو انفجار پیاپی در حالی بیروت و نزدیک ساختمان سفارت ایران در لبنان را لرزاند که ساعتی بعد، گردانهاي «عبدالله عزام» وابسته به گروه تروريستي القاعده مسئوليت این انفجارها را برعهده گرفت. حادثه ای که ناشي از انفجار خودرويي بمبگذاري شده و با فاصله چند دقیقه از یکدیگر بوده و به کشته شدن 23 نفر و زخمی شدن بیش از 150 نفر انجامید.
اما گردان های عبدالله عزام چگونه شکل گرفته اند و با چه هدفی این انفجار را برنامه ریزی کرده اند؟
اين گروه شبه نظامي که در سال 2009 تشكيل شد و در لبنان و شبه جزيره عرب فعاليت داشته و حالا به عنوان یکی از گروه های تروریستی فعال در سوریه، با تروریست ها و معارضان سوری همکاری می کند. این گروهک حدود سه سال پیش به تانكر حامل نفت ژاپن در تنگه هرمز حمله كرد. آنهاعلاوه بر انفجار سه سال پیش در نفتکش ژاپنی در تنگه هرمز، طی 9 سال اخیر مسئولیت چند حمله مرگبار دیگر را پذیرفته اند. این گروه به عنوان شاخه ای از گروهک تروریستی القاعده شناخته می شود،عبدالله عزام اهل فلسطین و یکی از مبارزان خارجی بود که در افغانستان با ارتش شوروی می جنگیدند و حدود چهارده سال پیش بر اثر انفجار بمب در پاکستان کشته شد. گردان های عبدالله عزام در یکی از اطلاعیه های خود، موجودیت لبنان به عنوان کشوری مستقل را به رسمیت نشناخته و از آن به عنوان بخشی از «بلاد شام» نام برده که نام لبنان برخود نهاده است. این گروهک ، سه سال پیش و در آستانه سفر «محمود احمدی نژاد» به لبنان هم با صدور اطلاعیه ای تهدید کرده بود که اگر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران پا به خاک لبنان بگذارد، این کشور را به لرزه درخواهد آورد و دست به اقداماتی «خارج از حد تصور» خواهد زد.
این اطلاعیه حزب الله لبنان را هم جماعتی معرفی کرده بود که طرح ایران را برای تبدیل بلاد شام به کشوری شیعه اجرا می کند و حزب الله را تهدید کرده که در بیروت و بنت جبیل و قانا، سه شهر لبنانی که قرار است آقای احمدی نژاد از آنها دیدن کند، هدف حمله قرار خواهد گرفت. تهدیدی که البته هیچ وقت عملی نشد.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» هم سال گذشته در مقاله ای، با اشاره به این موضوع که گروه تروریستی عبدالله عزام، حزبالله و دیگر گروههای مقاومت را تهدید کرده «در صورتی که همچنان به حمایت خود از نظام سوریه ادامه دهند، آنها را مورد حمله قرار خواهد داد» از این اتفاق ابراز خوشنودی کرد تا به نوعی این گروهک را هم پیمان خود معرفی کند.