سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف روستاییانی که «یارانه» گیرشان نیامد +نقشه

همین چند سال پیش بود که مردمانی در منطقه پیدن کوئیه جنوب کرمان کشف شدند که شناسنامه داشتند اما نمی دانستند به چه درد می خورد اما شاید این روزها قدرش را بیش از هر زمانی بدانند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، «جمعيت يارانه بگيران بيش از جمعيت 77 ميليوني کشور است» اين خبر را چند هفته پيش محمدباقر نوبخت سخنگوي دولت اعلام کرد. در همان زمان خبر ديگري هم در رسانه ها انتشار یافت که بعضي با شناسنامه اموات، يارانه اضافي مي گيرند. اما آن روی سکه روستائياني هستند که يارانه گیرشان نیامده و از این دریافتی ماهانه دولت محرومند و صد البته از گذشته هم در محرومیت به سر می برند.

این مردمان در کجا زندگی می کنند؟ حداقل تا آنجایی که اکنون مشخص شده، می دانیم عده ای از آنها در مناطق بین خوزستان و لرستان زندگی می کنند که نه مسئولان خوزستانی و نه مدیران لرستانی از آنها حمایت خاصی نمی کنند.

در 3 روستای مهم این منطقه از 20 تا 30 خانوار زندگی می کنند؛ مناطقی کوهستانی و خطرناک که برای رسیدن از شهر به آنجا تا 5 روز پیاده روی وقت لازم است، روستاهایی منطقه معلم و مدرسه ندارند اما به خاطر صبر و غیرتشان، به قهرمانان قصه ها شباهت دارند .

علی حسین شمسی، بهورزی است که از سال 65 به این مناطق رفت وآمد و به کار این مردم رسیدگی می کند، شمسی حالا در آستانه بازنشستگی قرار دارد اما حاضر نیست این مردم را تنها بگذارد و می گوید آنها واقعاَ به کمک نیاز دارند .


صحبتهای علی حسین شمسی-بهورز روستا

بررسی های صبحانه نشان می دهد محل زندگی این افراد در منطقه ای به نام « پشت کوه بختیاری» قرار دارد که همانطور که گفته شد، بین دو استان جنوب غربی کشور است و حتی پیرمردهای این منطقه به دلایل مختلف دارای شناسنامه نیستند. یکی از علل این موضوع طبق معمول ضوابط دست و پا گیر اداری است.


منطقه بین دو استان و رودخانه مذکور در این نقشه مشخص است

وقتی تعدادی از روستاییان به ثبت احوال مراجعه کرده اند، به آنها گفته شده چون شناسنامه پدربزرگشان برای لرستان است باید از طریق این استان پیگیری کنند و در لرستان به آنها گفته شده چون محل سکونتشان در مرزهای جغرافیایی خوزستان است، به این استان بروند!

به گفته مسئولان محلی، اهالی روستاهای این منطقه مانند دهستان «احمد سلامه و آقا سیدمحمود» به علت وجود رودخانه ای عریض همچنان از گرگر برای حمل و نقل استفاده می کنند که خطرات این وسیله در گزارش مشهور خبرگزاری مهر، به اطلاع مردم و مسئولان رسیده است و حال اگر مسئولان می گویند شناسایی دهک های پر درآمد که ماشین خوب دارند و حساب بانکی مکفی، کار مشکلی است اما باید گفت آیا شناسایی اینگونه دهک های ضعیف از شناسایی دهک های پر درآمد سخت تر است ؟

منبع: صبحانه آنلاین
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۱
نرگس
۱۹:۵۴ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
وای بر بسیجیان ان منطقه کجایند مردان خدا دردناک است درود بر خبرنگار جوان کاش مردی بودم و......
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
اگه راست میگین که مشکل رو زمین نمی زارین بمونه مشکل اینا رو 24 ساعته پی گیری کنید وحل کنید تا همه باهم خوشحال بشیم .چه جور واسه این مشکلا که خیلی م مهم ساکت نشستین ؟
ناشناس
۱۹:۲۴ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
خیلی جالب بود ولی شاید کسانی دیگه مثل اینان باشند
شیرمرد
۱۶:۲۲ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
اینان مردمان زحمت کشی هستند که از اصالت نیاکان خود دفاع کرده و از ما بهترند چون صاف و ساده و صمیمی هستند
جواد
۱۴:۲۰ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
باتشکر. مرزنشینان درمناطقی ازبلوچستان ایران هم چنین مواردغم انگیزی دارند.
رضا خوان یغما
۱۲:۴۱ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
از مسئولان تقا ضا میشود کمکشان کنید خدا خیرتان دهد
احمد منزوي
۲۲:۵۳ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
اللهم عجل لوليك الفرج
منصور
۲۲:۰۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
درود بر شما که این مطلب را رسانه ای کردید
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۹ آبان ۱۳۹۲
از باشگاه خبرنگاران .
مجید
۲۱:۲۷ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
مشکل این بیچاره ها اینکه اینها را به هم پاس می دهند و اینها را گرفتار کاغذ بازی اداره ها می کنند چیکار باید کرد تا واقعا از این بروکراسی اداری بیرون بیایم
مرتضی
۲۰:۵۵ ۲۸ آبان ۱۳۹۲
خیلی جالب بود اما ناراحت کننده