سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زماني که نوجوان 10 ساله عملکرد يک کودک 5 ساله را دارد

عقب ماندگي ذهني اختلالي است که با عملکرد هوشي زيرحد طبيعي و اختلال در مهارت هاي انطباقي مشخص مي گردد. منظور از مهارت‌هاي انطباقي انجام کارهايي است که در هر سن خاص به طور معمول از فرد انتظار مي رود.

ياسمي متخصص مغز و اعصاب در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: عقب ماندگي ذهني يک بيماري مغزي است که سن عقلي فرد از سن زماني او عقب مانده و کمتر است و علت عقب ماندگي ذهني در بيشتر موارد معلول نيست در اين بيماري ممکن است کودکي 10 سال داشته باشد ولي از نظر عقلي و رواني مانند کودک 5 ساله باشد.

وي افزود: در ايجاد عقب ماندگي هاي ذهني علاوه بر عوامل ارثي مواردي همچون ازدواج هاي فاميلي، عفونت هاي مادر در دوره بارداري مانند سرخجه و سيفليس نيز موثر است.

براي پيشگيري از عقب ماندگي ذهني خانم ها بايد قبل از بارداري درسن 20 سالگي و پس از 35 سالگي با پزشک مشورت کرده و بدون اجازه پزشک هيچ دارويي مصرف نکنند. در صورت داشتن کودک مبتلا به عقب ماندگي ذهني و يا مسابقه عقب ماندگي ذهني در خانواده قبل از بارداري با پزشک مشورت کنند.

اين متخصص با خانواده بيمار عقب مانده ذهني توصيه کرد: از داشتن چنين کودکي احساس ناراحتي نکنند کودک را تحقير و تنبيه نکنند و اجازه ندهند ديگران او را مسخره کنند و يا به او آزار برسانند به تغذيه، واکسيناسيون و بهداشت عمومي کودک مانند ساير کودکان خود توجه کنند.

انتظار والدين از فرزند بايد برابر توانايي هوشي او باشد در آموزش او سعي و کوشش بيشتري نمايند. افراد بزرگسال عقب مانده را تشويق کنند که کار و حرفه ساده اي بياموزند. سعي کنند توانايي هاي فرد عقب مانده را بالا ببرند.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.