وي ادامه داد: تسهيلات ارائه شده به واحدهاي مسکوني روستايي 50 درصد از هزينههاي ساخت را تامين ميکند و مابقي را بايد خود متقاضيان هزينه کنند.
معاون امور بازسازي مسکن روستايي بنياد مسکن در ادامه توضيح داد: در بخش مسکن روستايي دولت و بنياد مسکن توانايي ارائه 100 درصد از تسهيلات مسکن روستايي را ندارند و تنها 50 درصد از اين هزينهها را متقبل ميشوند.
وي در ادامه گفت: اين تسهيلات با توجه به تورم و افزايش قيمت مصالح ساختماني قابل قبول نيست و بنياد مسکن سعي در افزايش سقف تسهيلات دارد.
وي با اشاره به اينکه طبق قانون هر ساله 15 درصد به سقف تسهيلات واحدهاي مسکوني روستايي اضافه ميشود، گفت: از سال 89 تاکنون سقف تسهيلات اضافه نشده و همان 12 ميليون و500 هزار تومان است.
مهديان در ادامه اظهار داشت: طبق قانون در حال حاضر بايد تسهيلات ارائه شده به واحدهاي مسکوني روستايي بايد 16 تا 17 ميليون تومان باشد که متاسفانه در حال حاضر همان 12 ميليون و 500 هزار تومان است.
وي در ادامه يادآور شد: بنياد مسکن در سال جاري پيشنهاد 18 ميليون تومان را براي تسهيلات واحدهاي مسکوني داده است.
معاون امور بازسازي مسکن روستايي با بيان اينکه معاون اول رئيس جمهور پيشنهاد افزايش سطح تسهيلات را به بانک مرکزي ابلاغ کرده است، گفت: در حال حاضر اين پيشنهاد در بانک مرکزي در حال بررسي است.
مهديان در ادامه توضيح داد: طبق قانون ساماندهي دولت بايد هر ساله مابهالتفاوت سود تسهيلات را به بانکها ارائه کند که متاسفانه 8 سال است اين مابهالتفاوت به بانکها پرداخت نشده است.
مهديان در ادامه يادآور شد: بنياد مسکن به دليل ندادن اعتبارات از سوي دولت مبلغي در حدود 1 ميليادرد تومان به بانکها براي ارائه تسهيلات بدهکار است بنابراين بانکها هيچ رغبتي براي پرداخت تسهيلات ندارد.
وي در ادامه اظهار داشت: تسهيلات سال 91 واحدهاي مسکوني روستايي توسط تمامي بانکها به جز بانک سپه و ملت ارائه ميشود.
وي در ادامه يادآور شد: تاکنون تنها 50 درصد از اين تسهيلات ارائه شده و روند کار به کندي پيش ميرود.
معاون امور بازسازي بنياد مسکن در ادامه خاطرنشان کرد: بنياد مسکن سالانه 200 هزار واحد مسکوني روستايي را مقاوم سازي ميکند و توان پرداخت تسهيلات براي تمامي متقاضيان مقاوم سازي واحد مسکوني روستايي را دارد.
انتهاي پيام/