سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

ضریح جدید ابراهیم مجاب(ع) آماده انتقال به کربلای معلی است

جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی گفت: ضریح جدید ابراهیم مجاب(ع) آماده انتقال به کربلای معلی است.

  مسافر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود : طراحی این ضریح مطهر به دست توانمند استاد نگارگر و قلم‌زن و خوشنویس معروف استان مرکزی استاد باباخانی از شهرستان اراک واگذار شد.

وی گفت: استاد باباخانی دارای طبع هنری بسیار زیبا است که در تمامی کارهای وی این ذوق و سلیقه هنری به چشم می‌خورد، از مهم‌ترین آثار وی اثر سنگ آب یا دوست کامی در موزه wipo ژنو سوئیس و تاسیس موزه هنری سلطان‌آباد اولین موزه خصوصی کشور در سرای کاشانی بازار اراک است، طراحی ضریح مطهر الهام گرفته از شخصیت متعالی سید ابراهیم مجاب(ع) بوده و در فضای معنوی کربلا و اجرای نقوش اسلامی ایرانی انجام پذیرفته است.

جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی با اشاره به خطاطی ضریح گفت : خطوط نقش بسته شده بر طلا و معرق داخل ضریح مطهر شامل سوره توحید، سوره قدر، سوره اعلی، آیةالکرسی، اسماء جلاله و نام مبارک ائمه علیه‌ السلام توسط خطاط نام آشنای جهان اسلام استاد احمد ناجی از کشور عراق نوشته شده است و تقریبا اکثر خطوط مورد نیاز حرم حسینی توسط وی انجام می‌پذیرد و با هنر خود آثار بی‌نظیری در حرم حسینی بر جای نهاده است.

وی برآورد اولیه هزینه ساخت ضریح را 30 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود : هزینه نهایی ساخت ضریح 40 میلیارد ریال بوده که از محل نذورات مردمی تامین شده است.

به گفته جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی مدیر، طراح صنعتی و ناظر فنی این پروژه عباس فخاری، طراح هنری و ناظر قلم‌زنی استاد محمد مهدی باباخانی، ساخت چارچوب و سرپرست گروه نجاری استاد محمد علی نوری، سرپرست گروه قلم‌زنی استاد داود سلیم‌آبادی، سرپرست گروه معرق‌ کاری استاد سلیمانی، سرپرست گروه مینا کاری استاد چاووشی، سرپرست گروه ساخت گوی و ماسوره استاد خبوشیان، سرپرست گروه زرگری استاد داوری، سرپرست کارگاه حجت‌الله گودرزی و خطاط آیات قرآن و احادیث ضریح استاد احمد ناجی از آستان مقدّس حرم حسینی بودند.

مسافر مساحت ضریح را حدود 17.55 مترمربع، طول ضریح را 2.70 متر اعلام کرد و گفت : عرض ضریح دو متر، ارتفاع آن 3.25 متر و وزن کلی ضریح حدود شش تن است و این ضریح دارای 9 پنجره و یک درب است که جنس سازه از چوب ساج با عمر حداقل 300 سال است.

وی مقدار مس مصرفی در این ضریح را 500 کیلوگرم اعلام کرد و افزود : مقدار نقره استرلینگ مصرفی در این ضریح یک‌هزار و 150 کیلو ، مقدار طلای 18 عیار مصرفی 4 کیلوگرم و تعداد هنرمندان نقش آفرین در پروژه 50 نفر از هنرمندان برجسته استان بوده‌اند.

جانشین ستاد بازسازی عتبات عالیات استان مرکزی گفت : جنس سازه چوبی ضریح مطهر از چوب ساج است که مقاوم‌ترین نوع چوب است و به دلیل فشردگی و نداشتن گره و چرب بودن در مقابل رطوبت و حشرات استحکام بسیار بالایی دارد که از قاره آفریقا و کشور برمه و منطقه شیعه نشین تهیه شده و عمری بالغ بر حداقل 500 سال را دارا بوده که اکثر ضریح‌ها و درب‌های متبرک از این نوع چوب ساخته می‌شوند.

مسافر گفت: نجاری این ضریح مطهر توسط استاد نوری و تیم همراه شش نفره با درجه هنری یک مطابق با دفترچه محاسباتی و برآورد و نقشه‌های ساخت مهندسی دقیق با نظارت دفتر فنی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان به شکل کاملا قرینه و با استحکام فوق‌العاده‌ای ساخته شده و قلم‌زنی این ضریح مطهر نیز که همان عملیات قلم‌زنی نقوش اسلامی بر روی ورق‌های مس و نقره به ضخامت 2.5 تا 3 میلی‌ متر است توسط استاد محمد مهدی باباخانی استاد درجه یک قلم‌زنی استان مرکزی و تیم 10 نفره همراه به سرپرستی کارگاهی استاد داود سلیم‌آبادی که به شکل بی‌بدیع و خارق‌العاده‌ای با حجم‌های بالا انجام پذیرفته است.

به گفته وی برای نخستین بار اجرای قلم‌زنی خطوط کتیبه‌های ضریح مطهر روی ورق مس به شکل سمای قلم که در نوع خود منحصر به فرد است و از تمام زوایای ضریح قابل رؤیت و خواندن است، در این ضریح انجام پذیرفته است./س

برچسب ها: ضریح ، ابراهیم مجاب ، ساخت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.