دامپزشک مرکز بازپروري پرديسان در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: پرندههاي شکاري در رديف بيشترين درخواست شهروندان براي نگهداري به عنوان حيوان خانگي هستند، سارگپه، دليجه و عقاب از جمله اين حيوانات هستند.
دکتر معماريان با اشاره به اينکه 90 درصد سارگپههايي که در پرديسان نگهداري ميشوند امکان بازگشت به طبيعت را ندارند ، افزود: نگهداري پرندگان شکاري به عنوان حيوان خانگي باعث آسيب رساندن جدي به آنها ميشود تا جايي که ديگر قادر به بازگشت به طبيعت نيستند در اين ميان قاچاقچيان و فروشندگان اين حيوانات به خاطر بي اطلاعي، اطلاعات غلط به خريداران ميدهند که باعث مشکلاتي در حمل و نقل و شرايط نگهداري آنها ميشود.
وي با اشاره به بيماري بامبلفوت به عنوان يک بيماري شايع در بين پرندگان تصريح کرد: با توجه به اينکه پرندگان شکاري در طبيعت ميکنند اما زماني که به عنوان يک حيوان خانگي در قفس نگهداري ميشوند مدت زمان طولاني روي يک ميله نازک مينشينند و به خاطر تغذيه نامناسب وزنشان افزايش پيدا ميکند و سبب ايجاد با مبل فوت ميشود اين مشکلات گاهي با جراحيهاي سخت قابل درمان است اما گاهي اوقات که درگيري استخواني ايجاد ميشود تقريبا قابل جبران نيست.
وي خاطرنشان کرد: گاهي اوقات افراد اذعان ميکنند غذايي که به پرنده در اسارت دادهاند ازنوع مرغوب بوده است، اگرچه تغذيه ازنوع بهترين بوده اما با غذاي مناسب متفاوت است اين پرندگان در طبيعت لاشه طعمه خود را به طور کامل با پوست، پر و اسکلت ميل ميکنند در جايي که در اسارت اينطور نيست و اين تنها به خاطر عدم آگاهي شهروندان است که نميدانند کدام حيوان ، حيوان خانگي است.
وي اذعان داشت: عدم آگاهي شهروندان گاهي لطمههای جبران ناپذيري به حيات وحش وارد ميکند که علاوه بر اينکه حيوان ديگر قادر به برگشت به طبيعت نيست و ادامه زندگياش نيز با درد و رنج و عذاب همراه خواهد بود.
انتهایپیام/