به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران
شیراز، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: تزریق واکسن در کسانی که
سابقه واکنش الرژیک به مواد موجود در واکسن آنفولانزا را دارند، کسانی که در زمان مراجعه برای تزریق واکسن تب یا عفونت حاد
داشته باشند، کسانی که سابقه ابتلا به سندرم گیلن باره را داشته باشند و شیر
خواران زیر ۶ ماه ممنوع است.
محبی افزود: بیشترین زمان احتمال ابتلا به آنفولانزا ماههای مهر تا اسفند است. اگرچه برخی علائم بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا مشابه هم است ولی این واکسن در مقابل سرماخوردگی از ما محافظت نمیکند. واکسن آنفولانزا دو تا سه هفته پس از تزریق بر علیه سه سویه از ویروسها محافظت میکند بنابراین دقیقا قبل یا بعد از واکسیناسیون احتمال درگیری با سویههای بیماری زا وجود دارد.
وی گفت: محبی افزود: عوارضی مانند تب بالا، تغییر در رفتار و هوشیاری، کهیر یل راشها و ضایعات پوستی منتشره، گرفتگی و خشونت صدا و مشکلات تنفسی مانند سختی تنفس، ضر بان قلب بالا و ضعف شدید بدنی با رنگ پریدگی، حساسیت شدید و فوری در افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، احساس گیجی وخستگی، تورم اطراف چشمها و لبها، سندرم گیلن باره با علائم فلج بالا رونده ناشی از گرفتاری اعصاب محیطی، شوک انافیلاکتیک، این عوارض از واکسن انفولانزا جدی است و بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.
بیماران دیالیزی و پیوند کلیه، بیماران تالاسمی ماژور، بیماران کبدی شامل سیروز و پیوند کبد، بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند و پرسنل بهداشتی درمانی در اولویت تزریق واکسن آنفولانزا هستند/س.