سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های شنبه؛

اعتمادسازی یکطرفه ایران موجب سخت‌گیری بیشتر غرب می‌شود/ تمدید وضع فوق‌العاده در روابط آمریکا با ایران

سوزاندن برگ‌های برنده پیش از مذاکره!،کیف خبر ساز محافظ نصرالله،اعتراض‌ها به وزير علوم قابل قبول نيست،نگاه متفاوت روزنامه نگاران امریکایی به ایران،نظر خاتمي درباره مذاكرات هسته‌اي،اعتراض دانشجويان به حضور آغاجري،زمان ساخت دومین نیروگاه اتمی کشور و ...از جمله خبر ویژه برخی روزنامه های شنبه هستند که میتوانید از اینجا بخوانید:


*کیهان


همکاری عمیق آمریکا و اسرائیل هدف: برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران!

سفیر آمریکا در تل‌آویو گفت سطح همکاری‌ها با اسرائیل برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، عمیق و مداوم است و ما در مذاکرات ژنو، قدرتی را که تحریم‌ها به ما داده بر باد نخواهیم داد.دن شاپیرو - که خود یهودی صهیونیست است - ضمن سخنانی در مجمع فدراسیون‌های یهودیان آمریکای شمالی در بیت‌المقدس اظهار داشت: آمریکا و اسرائیل هدف مشترک و یکسانی در قبال برنامه هسته‌ای ایران دارند و سطح همکاری‌های ما و اسرائیل درباره این هدف مشترک، عمیق و مداوم و موثر بوده است.وی اضافه کرد: ما به همراه کشورهای دیگر قوی‌ترین رژیم تحریم‌ها را به اجرا گذاشته‌ایم و این مساله ایران را به میز مذاکره کشانده است. بنابراین در مذاکرات ژنو قدرتی را که تحریم‌ها به ما داده است، بر باد نخواهیم داد.

شاپیرو گفت: توافق نکردن بهتر از یک توافق بد است و ما با یک توافق بد موافقت نخواهیم کرد.وی افزود: به علاوه تلاش می‌کنیم در مرحله نخست به توافقی در زمینه یک دوره شش ماهه اولیه دست یابیم که برنامه ایران را متوقف می‌کند و به عقب می‌راند.شاپیرو اظهار داشت: ایران می‌تواند در این مدت به میزان خیلی محدودی از تحریم‌ها رهایی یابد و حال آنکه تحریم‌های نفتی و بانکی به قوت خود باقی خواهد ماند و فشار افزایش خواهد یافت.خاطر نشان می‌شود جان‌کری وزیرخارجه آمریکا در مصاحبه با ام‌اس‌ان‌بی‌سی اعلام کرد: دولت اوباما زمان می‌خواهد تا با ایران در مورد توافقی که از اسرائیل و منافع آمریکا حفاظت کند، مذاکره نماید. ما در این مذاکرات پیشنهاد کرده‌ایم بخش ناچیزی از حدود 45 میلیارد دلار سپرده‌های ایران در حساب‌های بانکی سراسر جهان آزاد شود اما 95 درصد یا بیشتر تحریم‌های اساسی باقی خواهد ماند تا آنها (ایرانی‌ها) بگویند ما برنامه هسته‌ای را در وضعیت فعلی متوقف می‌کنیم و در واقع آن را به عقب‌ برمی‌گردانیم(!)
به نوشته روزنامه تایمز اسرائیل «مبلغی که از دارایی‌های ایران از مجموع 45 میلیارد دلار آزاد می‌شود، 3 میلیارد دلار است و مقامات آمریکایی پس از سفر به تل‌آویو گفته‌اند اختلاف‌نظرهای آمریکا و اسرائیل ماهیتی تاکتیکی دارد. این مقامات گفته‌اند حتی بعد از توافق با ایران، فشار اقتصادی سر جای خود باقی خواهد ماند».

جان کری پیش از این در امارات نیز گفته بود «آمریکا در مذاکرات با ایران منافع اسرائیل به عنوان متحد اصلی خود را در مرکز اولویت‌ها قرار می‌دهد». او با بی‌صداقتی منحصر به فردی که حاکی از غیرقابل اعتماد بودن مقامات آمریکایی در همین گام اول است مدعی شده بود همه اعضای 1+5 از جمله فرانسه آماده توافق بودند و این ایران بود که توافق نکرد!او همچنین به ان‌بی‌سی گفته است: در ژنو هیچ صحبتی درباره برچیده شدن ساختار تحریم‌ها علیه ایران نشده است و ما این مسیر را به سوی برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهیم.
جالب اینکه نشریه فرانسوی نوول ابزرواتور با اشاره به بن‌بست مذاکرات هفته گذشته ژنو به نقش کری در این میان پرداخت و نوشت: یک عضو هیئت فرانسوی که در این مذاکرات حضور داشته می‌گوید کسی که مواضع سخت‌گیرانه‌تری در قبال توافق با ایران داشت نه فابیوس بلکه جان کری بود.

روزنامه لس‌آنجلس‌تایمز نیز در گزارشی فاش کرد: جان‌کری پس از توقف مذاکرات ژنو در هفته گذشته نه تنها از فرانسه خشمگین نشد بلکه تصریح کرد دولت آمریکا با بسیاری از نگرانی‌های فرانسه درباره راکتور آب‌سنگین اراک و ذخایر اورانیوم 20 درصد موافق است. اگر فشارهای فرانسه به توافقی سخت‌گیرانه‌تر با ایران در دور بعدی مذاکرات منتهی شود، بسیاری از مقامات آمریکایی از فرانسه راضی خواهند بود.از سوی دیگر سوزان مالونی از محققان مرکز بروکینگز در تحلیلی خاطر نشان می‌کند: توافق موقت با ایران به عنوان یک دستاورد بسیار مهم، ضربه آغازین برای رسیدن به چارچوب پایان بازی است.وی می‌افزاید: با این توافق موقت به نظر می‌رسد غرب توانسته امنیت «اولین گام واقعا معنادار تهران» را مدیریت کند، گامی که جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران را محدود می‌کند؛ در ازای «تسهیل قسطی نسبتا جزئی» قدرتی که از طریق تحریم‌های طاقت‌فرسا، انباشته شده است... توافقات چند مرحله‌ای بدون دستیابی به محدودیت‌های غیرقابل بازگشت در توافق هسته‌ای ایران، فشار اندکی علیه تهران را آزاد می‌کنند. اما حسن آن در این است که متعهد شدن به گام ابتدایی، واقعا مقامات ایران را اسیر می‌کند که روند را با بیشترین سرعت ممکن پیش ببرند.

شایان ذکر است در حالی که طرف ایرانی مذاکرات را محرمانه می‌داند و از انتشار جزئیات امتناع می‌کند به گزارش آسوشیتدپرس سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما با افشای ابعاد توافق احتمالی ژنو گفت: این توافق قرار است در دو مرحله اجرا شود. فاز اول این طرح این است که ایران به مدت شش ماه پیشرفت برنامه هسته‌ای‌اش را متوقف کرده و عقب راندن را آغاز کند و آمریکا نیز پیشنهاد لغو تحریم‌های محدود، موقتی و برگشت‌پذیر را بدهد، طوری که «معماری تحریم‌ها» دست نخورده باقی بماند.حسین موسویان عضو سابق تیم مذاکرات هسته‌ای اخیرا ضمن مقاله‌ای در المانیتور به اقدام مشابه وزیر خارجه فرانسه در افشای مذاکرات ژنو پرداخت و نوشت: او با افشای جزئیات قوانین مذاکره را نقض کرد.محرمانه تلقی شدن مذاکرات برای مخاطبان و رسانه‌های ایرانی و مجلس شورای اسلامی در حالی است که طرف‌های آمریکایی و غربی مداوما رسانه‌ها و پارلمان‌ها را در جریان روند مذاکرات می‌گذارند.

اعتمادسازی یکطرفه ایران موجب سخت‌گیری بیشتر غرب می‌شود

وقتی مشاور آمریکایی آمانو معتقد است مختومه کردن پرونده ایران در آژانس بی‌معناست و ما هم به اعتمادسازی یکطرفه می‌پردازیم و نقشه راهی را امضا می‌کنیم که نقطه پایان ندارد یعنی در نشست بعدی ژنو با سخت‌گیری بیشتر مواجه خواهیم شد.روزنامه جوان با انتشار این تحلیل نوشت: همیشه در مباحث علمی و به ویژه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، یک چماق علیه عده‌ای استفاده می‌شد که شما دنیای سیاست و قوانین آن را نمی‌شناسید و سیاست با موعظه و رفتار اخلاقی بیگانه است و کارکردی از خود نشان نمی‌دهد. در شرایطی که آمریکا و غرب و رژیم صهیونیستی این امر را پنهان نمی‌کنند که اعتقاد و تمایلی به حقوق ایران در هیچ حوزه‌ای ندارند و صرفاً به منافع و دغدغه‌های خود (بخوانید بهانه‌های خود) اصالت دهند و اگر اوباما از خوف صهیونیست‌ها دروغ بگوید و وارونه عمل کند و دولت و مردم ایران را غیر قابل اعتماد!! معرفی کند، تعجب نمی‌کنیم، آنچه مهم است اینکه چه در مذاکرات با 5+1 و چه با مدیر کل آژانس هسته‌ای، رفتارهای اخلاقی می‌کنیم و حتماً انتظار داریم که این حسن نیت ما، یک شوک به وجدان آنها منتقل کند و بر سر عقل بیایند و همه چیز به نام یک معجزه دیپلماتیک به پایان برسد

هادی محمدی در این تحلیل می‌افزاید: اینکه ما روندهای مذاکراتی آژانس را از روند مذاکرات 5+1 جدا کنیم با هیچ منطقی سازگار نیست و اینکه ما فقط به تعهدات پادمان و فراتر از پادمان عمل کنیم و آژانس حتی از مساعدت در خرید میله‌های سوخت راکتور تهران استنکاف کند، این سؤال برای تمام اذهان پیگیر در مسئله هسته‌ای به وجود می‌آید که همه این اعتمادسازی‌ها که بدون ما به‌ازا و صرفاً از سوی ایران به عمل می‌آید و هیچ مکانیزم تعهدسازی برای طرف مقابل هم بر آن حاکم نیست، کدام نتیجه را تولید می‌کند. مهم‌تر اینکه در نقشه راه امضا شده با آژانس اگر اجازه می‌دهیم که به لحاظ استمرار و تکرار موضوعات اتهامی و ادعایی یا به لحاظ زمان، هیچ سقفی نداشته باشد و تا ابد باید به سؤالات و اتهامات پاسخ داد، چرا نام آن را اعتمادسازی می‌گذاریم و اخلاقاً طرف مقابل را بدهکار می‌کنیم؟

روزنامه جوان با اشاره به اظهارات یک مقام آمریکایی مبنی بر اینکه تابوی تماس و مذاکره با آمریکا شکسته شده می‌نویسد: در وضعیت فعلی آنها مطمئن‌تر می‌شوند که نیازی به بالا بردن نرخ شما ندارند و شما با ارزان فروشی همه راه‌ها را هموار می‌کنید.در ادامه این تحلیل با طرح این سؤال که آیا توافق با آژانس جاده یکطرفه است؟ می‌خوانیم: این درست است که آمریکا و اروپا و همپیمانان آنها بر اندیشه عداوت با ایران باقی‌اند و راهبرد فشار و مذاکره از روی میز آنها کنار نرفته و این هم درست است که رمق آنها با مشکلات فراوان داخلی و خارجی کاسته شده و گاهی هم با یکدیگر اختلاف دارند. ولی مبنای رفتار غربی‌ها متکی بر قدرت و اعمال قدرت است و موازنه قوا با تکیه بر دیپلماسی صرف و اخلاق‌مداری، شکل نمی‌گیرد و حاصل آن بیشتر به توهم نزدیک است. وقتی ایران به مؤلفه‌های جدید قدرت دست می‌یابد و به پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیک یا ژئوپلیتیک دست می‌یابد، آنها مطالبات و محاسبات خود را تغییر می‌دهند و به مسیرهای مطلوب ما نزدیک‌تر می‌شوند.

اپوزیسیون چرا منفی‌بافی می‌کند؟ ایران قدرت پیشرفته منطقه است


یکی از اعضای اپوزیسیون خارج کشور از مخالفان خواست واقعیت اقتدار جمهوری اسلامی را بپذیرند و منفی‌بافی بی‌دلیل نکنند.سام قندچی با تصریح بر اینکه برداشت اپوزیسیون از ایران غلط است، نوشت: ایران اکنون یکی از قدرت‌های اصلی منطقه خاورمیانه ]غرب آسیا[ می‌باشد. اما متأسفانه هنوز اپوزیسیون، به ایران، به عنوان کشوری مفلوک نظیر سوازیلند نگاه می‌کند. مثلاً اگر در خیابانی در تهران آب راه می‌افتد، گفته می‌شود که وقتی نمی‌توانند راه آب خود را درست کنند چرا روی انرژی هسته‌ای کار می‌کنند. مگر خیابانها در آمریکا دستخوش سیل نمی‌شوند یا فقر در محله‌های فقیرنشین نیویورک بدتر از اینها را دامن نمی‌زند؟ یا اینکه گفته می‌شود چرا دولت ایران مؤسسات غیر دولتی در کشورهای دیگر راه می‌اندازد. مگر قدرت‌های منطقه‌ای یا جهانی چنین نمی‌کنند؟ آمریکا از مؤسسات غیرانتفاعی در کشورهای دوردست حمایت می‌کند. عربستان حتی در آمریکا مؤسسات غیر انتفاعی سنی مذهب راه می‌اندازد. منظورم تأیید یا محکوم کردن مؤسساتی نیست که قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی راه می‌اندازند و منظورم تأیید یا رد توسعه انرژی هسته‌ای هم نیست، بلکه هدف نشان دادن این واقعیت است که ایران قدرت منطقه‌ای است و لازم نیست به خاطر اپوزیسیون بودن این واقعیت‌ها را نفی کنیم.

وی در این تحلیل که از سوی بالاترین منتشر شده، ادامه می‌دهد؛ اپوزیسیون باید بپذیرد که ایران اکنون قدرت منطقه‌ای است و برای خواستن دموکراسی لازم نیست کشور را مفلوک فرض کنیم و فکر کنیم که بهترین توان صنعتی ما ساختن لولهنگ است. ایران سالهاست که تولیدات صنعتی پیشرفته دارد و قدرت عمده منطقه است. باید بپذیریم تضعیف قدرت ایران و تجزیه کشور راه تعالی نیست. ما باید برای واقعیت قدرت ایران برنامه‌ریزی کنیم و نه در نفی آن.

سوزاندن برگ‌های برنده پیش از مذاکره!


آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در گزارش اخیر خود اعلام کرد ایران از زمان روی کار آمدن دولت جدید افزایش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم را که پیش از آن سریعا درحال گسترش بود متوقف کرده است.این گزارش تأکید می‌کند: ایران در سه ماه گذشته تنها 4 سانتریفیوژ نسل اول در نیروگاه نطنز نصب کرده و تعداد کلی آن را به 15240 رسانده است. این در حالی است که در دوره سه ماه آخر دولت قبلی ایران 1800 سانتریفیوژ نصب کرده بود که البته همه آنها کار نمی‌کردند.

 از ماه آگوست تاکنون تعداد سانتریفیوژها در فردو ثابت مانده است.این گزارش در محافل رسانه‌ای به عنوان تعلیق بی‌صدا! ارزیابی شده و این در حالی است که اولا اطلاع‌رسانی در این زمینه نسبت به افکارعمومی صورت نگرفته و ثانیا بانیان این کار آن قدر عجله داشته‌اند که حتی صبر نکرده‌اند مذاکرات با گروه 1+5 یا آژانس برقرار شود و چنین تعلیق چشمگیری دست کم در ازای دریافت امتیازاتی باشد که دولت و وزارت خارجه در پی آن هستند. در حقیقت بخشی از تعلیق‌هایی که تصور می‌شد قرار است پس از توافق‌ها و مذاکرات و دریافت امتیاز متقابل اتفاق بیفتد و برگ برنده ایران در مذاکرات باشد،

*ایران

 اعتراض‌ها به وزير علوم قابل قبول نيست

خبر اول اين كه صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران به تحليل درخصوص اعتراض مجلس به وزیر علوم به خاطر انتصاب‌هایش در این وزارتخانه پرداخته و گفته: تنها گناهی که دکتر فرجی دانا مرتکب شده، دفاع از حقوق دانشجویان ستاره‌داری است که برخلاف اصول مصرح قانون اساسی از تحصیل محروم شدند. وی بيان داشته: انتظار دارم دکتر فرجی دانا به هیچ عنوان نسبت به اعتراضات نمایندگانی که در اقلیت قرار دارند و مورد حمایت اکثریت مجلس نیستند، عقب‌نشینی نکند.

اختلاف نظر بر سر انتشار يك روزنامه

خبر ديگر اين كه غلامحسين كرباسچي از اختلاف نظر بين مسئولان قضايي درخصوص انتشار روزنامه «هم‌ميهن» خبر داده و گفته كه اگر مسئولان در مورد روزنامه «هم‌میهن» قانونی برخورد کنند، مسأله حل می‌شود. او ادامه داده از طرف دولت مشکلی وجود ندارد اما ظاهراً اختلافی در قوه قضائیه وجود دارد و بعضی مسئولان این قوه دستور منع تعقیب صادر کرده‌اند و برخی هم بعد از گذشت 6 سال یادشان افتاده که دو مرتبه به این منع اعتراض کنند.

شرطي برای فعالیت مجدد حزب اعتماد ملی

شنيديم كه با آغاز به كار دولت يازدهم بحث‌هايي درخصوص احتمال ازسرگيري فعاليت احزاب معلق شده مطرح شده است. يكي از اين احزاب، حزب اعتماد ملي است كه حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا، عضو شورای مرکزی اين حزب شروع کار مجدد آن را منوط به مشخص شدن وضعيت مهدي كروبي كرده است. وی در پاسخ به این پرسش که آیا تعلیق حزب اعتماد ملی از سوی خودتان است یا نه، بيان داشته: این تصمیم را خودمان گرفته‌ایم. خاطرنشان مي‌شود كه حزب اعتماد ملي پس از وقايع و حوادث انتخابات رياست جمهوري سال 88 فعاليت‌هاي خود را به تعليق درآورد.

تبریک کاردار جديد انگلیس به همتای ایرانی‌اش

با خبر شديم كه چند روز پيش دولت‌هاي ايران و انگليس پس از مدتي قطع روابط جهت از سرگيري روابط و پيشرفت در اين زمينه كارداران غير مقيم خود را معرفي كردند. پس از معرفي، «آجای شارما» که به تازگی به عنوان کاردار انگلیس در تهران معرفی شده، در پیامی در صفحه توئیتر خود، به محمدحسن حبیب‌الله‌زاده همتای ایرانی‌اش تبریک گفت. شارما گفته که بحث‌های دوجانبه زیادی هست که باید میان او و حبیب‌الله‌زاده صورت گیرد.


موسویان: فابیوس قوانین مذاکره را نقض کرد


خبر رسيده كه حسین موسویان، مذاکره کننده پیشین تیم هسته‌‌اي کشورمان در تحليل جديد خود از مذاكرات ژنو، موضع فرانسه در این مذاکرات را غافلگیركننده خوانده و گفته كه این موضوع باعث نارضایتی امریکا و سایر اعضای گروه 1+5 شد. به گفته موسويان، فابیوس نه تنها مسیر دستیابی به یک توافق هسته‌ای را مسدود کرد و منجر شد یک فرصت تاریخی در روابط بین ایران و غرب از دست برود بلکه با افشای جزییات گفت‌وگو‌ها به محض این‌که به ژنو رسید، قوانین مذاکره را نیز نقض کرد.

نگاه متفاوت روزنامه نگاران امریکایی به ایران


يك خبر ديگر اين كه پس از روي كار آمدن دولت دكتر حسن روحاني و در پيش گرفتن سياست تعاملي همراه با گفت‌وگو از سوي ايران، بسياري از روزنامه‌نگاران و رسانه‌هاي امريكايي سعي كرده‌اند تا حدودي خود را به واقع‌بيني نزديك كنند. از جمله توماس فریدمن، روزنامه‌نگار مشهور امریکایی در مقاله‌ای در روزنامه نیویورک تایمز ضررهای عدم توافق هسته‌ای با ایران به منافع امریکا را مورد بررسی قرار داده است. وي نوشته كه امریکا نباید در مذاکرات هسته‌ای وکیل اسرائیل و کشورهای عربی باشد.

زمین‌های پارک ملی خجیر غیرقانونی واگذار شده

مطلع شديم كه يكي از پديده‌هايي كه به كرات مسئولان كشور به برخورد با آن هشدار داده‌اند، پديده زمين‌خواري و ويژه‌خواري است. مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس درباره يكي از اين پرونده‌ها گفته: با توجه به ارسال گزارشات متعدد از واگذاری زمین‌های «پارک ملی خجیر» به صورت غیرقانونی به اشخاص حقیقی و حقوقی، این کمیسیون به دنبال بازگرداندن این زمین‌هاست. وي بيان داشته: پارک ملی خجیر جزو اموال عمومی است که این اموال به صورت غیرقانونی در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار گرفته و باید برگردانده شود.

تمایل شرکت‌های امریکایی برای همکاری اقتصادی با ایران

خبردار شديم كهپس از روي كار آمدن دولت دكتر حسن روحاني و اتخاذ سياست‌هاي جديد از سوي دولت بسياري از شركت‌هاي غربي خواهان حذف تحريم‌ها و تعامل و همكاري با طرف ایرانی هستند. شبکه خبری آلماني «دویچه‌وله» در گزارشی در اين باره به تمایل فعالیت شرکت‌های امریکایی در ایران پرداخته و نوشته: ایران و غرب تاکنون درباره برنامه هسته‌ای به توافقی نرسیده‌اند اما بازرگانان در هر دو طرف تمایل به فعالیت‌های متقابل دارند. به نوشته اين رسانه، کارشناسان پیش‌بینی‌می‌کنند که در صورتی که تحریم‌ها برداشته شوند، رقابت در این زمینه میان امریکایی‌ها و اروپایی‌ها زیاد شود.

خرسندي عراق از پيشرفت مذاكرات هسته‌اي ايران


آگاه شديم كه عمار حكيم، رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق از پیشرفت مذاکرات هسته‌ای بین ایران و کشورهای 1+5 ابراز خرسندي كرده است. حکیم در اين باره گفته: امیدواریم کشورهای غربی حق ایران را به عنوان یک کشور اسلامی منطقه در داشتن فناوری هسته‌ای به رسمیت بشناسند زیرا مطمئنیم که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است. وی همچنين از روابط خوب و حسنه تهران و بغداد تمجيد كرده است.

وخامت حال وزير اسبق آموزش و پرورش

دست آخر اين كه حال جسماني علی اکبر پرورش، وزیر آموزش و پرورش در دولت‌های محمدجواد باهنر، دولت موقت محمدرضا مهدوی کنی و دولت میرحسین موسوی و عضو سابق شوراي مركزي حزب مؤتلفه رو به وخامت گذارده است. در اين باره سیدرضا مرتضویان، رئیس بیمارستان شهید آیت‌الله صدوقی گفته: علی‌اکبر پرورش که به خاطر عفونت، چشم چپش تخلیه شده، از سطح هوشیاری پایینی برخوردار است.وي حال کنونی علی‌اکبر پرورش را وخیم دانست و بيان داشت: آقاي پرورش از حدود دو هفته گذشته برای اختلالات تنفسی و چشم به بیمارستان صدوقی مراجعه کرده بود و تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفت. رئیس بیمارستان شهید آیت‌الله صدوقی تصریح کرد: چند روز پیش چشم چپ علی‌اکبر پرورش توسط کادر درمانی چشم‌پزشکان تخلیه شد و متأسفانه وضعیت تنفسی وی هر لحظه بد‌تر شده است و به دنبال این موضوع مجبور به انجام تنفس مصنوعی برای وی شده‌ایم.

*جام جم


وزیر خارجه عراق در بخشی از گفت‌وگوی تفصیلی با روزنامه الحیات در پاسخ به سوال خبرنگاری که نظر وی را درباره سردار سلیمانی جویا شد، اظهار کرد: قاسم سلیمانی فرزند انقلاب اسلامی است و دارای نقش موثری در سیاست‌های ایران است.

به گزارش فارس، هوشیار زیباری در گفت‌وگو با این روزنامه سعودی گفت: قاسم سلیمانی یکی از فرزندان انقلاب است. اینها مجموعه‌ای از جوانان انقلاب بودند که به سپاه پیوستند و در جنگ عراق ـ ایران شرکت کردند و در زمینه پاسداری از انقلاب تلاش کردند؛ گروهی که یکدیگر را می‌شناسند و حلقه‌ای را تشکیل می‌دهند که در بین آنها سفیر و مسئولان مهمی هستند.زیباری گفت: قاسم سلیمانی یکی از آنهاست و می‌توان وی را بزرگ آنها دانست. من قبل از نشست‌های هسته‌ای بغداد با او ملاقات کردم .وی افزود: قاسم سلیمانی زبان عربی را بخوبی صحبت می‌کند و آشنایی شخصی با رهبران کشورهای ذی‌ربط دارد.

کیف خبر ساز محافظ نصرالله

سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان هر سال به مناسبت روز عاشورا سخنرانی می‌کند و این سخنرانی وی همچون دیگر سخنرانی‌هایش بازتاب‌های بسیاری دارد اما در سخنرانی امسال نصرالله که در ضاحیه‌بیروت انجام شد، علاوه بر متن سخنرانی، یکی از نکات حاشیه‌ای مراسم نیز با انعکاس وسیع در شبکه‌های اجتماعی و بیشتر سایت‌های خبری منطقه همراه بود و آن کیفی بود که یکی از محافظان سیدحسن نصرالله، همراه داشت.

به گزارش ایسنا به نقل از قدس‌آنلاین، روزنامه لبنانی الدیار نوشت: این کیف دستی سیاه که به کنجکاوی بسیاری از مردم برای دانستن محتوای آن منجر شد و روز پنجشنبه بیشتر رسانه‌های سیاسی جهان عرب این خبر را منتشر کردند، در واقع یک سپر تاشوی ضدگلوله بسیار پیشرفته و مقاوم در برابر هر نوع گلوله‌ای است.این سپر که به طور گسترده توسط اسکاتلندیارد و برای عملیات ضدتروریستی استفاده می‌شود در مقابل بمب‌های دستی آتش‌زا نیز مقاوم است و در اوضاع فوق‌العاده و بحرانی کاربرد بسزایی دارد.این گزارش می‌افزاید: قدرت این سپرهای به اصطلاح مسافرتی و قابل حمل به گونه‌ای است که می‌تواند جلوی گلوله‌های رگبار AK47 را نیز بگیرد.این سپر پس از باز شدن مساحت مناسبی را پوشش می‌دهد و امکان خارج شدن سریع شخص را از صحنه ترور مهیا می‌کند.

وزیر پیشنهادی ورزش با لاریجانی و حدادعادل دیدار می‌کند

پس از آن‌که سومین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان هم هفته گذشته نتوانست از نمایندگان مجلس رای اعتماد بگیرد، محمود گودرزی چهارمین وزیر پیشنهادی این وزارتخانه قرار است قبل از جلسه رای اعتماد که فردا برگزار می‌شود، با علی لاریجانی، رئیس مجلس و غلامعلی حدادعادل، رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس دیدار و گفت‌وگو کند. به گزارش فارس و به گفته حسن زمانی مشاور رئیس مجلس، لاریجانی معمولا با همه وزیران پیشنهادی دیدار می‌کند و دیدار گودرزی با وی امروز انجام می‌شود.

تمدید وضع فوق‌العاده در روابط آمریکا با ایران

کاخ سفید روز سه‌شنبه گذشته مطابق معمول هر سال، وضع فوق‌العاده در رابطه با ایران را تمدید کرد. این وضع از سال 1979 به بعد اعمال شده و همه ساله از سوی روسای‌جمهور آمریکا تمدید می‌شود.به گزارش فارس به نقل از شبکه سی‌ان‌ان، یک مقام دولت آمریکا در این مورد گفته است: این تمدیدی است که هر سال انجام می‌شود. نه موضوع تازه‌ای است و نه هیچ‌گونه ارتباطی با مذاکرات ژنو دارد. دوره قبلی هنوز به پایان نرسیده، اما ما باید این موضوع را پیش از پایان دوره قبلی تمدید می‌کردیم. روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا از هفتم آوریل 1980 و پس از تسخیر سفارت ایالات متحده در تهران در چهارم نوامبر 1979 به طور رسمی قطع شد. دستور قطع روابط دیپلماتیک با ایران باید هر سال از سوی رئیس‌جمهور آمریکا تائید شود.

اظهارات افخم درباره آخرین وضع شاهد پرونده کرسنت

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره آخرین وضع یک شهروند ایرانی که از او به عنوان یکی از شاهدان مهم پرونده کرسنت نام برده می‌شود، گفت: اخبار ضد و نقیضی طی چند ماه گذشته درباره مفقود شدن آقای یزدان‌پناه مقیم امارات گزارش شده است.به گزارش ایرنا، مرضیه افخم افزود: وزارت امور خارجه از زمان دریافت این اخبار با ارسال یادداشتی رسمی به وزارت خارجه دولت امارات خواستار بررسی موضوع و لزوم اطلاع‌رسانی نسبت به سرنوشت وی شد.وی تاکید کرد: هرگونه خبری درباره انتساب مفقودی یا قتل وی به ایران، مضحک و کذب محض است.به گزارش ایرنا، یزدان‌پناه، شاهد مهمی برای روشن شدن پرونده گازی کرسنت به شمار می‌رفت و حضور وی می‌تواند در این پرونده به نفع ایران تمام شود.

*تهران امروز

نظر خاتمي درباره مذاكرات هسته‌اي

به گزارش مهر، سيدمحمد خاتمي در مورد آينده مذاكرات ژنو گفت: «ان‌شاءالله اين مذاكرات به نفع جمهوري اسلامي و مردم ايران تمام شود.»
وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه شما طرحي را براي گسترش صلح جهاني مطرح كرده‌ايد، گفت: «ما هميشه از صلح صحبت كرده‌ايم.»

شرط منتجب‌نيا براي فعاليت مجدد حزب اعتماد ملي


به گزارش فارس، رسول منتجب‌نيا عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در مورد آخرين وضعيت حزب متبوعش اظهار داشت: «تا وضعيت آقاي كروبي مشخص نشود برنامه‌اي نداريم.» وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا تعليق حزب اعتماد ملي از سوي خودتان است يا نه گفت: «اين تصميم را خودمان گرفته‌ايم.»


كارگزاران كه اصلاح‌طلب است!


داريوش قنبري، فعال سياسي اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با آريا با اشاره به ائتلاف كارگزاران و اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم، خاطرنشان كرد: «اينكه ائتلافي بين اصلاح‌طلبان با كارگزاران صورت بگيرد وجود ندارد چرا كه كارگزاران خود از جريان‌هاي اصلاح‌طلب است.»
قنبري با تاكيد بر اين مطلب كه كارگزاران از جمله تشكل‌هاي قدرتمند در انتخابات بوده‌اند، افزود: «چنانچه قرار باشد تصميمي براي انتخابات مجلس دهم صورت بگيرد بايد با مشورت و محوريت همه جريان‌هاي اصلاح‌طلب انجام شود.»

اعتراض دانشجويان به حضور آغاجري


به گزارش فارس،‌ اميرعلي آزادي معاون سياسي بسيج دانشگاه تهران ضمن اعتراض به حضور هاشم آغاجري در اين دانشگاه گفت: «سخنراني آغاجري به دليل اعتراض دانشجويان زودتر از موعد مقرر به پايان رسيد.»


وقت نكرده‌ام پيگيري كنم


به گزارش تسنيم، علي جنتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اين سوال كه اخيرا شما گفته‌ايد كه علت عدم انتشار روزنامه هم‌ميهن را بايد از دستگاه قضايي پيگيري كرد، گفت: «بنده هنوز نرسيده‌ام كه اين موضوع را پيگيري كنم.»


پول‌ها را حيف و ميل نكنيد


كمال علي‌پور خنكداري سخنگوي كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با شفاف با تاكيد بر اينكه مسئولان ايران پول‌هاي بلوكه شده ايران در كشورهاي مختلف را حيف و ميل نكنند، گفت: «اكنون سخن‌هايي شنيده مي‌شود كه ايران در كشورهاي مختلف از جمله چين و هند پول‌هايي از فروش درآمد نفتي دارد؛ لذا در درجه نخست دولت بايد شفاف‌سازي كند، به‌طور دقيق در چند كشور و چقدر پول بلوكه شده است و دوم اينكه براي اين پول‌ها بايد برنامه‌ريزي بهتري انجام داد.»


*جمهوری اسلامی


* تلاش براي به صحنه آوردن مجدد محمود احمدي نژاد در شكل‌هاي مختلف ادامه دارد. در ايام عزاداري عاشورا يكي از هيأت‌هاي عزاداري در تهران، عكس بزرگ سياه پوش و درحال عزاداري احمدي نژاد را در چند نقطه از جمله ميدان 17 شهريور ابتداي خيابان پيروزي آويزان كرده بود. اين عكس در قسمت ورودي خيابان و بالاي سر مردم و خودروها آويزان شده بود تا كاملاً ديده شود و داراي كاربرد تبليغاتي باشد.

* ميان عزاداري‌هاي رئيس‌جمهور روحاني نيز با دوربين‌هاي فيلم‌برداري رابطه برقرار شده است! در روزهاي تاسوعا و عاشورا رئيس‌جمهور در مجالس عزاداري شركت كرد كه فعال بودن دوربين‌هاي فيلمبرداري و عكاسي در اين محافل نشان از علاقمندي اطرافيان دكتر روحاني به تبليغاتي شدن حضور وي در اين قبيل مجالس دارند. قبلاً نيز حضور رئيس‌جمهور جديد در منزل جانبازان و شهدا تبليغاتي شد و به صورت خبري و تصويري به اطلاع عموم رسيد و اين سؤال را در اذهان ايجاد كرد كه آيا بهتر نيست رئيس جمهوري كه در كسوت روحانيت است از تبليغاتی شدن شركت خود در محافل عزاداري و حضور در مجالس ايثارگران جلوگيري نمايد تا الگوئي براي ديگران در جهت خالصانه عمل كردن باشد؟

* برگزاري نماز ظهر عاشورا در شهرستان بابل با حاشيه‌هايي همراه بود. سايت اميد نوشت: مراسم نماز ظهر عاشورا در شهرستان بابل كه زير بارش شديد باران به امامت امام جمعه بابل برگزار شد با مورد ضرب و شتم قرار گرفتن يك جوان معترض، حاشيه ساز شد. اين جوان نسبت به استفاده از چتر براي امام جمعه بابل توسط اطرافيان وي درحالي كه ديگر مردم اين شهر زير باران نماز اقامه كردند انتقاد كرد كه اين انتقاد وي با ضرب و شتم اين جوان توسط ديگران همراه شد. چند سالي است كه نماز ظهر عاشورا در خيابان‌ها اقامه مي‌شود درحالي كه اولاً خواندن نماز در مساجد ثواب بيشتري دارد و ثانياً نماز در خيابان‌ها مشكلات زيادي براي مردم ايجاد مي‌كند. بهتر است ترتيبي داده شود كه دستجات عزاداري نماز ظهر عاشورا را در مساجد بخوانند تا ضمن برخورداري از ثواب بيشتر، اين مشكلات نيز پيش نيايد.

* پس از اينكه چند روز پيش يكي از كارمندان مصري شركت نفتي آمريكايي "بيكر هيوز" در عراق اقدام به پاره كردن پلاكارد‌ها و پرچم‌هاي حسيني نمود، يك كارمند انگليسي شركت نفتي "شلمبر ژه" فرانسه نيز در منطقه نفتي رميله شمالي يكي از پرچم‌هاي حسيني را پايين كشيده و در مقابل چشم همه آن را پاره پاره كرد. پس از اين اقدام، دو كارگر عراقي ديگر اين شركت در اعتراض وي را مورد ضرب و شتم قرار دادند و اين كارمند قبل از رسيدگي به جرمش، به بيمارستان "الفيحاء" منتقل شد و پرچم عزاداري نيز توسط شركت بالا برده شد. نوري مالكي نخست‌وزير عراق نيز دستور داد:سرور محمد سرور" كارمند مصري تبار شركت "بيكر هيوز" از عراق خارج شود. وي از اين به بعد حق وارد شدن به اين كشور را نخواهد داشت.

*قدس

تشکر بلاتر از روحانی و لاریجانی


ایسنا: سپ بلاتر در دو نامه‌ جداگانه به رئیس جمهور و رئیس مجلس کشورمان، از میزبانی ایران در طول سفر رئیس فدراسیون جهانی فوتبال تشکر و قدردانی کرد.

زمان ساخت دومین نیروگاه اتمی کشور


شفاف: علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: امیدواریم ساخت دومین نیروگاه اتمی کشور را در ابتدای سال 1393 توسط روس‌ها شاهد باشیم.

گزارش 100 روزه اوایل آذر

تسنیم: مشاور رسانه‌ای رئیس‌جمهور گفت: گزارش 100 روزه دولت اوایل آذر منتشر می‌شود، اما زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست.

نامه بقایی به روحانی

تسنیم: حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم طی نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام حسن روحانی، از او تقاضا کرد تا جلوی تخلیه ساختمان لادن را بگیرد.

خبر حسینی بوشهری از مذاکرات ایران و غرب

مهر: آیت ا... سید هاشم حسینی بوشهری امام جمعه قم گفت: در پایان مذاکرات ژنو، پیش نویسی از سوی ایران ارایه شد و وزیران امور خارجه کشورهای1+5 آمدند تا آن را امضا کنند که متأسفانه به دور از نگاه مذاکره کنندگان ایرانی این پیش نویس تغییر کرد و مسؤولان ایرانی نیز حاضر به امضای آن نشدند.

عیادت سید حسن از یک مداح


ایسنا: فرزند یادگار امام(ره) در ایام محرم و عزاداری امام حسین(ع) با حضور در منزل حجت‌ا... کسری، ضمن عیادت از این مداح پیشکسوت، از وضعیت جسمانی وی اطلاع یافت.

کابینه موقت برای اداره کردستان سوریه


عصرایران: گروه‌های سیاسی در کردستان سوریه از ایجاد ساختاری شبیه کابینه موقت برای اداره موقت امور مناطق کردنشین سوریه در شمال شرق این کشور خبر دادند. این کابینه موقت «مدیریت انتقالی» نام گرفته است.

جنجال نژاد پرستانه در فرانسه


عصر ایران: دستگاه قضایی فرانسه اعلام کرد تحقیقات درباره مطالبی را که ظن آن می رود توهین نژادپرستانه علیه وزیر رنگین پوست دادگستری این کشور باشد، آغاز کرد. هفته نامه راستگرا و تندروی فرانسوی «مینوت» عکسی از خانم «کریستین توبیرا» وزیر رنگین پوست کابینه فرانسه منتشر و با درج نوشته هایی در کنار آن، او را به میمون تشبیه کرد.


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.