برای دریافت پاسخ این سؤال، از تعدادی مراجع استفتایی به عمل آمد که متن سؤال و پاسخهای برخی از علما و مراجع عظام تقلید به شرح زیر است:
«محضر مبارک مراجع با اهدای سلام و تحیات؛ همانگونه که حضراتعالی استحضار دارید، در مجالس مذهبی اعیاد و جشنها و یا عزاداریها و سوگواریها ذاکران و مرثیهخوانان اشعار متفاوتی را برای مراسمهای مختلف قرائت میکنند. به مرور زمان اشعاری که در اینگونه مجالس خوانده میشود به اقتضای روز تغییر کرده و عبارتهای مختلفی را در خود جای میدهد. برخی از ذاکران اهل بیت(ع) در مدایح خود تعبیراتی مانند «مستم»، «علی پرستم»، «همچو مادرت زهراء مادرت از همه خوشگلتر است»، «رقاصم و رقاصم عاشق عباسم» و عبارات این چنینی را به کار میبرند که به نظر میرسد با شأن اهل بیت(ع) منافات دارد، آیا به کار بردن اینگونه الفاظ مشکلزا است و چه صورتی دارد؟».
«دفتر مرجع عالیقدر آیتالله العظمی سید علیخامنهای»
بسمهتعالی
معلوم نیست ظاهر این الفاظ مرادشان باشد و در هر صورت الفاظ خوب و اشعار فراوان بهتر، فراوان است، آنها را بخوانند.
«دفتر آیتالله صافی گلپایگانی»
بسمهتعالی
با اهداء سلام و تحیت؛
باید در مدایح اهل بیت(ع) از بهترین و رساترین مدایح که مشتمل بر مضامین صحیح و اقتباس از آیات و احادیث نکات شعری ادیبانه و دور از غلو است، استفاده شود.
«دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی»
بسمهتعالی
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
اینگونه تعبیرات مناسب نیست.
«دفتر مرجع عالیقدر آیتالله فاضل لنکرانی»
بسمهتعالی
سلام علیکم
نباید مسائلی که خلاف شأن ائمه اطهار(ع) و اهل بیت است و موجب هتک حرمت از آنها میشود در اینگونه مجالس مذهبی حتی در قالب شعر و مداحی بیان شود.
«دفتر مرجع عالیقدر آیتالله تبریزی»
بسمهتعالی
به کار بردن تعبیراتی که در بین مردم سبک محسوب میشود در مورد ائمه معصومین(ع) اشکال دارد.
«دفتر مرجع عالیقدر آیتالله بهجت»
بسمهتعالی
البته افراد با الفاظی که در شأن آن بزرگوار نیست نباید مدح کنند و الفاظ مناسبتتر به نوعی که شایسته ایشان باشد بسیار و فراوان است.