حسن محمدي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان اينکه طي سه چهار سال اخير هيچ گونه حمايتي از بخش توليد سيب زميني صورت نگرفته و جمعي از کشاورزان اين حوزه به همين دليل ورشکست شدند، اظهار داشت: افزايش قيمت سيب زميني در سال جاري به دليل کمبود کشت اين محصول و همخواني نداشتن بحث عرضه با تقاضا است.
وي تاکيد کرد: اعمال تعرفه براي صادرات سيب زميني و همچنين واردات اين محصول نمي تواند چاره مشکلات بوجود آمده باشد.
محمدي افزود: براي حل اين مشکل دولت بايد تمام "سيب زميني "هاي خوراکي توليد کنندگان را با قيمتي منطقي از آنها خريداري و آن را در انبارهاي خود ذخيره کند سپس با تزريق سيب زميني هاي ذخيره شده به بازار مصرف اوضاع را به حالت متعادل برگرداند.
وي ادامه داد: به دليل اعمال سياست هاي غلط طي ساليان اخير مصرف کنندگان سيب زميني را بسيار ارزان و تقريبا رايگان مصرف کردند و همين امر سبب آسيب ديدن 60 هزار نفر توليد کننده شد.
محمدي اضافه کرد: دولت و مصرف کنندگان بايد اين يک سال را تحمل و کشاورزان را درک کنند .
وي با بيان اينکه قيمت حقيقي سيب زميني در حال حاضر با توجه به گراني نها ده هاو هزينه هاي توليد بسيار بالاتر قيمت فعلي آن است، افزود: با توجه به اينکه تقاضا زياد و عرضه کم است پيش بيني مي شود قيمت سيب زميني در سال جاري به حدود 4000 تومان نيز برسد.
محمدي با اشاره به آغاز کشت استمرار در برخي مناطق کشور اضافه کرد: اين کشت در مناطقي مانند جيرفت و ... به تدريج آغاز مي شود و محصول آنها در اواخر اسفند وارد بازار شده و بازار را اشباع مي کنند.
وي ادامه داد: تا زمان ورود محصولات جديد به بازار احتمال افزايش مجدد قيمت سيب زميني زياد است.
رئيس اتحاديه سيب زميني کاران افزود: دولت بايد از همين الان به فکر بوده و با ارائه برنامه اي درست کاري کند تا کشت استمرار در کليه مناطق داراي قابليت اتفاق بيفتد و خلا کنوني بازار مصرف پر شود.
محمدي با اشاره به اينکه اتحاديه سيب زميني کاران تنها مدافع کشاورزان نيست و موضوع قوت مردم نيز براي آنان مهم است تصريح کرد: در صورتي که دولت برنامه اي برای سامان دادن به اوضاع ارائه نکند سال آينده با همين مشکل مواجه خواهيم بود.
وي با اشاره به گراني قيمت نهاده ها بذر، اجاره زمين و ... گفت: تمامي اين عوامل سبب افزايش قيمت تمام شده توليد مي شود و زماني که اين افزايش قيمت با عدم حمايت دولت از کشاورزان توام باشد کشاورزان استقبالي از توليد نمي کنند و نياز مصرف کنندگان تامين نمي شود.
محمدي افزود: بنابراين دولت بايد با ارائه برنامه شرايط مساعدي را ايجاد کند تا توليد کنندگان متناسب با مصرف تازه خوري کشور توليد داشته باشند.
رئيس اتحاديه سيب زميني کاران اضافه کرد: اعطاي تسهيلات به توليد کنندکان، تنظيم بازار سيب زميني (خريد سيب زميني هاي موجود در انبار کشاورزان با قيمت منطقي و توزيع آنها ميان مردم توسط دولت) و واردات بذر از جمله اقداماتي است که دولت مي تواند در اين زمينه انجام دهد.
محمدي در پايان با بيان اينکه سيب زميني محصولي قرنطينه اي است ادامه داد: در صورتي که درخواست واردات 1 ميليون تن سيب زميني را از بازارهاي جهاني داشته باشيم قيمت جهاني اين محصول تحت تاثير قرار مي گيرد و همچنين واردات اين ميزان سيب زميني اراضي کشاورزي ما را با مشکل مواجه مي کند.
انتهاي پيام/