به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: یکی از ناهنجاریهای نوزادان که بعد از ناهنجاریهای قلبی به عنوان شایعترین ناهنجاری ساختمانی جنینی شناخته میشود، ناهنجاری های لوله عصبی بوده و میزان بروز این اختلال به ازای هر هزار تولد زنده، یک یا دو مورد است.
زینب محقق در خصوص علت بروز ناهنجاریهای لوله عصبی افزود: بعضی از نقایص لوله عصبی و برخی از ناهنجاریهای مادرزادی قلب، مربوط به جهش اختصاصی در ژن "متیل تتراهیدروفولات رودوکتاز" هستند که آثار نامطلوب آن را میتوان تا حدود زیادی با کمک مصرف مکمل "اسیدفولیک" در دوره قبل از حاملگی از بین برد.
این کارشناس ارشد مامایی در رابطه با پیشگیری از بروز چنین ناهنجاریهایی تصریح کرد: نتیجه مطالعات 33مرکز تحقیقاتی هفت کشور اروپایی در زمینه درمان قبل از حاملگی با "اسیدفولیک" نشان داده آن دسته از زنانی که دارای سابقه قبلی کودک مبتلا به ناهنجاری لوله عصبی قبل از حامله شدن بودهاند، با مصرف "اسیدفولیک" در سهماهه نخست حاملگی، تا میزان 72 درصد خطر بروز مجدد ناهنجاری لوله عصبی را کاهش دادهاند.
محقق ادامه داد: حدود90 تا 95 درصد ناهنجاری های لوله عصبی در خانوادهها بدون سابقه قبلی رخ میدهند و با استفاده از مکملها، میتوان خطر مربوط به اولین وقوع این ناهنجاریها را به میزان زیادی کاهش می دهد.
وی تاکید کرد: بهترین زمان برای پیشگیری از بروز این ناهنجاریها، استفاده از مکمل "فولیکاسید" سه ماه قبل از بارداری و تاپایان بارداری، روزانه به میزان 400میلیگرم است.
کارشناس ارشد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: بر اساس بررسیها، در سالهای اخیر فقط 40 تا 50 درصد زنان در دوره قبل از بارداری اقدام به مصرف مکمل های اسید فولیک کردهاند.
انتهای پیام/
چند میلی گرم باید در روز مصرف کنم که جبران شه؟