سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فنایی: داوری باید جزو یکی از رشته های دانشگاهی قرار گیرد

پیشکسوت داوری کشورمان گفت: اعتقاد دارم باید آکادمی داوری تأسیس شود یا حداقل داوری به عنوان یک رشته در دانشگاه ها تدریس شود تا داوران از لحاظ روحی و جسمی آزمایش شوند.

محمد فنایی در گفتگو با خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران در مورد کارنامه‌ی داوری در نیم فصل اول گفت: داوری‌ها به دلیل مواردی چون حساسیت بازی ها، هزینه‌ی زیاد باشگاه‌ها و به دنبال آن بالا رفتن توقعات نپذیرفتن اشتباهات، داوران را با مشکل مواجه کرده است تا آن‌ها تمرکز کافی را در خلال مسابقات نداشته باشد.

کارشناس داوری فوتبال کشورمان بیان داشت: داوری‌ها در نیم فصل اول اشتباهات تاثیرگذاری هم داشته‌اند که این اتفاق تازه ای هم نیست از گذشته بوده و در آینده هم خواهد بود زیرا این گونه اشتباهات از قضاوت داوران برمی خیزد تا مسائل دیگر. حال که بازی ها در نیم فصل اول به اتمام رسیده کمیته‌ی داوران باید برای قضاوت هرچه بهتر در نیم فصل دوم برنامه ریزی درستی داشته باشند زیرا داوری ها به مراتب سخت تر و حساس تر خواهد شد و تیم ها برای بالا رفتن در جدول یا ماندن در لیگ برتر تلاش می کنند.

وی در ادامه به کمیته داوران پیشنهاد کرد: تشکیلات و چیدمان داوران باید ضابطه مند و برنامه ریزی شده باشد زیرا گاهی چند روز مانده به شروع بازی ها، داوران را جا به جا می کنند که این برای مدیریت داوری چهره ی خوبی نخواهد داشت زمانی که داوری برای بازی لیگ گزینش میشود کمیته داوران و بعد از مدتی انتخاب خود را تغییر می دهد موجب ساخته شدن حاشیه ها و نا امنی برای داوران میشود و داور انتخاب شده از نظر روحی افت می کند و به تبع قضاوت خوبی هم نخواهد داشت.

فنایی در مورد تصویری که از داورانمان در نظر فوتبالی ها و مردم نقش بسته گفت: این طرز تفکر و حرف های رکیکی که در ورزشگا ه ها شنیده میشود جز احساس ناامنی از طرف داوران و تمرکز نداشتن، چیز دیگری در برنخواهد داشت و موجب تضعیف داوری خواهند شد.

فنایی در مورد افزایش دستمزد داوران گفت: افزایش 30 در صدیدستمزد داوران خوب است ولی به تنهایی کافی نیست در ابتدا باید حمایت معنوی معقولی از داوران داشته باشیم بعد به فکر حمایت مادی باشیم این دو مورد دو کفه ی یک ترازو خواهند بود.
کارشناس داوری در مورد تیم داوری موفق گفت: نام کسی را نمی توان در زمره موفق گذاشت زیرا تمام بازی ها شرایط سختی خو را دارند و به این موارد باید محدود شدن لیست داوران را هم اضافه کرد که موجب سخت تر شدن چیدمان داوران شده به طور مثال داورانی مانند مظفری زاده، فغانی سال های زیادی است که رقابت های لیگ برتر را سوت زده اند پس باید جوان گرایی شود وبرای  این کار تیم ها باید همراهی کنند و حوصله به خرج دهند، ترسیدن وبه ج وان ها داوری ندادن مشکل اساسی کمیته ی داوران است ودر مورد این که برخی از مربیان می گویند لیگ برتر جایی برای محک زدن داوران جوان نیست باید بگویم این داورها ابتدا در لیگ های زیر گروه لیگ برتر قضاوت می کنند و امتحان خود را پس میدهند بعد برای لیگ برتر مورد استفاده قرار می گیرند.

محمدی در مورد آموزش داوران و گزینش آن ها گفت: در پذیرش داوران بسیار ضعیف عمل می کنیم اعتقاد دارم باید آکادمی داوری تاسیس شود یا حتی می توان به عنوان یکی از رشته های دانشگاهی تدریس شود تا داوران از لحاظ فرم بدنی، جسمی، روحی آزمایش شوند وبه ص وت علمی استعداد یابی و بهترین ها انتخاب شود در حال حاضر زمانی که برای کلاس های داوری از متقاضیان مبالغی گرفته می شود و دلیل انتخاب داوران مالی است نه برتری در زمانی که فیفا برای پرورش داوران برای کشورها بودجه هایی قائل می شود این کار شایسته ودر خ ور نام ایران نخواهد بود.

انتهای پیام/مح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.