سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کارشناس کويتي:

اقدام ايران در بستن تنگه هرمز آسيب جدي به اقتصاد جهان خواهد زد

استاد علوم سياسي دانشگاه کويت گفت: اقدام ايران در بستن تنگه هرمز آسيب جدي به اقتصاد جهان خواهد زد.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، "عبدالله الشايجي" در گفتگو با شبکه تلويزيوني اسکاي نيوز عربي از کويت در پاسخ به اين پرسش که در سايه تهديدات و فشارهاي ايران مبني بر اين که تنگه هرمز را خواهد بست، کشورهاي عرب خليج‌فارس چه گزينه‌‌ايي را براي تعامل با اين وضع در دستور کار خود قرار داده‌اند، گفت: ما در منطقه متشنجي زندگي مي‌کنيم. بايد در پي گزينه‌هايي باشيم ولي اين گزينه‌ها زياد نيست و محدود و هزينه‌بر است. تنگه هرمز مهم‌ترين تنگه موجود در جهان است در بخش شمالي اين آبراه ايران و بخش جنوبي اين آبراه، امارات عربي متحده و سلطان‌نشين عمان قرار دارد. هرگونه تهديدي عليه اين آبراه، تهديدي براي امنيت و اقتصاد بين‌المللي است. 40 درصد از نفت مورد نياز جهان از اين تنگه عبور مي‌کند. 80 درصد از تجارت جهاني از طريق درياها صورت مي‌گيرد و کشورهاي عرب خليج‌فارس از سوزن گرفته تا موشک را از خارج وارد مي کنند. در صورتي که مشکلي براي اين تنگه ايجاد شود، اقتصاد جهاني آسيب خواهد ديد و بهاي نفت و بهاي کالاهاي صادراتي افزايش خواهد يافت. 

وي افزود: پس از اين که اتحاديه اروپا واردات نفت خود را از ايران در تابستان سال 2012 قطع کرد، اين کشور تهديد کرد مانع از عبور نفت‌کش‌ها از تنگه هرمز مي‌شود. ايران، کويت و قطر سه کشوري هستند که از هر گونه تهديدي در تنگه هرمز آسيب خواهند ديد. يک ميليون نفت صادراتي کويت از تنگه هرمز عبور مي کند. اين وضع باعث مي شود کشورهاي عرب خليج فارس با همکاري مشترک در پي يک جايگزين مطمئن باشند. 

الشايجي گفت: نفت، کالاي اصلي صادراتي اعضاي شوراي همکاري خليج فارس است و  نبايد اجازه داد تنگه هرمز با مشکلاتي روبرو شود. هر روز بيش از 30 کشتي نفت‌کش و کشتي‌هاي باري از تنگه هرمز عبور مي کند که بيانگر اهميت اين تنگه است و بر زندگي همه ملت هاي اين منطقه تاثيرگذار است. حفظ امنيت تنگه هرمز به نفع همه کشورهاي اين منطقه و اقتصاد جهاني است و بايد کشورهاي ديگر نيز در حفظ امنيت اين تنگه پيشنهادهايي ارائه کنند. 75 درصد از نفت مورد نياز اروپا، 90 درصد از نفت مورد نياز کشورهاي آسيايي و چهل درصد از نفت مورد نياز آمريکا از منطقه خليج فارس تامين مي شود. اقتصاد جهاني در هم تنيده شده و به يکديگر وابسته است. حفظ ثبات و امنيت منطقه خليج‌فارس به سود کشورهاي اين منطقه، آسيا و اروپاست.

"الشايجي" در پاسخ به اين پرسش که واکنش کشورهاي عرب خليج‌فارس درباره تهديد ايران در بستن تنگه هرمز راهبردي است يا اين کشورها موضع گذرايي از اين تهديدات دارند، گفت: نبايد سياست کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس به صورت واکنشي باشد. بايد اين کشورها برنامه‌ريزي درازمدتي در زمينه مشخص کردن جايگزين هاي جديد داشته باشند. اقدام ايران در بستن تنگه هرمز پيامدهايي براي اقتصاد اين کشور و جهان خواهد داشت. ايران به لحاظ راهبردي قادر به بستن اين تنگه هرمز است. 

انتهای پیام/
برچسب ها: تنگه هرمز ، ایران ، هسته ای
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.