سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های چهارشنبه؛

بی‌صداقتی شیپورچی‌های اصلاحات در انعکاس راهپیمایی بزرگ 13 آبان/ واردات شناور مستعمل بي سر و صدا آزاد شد

تحلیلگر آمریکایی: برای درک نرمش قهرمانانه باید کیهان را بخوانیم،نامه لاريجاني به روحاني درباره طب سنتي،حد اسلامي براي سارقان منزل خانم نماينده،تكذيب بازنشستگي‌ سياسي «ناطق‌نوري»،واکنش صدای‌آمریکا به ترانه زمانی و ...از جمله خبر ویژه های برخی روزنامه های چهارشنبه هستنذ که اینجا میخوانید:


*کیهان


روایت بی بی سی و رادیو فردا از مدیریت راهبردی رهبر انقلاب

تحلیل‌گران شبکه دولتی انگلیس از زوایای مختلف به بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان و دانش‌آموزان پرداختند.امید پارسانژاد در این باره گفت: رهبر ایران همواره از مذاکرات هسته‌ای حمایت مشروط کرده است. او همان طور که در سخنان اخیرش چندین بار توأم با بدبینی تأکید کرد، هیچ گاه این تردید را باقی نگذاشته که حمایتش از گفت‌وگوهای هسته‌ای مشروط است.وی افزود: رهبر جمهوری اسلامی استکبارستیزی را عنصر هویتی برای جمهوری اسلامی می‌داند و یکی از عناصر مهم نفوذ ایران در منطقه همین مخالفت با اسرائیل و آمریکا در افکار عمومی است که همگی بنیان سیاست خارجی ایران در منطقه را تشکیل می‌دهند.وی ادامه داد: از سوی دیگر همان طور که رهبر ایران تأکید کرد، عقیده دارد که مشکل غرب و آمریکایی‌ها با جمهوری اسلامی تنها مسأله هسته‌ای نیست و بعد از آن نوبت موشک‌های دوربرد، مخالفت ایران با صلح خاورمیانه، مخالفت با اسرائیل و همچنین مسأله حقوق بشر می‌رسد. این‌ها همگی موضوعاتی است که بارها سیاستمداران آمریکایی درباره آن هشدار داده‌اند و به همین دلیل نکته مورد حمایت آقای خامنه‌ای این است که حل مسایل هسته‌ای ایران فارغ از روابط جمهوری اسلامی با آمریکا است.

در همین حال رضا علیجانی از اعضای فراری گروهک موسوم به ملی- مذهبی در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفت: حمایت رهبر ایران از تیم مذاکره‌کننده و مأموریت آن بسیار قوی بود؛ هر چند که ایشان گفت خوش‌بین نیست که توقع از مذاکرات برآورده شود.او همچنین گفت سخنان رهبر ایران مهارکننده اختلاف‌نظرها بود.علی اصغر رمضانپور نیز گفته است سخنان رهبر ایران تعدیل تنش بین اصولگراها و اصلاح‌طلبان و نیروهای میانه‌رو بود. این همان نیاز تیم مذاکره‌کننده به هماهنگی در داخل است.از سوی دیگر حسین باستانی بولتن‌نویس متواری ریاست جمهوری در دوره اصلاحات به بی‌بی‌سی گفت: رهبر جمهوری اسلامی از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای حمایت کرده اما کاملا درباره مذاکرات بدبین است. بنابراین این سوال مطرح است که اگر دورنمای مذاکرات تیره است چرا نباید به مذاکره‌کنندگان حمله شود و مورد حمایت قرار بگیرند؟

وی با بیان اینکه بیان نشدن این سخنان می‌توانست فضا را برای مذاکره‌کنندگان خیلی سنگین‌تر از آنچه که هست بکند، گفت: ما هنوز نمی‌دانیم آن نرمش مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی در چه حدی است و این امکان وجود دارد که نرمش مورد نظر آن چیزی نباشد که مدنظر غرب است.در همین حال علی افشاری در مصاحبه با رادیو فردا اظهار داشت: رهبر ایران کماکان مواضع قبلی را درباره بی‌اعتمادی به آمریکا تکرار کرد و اینکه به مذاکره خوش‌بین نیست. صحبت‌های آیت‌الله خامنه‌ای نشان داد که کماکان دیدگاه او تغییر استراتژیکی پیدا نکرده و اجازه‌ای که به تیم جدید هسته‌ای برای شروع مذاکرات داده و اینکه لحن ملایم‌تر و کارآمدتری را در دست بگیرند، در سطح تاکتیک است ولی از آن مهم‌تر اینکه می‌خواهد نشان دهد در داخل نظام دودستگی وجود ندارد و تقریبا هم یکپارچه‌اند.وی اضافه کرد: این سخن که مذاکرات چه نتیجه بدهد و چه نتیجه ندهد، ان‌شاءالله ضرری برای ما نخواهد داشت، تحلیلی را تقویت کرد که می‌گوید رهبر ایران دنبال یک معامله دو سر برد در مذاکرات است؛ اگر این مذاکرات با خطوط قرمزی که تعیین کرده نتیجه بدهد، که نرمش قهرمانانه به نتیجه رسیده اما اگر هم نتیجه ندهد علت بی‌اعتمادی روشن خواهد شد.

تحلیلگر آمریکایی: برای درک نرمش قهرمانانه باید کیهان را بخوانیم

«رهبر عالی ایران از آفند دیپلماتیک روحانی حمایت می‌کند اما به نظر می‌‌رسد شمول نرمش قهرمانانه‌‌ وی در تاکتیک‌هاست و نه سیاست‌ها و راهبردها. این موضوع را می‌توان از سرمقاله‌های کیهان فهمید».مایکل روبین ضمن تحلیلی که از سوی اندیشکده آمریکن اینترپرایز منتشر شده می‌نویسد: درک و تصور ایران با درک و تصور غرب تفاوت فلسفی مبنایی دارد. رهبر عالی ایران با سخن گفتن از نرمش قهرمانانه از روحانی حمایت و بر اهمیت آفند دیپلماتیک وی تاکید کرد. با این حال درباره شمول این موضوع بحث وجود دارد. بلافاصله پس از اشاره [آیت‌الله] خامنه‌ای به نرمش قهرمانانه چند تن از مشاوران او گفتند که منظور ایشان تغییر در تاکتیک‌هاست و نه سیاست‌ها و راهبردها.

روبین با اشاره به نقش روزنامه کیهان در معادلات سیاسی کشورگفت: سرمقاله این روزنامه دلیل دیگری برای نگرانی در رابطه با میزان و چگونگی نرمش ایران در مذاکرات است. بسیاری معتقدند که این روزنامه بیش از سایر رسانه‌ها، بازتاب‌دهنده تفکرات رهبر عالی ایران است.وی می‌افزاید: سرمقاله‌های کیهان در انتقاد از انگاره اعتمادسازی با غرب است. در مجموع، نویسنده این سرمقاله‌ها، با اشاره به جنایت‌های غرب می‌گوید، ایران در مذاکرات هسته‌ای آینده باید از دادن امتیاز به غرب اجتناب ورزد.تحلیلگر آمریکایی خاطرنشان کرد: ایران با وجود مواضع عقیدتی، مذاکره می‌کند و در گذشته نیز با وجود این بیزاری توافقنامه‌هایی امضا کرد و به آنها متعهد ماند. نظیر آتش‌بس با رژیم صدام در جنگ 8 ساله. با این وجود سرمقاله‌های کیهان به ما یادآور می‌شوند که ضوابط و معیارهای دیپلماسی مورد نظر غرب با توقع و تصور ایران مبنای فلسفی بسیار متفاوتی دارند.

مایکل روبین اوایل مهر ماه سال جاری در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود آمریکا از اینکه نتوانسته فرستاده‌ای به دیدار رهبر ایران بفرستد تحقیر شده است.روبین معتقد است: محل اصلی تصمیم‌گیری در ایران، دفتر رهبر جمهوری اسلامی و شخص رهبری است. متاسفانه دیپلمات‌‌های ما تنها با وزارت خارجه ایران سخن می‌گویند. یک چیزی که توجه من را جلب کرده این است دیپلمات‌های آمریکایی از اینکه می‌توانند با طرف‌های ایرانیشان دیدار کنند هیجان‌زده می‌شوند. این در حالی است که مثلا وقتی مقام‌های کشورهای دیگر به ایران می‌روند، با رهبر ایران به طور مستقیم دیدار می‌کنند. ما موفق به دیدار معاون وزیر خارجه ایران می‌شویم در حالی که مقام‌های دیگر کشورها به دیدار رهبر ایران می‌روند. و به نظر من این به سخره گرفتن آمریکاست.

وی درباره این سوال که فکر نمی‌کنید روی کار آمدن روحانی در انتخابات نشانه آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکاست، گفت: خیر! به نظر من انتخابات اخیر در ایران، بیشتر از آنکه با تمایل به رابطه با آمریکا مربوط باشد، موضوع سیاست داخلی ایران است. برخی دوست دارند در آمریکا همه چیز را در ارتباط با آمریکا قلمداد کنند، اما در این زمینه باید گفت که این موضوع مربوط به ایران است.

بی‌صداقتی شیپورچی‌های اصلاحات در انعکاس راهپیمایی بزرگ 13 آبان

نشریات اصلاح‌طلب واکنش‌های مختلفی نسبت به راهپیمایی عظیم روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نشان دادند.راهپیمایی روز 13 آبان به قدری گسترده بود که خبرگزاری‌هایی مانند آسوشیتدپرس آن را بی‌نظیر و بی‌سابقه توصیف کردند. برخی محافل سعی کرده بودند با فضاسازی علیه شعار مرگ بر آمریکا، فضای ضد استکباری را کمرنگ کنند اما این تکاپوی سیاسی و رسانه‌ای موجب جدیت بیشتر مردم برای حضور در مراسم سالگرد تسخیر لانه جاسوسی شیطان بزرگ و اعلام انزجار از آمریکا شد.وسعت بی‌نظیر این مراسم موجب دو واکنش در رسانه‌های اصلاح‌طلب شد. شماری از آنها- از سر میل یا اجبار- به حداقل‌های وظیفه رسانه‌ای در انتشار اخبار مهم پایبند ماندند و گزارش راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار را در صفحات اول خود با تیتر و عکس برجسته کردند اما شمار دیگری از آنها کوشیدند به سانسور این خبر جهانی شده بپردازند و خود را انگشت‌نما کردند.

روزنامه مردم‌سالاری روز گذشته عکس اول خود را به این مراسم اختصاص داد و در تیتر آن نوشت «حمایت از مذاکرات هسته‌ای با تاکتیک نرمش قهرمانانه». روزنامه آرمان نیز عکس اصلی خود را به راهپیمایی 13 آبان اختصاص داد و تیتر «تجمع ضد استکباری در سراسر ایران- 13 آبان پرشور» را برگزید. عکس یک روزنامه اعتماد هم، راهپیمایی 13 آبان بود که با تیتر «راهپیمایی سراسری ضد آمریکایی در 13 آبان» منتشر شد. عکس مورد توجه اعتماد پوستری از بیلبوردهای صداقت آمریکایی است و در سوتیتر تیتر اعتماد نیز آمده «تابلوهای صداقت آمریکایی به پایتخت بازگشت». اما روزنامه آفتاب یزد به عکس دوم برای صفحه اول بسنده کرده و تیتر «لغو تحریم‌ها؛ گام حداقلی غرب برای جلب اعتماد میان ملت ایران» را ترجیح داده است.

اما موضع‌گیری انگشت‌نما مربوط به دو روزنامه ایران و شرق است. در حالی که دیروز چند وزیر (بهداشت، آموزش و پرورش، رفاه و ظاهرا علوم) و معاون اجرایی رئیس‌جمهور در راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی حضور داشتند، روزنامه ایران از انتشار تصاویر این راهپیمایی بزرگ و دشمن‌شکن در صفحه اول خود دریغ کرد و در تیترهای خود نیز تنها یک تیتر یک ستونی کوچک را به خبر اختصاص داد که عبارت بود از؛ «راهپیمایان 13 آبان: مذاکره در چهارچوب نرمش قهرمانانه دنبال شود». خبر مختصر این تیتر در صفحه 23- صفحه ماقبل آخر- روزنامه ایران کار شده است.

حرفه‌ای‌تر از همه روزنامه‌ها، روزنامه شرق عمل کرده بود که عکس خود را به جای راهپیمایی ضد آمریکایی، به محاکمه محمد مرسی اختصاص داد و تیتری یک ستونی از سعید جلیلی سخنران راهپیمایی 13 آبان به همراه عکس وی منتشر کرد.این در حالی است که همین روزنامه 2 هفته پیش با تحریف سخنان حمید انصاری، تیتر «دستور امام: حذف مرگ بر آمریکا و شوروی» را به عنوان تیتر بزرگ و اول خود منتشر کرده بود.برخی همکاران نشریات اصلاح‌طلب در مقاطع مختلف بحرانی طی 15-10 سال گذشته از کشور گریخته و ضمن اخذ پناهندگی از دولت‌هایی مانند آمریکا و انگلیس، در خدمت شبکه‌های بی‌بی‌سی، صدای آمریکا، رادیو فردا و... درآمده‌اند.یادآور می‌شود برخی سایت‌های اصلاح‌طلب نیز به سانسور یا حاشیه‌سازی برای راهپیمایی 13 آبان پرداخته‌اند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه 12آبان در دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان با اشاره به موضوع هسته‌ای کشورمان و ضمن حمایت از تیم مذاکره‌کننده فرمودند: ملت باید بیدار باشد، بداند چه اتفاقی دارد می‌افتد. بعضی از تبلیغات‌چی‌های مواجب‌بگیر دشمن و بعضی از تبلیغات‌چی‌های بی‌مزد و مواجب- از روی ساده‌لوحی- نتوانند افکار عمومی را گمراه کنند.ایشان همچنین با اشاره به ترفندها و خلاف‌گویی‌های دشمن برای فریب افکار عمومی در قضیه هسته‌ای تاکید کردند: تبلیغات‌چی‌های خارجی با شیوه‌های کاملا ماهرانه تبلیغاتی خط می‌دهند، در داخل هم بعضی از روی ساده‌لوحی و بدون اینکه نیت سوئی داشته باشند، بعضی هم واقعا از روی غرض همین را دارند تبلیغ می‌کنند.

سیاست آمریکا مهار ایران است نه توافق با آن


«تغییر رویکرد و رفتار در قبال ایران برای آمریکا دشوار است چرا که مهار ایران یکی از ستون‌های قدیمی سیاست آمریکا در خاورمیانه بوده است».روزنامه لزاکو ضمن انتشار این مطلب نوشت: جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بر سر تحریم‌ها اتفاق‌نظر دارند و متقاعد کردن آنها به کاهش تحریم‌های ایران بسیار مشکل است.این روزنامه فرانسوی با بیان اینکه دولت ایران درصدد عادی‌سازی روابط با غرب است، نوشت: اگر پای منافع اسرائیل در میان باشد، آمریکا و ایران نمی‌توانند به توافق برسند.طیفی از مقامات آمریکایی از رئیس‌جمهور و معاون وی گرفته تا وزیر امور خارجه و معاون وی (شرمن) و اعضای کنگره بارها طی یک ماه اخیر اعلام کرده‌اند که منافع اسرائیل خط قرمز آنهاست و آنها به خاطر تعامل با ایران، از منافع اسرائیل عبور نخواهند کرد. جو بایدن معاون اوباما در جمع صهیونیست‌ها اعلام کرده بود اوباما درمیان روسای‌جمهور آمریکا بیشترین حمایت را از اسرائیل کرده و ما اگر اسرائیل وجود هم نداشت باید هزینه می‌کردیم و اسرائیل را تأسیس می‌نمودیم.به نوشته لزاکو کنگره نیز اگر پای قربانی کردن منافع اسرائیل در میان باشد اجازه توافق با ایران را نمی‌دهد.

*خراسان

نامه لاريجاني به روحاني درباره طب سنتي

در حالي که در خردادماه سال جاري با تصميم نمايندگان ويژه رئيس جمهور در کارگروه احيا و توسعه نظام طب سنتي و ابلاغ محمدرضا رحيمي، معاونت طب سنتي ايراني -اسلامي در وزارت بهداشت ايجاد شد، بر اساس نامه چندي پيش علي لاريجاني رييس مجلس به حجت الاسلام روحاني، تشکيل اين معاونت مستلزم وجود قانون و تصويب مجلس بوده و مصوبه دولت در اين خصوص مغاير با نظرات تفسيري شوراي نگهبان است. لاريجاني در اين نامه خواستار اصلاح اين مصوبه يا لغو آن شده است.

واردات شناور مستعمل بي سر و صدا آزاد شد

بر اساس تصميم اخير دستگاههاي دولتي که طي روزهاي اخير به نهادهاي ذي ربط در زمينه واردات کالا به کشور ابلاغ شده، قرار است از اين پس واردات شناور مستعمل اعم از چوبي، فلزي و فايبرگلاس به کشور با رعايت ضوابط ثبت سفارش وزارت صنعت بلامانع باشد. اين ابلاغيه، همچنين مواردي چون واردات ليفتراک و اکنتينر يخچال دار مستعمل را نيز آزاد اعلام کرده است.

*ایران


حد اسلامي براي سارقان منزل خانم نماينده


خبر اول اين كهنماينده سراب خواستار جاري شدن حد اسلامي براي سارقان منزلش شد. مهناز بهمني نماينده سراب در گفت‌وگو با خانه ملت، به سرقتي که در ماه گذشته از منزلش رخ داد اشاره کرد و گفت: مقداري وجه نقد، طلا و اثاثيه از منزل وي به سرقت رفته بود که پس از دستگيري سارقان طلاهاي شخصي عودت شد اما وجوه نقدي و اثاثيه برنگشت. به گفته وي بسياري از اين سارقان مجهز به فناوري‌هاي نوين سرقت و ابزار و لوازم شکستن در و پنجره‌هاي فولادي بودند و نکته جالب اينکه از وضعيت مالي بسيار خوبي هم برخوردار بودند و هرکدام يک خانه 4 طبقه در تهران داشتند. نماينده سراب با اشاره به سرقت‌هاي ديگر اين باند گفت: اکثر مالباخته‌ها تقاضا داشتند حد اسلامي بر آن‌ها اجرا شود چون تمکن مالي دارند.

آزادي مديرمسئول روزنامه بهار

خبر ديگر اين كه مديرمسئول روزنامه بهار با سپردن وثيقه آزاد شد. به گفته همسر سعيد پورعزيزي، وي با توديع وثيقه 200 ميليون توماني آزاد شد. بعد از انتشار سرمقاله‌اي در عيد غدير در روزنامه بهار، مديرمسئول اين روزنامه به دادسراي فرهنگ و رسانه احضار و در نهايت صبح شنبه با نظر بازپرس شعبه 4 اين دادسرا بازداشت شد.

احتمال صدور دستور جلب‌ مرتضوي

شنيديم كه وکيل يکي از شاکيان پرونده پاليزدار گفت: در صورتي‌ که مرتضوي در جلسه بعدي دادگاه حاضر نشود، دستور جلب وي صادر خواهد شد. مصطفي ترک همداني در گفت‌وگو با فارس گفت: روز گذشته اخطاريه‌اي براي سعيد مرتضوي صادر شد که به موجب آن وي بايد روز چهارشنبه ساعت 15 در دادگاه حاضر شود، در غيراين صورت دستور جلب مرتضوي صادر خواهد بود. براساس محتويات پرونده عباس پاليزدار، پيمان حاج محمود عطار و چند تن از شاکيان پرونده معروف به پاليزدار از دادستان سابق تهران به اتهام بازداشت غيرقانوني و افترا و نشر اکاذيب شکايت کرده‌اند.

توضيح قاليباف درباره ديدار با احمدی نژاد


با خبر شديم كه روزنامه محمد باقر قاليباف توضيحاتي درباره ديدار شهر‌دار تهران ارائه کرد. در پي انتشار خبر ديدار شهردار تهران با رئيس‌جمهور سابق در رسانه‌ها، مديرکل روابط‌ عمومي شهرداري تهران گفت: اين ديدار به تازگي انجام نشده و مربوط به هفته‌هاي قبل است. نامدار صداقت گفت: قاليباف با هدف افزايش تعاملات و رايزني‌هاي سياسي ديدارهاي مستمري با شخصيت‌هاي مختلف دارد و اين ديدار در همين راستا بوده است. وي افزود: شهردار تهران گفت‌وگوي صريح و نقد سازنده و رودررو را يکي از بهترين ابزارها براي تقويت گفت‌وگوي اصولگرايي و پالايش اصولگرايي از تفکراتي مي‌داند که در مقاطع حساس موجب آسيب‌هايي مي‌شود که جبران آن چندان آسان نيست.

تکذيب زد و خورد سليمي نمين و اعلمي


دست آخر اين كه اکبر اعلمي نماينده سابق مجلس خبر سيلي زدن وي به سليمي نمين در جريان مناظره دانشگاه فردوسي را تکذيب کرد. نماينده تبريز در مجلس ششم و هفتم شوراي اسلامي در گفت وگويي در واکنش به خبري که يك سايت در مورد سيلي زدن وي به سليمي نمين در جريان مذاکره دانشگاه فردوسي مشهد منتشر کرد، اظهار داشت: ان‌شاءالله خداوند کساني که اين خبر‌ها را منتشر مي‌کنند، شفا بدهد. وي گفت: چرا من بايد با آقاي سليمي نمين دعوا کنم؛ يک مناظره براي ما گذاشتند و اتفاقاً آقاي سليمي نمين 10 دقيقه ديرتر از من آمد. نماينده سابق مجلس اظهار داشت: براي نخستين بار بود که با سليمي نمين رو به رو شدم و اخباري هم که در مورد حاشيه‌هاي اين مناظره منتشر شده، دروغ است.

*تهران امروز

تكذيب بازنشستگي‌ سياسي «ناطق‌نوري»

دفتر حجت‌الاسلام و المسلمين ناطق‌نوري در اطلاعيه‌اي اخبار منتشر شده از سوي برخي رسانه‌ها را تكذيب كرد. به گزارش مهر، در برخي از رسانه‌ها آمده بود: علي‌اكبر ناطق‌نوري در سخنراني در شهرستان مينودشت گفت: «به عنوان سردسته اصلاح‌طلبان به ميدان نخواهم آمد؛ اگر در انتخابات رياست‌جمهوري شركت مي‌كردم راي داشتم اما عمر سياسي من تمام شده است.»

پيگيري جاسوسي آمريكا در سفر مقام معظم رهبري

به گزارش خبرنگار مهر، مرضيه افخم سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اخباري مبني بر اينكه آمريكا در سفر رهبر انقلاب در سال 88 به كردستان از اين سفر جاسوسي كرده، بيان كرد: «جمهوري اسلامي ايران به‌طور خاص در مورد خبر مذكور پيگيري‌هاي جدي را انجام مي‌دهد و از ابعاد مختلف كه ابعاد سياسي در راس آنهاست، اين مسئله را پيگيري مي‌كند.»

مردم به اندازه اكسيژن، به احترام نياز دارند

به گزارش ايسنا، عليرضا آوايي رئيس كل دادگستري گفت:‌ «نياز مردم به احترام به اندازه نياز به اكسيژن حايز اهميت است و احترام به مردم محبت بين نظام و مردم را تقويت مي‌كند. حسن خلق و مدارا با مردم بسيار حايز اهميت است؛ زيرا آسيبي كه به ما از بدخلقي وارد شده بيش از آسيبي است كه از فساد به ما وارد شده است.»

تاثير كالاهاي چيني بيش از تحريم‌هاست

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، محسن رضايي دوشنبه شب در برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري شبكه دو سيما گفت: «در سياستمان بنا را بر اين نگذاشتيم كه آمريكا هرگز تغيير نخواهند كرد و اتفاقا علائم تغيير را احساس مي‌كنيم.» وي با بيان اينكه «ما بايد فكر اساسي براي اقتصاد كشور كنيم»، تاكيد كرد: «اولا اقتصاد ايران بايد تحريم‌ناپذير شود و اين كار شدني است. ما امروز تحريم‌هاي داخلي‌مان بيشتر از تحريم‌هاي خارجي است. امروز سيستم اداره كشور و مسائل بوروكراسي به كشور آسيب بيشتري مي‌زند و رقابت كالاهاي چيني بيش از تحريم‌ها روي اقتصاد كشورمان تاثير گذاشته است»

خطر انتصاب مديران دولتي 2 تابعيتي

مهرداد بذرپاش، نماينده مردم تهران با بيان اينكه برخي افراد داراي 2 تابعيت در مديران دولتي منصوب شده‌اند، گفت: «با توجه به خاطره بدي كه از افراد داراي دوتابعيت داريم، اگر تخلفي رخ دهد، اين افراد مي‌تواند به راحتي كشور را به مقصد ديگر ترك كند.»

*جمهوری اسلامی

* وزير خارجه تركيه در يادداشتي، محرم و كربلا را غيرقابل فراموش شدن دانست. احمد داوود اوغلو وزيرخارجه دولت لاييك و سني تركيه در مطلبي كه در صفحه توئيتر نوشت، از واقعه عاشورا با عنوان مظلوميتي فراموش ناشدني ياد كرد. وي در اين يادداشت درباره واقعه عاشورا نوشت: "در هر جاي جهان با دردها و مظلوميت هر دردمندي همدردي كني، باز هم محرم و كربلا قابل فراموش شدن نيست." با توجه به اينكه احمد داود اوغلو از عوامل اصلي سياست خصمانه دولت تركيه عليه دولت سوريه است، معلوم نيست براي كربلائي كه دولت متبوع وي براي مردم سوريه پديد آورده و ظلمي كه توسط تروريست‌ها به حرم‌هاي حضرت زينب و حضرت رقيه در دمشق مي‌شود، چه توجيهي دارد!

* صبح ديروز (سه شنبه) افراد ناشناس، با حمله به دو مسجد در شهر بزانسون، شعارهايي عليه اسلام و در حمايت از حزب راست گراي افراطي "جبهه ملي فرانسه" روي درب و ديوارهاي اين دو مكان عبادي نوشتند. بعضي از اين شعارها اينها هستند: "فرانسه متعلق به شهروندان فرانسوي است"، "مرگ بر مسلمانان"، "مسلمانان را اخراج كنيد" و "درود بر جبهه ملي". پليس ايالت "فرانش - كنته" اعلام كرد مسلماناني كه قصد اقامه نماز صبح در اين دو مسجد را داشتند پس از مشاهده اين هتك حرمت به نيروهاي امنيتي اطلاع دادند و درحال حاضر تحقيقات براي شناسايي عاملان اين اقدامات ادامه دارد. يكي از مساجدي كه مورد هتك و حرمت قرار گرفته، "مسجد السنه" وابسته به مسجد بزرگ پاريس است؛ اين براي سومين بار طي سال جاري ميلادي است كه گروه‌هاي اسلام ستيز به اين مسجد حمله‌ور شده‌اند.

* دفتر آقاي ناطق نوري در اطلاعيه‌اي اخبار منتشر شده توسط برخي رسانه‌ها را تكذيب كرد. در اين اطلاعيه آمده است: "به دنبال سفر حجت الاسلام والمسلمين ناطق نوري به شهرستان مينودشت در استان گلستان و شركت در جلسه‌اي دوستانه، نقل قول‌هاي تحريف گونه‌اي از اين جلسه در جرايد و خبرگزاري‌ها منتشر گرديده است كه موجب نگراني دوستان و نارضايتي ايشان است. ضمن تكذيب تمامي نقل قول‌ها، ارباب جرايد را به حفظ امانت و نقل اخبار از منابع صحيح دعوت مي‌نمايد." چند روز پيش خبرگزاري فارس مطلبي به نقل از آقاي ناطق نوري منتشر كرد كه در آن اعلام كرده بود "بازنشسته سياسي" شده است و قصد كانديداتوري در انتخابات مجلس را ندارد.

*قدس


تجمع متقاضیان مسکن ویژه

خانه ملت: جمعی از متقاضیان مسکن ویژه تهرانسر، مسکن مهر و اعضای تعاونی کشاورزی در اعتراض به بالا رفتن قیمتهای تمام شده مسکن، روز گذشته در مقابل مجلس تجمع کردند.

واکنش صدای‌آمریکا به ترانه زمانی


جهان: آسوشیتدپرس و صدای آمریکا نسبت به خلق ترانه ضدآمریکایی «مرگ بر آمریکا» با صدای حامد زمانی ابراز نارضایتی کرده و این حرکت را تلاش برای افزایش خشم عمومی علیه آمریکا معرفی کرده اند.

انتقاد از هرج و مرج در عرصه فرهنگی


تسنیم: رضا برجی، کارگردان مستند «عراق سرزمین جنگها» با تأکید بر اینکه در حال حاضر شاهد یک هرج و مرج در عرصه فرهنگی کشور هستیم، گفت: باید در سینما برای مردم تبیین شود که چرا ما با صهیونیسم و نژاد پرستی مخالف هستیم.

احتمال اعدام مرسی


فرارو: حسن هانی‌زاده کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: محاکمه محمد مرسی رئیس‌جمهور برکنار شده مصر در حالی آغاز شد که بسیاری از ناظران پیش‌بینی کردند که حکم اعدام برای وی صادر خواهد شد.

تشییع پیکر مدافع حرم

مهر: پیکر پاک سردار شهید محمد جمالی‌پاقلعه یکی از مدافعان حرم حضرت زینب(س) در کرمان تشییع شد.

استعفای جمعی در دانشگاه آزاد


تسنیم: 11 نفر از اعضای تشکلهای دانشجویی دانشگاه آزاد با ارسال نامه سرگشاده‌ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی، دسته جمعی استعفا کردند.

خبرنگاران قید وام مسکن را بزنند

تسنیم: علی جنتی وزیر ارشاد در حاشیه مراسم نخستین نشست فعالان رسانه‌های دیجیتال در مواجهه با پرسشی مبنی بر اینکه وام مسکن خبرنگاران که در دولت گذشته وعده داده شده بود، در چه مرحله‌ای قرار دارد؟، گفت: فعلاً در این باره نمی‌توانیم قولی بدهیم، چرا که از گذشته تعهدات بسیار زیادی بر عهده صندوق حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران گذاشته شده و دیون زیادی دارد که دولت برای پرداخت دیون گذشته دچار مشکل شده است.

تمایلی برای تشخیص عمر «شیردال» نیست


جهان: جواد جمالی از کارشناسان میراث فرهنگی با نامفهوم دانستن علت انتخاب جام شیردال گفت: مهمترین پرسش این است که چرا جام شیردال را از بین موارد بی‌شمار آثار توقیفی و به سرقت رفته از کشور به عنوان هدیه فرهنگی انتخاب کرده‌اند. وی افزود: مسأله دوم این است که آیا در زمان تحویل باستان‌شناسان اصالت این اثر را تأیید کرده‌اند. موضوعی که احساس می‌شود این است که چندان تمایلی برای مشخص شدن عمر شیردال به ارمغان آورده وجود ندارد.

فیلمی که چهار ماه قبل اکران شد


دانشجو: سعید مستغاثی منتقد فیلم در نشست نقد و بررسی «سقوط کاخ سفید» که در سالن بصیرت لانه جاسوسی برگزار شد، گفت: برای اولین بار است که در یک فیلم آمریکایی می بینیم ایرانی ها بد نیستند و رئیس جمهور آمریکا از ایران دفاع 
می کند، اما نکته جالب توجه این است که این فیلم حدود سه چهار ماه قبل اکران شده، در حالی که فیلم به مکالمه تلفنی ایران با رئیس جمهور آمریکا اشاره کرده است.

دریاچه ارومیه را احیا می کنم


ایسنا: اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی گفت: احیای دریاچه ارومیه، این میراث زیست محیطی و فرهنگی، اولویت بنده خواهد بود و با همکاری وزارت نیرو و نمایندگان استانی حیات را به دریاچه ارومیه باز خواهم گرداند.

«شرمن» عازم ژنو شد


خبرآنلاین: پایگاه اطلاع رسانی هیأت دولت آمریکا اعلام کرد «وندی شرمن» ریاست‌ هیأت آمریکایی که در تیم مذاکره‌ کننده 1+5 حضور دارد، دیروز عازم «ژنو» ‌شد.

بررسی نقش سه نماینده در پرونده 3هزار میلیاردی


باشگاه خبرنگاران: محمدعلی اسفنانی درباره بررسی نقش سه نماینده در پرونده فساد 3000 میلیاردی گفت: در این خصوص دو جلسه برگزار شد و وزیر دادگستری سابق موضوعات مهم در خصوص این پرونده را اعلام کرده و تصمیم بر آن شد که در جلسه بعدی کمیسیون این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.