سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمانشاه /

«قصر مروان» کجاست؟

قلعه مروان یا همان قصر مروان خلیفه اموی در شمال روستای کندوله از توابع بخش دینور، شهرستان صحنه در استان کرمانشاه قرار دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

قلعه مروان یا همان قصر مروان درست در فاصله چند کیلومتری نخستین سکونتگاه بشر در خاورمیانه (تپه کرتویج دینور) قرار دارد، قلعه ای که شاید تاکنون کمتر از آن شنیده و یا مطلبی را خوانده باشیم.

منوچهر امیری دهیار روستا کندوله گفت : تاریخچه قلعه مروان به 1120 سال پیش بر میگردد.

وی افزود: این قلعه تاریخی که قصری مربوط به مروان خلیفه اموی است در شمال روستای هدف گردشگری کندوله و بر فراز تپه ای قرار دارد.

امیری گفت: متاسفانه بر اثر مرور زمان و زلزله هایی که در این منطقه به وقوع پیوسته، قصر مروان کاملا از بین رفته و امروزه تنها بقایایی از آن باقی مانده است.

دهیار روستای هدف گردشگری کندوله با اشاره به وقوع زلزله ای هفت ریشتری در یکهزار سال پیش در دینور، گفت: هزار سال پیش در منطقه دینور زلزله ای بزرگ با قدرت هفت ریشتر به وقوع می پیوندد که در اثر آن 16 هزار نفر کشته و شهر بزرگ آن زمان دینور از بین رفته و متروکه می شود.

وی یادآور شد: در آن زمان نام شهر دینور، شهر خاوران بوده است.

امیری تاکید کرد: به احتمال زیاد دلیل از بین رفتن قلعه مروان نیز همان زلزله بوده باشد.

وی اظهار کرد: چندیدن سال پیش مردم روستای کندوله متوجه لوله کشی سفالی از چشمه ای در اطراف روستا به سمت قلعه مروان می شوند که این مهم حاکی از عظمت این قلعه در یکهزار سال پیش است.

این دهیار گفت: در چندین سال اخیر هرگز ندیده ایم که مسئولین میراث فرهنگی به این قلعه و قصر تاریخی سری زده باشند و حتی تصور هم نمی کنم که آن به ثبت ملی هم رسیده باشد.

اکرم طهماسبی، مسئول ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه

گفت : قلعه مروان به شماره 11847 و در سال 1384 به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: این قلعه کاملا از بین رفته و تنها بقایایی از آن باقی مانده که آن هم مورد مطالعه باستان شناسان قرار گرفته است.

مسئول ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: در گزارش ثبتی این قلعه، تاریخ دقیقی برای آن ذکر نشده و آمده است که مربوط به صدراسلام و یا قرون میانی اسلام می باشد.

وی ادامه داد: همچنین در گزارش ثبتی این قلعه چنین آمده است که مردم محلی معتقدند قلعه مروان، قصری متعلق به خلیفه اموی بوده است.

طهماسبی تاکید کرد: برای ارائه اطلاعات دقیق تر از این قلعه تاریخی نیاز به کاوش و بررسی های باستان شناختی بیشتری داریم./ش


برچسب ها: کرمانشاه ، کجا ، مروان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.