سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های سه شنبه؛

دو کلمه هم از زلمای خلیل‌زاد/ابلاغيه دولت درباره شرکت غني سازي اورانيوم ايران

لوموند دیپلماتیک: اوباما می‌خواست اما نتوانست جنگ ابلهانه دیگری راه بیندازد،موافقت روحاني با لغو فروش برخي ساختمان هاي دولتي در تهران ،گزارش 100روزه به روحانی رسید،حراج میلیاردی 39خانه و مغازه مه آفريد خسروي،واردات گندم 2 برابر نیاز کشور! و ...از جمله خبر ویژه های برخی روزنامه های روز سه شنبه هستند که میتوانید از اینجا بخوانید:


*کیهان


شگرد سهم ما کمه!

پس از سهم‌خواهی معترضانه اصلاح‌طلبان یزد، اصلاح‌طلبان همدان نیز از استاندار منصوب دولت ابراز نارضایتی کردند.در بیانیه‌ای که با عنوان «شورای هماهنگی احزاب و گروه‌های 14 گانه[!؟] اصلاح‌طلب استان همدان در سایت‌های افراطیون منتشر شده، گفته که استاندار معرفی شده اصلاح‌طلب نیست و استاندار باید از میان یکی از افراد پیشنهادی این شورا انتخاب می‌شد! در این نامه ادعا شده «شورا افراد متعددی را معرفی کرد و یکی از افراد معرفی شده تا مرز تصدی امر پیش رفت، که متاسفانه علیرغم شایستگی و کارنامه درخشان شخصیتی و مدیریتی، متولیان امر هیچ توجهی به نقطه نظرات و حساسیت‌های مطرح شده از جانب احزاب و گروه‌های سیاسی- صنفی اصلاح‌طلب ننموده، و در خلأ ایجاد شده، گزینه‌ای با سابقه مدیریت در دولت گذشته که سنخیتی با جریان اصلاح‌طلبی نداشته را به عنوان استاندار معرفی نمودند.

گفته می‌شود افراطیون مدعی اصلاحات با وجود به دست آوردن پست‌های بسیاری در دستگاه‌های دولتی و از جمله استانداری‌ها، سیاست تبلیغاتی را بر حفظ موضع طلبکاری خود- سهم ما کم است!- و بدهکار کردن همواره دولت گذاشته‌اند تا بدین ترتیب از یک سو امتیازات بیشتری دریافت کنند و از سوی دیگر چنین القا کنند که دولت، مطلوب آنها نیست و بنابراین پاسخگوی عملکرد آن نیستند!
اخیرا مرتضی مبلغ عضو حزب منحله مشارکت و معاون وزارت کشور در دولت اصلاحات، به عنوان مدیر توسعه منابع انسانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب شد و پیش از آن شهین‌دخت مولاوردی و سعید شیرکوند دو عضو حزب منحله مشارکت به ترتیب به عنوان معاون رئیس جمهور در امور زنان و معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی منصوب شده بودند.

پس از انتخاب روحانی اصلاح‌طلبان تلاش داشتند که در سطح مدیران رده اول و در وزارتخانه‌های حساس مهره‌های خود را راهی دولت کنند اما پس از عدم توفیق در رسیدن به پست‌های کلیدی و حساس کابینه، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای تصاحب پست‌هایی که نیاز به رای اعتماد مجلس ندارد، آغاز کردند.محمد خاتمی چندی پیش و در زمان معرفی اعضای کابینه دولت روحانی به مجلس در پاسخ به انتقادهای اصلاح‌طلبان پیرامون ترکیب کابینه یازدهم گفته بود: اگرچه ما نتوانستیم در لایه‌های اول مدیریتی همه نیروهای خود را به دولت یازدهم تزریق کنیم اما باید تلاش نماییم لایه دوم مدیران را از آن خود نماییم.

دو کلمه هم از زلمای خلیل‌زاد


سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد واشنگتن در چارچوب مذاکره و توافق با ایران باید این کشور را وادار به توقف کامل غنی‌سازی کند.زلمای خلیل‌زاد در تحلیلی که در نشنال اینترست منتشر شده، با بیان اینکه ایران به قابلیت‌های کلیدی در برنامه هسته‌ای خود رسیده و بر بسیاری از قدرت‌های منطقه برتری دارد، می‌نویسد: توافق هسته‌ای مورد نظر ایران، رضایت آمریکا را جلب نخواهد کرد و به توقعات آن پاسخ نخواهد داد. حکومت ایران نه تنها با انتقال اورانیوم غنی شده به خارج موافق نیست بلکه خواهان برخورداری از حق غنی‌سازی صنعتی و ذخیره‌سازی آن است.

سفیر سابق آمریکا در افغانستان ادامه داد: واشنگتن باید تحریم‌ها را تا زمانی که بازرسان تایید نکرده‌اند که تهران برنامه هسته‌ای را متوقف کرده است، همچنان ادامه دهد. تایید توقف برنامه هسته‌ای می‌تواند راه را برای رسیدن به توافق باز کند؛ توافقی که سه محور اصلی خواهد داشت؛ غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران، راکتور آب سنگین در اراک و پذیرش نظام بازرسی از سوی ایران.» در حالت ایده‌آل هرگونه توافق جامع با ایران باید تهران را به توقف غنی‌سازی مجبور کند.خلیل‌زاد افزود: منافع آمریکا با رسیدن به یک توافق که بر مبنای آن ایران ذخایر اورانیوم غنی ‌شده خود را از کشور خارج کند و فعالیت تاسیسات غنی‌سازی کنونی خود را متوقف کند، تامین خواهد شد.

 جامعه جهانی می‌تواند حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت بشناسد و در مقابل ایران تا زمانی که جامعه جهانی تعیین کند که غنی‌سازی تنها گزینه مقرون به صرفه موجود برای تامین سوخت راکتورهای غیرنظامی ایران است، از غنی‌سازی خودداری خواهد کرد(!) با توجه به برآوردهای کنونی، این اتفاق تا بیش از یک دهه آینده روی نخواهد داد.به ادعای خلیل‌زاد یک توافق جامع با ایران شامل پذیرش پروتکل الحاقی و بازرسی همه جانبه‌ای است اما او درباره لغو تحریم‌ها می‌گوید: شماری از تحریم‌ها باید بر جای خود باقی بماند تا به تخلفات ایران در زمینه تروریسم، مداخله در منطقه و حقوق‌بشر رسیدگی شود!

دیپلمات آمریکایی: ایرانی‌ها دشمنی عمیق ما را فراموش نخواهند کرد

یک دیپلمات ارشد آمریکایی با وجود اذعان به بی‌صداقتی و عهد‌شکنی‌های گذشته دولت متبوع خود، خواستار حفظ موضع طلبکاری و گردن‌کلفتی مقابل ایران شد.رایان کراکر سفیر سابق آمریکا در عراق و افغانستان در نیویورک‌تایمز نوشت: ماه گذشته زمانی که باراک اوباما و حسن روحانی برای نخستین‌بار با یکدیگر مکالمه تلفنی انجام دادند، سطح انتظارها از روابط دوجانبه بالا رفت. آنهایی که به راه‌حل دیپلماتیک برای بن‌بست هسته‌ای امیدوار بودند، از اینکه یک معامله بزرگ در پیش است به هیجان آمدند. هر چند ناظران بین‌المللی امیدوار بودند که در ملاقات مقامات تهران و واشنگتن، یک توافق نسبی رقم بخورد، اما این اتفاق نیفتاد و نمایندگان ایران و آمریکا در حاشیه اجلاس ژنو بدون اینکه توافقی را امضاء کنند با یکدیگر دیدار کردند. برای اواخر هفته جاری نیز یک نشست هسته‌ای دیگر در ژنو برنامه‌ریزی شده است.

وی می‌افزاید: «به رغم سه دهه روابط خصمانه، شاید اغلب آمریکایی‌ها از این نکته آگاه نباشند که مذاکرات در گذشته با ایران موفق بوده و می‌تواند بار دیگر نیز موفق شود. بلافاصله پس از حادثه تروریستی 11 سپتامبر - زمانی که من در وزارت خارجه حضور داشتم - من با دیپلمات‌های ایرانی در مورد گام‌های آتی در افغانستان مذاکره کردم. در آن زمان ما دشمن مشترکی به نام القاعده و طالبان داشتیم و دو دولت می‌خواستند شانس خود را در همکاری با یکدیگر امتحان کنند. دیپلمات‌های ایرانی رویکرد سازنده، پراگماتیک و متمرکزی در این مورد داشتند و یک نقشه ارزشمند در اختیار ما قرار دادند که نشان می‌داد طالبان دستور اقدام علیه آمریکا را پیش از آغاز عملیات نظامی ایالات متحده صادر کرده است. آنها همچنین از حامیان اقدام در افغانستان بودند.

 ما در ماه‌های پایانی سال 2001، در مکان‌های مختلفی با یکدیگر دیدار کردیم و یک توافقنامه ایرانی - آمریکایی در کنفرانس بن که با دستور کار افغانستان برگزار شده بود، بین ما شکل گرفت».کراکر در عین حال نوشت: زمانی که برای بازگشایی سفارت آمریکا در افغانستان به کابل رفتم، به گفت‌وگو با ایرانیان ادامه دادم. ما توافقنامه‌های متعددی در زمینه‌های امنیتی و بازسازی عراق امضا کردیم همین‌طور پیش می‌رفتیم تا اینکه جورج بوش، رئیس‌جمهور وقت آمریکا نطق مشهور خود را در مورد محور شرارت در اوایل سال 2002، ایراد کرد. حکومت ایران با وجود همکاری با آمریکا در حل مساله افغانستان، در این فهرست قرار گرفته بود، و ایالات متحده نشان داد به طور عمیقی با ایران دشمنی دارد. همکاری‌های واقعی ایران و آمریکا پس از اظهارات بوش متوقف شد. در آن زمان ما و ایرانیان در حال مذاکره برای انتقال گلبدین حکمتیار، از بازداشت خانگی در ایران به افغانستان بودیم. اما با توجه به اقدام بوش، ایرانیان به جای انتقال محرمانه وی به افغانستان، حملاتی علیه ائتلاف حمله به افغانستان انجام دادند.

من یک دور مذاکره دیگر نیز با ایرانیان داشتم. سال 2007، زمانی که سفیر آمریکا در عراق بودم با دیپلمات‌های ایرانی پای میز مذاکره نشستم تا آنها را به قطع حمایت‌ها از گروه‌هایی مانند ارتش مهدی، تحت رهبری مقتدی صدر، متقاعد کنم. اما برخلاف مذاکرات افغانستان، این گفت‌وگو‌ها که با پوشش وسیع رسانه‌ها همراه بود، راه به جایی نبرد.دیپلمات‌ آمریکایی می‌نویسد: جمهوری اسلامی ایران، به طور روشن دشمن آمریکا به شمار می‌رود اما در عین حال یک بازیگر مهم محسوب می‌شود و مانند تمامی حکومت‌ها می‌تواند زمانی که پای منافعش در میان باشد، پراگماتیک و منعطف باشد. در صورتی که دولت اوباما از درس مذاکرات سال 2001 با ایران استفاده کند، می‌تواند بار دیگر یک موفقیت را در مذاکره با ایران به ثبت برساند.

کراکر معتقد است: آمریکایی‌ها باید برای مذاکره درخصوص موضوعاتی فراتر از پرونده هسته‌ای آمادگی داشته باشند. من ماه گذشته این موضوع را به مقامات ایرانی نیز یادآوری کردم. من در جریان ملاقات با مقامات ایرانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در این زمینه صحبت کردم و از امکان گفت‌وگو در مورد مسائلی نظیر افغانستان و سوریه سخن گفتم و آنها نیز رویکرد مثبتی داشتند.وی می‌افزاید: در نهایت، آمریکا باید به طور صریح اعلام کند به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست. نگرانی ایرانیان در این زمینه نامحدود و قابل درک است. در سال 1953، سرویس‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس به کودتا علیه دولت محمد مصدق کمک کردند. این تصویری است که کمتر آمریکایی‌ها آن را به یاد دارند؛ اما ایرانیان به خوبی آن را به یاد می‌آورند و فراموش نخواهند کرد.کراکر در عین حال به سبک تمام مستکبران آمریکایی عنوان کرد: ایران باید در مذاکرات گام اول را بردارد.

لوموند دیپلماتیک: اوباما می‌خواست اما نتوانست جنگ ابلهانه دیگری راه بیندازد

یک نشریه دیپلماتیک فرانسوی معتقد است آمریکا به خاطر جنگ‌های ابلهانه به ابرقدرت رو به خاموشی و افول تبدیل شده است. لوموند دیپلماتیک تصریح می‌کند به همین دلیل نیز اوباما با وجود جنگ‌طلبی، از ماجرای سوریه پا پس کشید.این نشریه در یادداشتی تحلیلی خاطرنشان ‌کرد: ایالات متحده که ظرف 6 ماه گذشته به ققنوس برآمده از خاکستر اقتصاد خویش تبدیل شده، اکنون به جایگاه امپراتوری رو به خاموشی تنزل یافته با رئیس‌جمهوری که مردّد است. اینک نوشتن درباره ضعف شگفت‌آور آمریکا جنبه‌ای انبوه پیدا کرده است. اعتبار ابرقدرتی آمریکا با عقب‌نشینی از حمله به سوریه صدمه دید.

لوموند دیپلماتیک خاطر نشان می‌کند: به گذشته بنگریم. جنگ ویتنام توسط جان کندی و لیندون جانسون به بهانه جلوگیری از سقوط «زنجیره‌وار» یک سلسله از کشور‌ها در دامن کمونیسم شوروی و چینی آغاز شد. برای ایالات متحده این امر در ارتباط با منزلت کشور بود. سه میلیون از ساکنین هندوچین کشته شدند اما آمریکا بالاخره مجبور به فرار مفتضحانه شد. همچنین به شکلی سرهم‌بندی شده از سوی جورج بوش، جنگ عراق می‌بایست رژیمی را تنبیه کند که همچون ایران «محور شرارت» بود. باز هم برای ایالات متحده پای منزلت در میان بود. قدرت به حکومت رسیده در بغداد به لطف سربازان آمریکایی، هرگز به اندازه امروز به تهران نزدیک نبوده است.نشریه فرانسوی افزود، «من با همه جنگ‌ها مخالف نیستم اما در مقابل یک جنگ ابلهانه می‌ایستم»، این سخنان سناتور اوباما در سال 2002 بود که با دخالت نظامی کشور در عراق مخالف بود اما وقتی به ریاست جمهوری رسید، هم او بود که به «جنگ ابلهانه» در افغانستان شدت بخشید پیش از آنکه مجبور به عقب‌نشینی شود.

در مورد سوریه، طرفداران دخالت نظامی از او می‌خواستند که به خود آید. او می‌بایست با استفاده از زور بدون اجازه شورای امنیت قوانین بین‌المللی را زیر پا بگذارد؛ به نظر کنگره اهمیت ندهد و پس از آنکه کاخ‌ سفید از آن نظر خواست در صورت مخالفت کنگره با دخالت نظامی آن را دور بزند؛ و بالاخره عملیات نظامی را با حمایت متحدینی بسیار اندک‌تر از «اتحاد کشورهای داوطلب» جورج بوش آغاز کند. از همه بدتر آنکه، رئیس‌جمهور ایالات متحده در شرایطی تن به این ماجراجویی می‌داد که اکثریت هم‌وطنانش با آن مخالف بودند و گروهی از آنان می‌پنداشتند که ارتش آمریکا در سوریه «نیروی هوایی القاعده» خواهد بود. بدین ترتیب اوباما تردید کرد و به نظر می‌رسد به این نتیجه رسید که حیثیت دولتش با عدم آغاز یک «جنگ ابلهانه» جدید در خاورمیانه هنوز برای مدتی بر جای باقی خواهد ماند.

*خراسان


موافقت روحاني با لغو فروش برخي ساختمان هاي دولتي در تهران


در حالي که نهاد رياست جمهوري با تصويب پيشنهاد سال جاري وزيران عضو کميسيون لوايح دولت دهم و به استناد ماده ۱۱۵ قانون محاسبات عمومي کشور، به برخي دستگاههاي اجرايي مجوز داد نسبت به فروش اموال غيرمنقول مازاد بر نياز خود در تهران اقدام و وجوه حاصل از فروش را به حساب درآمد عمومي کشور واريز کنند، وزيران عضو کميسيون لوايح دولت يازدهم با ارائه پيشنهادي خواستار لغو اين مصوبه شدند که رييس جمهور نيز طي روزهاي اخير با آن موافقت کرده است.

ابلاغيه دولت درباره شرکت غني سازي اورانيوم ايران

پس از آنکه هيئت وزيران در تيرماه سال جاري بنا به پيشنهاد سازمان انرژي اتمي ايران و به استناد اختيارات خود مصوب کرد که موضوعاتي به اساسنامه شرکت غني سازي اورانيوم ايران اضافه شود و اين اصلاحات در جلسه 23 مردادماه شوراي نگهبان مورد بررسي قرار گرفته و مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد، شنيده شده اين اصلاحات طي روزهاي اخير با امضاي معاون اول رييس جمهور به صالحي رييس سازمان انرژي اتمي ابلاغ شده است.

*جام جم

سپاه: در سوریه گردان نداریم

اظهارات یکی از نمایندگان مشهد در مجلس مبنی بر وجود صدها گردان ایرانی در سوریه با واکنش مسئول روابط عمومی کل سپاه روبه‌رو شد و سردار رمضان شریف این اظهارات را تکذیب کرد. به گزارش ایسنا، وی گفت: همان‌گونه که بارها گفته شده، ایران هیچ‌گونه گردان سازمانی در سوریه نداشته و فقط برای انتقال تجارب دفاعی خود به مدافعان این کشور حضور مستشاری دارد. سردار شریف با درخواست از صاحبان تریبون برای دقت بیشتر در بیان اظهاراتی که ممکن است مورد سوءاستفاده دشمنان ملت و بدخواهان ایران اسلامی قرار گیرد، تاکید کرد: از اصحاب رسانه نیز انتظار می‌رود دقت و حساسیت بیشتری در انتشار این‌گونه اخبار به خرج دهند تا دستمایه عملیات روانی رسانه‌های بیگانه نشود.

گزارش 100روزه به روحانی رسید

بعد از آن‌که رئیس‌جمهور در راستای شعارهای انتخاباتی خود، از وزرای کابینه یازدهم خواست تا برای ساماندهی وضع اقتصاد در صد روز اول گزارش ارائه دهند، شنیده‌های سایت «انتخاب» حکایت از آن دارد که گزارش‌های مذکور آماده و به رئیس‌جمهور ارائه شده است. در این گزارش‌های مفصل که به دست رئیس‌جمهور رسیده، به جز آن‌که به «وضع فعلی کشور» همراه آمارهای دقیق اشاره شده، راهکارهایی نیز برای برون‌‌رفت از وضع فعلی ارائه شده است. به ادعای این سایت، در بخش‌هایی از این گزارش‌ها، اطلاعات و آمار شگفت‌انگیزی وجود دارد که انتشار آن می‌تواند نگاه مردم را در مورد «دولت روحانی و میراث احمدی‌نژاد» دقیق‌تر و واضح‌تر کند.

واکنش وزیر علوم به انتصاب‌های خبرساز


اقدام رضا فرجی‌دانا، وزیر علوم در صدور حکم معاون و مشاور برای میلی‌منفرد و جعفر توفیقی با انتقاد برخی نمایندگان روبه‌رو شده، از این رو وزیر علوم برای پاسخگویی در این زمینه به کمیسیون آموزش فراخوانده شده است. میلی‌منفرد اولین وزیر پیشنهادی روحانی است که از مجلس رأی اعتماد نگرفت و توفیقی نیز سرپرست وزارت علوم تا قبل از رأی اعتماد فرجی‌دانا بود که گفته می‌شود به دلیل برخی مخالفت‌ها به مجلس معرفی نشد. با این همه فرجی‌دانا در واکنش به این انتصابات گفته است: نمی‌خواستیم در وزارت علوم رکود ایجاد شود. به گزارش مهر، وزیر علوم اضافه کرده است: چند نفر از مسئولان وزارت علوم تغییر کرده بودند و لازم بود از دوستانی که مفید فایده بودند بخواهیم در سمت‌های جدید فعالیت کنند.آن‌گونه که تسنیم خبر داده، میلی‌منفرد نیز در اولین روز کاری خود گفته است: براساس فشار برخی گروه‌ها به وزارت علوم نیامدم. انتصابم با حسن‌ظن وزیر علوم بود.

سیاستمدار آمریکایی مورد عتاب رهبری کیست؟


رهبر انقلاب در آستانه روز تسخیر لانه جاسوسی در دیدار هزاران نفر از دانشجویان و دانش‌آموزان با اشاره به سخنان یکی از سیاستمداران آمریکایی که خواستار بمباران اتمی ایران شده بود، خاطرنشان کردند: «اگر آمریکایی‌ها راست می‌گویند که در مذاکرات جدی هستند، باید به دهان این افراد یاوه‌گو بزنند و دهان آنها را خرد کنند.» اما پرسشی که در ذهن بسیاری خطور می‌کند این است که رهبر انقلاب در فرمایشات خود به اظهارات کدام سیاستمدار آمریکایی اشاره کردند؟ آن‌گونه که سایت مشرق خبر داده، اشاره رهبر انقلاب به اظهارات «شلدون آدلسون»، پشتیبان وفادار و همیشگی رژیم صهیونیستی و از بزرگ‌ترین حامیان مالی حزب جمهوریخواه آمریکاست. آدلسون در میزگردی در دانشگاه «یشیوا» در بیست‌ودوم اکتبر 2013 (30 مهر)، چنین اظهاراتی مطرح کرده است. او سرمایه‌دار یهودی آمریکایی و یکی از ثروتمندترین افراد جهان است.

طلایی: توقع داریم شهردار تهران در جلسات دولت شرکت کند

ماجرای دعوت شهردار تهران به جلسات هیات وزیران فقط مربوط به دولت یازدهم نبوده و در دولت قبل نیز حاشیه‌ساز بود. با این وجود اکنون دو ماه پس از آغاز به کار دولت، مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای شهر تهران، می‌گوید:‌ حضور شهردار تهران در جلسات هیات دولت یعنی انتقال مشکلات شهر تهران به دولت، ما دوست نداریم حرف‌ها و انتظارات ما فقط از طریق رسانه‌ها به مسئولان انتقال یابد، چراکه گاهی اوقات رسانه‌ها هدف ما را منتقل نمی‌کنند و محلی برای سوءبرداشت‌های مختلف ایجاد می‌کنند. وی افزوده است: «توقع ما به عنوان نمایندگان مردم از دولت این است که در اداره شهر تهران حضور داشته باشند و در این میان شهردار تهران همانند سال‌های دور در جلسات هیات دولت شرکت کند.» به گزارش ایلنا، این عضو شورا از دولت احمدی‌نژاد هم انتقاد کرده و گفته است که در دولت نهم و دهم شهر تهران و شهروندان مورد بی‌توجهی دولت قرار گرفتند.

*ایران


حراج میلیاردی 39خانه و مغازه مه آفريد خسروي


خبر اول اين كه حراج 39 خانه و مغازه مه آفريد خسروي متهم رديف اول پرونده فساد بزرگ مالي در تهران و كرج در قالب مزايده آغاز شد. به گزارش مهر، مكان تجاري در خيابان مقدس اردبيلي به ارزش 12 ميليارد تومان، مكان تجاري در خيابان ملاصدراي تهران به ارزش 11 ميليارد تومان، خانه 116 متري در خيابان فرشته تهران به ارزش 9/5 ميليارد تومان و مكان تجاري در الهيه تهران به ارزش 1/6 ميليارد تومان از جمله املاکي هستند که در اين آگهي به مزايده گذاشته شده است. بيشتر اين خانه‌ها و مغازه‌ها در اين آگهي در رهن بانك‌هاي پارسيان، كارآفرين و بانك ملي ايران عنوان شده است.

بازگشت پرونده «ستار بهشتي» به دادسرا


خبر ديگر اين كه وکيل‌مدافع اولياي‌دم ستار بهشتي از بازگشت پرونده موکلش به دادسرا خبر داد. گيتي پورفاضل در گفت‌وگو با ايسنا، در اين رابطه گفت: شعبه 1057 دادگاه عمومي که پرونده به آن ارسال شده بود از پرونده نقص گرفته و آن را به شعبه اول بازپرسي دادسراي امور جنايي ارسال کرده است. پورفاضل معتقد است که دلايل ذکر شده در کيفرخواست مبني بر غيرعمد بودن قتل ستار بهشتي ضعيف است.

سخت‌گيري بيشتر حراست دانشگاه پلي تكنيك


شنيديم كه سختگيري حراست دانشگاه امير كبير در مبادي ورودي دانشگاه شدت يافت. دانشجويان اين دانشگاه به ايران گفتند در روزهاي اخير محدوديت‌هاي پوششي بيشتري اعمال مي‌شود. به گفته اين دانشجويان پوشش آن‌ها تغيير نكرده و بعضاً همان لباس‌هاي ترم‌هاي گذشته است اما حراست اين دانشگاه محدوديت‌هاي بيشتري اعمال مي‌كند.

ملاقات فرزندان ميرحسين با وي


با خبر شديم كه فرزندان ميرحسين موسوي و زهرا رهنورد، با پدر و مادرشان ديدار کردند. به گزارش فرارو، کوکب، زهرا و نرگس موسوي با پدر و مادرشان در فضايي مناسب ديدار کرده‌اند و بازرسي آن‌ها مانند بازرسي‌هاي پيش از ملاقات عيد غدير انجام شده است. حال زهرا رهنورد و ميرحسين موسوي در اين ملاقات خوب توصيف شده است.

دليل عدم انتشار هم ميهن


دست آخر اين كه سردبير روزنامه «هم‌ميهن» درباره مشکل به‌وجود آمده براي انتشار اين روزنامه، گفت: هيأت نظارت بر مطبوعات در مشکل به‌وجود آمده براي روزنامه «هم‌ميهن» نقشي ندارد.محمد قوچاني با بيان اين‌که نامه‌اي از سوي معاون قضايي خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نوشته شده است، اظهار کرد: در متن اين نامه آمده است، به‌دليل آن‌که روزنامه «هم‌ميهن» اعمال ماده 18 شده، موقتاً از انتشار اين روزنامه جلوگيري شده.او ادامه داد: ماده 18 به اين معنا است که رئيس قوه قضائيه به حکم «خلاف بين شرع» اعتراض کند، در صورتي که روزنامه «هم‌ميهن» قرار منع تعقيب دارد و در همان مراحل بدوي و قبل از رفتن پرونده به دادسرا، تبرئه شده است. سردبير روزنامه «هم‌ميهن» با اشاره به اين‌که از حکم تبرئه اين روزنامه حدود شش سال مي‌گذرد، گفت: آقاي آوايي - رئيس کل دادگستري استان تهران - قول مساعد داده است تا با دادستان در اين‌باره صحبت و نظرنهايي را اعلام کنند. او تأكيد کرد: روزنامه «هم‌ميهن» تا اعلام نظر نهايي قوه قضائيه منتشر نمي‌شود.

*وطن امروز

واردات گندم 2 برابر نیاز کشور!

در حالی که امسال براساس گزارش‌های رسمی وزارت جهاد کشاورزی نیاز واقعی کشور به واردات گندم 3 و نیم میلیون تن است، وزارت جهادکشاورزی دستور داده 2 برابر این میزان یعنی 7 میلیون تن گندم وارد شود. به عبارتی با این اقدام امسال نیازمندی کشور به گندم حدود صددرصد بیشتر از آنچه در واقع وجود دارد اعلام شده است. در این شرایط می‌توان پیش‌بینی کرد با واردات 7 میلیون تن گندم، نصف این میزان گندم در سیلوها ذخیره شده و سال آینده دولت از حیث واردات گندم اعلام خودکفایی کند. شاید آن زمان باید شاهد برگزاری جشن خودکفایی گندم نیز باشیم!

*تهران امروز

دليل ديدار قاليباف و احمدي‌نژاد چه بود؟

به‌دنبال انتشار خبري تحت عنوان ملاقات شهردار تهران با محمود احمدي‌نژاد در سايت‌هاي خبري، مديركل روابط‌عمومي شهرداري تهران گفت: اين ديدار به تازگي انجام نشده و مربوط به هفته‌هاي قبل است. نامدار صداقت در گفت‌وگو با «باشگاه خبرنگاران» گفت: قاليباف با هدف افزايش تعاملات و رايزني‌هاي سياسي ديدارهاي مستمري با شخصيت‌هاي مختلف دارد و اين ديدار در همين راستا بوده است. وي افزود: شهردار تهران گفت‌وگوي صريح و نقد سازنده و رودررو را يكي از بهترين ابزارها براي تقويت گفت‌وگوي اصولگرايي و پالايش اصولگرايي از تفكراتي مي‌داند كه در مقاطع حساس موجب آسيب‌هايي مي‌شود كه جبران آن چندان آسان نيست.

تكذيب انگشت نگاري از «مصباحي‌مقدم»

غلامرضا مصباحي‌مقدم نماينده مردم تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري خانه ملت در واكنش به خبرهاي مطرح شده در برخي خبرگزاري‌ها و سايت‌ها مبني بر انگشت‌نگاري از وي در سفارت آلمان براي دريافت رواديد جهت تبليغ در ايام محرم در اين كشور گفت: به‌طور حتم اين خبر كاملا دروغ، بي‌ريشه و كذب است. وي گفت: «من به لحاظ مشغله كاري در حوزه نمايندگي مجلس هيچ قصد سفري به آلمان براي تبليغ در ايام محرم نداشته و ندارم.»

تكذيب يك سيلي

اكبر اعلمي، نماينده مردم تبريز در مجلس ششم و هفتم شوراي اسلامي در گفت‌وگو با شبكه اطلاع‌رساني دانا در واكنش به خبري كه سايت همت‌نيوز در مورد سيلي زدن وي به سليمي نمين در جريان مذاكره دانشگاه فردوسي مشهد منتشر كرد، اظهار داشت: «ان‌شاءالله خداوند كساني كه اين خبر‌ها را منتشر مي‌كنند، شفا بدهد. وي افزود: اين خبر يك دروغ است و صحت ندارد.»

احضار مجدد مرتضوي

شاكي سعيد مرتضوي دادستان سابق تهران در پرونده معروف به پرونده پاليزدار از احضار مجدد مرتضوي به شعبه 15 دادسراي كاركنان دولت خبر داد. «پيمان حاج‌محمودعطار» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: «طبق ابلاغ بازپرس شعبه 15 دادسراي كاركنان دولت، سعيد مرتضوي بايد ساعت 15روز چهارشنبه (15 آبان ماه جاري) در دادسرا حضور يابد.»

*جمهوری اسلامی


* فرزندان ميرحسين موسوي و زهرا رهنورد، براي اولين بار بعد از حوادث عيد غدير با پدرو مادرشان ديدار كردند. اين ديدار در فضايي مناسب انجام شده است. ديدار خانم‌ها كوكب، زهرا و نرگس موسوي با پدر و مادرشان در فضايي مناسب صورت گرفت و بازرسي آنها مانند بازرسي‌هاي پيش از ملاقات عيد غدير انجام شده است. آنها گفتند وضعيت روحي پدر و مادرشان خوب است.

* با اينكه تجمع هفته گذشته جمعي از هواداران احمدي نژاد در برابر منزل وي براي برگزاري جشن تولدش،‌ واكنش منفي در افكار عمومي داشت، تابناك گزارش مي‌دهد مسابقه‌اي طرح شده كه در تيتر آن آمده است "همزمان با 21 مهر ماه سالروز تولد سيد محمد خاتمي، رئيس‌جمهور دوست داشتني دولت اصلاحات و در آستانه 21 آبان ماه سالروز تولد دكتر حسن روحاني رئيس‌جمهور محبوب و پرتلاش دولت يازدهم، طرح جشن تا جشن به مناسبت سالروز تولد اين دو رئيس‌جمهور به مدت يك ماه برگزار مي‌شود". تابناك در گزارش خود افزوده: "قرار است شركت كنندگان در اين طرح، تصوير منتشر نشده از حسن روحاني را ارسال كنند و سكه طلا هديه بگيرند و اگر دل نوشته خود را همزمان با سالروز تولد "دو رئيس‌جمهور محبوب اسبق و فعلي" در قالب متن كوتاه، پيامك، قطعه ادبي و يا نامه بفرستند، به تور تفريحي جزيره كيش بروند!" در اين گزارش، اشاره‌اي به برگزار كنندگان مسابقه نشده ولي اگر چنين اقدامي صورت گرفته باشد قطعاً خلاف است و رياست جمهوري بايد مانع انجام آن شود.

* بعد از بارندگي روزهاي گذشته در اهواز، افراد زيادي در اين شهر دچار تنگي نفس شدند. به گزارش يك مقام مسئول درماني در اهواز حدود 3000 نفر با وضعيت تنگي نفس به بيمارستان‌هاي شهر مراجعه كردند و تعدادي نيز بستري شدند. مسئولين دانشگاه علوم پزشكي و مسئولين اجرايي استان درخصوص علت اين وضعيت اظهار بي‌اطلاعي كرده‌اند. متأسفانه با وجود تماس‌هاي فراوان مردم اين خبر در صدا و سيماي جمهوري اسلامي هيچگونه انعكاسي نداشت ولي در شبكه‌هاي بيگانه بصورت فوري منعكس شد.

*ارمان

اختلاس در یکی از بانک‌های یزد


شنیده شد که رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان یزد از اختلاس 200 میلیون ریالی در یکی از بانک‌های یزد خبر داد. صراط نوشت؛ سرهنگ خالقی گفت: کارمند یکی از بانک‌های یزد که با سوء‌ استفاده از موقعیت شغلی خود اقدام به برداشت غیرقانونی 200 میلیون ریال از حساب مشتریان بانکی کرده بود که دیروز دستگیر شد. متهم که در بازجویی‌ها به جرم خود اعتراف کرده است برای مراحل قانونی به مراجع قضایی تحویل داده شد.


دختران موسوی با والدین‌شان دیدار کردند

شنیده شد که فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، برای اولین بار بعد از عید غدیر با پدر و مادرشان دیدار کردند. این دیدار در فضایی مناسب انجام شده است.فرارونوشت؛ کوکب، زهرا و نرگس موسوی با پدر و مادرشان در فضایی مناسب دیدار کرده‌اند و بازرسی آنها مانند بازرسی‌های پیش از ملاقات عید غدیر انجام شده است.

سعيد جليلي به کجا مي‌رود؟

شنیده شد که از سعيد جليلي دعوت شده است به دانشگاه امام صادق بازگشته و به تدريس بپردازد. به گزارش آريا اخبار محرمانه حکايت از آن دارد که دکتر جليلي در ساختماني مجاور شوراي امنيت مستقر و با تعدادي کارشناس تحت عنوان نماينده رهبري در شوراي امنيت فعاليت خواهد کرد.

دانشگاه احمدی‌نژاد تکذیب کرد

شنیده شد که روابط عمومی دانشگاه ایرانیان نقل برخی اخبار مبنی بر دیدار احمدی‌نژاد با شخصیت‌های کشوری جهت راه‌اندازی و کمک به دانشگاه ایرانیان را تکذیب کرد. تسنیم نوشت؛روابط عمومی دانشگاه جامع بین‌المللی ایرانیان با صدور بیانیه‌ای انتشار برخی اخبار مبنی بر دیدار محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق کشورمان با برخی از شخصیت‌های کشوری برای کمک به این دانشگاه را نادرست و کذب دانست.

دستور مترویی دولت به شهردار تهران


شنیده شد که براساس ابلاغیه‌‌ای که طی روزهای اخیر از سوی دولت به وزرای راه و کشور ابلاغ شده و قرار است به شهردار تهران نیز اعلام شود، مقرر شده با توجه به تایید معاونت برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور، طرح احداث قطار حومه‌‌ای تهران به شهر جدید پرند از وزارت راه و شهرسازی گرفته شده و به شهرداری تهران واگذار شود. خراسان نوشت؛ براساس این ابلاغیه، کلیه تعهدات وزارت راه در ارتباط با قراردادهای موضوع طرح مذکور، به شهرداری تهران منتقل می‌شود.

برادران انصاری هم دانشگاه آزادی شدند

شنیده شد که سرپرست دانشگاه آزاد با صدور احکام جداگانه‌ای رئیس و اعضای شورای سیاست‌گذاری مرکز فرهنگی دانشگاهی امام‌خمینی(ره) و انقلاب اسلامی این دانشگاه را منصوب کرد. تسنیم نوشت؛حمید میرزاده سرپرست دانشگاه آزاد با صدور احکام جداگانه‌ای رئیس و اعضای شورای سیاست‌گذاری مرکز فرهنگی دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی این دانشگاه را منصوب کرد. براساس این گزارش، طبق این احکام جواد حقیری مددی به عنوان رئیس مرکز فرهنگی دانشگاهی امام‌خمینی(ره) و انقلاب اسلامی و فاطمه طباطبایی، حجت‌الاسلام مجید انصاری، سید طه هاشمی، ابراهیم واشقانی فراهانی و حمید انصاری به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری این مرکز منصوب شدند.

ولایتی از باقر لاریجانی حکم گرفت

شنیده شد که پارسینه نوشت؛ دکتر باقر لاریجانی قائم مقام رئیس دانشگاه و رئیس شورای راهبردی حوزه علوم پزشکی با صدور حکمی دکتر علی اکبر ولایتی را به عنوان عضو بورد تخصصی بیمارستان فرهیختگان منصوب کرد. در بخشی از این حکم آمده است: یکی از مهم‌ترین بسترهای آموزش، پژوهش و ارائه خدمات سلامت در شهر تهران، بیمارستان فرهیختگان است که مراحل نهایی آمادگی و تجهیز آن در حال پیگیری است. مسلما راه‌اندازی این مجموعه درمانی با بیش از 300 تخت بیمارستانی ظرفیت ارائه خدمات آموزش بالینی را در دانشگاه آزاد اسلامی ارتقای چشمگیری خواهد داد. نظر به تعهد و تجربیات گرانقدر جنابعالی در حوزه علوم پزشکی، به عنوان عضو بورد تخصصی بیمارستان فرهیختگان منصوب می‌شوید تا دانشگاه را در تحقق چشم‌اندازهای رفیع آن در گسترش ارائه خدمات درمانی یاری فرمایید.

وزیر علوم به مجلس فراخوانده شد

شنیده شد که عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از انتصابات اخیر وزارت علوم انتقاد کرد و گفت: نمایندگان به دلیل انتصاب آقایان توفیقی و میلی‌منفرد از وزیر علوم برای حضور در جلسه بعدی کمیسیون دعوت کردند. عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس ، درباره جزئیات جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: در جلسه میرزاده رئیس دانشگاه آزاد در جمع نمایندگان حضور یافت. وی اضافه کرد: بحث‌هایی بین نمایندگان و آقای میرزاده درباره برگزاری کنکور مستقل در این دانشگاه شد که نمایندگان ایراداتی به برگزاری کنکور مستقل گرفته بودند و رئیس دانشگاه آزاد نیز بر برگزاری کنکور مستقل تأکید داشت.وی با تأکید بر لزوم اجرای قانون از سوی همگان گفت: در قانون جدید پذیرش دانشجو مسائل مرتبط با برگزاری کنکور تشریح شده است که تمامی دستگاه‌ها باید بر اساس آن عمل کنند. فیاضی اضافه کرد: طبق قانون جدید پذیرش دانشجو شورایی با عنوان «شورای پذیرش دانشجو» درباره نحوه برگزاری آزمون‌ها تصمیم‌گیری می‌کند که این تصمیمات شامل دانشگاه آزاد هم خواهد شد.

تکذیب خبر «حضور گردان‌های ایرانی درسوریه»


شنیده شد که مسئول روابط عمومی کل سپاه، اظهارات یک نماینده مجلس مبنی بر حضور گردان‌های ایرانی در سوریه را به شدت تکذیب کرد. به گزارش روابط عمومی کل سپاه، سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه، درپی انتشار خبر اظهارات یکی از نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی مبنی بر «وجود صدها گردان ایرانی در سوریه»، گفت: وجود گردان‌های ایرانی در سوریه را به شدت تکذیب می‌کنیم. وی افزود: همانگونه که بارها گفته شده است ایران هیچگونه گردان سازمانی در سوریه نداشته و تنها برای انتقال تجارب دفاعی خود به مدافعان این کشور حضور مستشاری دارد. شریف با درخواست از صاحبان تریبون برای دقت بیشتر در بیان اظهاراتی که ممکن است مورد سوء استفاده دشمنان ملت و بدخواهان ایران اسلامی قرار گیرد، تاکید کرد: از اصحاب رسانه نیز انتظار می‌رود دقت و حساسیت بیشتری در انتشار اینگونه اخبار به خرج دهند تا دستمایه عملیات روانی رسانه‌های بیگانه فراهم نشود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.