سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درخواست یک کارشناس محیط زیست؛

استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی ممنوع شود

یک کارشناس سازمان محیط زیست تخریب محیط زیست ، آلودگی منابع آب و خاک ، تهدید سلامت عمومی و امنیت غذایی را از عواقب رها سازی ظروف پلاستیکی یک بار مصرف در محیط زیست و طبیعت اعلام کرد.

 
 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، محمد علیزاده کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به فرارسیدن ایام محرم الحرام و پخش نذورات مردمی در ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، گفت: اگرچه مردم و هیات های عزادار حسینی به دلیل پایین تر بودن قیمت ظروف یکبار مصرف پلاستیکی معمولی در مقایسه با ظروف یکبار مصرف گیاهی ترجیح می دهند از این ظروف برای پخش نذورات استفاده کنند اما باید در نظر داشته باشند که استفاده از ظروف پلاستیکی معمولی مضرات جبران ناپذیری برای محیط زیست به همراه دارد.
وی با بیان اینکه کارشناسان محیط زیست بارها هشدار داده‌اند که استفاده از ظروف پلاستیکی معمولی مانند برخی از کشورهای همسایه و بسیاری از مناطق جهان، باید در کشور ممنوع شود، ادامه داد: هم اکنون شرایط تولید پلاستیکهای تجزیه پذیر دوستدار محیط زیست و همچنین ظروف گیاهی با تایید وزارت بهداشت در کشور فراهم گردیده و جا دارد مردم عزیز و عزادار کشورمان در مراسم عزاداری و پخش نذورات از این ظروف به جای ظروف یک بار مصرف پلاستیکی معمولی استفاده نمایند.
کارشناس محیط زیست افزود: متاسفانه ظروف یک بار مصرف پلاستیکی معمولی پس از رها شدن در طبیعت سالهای طولانی بدون تغییر باقی مانده و منابع آب و خاک را آلوده می نمایند، علاوه بر آن سوزاندن غیر اصولی این مواد در محیط، گازهای بسیار خطرناکی ایجاد می نماید که ویژگی های سرطانزایی دارند، این در حالیست که ظروف پلاستیکی دوست دار محیط زیست و یا ظروف گیاهی با دوره زمانی معقولانه ای تجزیه گردیده و می تواند در یک فرآیند کاملا طبیعی به چرخه حیات باز گردد.
علیزاده افزود: در حال حاضر استاندارد ملی 14000(سال1391) برای تولید ظروف گیاهی یک بار مصرف و همچنین استاندارد ملی 14417 برای پلاستیکهای تخریب پذیر تدوین و امکان تولید و نظارت بر اجرای صحیح این برنامه در کشور مهیا گردیده است و توصیه می شود مصرف کنندگان و کلیه علاقه مندان به حفظ محیط زیست با رعایت اخلاق زیست محیطی بر گرفته از تربیت اسلامی، تا حد ممکن از کیسه ها و ظروف تجزیه پذیر استفاده نمایند.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از تشکل های مردمی و علاقه مندان به محیط زیست نسبت به رعایت این موضوع حساسیت بالایی داشته و به ترویج استفاده از ظروف تجزیه پذیر کمک می نمایند. بدیهی است این جریان منطقی می تواند با وضع مقررات ویژه از جمله افزایش مالیات برای مصرف پلاستیک های معمولی، ایجاد محدودیت در توسعه واحدهای صنعتی تولید کننده پلاستیکهای معمولی، تشویق تولید پلاستیک های زیست تخریب پذیر و اجرای کامل ماده 12 از آیین نامه اجرایی قانون مدیریت پسماندها تحت حمایت قرار گیرد.
علیزاده ابراز امیدواری کرد: با اعمال روشهای مدیریتی کارآمد، افزایش مشارکت عمومی و ایجاد زیر ساختهای لازم توسط دستگاه های متولی، در ایجاد محدودیت های قانونی مصرف و رها سازی پلاستیک های معمولی اقدام گردیده و جایگاه کشورمان در این رابطه ارتقا یابد.
انتهاي پيام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.