سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدارهاي ايمني مصرف گاز را جدي بگيريد

رئيس روابط عمومي شرکت ملي گاز ايران گفت : 65 درصد عوامل منجر به مرگ خاموش را انتشار گاز سمي منواكسيد كربن در فضاي مسكوني و غير مسكوني تشکيل مي دهد که به دليل استفاده نادرست از دودكش وسايل گازسوز يا نداشتن دودکش اتفاق مي افتد.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران مجيد بوجارزاده در گفتگو با راديو اقتصاد با هشدار درباره ضرورت رعايت نکات ايمني در استفاده لوازم گاز سوز به ويژه بخاري هاي گاز سوز اعلام کرد : با افزايش توجه مردم به نكات ايمني اميدواريم روز به روز شاهد حوادث كمتري باشيم.

وي افزود :انتشار اين گاز سمي علائم خاص و آشكاري ندارد و بيشتر حوادث و مرگ وميرها بر اثر استنشاق آني صورت مي گيرد که به ان مرگ خاموش گفته مي شود.

بوجارزاده گفت : 20 درصد علت گاز گرفتگي ناشي از نبود تهويه مناسب در ساختمان است ، 10 درصد علت ان را استفاده نادرست در فضاي نامناسب از وسايل گازسوز تشکيل مي دهد و 5 درصد هم ناشيز از نواقص لوازم گاز سوز است.

بوجارزاده  با توجه به فرارسيدن فصل سرما و اغاز استفاده از بخاري هاي گاز سوز در برخي مناطق سردسير کشور توصيه کرد : صرفه جويي منطقي در مصرف گاز، همچنين رعايت توصيه هاي ايمني و استفاده از وسايل گازسوز استاندارد در اولويت شهروندان باشد.

بوجارزاده با بيان اينکه خوشبختانه مردم همکاري خوبي دارند ، گفت : تامين گاز مشترکان خانگي، در اولويت قرار دارد و البته اين بخش خوش حساب ترين مشترک هم است.

وي افزود  : با توجه به امادگي پالايشگاه ها، خطوط انتقال و تاسيسات تقويت فشار گاز) و انجام بموقع تعميرات اساسي، مشکلي در زمينه تامين گاز مشترکان نداريم اما مديريت مصرف بايد در اولويت باشد.

سخنگوي شرکت ملي گازايران با اعلام افت دما در برخي نقاط کشور، بر استفاده بهنيه و منطقي گاز و رعايت توصيه هاي ايمني هنگام استفاده از وسايل گرمازاي گازسوز تاکيد کرد و خواستار توجه همه بخش ها به ويژه بخش خانگي به مديريت مصرف گاز در فصل سرما شد.

بوجارزاده با بيان اين که در فصول سرد سال (پاييز و زمستان) استفاده از وسايل گازسوز و مصرف گاز افزايش مي يابد، افزود: 

اطمينان از سلامت کارکرد و استاندارد بودن دودکش بخاري ، همچنين دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز در پيشگيري از خطر نشت گاز موثر است.

بوجارزاده با بيان اين که هنگام نصب وسايل گازسوز به ويژه بخاري، اطمينان از باز بودن مسير دودکش، اهميت ويژه اي دارد، بر نصب کلاهک H در پشت بام نيز تاکيد کرد.

سخنگوي شرکت ملي گاز ايران درباره خطرهاي استفاده از بخاري هاي بدون دودکش گفت: استفاده از اين گونه بخاري ها تنها در مکان هايي مانند دفاتر و مغازه هايي که تبادل هوا به آساني انجام مي شود، مجاز است و استفاده از آنها براي گرم کردن منازل به هيچ وجه توصيه نمي شود.

بوجارزاده همچنين نصب آبگرمکن و ديگر وسايل گازسوز در حمام را خطرآفرين و ممنوع خواند و گفت: دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانه ها نيز نبايد از يک لوله يا کانال مشترک عبور داده شود.

با لمس دودكش از گرم بودن آن اطمينان حاصل کنيم و در صورت سرد بودن دودكش فوراً براي خاموش کردن وسيله اقدام شود و نصب صحيح دودكش مورد توجه باشد.

شعله كوچكي مانند شمع روشن كنيم در دهانه لوله خروجي قرار دهيم اين شعله اگر به درون دهنه لوله كشيده نشود ، دودكش بايد اصلاح شود.

سرد بودن لوله بخاري روشن نشانه خارج نشدن گازهاي آلاينده و وارد شدن آن به داخل اتاق بوده و بسيار خطرناك است و بايد براي  اطمينان از ورود هواي تازه به اتاق ؛ باز بودن مسير دودكش را كنترل كنيد. 

هموطنان براي ايمني بيشتر بايد از لوله هاي فلزي بدون منفذ استفاده كنند ، اتصالات لوله ها نيز بايد محكم باشد و به راحتي جدا نشود.

نصب آبگرمكن و ساير وسايل گازسوز در حمام خطرناك و ممنوع است و به هيچ عنوان نبايد دودكش آبگرمكن و هود آشپزخانه از يك لوله يا كانال مشترك عبور داده شود.

استفاده از لوله هاي فنري و آلومينيومي براي بخاري هم  خطرآفرين است و مشترکان خانگي براي ايمني بيشتر  بايد از لوله هاي فلزي بدون منفذ استفاده کنند و اتصالات لوله ها نيز بايد به قدري محکم باشد که قابل جدا شدن نباشد.

دودکش آبگرمکن و هود آشپزخانه ها نيز نبايد از يک لوله يا کانال مشترک عبور داده شود.

در يك دوره زماني 10 ساله - نزديك به هفت هزار نفر (ميانگين 700 نفر در هر سال ) جان خود را به خاطر بي توجهي به نكات و توصيه هاي ايمني استفاده از گاز و وسايل گازسوز از دست داده اند.
انتهاي پيام/
برچسب ها: اقتصاد ، بازار ، گاز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.