به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،"امید قادرزاده"، افزود: جهانی شدن و انقلاب اطلاعاتی در عصر پسامدرنیته با افزایش هزینههای اعمال قدرت از سوی دولت ملی و نفوذ پذیرکردن مرزها و کاهش هزینههای مقاومت و فعالیت از سوی فعالان قومی بستر مناسبتری برای نوزایی جنبشهای قوم گرا ایجاد میکند اما چون مؤلفههای اصلی قومیت در فرآیند جهانی شدن دگرگون خواهند شد، بنابراین هویت قومی نیز اشکال جدیدی خواهد گرفت.
وی ادامه داد: دیگر نمیتوان به صراحت پیشین از موسیقی، سرزمین، زبان و غیره مشترک و خاص یک ملت یا قومیت سخن گفت. بلکه در دنیای پسامدرن هویتهای کوچک و بزرگ قومی و ملی در کنار سایر اشکال هویت و نیز تحت تأثیر رسانهها، شبکههای مجازی، چت رومها، میدانهای چند کاربردی و غیره طی یک برآیند رقابت شیوهی زندگی مردم را طراحی میکنند.
قادرزاده اضافه کرد: موضوع گسترش میزان دسترسی و مصرف اینترنت و تأثیر آن بر هویت فرهنگی جوانان کاربر اینترنت از وجود رابطهی معنیدار میان هویت فرهنگی محلی با میزان دسترسی به اینترنت مورد تأیید قرار گرفتهاند.
این محقق جامعهشناس، اضافه کرد: جهانی شدن و رشد شرکت در اجتماعات مجازی موجب تغییرات مثبت هویتی در جوانان کاربر اینترنت شده و تمامی جنبههای فرهنگ قومی آنها که ترکیبی از هنر، موسیقی، دین، نرمها و باورها و نمادها را تحت تأثیر قرار داده است.