سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هافینگتون پست گزارش داد:

راه‌های تقویت روابط احتمالي میان ایران و آمریکا+ پنج راهکار

سی سال پس از انقلاب ایران، این کشور اکنون به عنوان نماد یک پتانسیل دیده می‌شود. ایران کشوری است که خیلی‌ها عاشق آن هستند. در شرایطی که شمار اندکي از سياستمداران جهان درباره تهدید‌آمیز بودن ایران سخن می‌گویند، برخی دیگر به مردم این کشور به لهجه سلیس فارسی عید را تبریک می‌گویند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه هافینگتون‌پست، چیزی که کاملا واضح و مشخص است این است که ایران و مردم این کشور برای بسیاری از افکار عمومی دنیا یک معما محسوب می‌شوند. این کشور  بستر گسترده‌ای از توانایی‌های علمی، سیاسی و هنری با سابقه بیش از سه هزار سال دارد.

چند هفته پیش بود که حسن روحانی و باراک اوباما، روسای جمهور ایران و آمریکا با هم یک گفتگوی تلفنی کوتاه، اما کاملا تاریخی داشتند. از زمان آن تماس تلفنی بحث‌های بسیاری درباره پیامدهای این تماس انجام شده و این بحث مطرح شده است که آیا در نهایت میان دو کشور تنش‌زدایی رخ خواهد داد؟

هافينگتون پست ادامه داد: اکنون زمان آن است که اختلافات کنار گذاشته شود. راه‌های زیادی برای دستیابی به این هدف وجود دارد که می‌تواند درک عمیق میان آمریکا و ایران برای گفتگو را تقویت کند. سه دهه اختلاف باعث جدایی این دو ملت بزرگ شده است، اما می‌توان بذرهای اولیه برای تغییر این وضعیت را کاشت، بذرهایی که ما در این گزارش آن را بررسی کرده‌ایم:
1) کارآفرینی: راه اول استفاده از موسسات و شرکت‌ها به عنوان سفرای فرهنگی میان دو کشور است. اعزام نمایندگان شرکت‌ها از آمریکا به ایران و بالعکس می‌تواند مهارت‌‌های بی‌نظیر دو ملت را به یکدیگر نشان دهد و از این طریق می‌توان فرصت را برای ایجاد صلح میان دو کشور ایجاد کرد. کار‌آفرینی می‌تواند بسیاری از موانع ایجاد رابطه میان دو طرف را از بین ببرد، و یا دست‌کم می‌تواند پایه‌های بهبود وضع اقتصاد و بیکاری را در ایران ایجاد کند. 

2) کمک‌های پزشکی: آمریکا کانون تحقیقات و مراقبت‌های پزشکی در دنیا است. بیمارستان‌ها و دانشکده‌های پزشکی این کشور مملو از پزشکان ایرانی آمریکایی است. چرا نباید برنامه‌ای برای اعزام پزشکان دو کشور برای مطالعه و تحقیقات ایجاد شود؟ پزشکان تعلیم‌دیده آمریکایی می‌توانند در بیمارستان‌های ایران فناوری‌ها و یافته‌های خود را ارائه دهند و پزشکان ایرانی نیز می‌توانند آموزش‌های پزشکی خود را به پزشکان آمریکایی یاد دهند. هیچ‌چیز بهتر و اصولی‌تر از سلامتی و مراقبت‌های پزشکی برای این منظور نیست. کمک به افرادی که ما آنان را به عنوان دشمن خود قلمداد می‌کنیم، بهترین راه برای تبدیل آنان به دوست ماست.

3) هنر: نمایش آثار هنری هنرمندان ایرانی در آمریکا و هنرمندان آمریکایی در ایران می‌تواند به بهبود روابط و ایجاد حس الهام‌بخش میان هنرمندان دو کشور کمک کند. هنر قدرت بسیاری دارد و می‌تواند در روح بیننده یک احساس فراموش نشدنی ایجاد کند.

4) گردشگری: ایران و آمریکا هر دو بنا‌های تاریخی و چشم‌اندازهای طبیعی بسیار غنی دارند که می‌تواند عامل خوبی برای جذب گردشگر باشد. وقتی ما با دیگران تعامل کنیم، می‌توانیم ببینیم که چقدر شرایطی مشابه آنان داریم. 

5) تحصیلات: همکاری با دانشگاه‌های معتبر در دو کشور می‌تواند به ایجاد فرصت برای اجرای برنامه تبادل دانشجو و استاد منجر شود. همواره کردن راه برای بورسیه کردن دانشجویان ایران در آمریکا برای اخذ مدرک دکترا و فوق‌لیسانس به ایجاد دیپلماسی میان دو کشور می‌انجامد.

در پايان اين گزارش آمده است: بدون شک راه‌های بسیار زیاد دیگری نیز برای نیل به این هدف وجود دارد، اما به هر حال بهترین راه برای بهبود روابط میان دو کشور دیپلماسی و تبادل نظر برای درک متقابل میان دو کشور است؛ اقدامی که منجر به ایجاد روابط بهتر، شرایط برای افزایش مراقبت‌های پزشکی و تقویت تولید مواد غذایی خواهد شد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.