ناصری فرد
در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: این خطوط و نشان های کشف شده در مجموع هشت کتیبه است که در ارتفاعات تیمره خمین به دست امده و از نظز تاریخی از هزاره دوم تا پنجم قبل از میلاد را در برمی گیرد.
وی گفت : این آثار ضمن فراوانی قدمت زیادی نیز دارند و به لحاظ باستان شناسی و تاریخی معرف گستره پیوسته فرهنگی ایران باستان در فلات مرکزی است .
این محقق سنگ نگاره های ایران گفت: نمونه هایی از این علائم خطی ترکیه باستان در کشورهای ترکمنستان، مغولستان، سیبری و قفقاز نیز کشف شده و علاوه بر آن در مطالعات کشف شده کاخ بلقیس جنوب شرق عربستان متعلق به قوم سبا نیز این علایم با شباهت های همگون شگفت آوری رویت شده است.
وی افزود : بعد از بررسی و تبادل نظرهایی که با متخصصین این خط در برخی از کشورهای مذکورصورت گرفته ، مشخص شد این علائم خطی برای آنها بسیار شگفت انگیز بوده و بیانگر پیوستگی حوزه فرهنگی از آسیای میانه ، تیمره درقلب ایران و شبه جزیره عربستان در منتهی الیه امپراتوری باستان ایران است.
این محقق سنگ نگاره های ایران گفت : در تمامی کتیبه های کشف شده خطی دوران پیش از عیلام تصاویر بزکوهی مشاهده می شود که وجود این نماد ایرانی کهن و نمونه های دیگر خطوط هندسی مشترک مایه اصلی فرضیه گستره پیوسته قلمرو فرهنگی ایران باستان است.
ناصری فرد افزود : تاکنون در ایران اطلاعاتی از وجود چرایی این علائم وجود نداشته و کشف این آثار به پژوهشگران کمک می کند تا این مشترکات باستانی کشورهای مذکور را با پژوهشگران عرصه های خط و نماد شناسی بطور مشترک بررسی شود./س