به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بي بي سي؛ دفتر ریاست جمهوری افغانستان این اظهارات را رد نکرده ولی گفته است که افغانستان اولویتهای خودش را دارد.
"ایمل فیضی"، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان گفته است: مردم افغانستان میخواهند که به استقلال و حاکمیت ملی کشورشان، احترام گذاشته شود.
فیضی همچنین افزود: کمک های آمریکا به افغانستان مهم است، ولی تامین صلح، امنیت، تحکیم حاکمیت ملی و احترام به آن از اولویت های ماست.
"کارل لېون" همچنین از "کرزای" انتقاد کرده و گفته است:" اظهارات آنها عموما برای ایجاد اعتماد میان دو کشور کمکی نمیکند".
فیضی ضمن رد انتقاد این عضو سنای آمریکا گفته است که آمریکا میخواهد مقامهای افغان در موضوعات مهم خاموش بمانند.
فیضی افزود: " آمریکا می خواهد رئیس جمهور ما در مورد تلفات غیرنظامیان و نیز در مورد انجام عملیات های نظامی در مناطق پرجمعیت کشور اظهار نظر نکند، و در آخر با چشم بسته موافقتنامه امنیتی را امضا کند. همانگونه که این وظیفه رئیس جمهور آمریکاست که منافع مردم خود را بخواهد، به همین ترتیب این وظیفه رئیس جمهور افغانستان است که منافع کشور خود را حفظ کند."
یک هفته پیش، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به کابل سفر کرد و ظرف ۲۴ ساعت گفتوگوها بین دو کشور را در سه مرحله انجام داد.
در این گفتوگوها حامد کرزای و جان کری روی نکات کلیدی موافقتنامه توافق کردند اما عدم رضایت دولت افغانستان در مورد مصونیت قضایی سربازان خارجی در این کشور مساله ای بود که دو طرف هنوز در مورد آن به توافق نرسیده اند.
آمریکا از افغانستان میخواهد که با مصونیت قضایی سربازانش موافقت کند و اجازه بدهد سربازان آمریکایی در صورت ارتکاب جرم در آمریکا محاکمه شوند.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا سه ماه پیش به حامد کرزای گفته بود که سرنوشت گفتوگوها روی امضای موافقتنامه امنیتی را تا پایان اکتبر روشن کند.
حالا رئیس جمهوری افغانستان گفته که کارهایی که مربوط به دولت بود انجام شده و حالا مردم افغانستان با برگزاری لویه جرگه، نظر خود را در مورد امضای این موافقتنامه ابراز خواهند کرد.
این لویه جرگه قرار است تا کمتر از یک ماه دیگر با شرکت نزدیک به سه هزار نفر در کابل برگزار شود.