سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

كردستان/

زیبایی به چه قیمتی!؟

معیارهای زن ایده‌آل در جوامع ما کم‌رنگ شده، گویی زنان و دختران بیشتر سعی بر زیبایی تقلبی دارند و مصداق آن را می‌توان روی‌آوری به استفاده از لوازم آرایشی متعدد عنوان کرد.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ،  ایران سومین مصرف‌کننده وسایل آرایشی در خاورمیانه است و استان کردستان نیز به تبع از کشور در این زمینه پیشتاز است.

براساس اظهارات کارشناسان، بیش از 50 درصد لوازم آرایشی موجود در بازار تقلبی بوده و کماکان علت اصلی مصرف بی‌رویه لوازم آرایشی تقلبی، ارزان بودن آن عنوان می‌کنند.

امروزه استفاده از وسایل آرایشی دیگر به سن و سال خاصی محدود نمی‌شود به گونه‌ای که دامنه استفاده از این وسایل خطرناک به میان دختران مقاطع راهنمایی و دبیرستان نیز کشیده شده است.

متکی بودن به زیبایی تقلبی نیز مخصوص قشر خاصی نیست بلکه با اظهار تاسف باید گفت که استفاده از وسایل آرایش در میان پسران و مردان هم رونق گرفته است.

در کشورهای اروپایی پیشرفته وسایل آرایشی مختص میانسالان و افراد سالخورده است، ولی متاسفانه در کشور ما به رده‌های‌های سنی پایین‌تر تنزل یافته است.

اگرچه در کشور‌های غربی پیرزن‌های 70 سال به بالا سعی دارند که با ترفندهای گوناگون خود را زیبا جلوه دهند، ولی در کشور ما دختران 14 ساله هم از مواد آرایشی استفاده کرده و به عوارض ناشی از آن توجه نمی‌کنند.

یکی از پرفروش‌ترین محصولات که در دنیا تولید می‌شود، وسایل آرایشی است، چه بسا انسانی که پروردگار سرشار از زیبایی‌ها از روح خود در او دمیده است به زیبایی خود اکتفا نکرده و از زیبایی ظاهری استفاده می‌کند.

در زمان‌های دور وسایل آرایشی را از گل، برگ، ریشه گیاهان و درختان می‌ساختند، ولی امروزه این وسایل در کارخانجات با اقسام مواد شیمیایی مضر برای سلامتی پوست عجین شده است.

بسیاری از خانم‌ها بی‌‌توجه نسبت به ویِژگی‌های پوست خود از این مواد استفاده می‌کنند.

از عوارض عمده وسایل آرایشی تقلبی می‌توان به احساس سوزش، کچلی، چین و چروک و آکنه اشاره کرد.

یکی از شایع‌ترین و قوی‌ترین سرطان، آفلاتوکسین است که منجر به بروز بیماری‌های کبدی می‌شود.

آزمایشات انجام شده بر روی مواد آرایشی غیرمجاز نشان داده که میزان ماده سمی و خطرناک آن بسیار بالاتر از حد مجازش است و متاسفانه این ماده به راحتی از طریق پوست جذب می‌شود.

در بازارچه سنندج دختری مشغول خرید وسایل آرایش بود و از فروشنده کیفیت محصول خریداری شده را می‌پرسید که او هم آن را باکیفیت و از اجناس خارجی توصیف کرد.

اعتیاد به لوازم آرایشی

سمیرا جهانگیری که پول زیادی بابت خرید این وسیله پرداخت کرده بود نگران به نظر نمی‌رسید چرا که فکر می‌کرد وسیله‌ای با مارک معتبر گرفته و شاید عوارضی بعد از مصرف نداشته باشد.

وی که سن و سالی نداشت و به نظر می‌رسید دانش‌آموز باشد، می‌گفت؛ استفاده از وسایل آرایش موجب می‌شود تا احساس کنم بهتر در جامعه پذیرفته می‌شوم.

این دختر سنندجی معتقد است: اکثر دختران و زنان از این وسایل استفاده کرده و تغییراتی را هم در صورت خود ایجاد می‌کنند.

جهانگیری خاطرنشان کرد: من به وسایل آرایشی اعتیاد پیدا کرده‌ام و نمی‌توانم آن را ترک کنم.

وی به مسئله جالبی اشاره کرد و آن اینکه رواج استفاده از وسایل آرایشی در پسران هم مد شده است و گفت: جامعه نباید فقط دختران را منع کند چون امروزه پسران هم گویی ظاهری دخترانه به خود گرفته و تا زمانی هم که الگوی جامعه خواننده‌ها و بازیگران اروپایی باشند وضع به همین منوال ادامه خواهد داشت.

عوارض پزشکی وسایل آرایش

یکی از کارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن اشاره به عوارض پزشکی لوازم آرایش، گفت: مواد آرایشی ترکیبی از 20 تا 40 نوع مواد شیمیایی است که مصرف مداوم وسایل آرایشی سبب می‌شود مواد شیمیایی گوناگون وارد بدن شود و عوارض‌هایی را عاید مصرف کننده کند.

مصیب محمدی اضافه کرد: حتی مصرف بی‌رویه مواد آرایشی استاندارد هم در طولانی مدت می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

این کارشناس آرایش و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خطر ورود برخی اقلام وسایل آرایش از طریق قاچاق به به جامعه اشاره کرد و گفت: هیچ کنترلی بر این وسایل آرایشی صورت نمی‌گیرد، این محصولات تقلبی بوده و به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت و درمان نیست.

وی گفت: مواد اولیه محصولات تقلبی غیراستاندارد و محل تولید آن نامناسب بوده و به عبارتی در محیط‌های زیرزمینی و در شرایط غیربهداشتی تولید می‌شوند.

محمدی خاطرنشان کرد: عوارض این وسایل تقلبی در مصرف کننده بیشتر خود را نمایان می‌کند و آلودگی عفونی به این افراد منتقل می‌کند.

این کارشناس آرایش و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: وسایل آرایشی صرف دارا بودن تاریخ تولید و انقضا نمی‌تواند گویای سلامت این وسایل باشد.

وی در خصوص ملاک سنجش وسایل آرایشی نیز گفت: محصولات واقعی از نشان استاندارد برخوردارند و مورد تایید وزارت بهداشت هستند.

محمدی اضافه کرد: در وهله اول توصیه می‌کنیم که از مواد آرایشی استفاده نشود، اما اگر هم استفاده شد، اجناس ایرانی بهتر است چرا که راحت‌تر می‌توان منبع تولید آن را پیدا کرد و به تقلبی بودن و یا اصل آن پی برد.

راهکارهای حفظ شادابی پوست

این کارشناس آرایش و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان داشت: تغذیه مناسب بصورت دریافت چهار گروه مواد غذایی به اندازه نیاز بدن خصوصاً استفاده متعادل از سبزیجات و میوه‌جات، نوشیدن روزانه هشت لیوان آب، به حداقل رساندن استرس و اضطراب و پیاده‌روی روزانه حداقل نیم ساعت، استفاده از ضد آفتاب و مرطوب‌کننده و بیرون نرفتن از خانه در صورت بروز آلودگی هوا می‌تواند موجب حفظ شادابی و زیبایی پوست شود.

لازم به ذکر است هرچند موفقیتی در استفاده دختران و زنان از لوازم آرایشی حاصل نمی‌شود، اما حداقل توصیه می‌شود لوازم آرایشی و بهداشتی مورد نیاز خود را از مکان‌های معتبر نظیر داروخانه‌ها و مکان‌هایی که تاییدیه بهداشت دارند تهیه نمایند تا سلامت و زیبایی آن به خطر نیافتد.

نا آگاهی مردم، عدم اعتماد به نفس، ضعف فرهنگی، چشم و هم‌چشمی و تبلیغات ماهواره‌ای اجناس بی‌کیفیت موجب شده تا استفاده از لوازم آرایشی بیش از پیش در میان مردم رونق بگیرد و این به نوبه خود توجه دستگاه‌های متولی این امر را می‌طلبد./ج1

برچسب ها: بهداشت ، آلودگی ، تبلیغات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.