جليل گلشن رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري به خبرنگار
حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران گفت: اسناد ميراث فرهنگي كه در سال 89در قالب آنچه طرح انتقال سازمانهاي دولتي از تهران به شهرستانها خوانده ميشد؛ به شيراز منتقل شده و شامل 50 هزار جلد كتاب با ارزش و و اسناد تاريخي است.
وي افزود: متاسفانه اين اسناد كه هنوز تعداد آنها مشخص نيست در وضعيت نامناسبي در شيراز قرار داشت و از داخل كارتنها بيرون آورده نشده بود و ما همين طور آنها را به تهران منتقل كرديم.
گلشن تصريح كرد: پس از انتقال كتابها از شيراز به تهران كارتن آنها باز شد خوشبختانه آنها كاملا سالم بوده و امكان دارد تنها دو جلد از كتابها ناپديد شده باشد.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي بيان كرد: البته هنوز شمارش قطعي كتابها به پايان نرسيده و به زودي آمار دقيق آن اعلام خواهد شد.
وي اظهارداشت: درباره تعداد اسنادي كه در داخل كارتنها قرار دارد آمار دقيقي نداديم و آن طور كه در رسانهها درباره مفقود شدن تعداد بسياري از آنها اعلام شده صحت ندارد.
گلشن بيان كرد: اسناد ميراث فرهنگي در شيراز در شرايط نامناسبي در داخل سوله و يا داخل كانتينر در فضاي گرم در آفتاب و يا در فضاي سردي كه داراي رطوبت بود نگهداري ميشد به همين دليل تعدادي از آنها كپك زده و نياز به آسيب زدايي و مرمت دارند.
*تجهيزات مركز اسناد در شيراز مقدار قابل توجهي آسيب ديده استرئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي در ادامه افزود: هم اكنون اين اسناد در وضعيت مناسبي نگهداري ميشود و به دور از نور آفتاب و رطوبت بوده و قصد داريم با اختصاص يك مكان مناسب براي اين اسناد شمارش آنها را آغاز كنيم.
وي تصريح كرد: متاسفانه در انتقال اسناد و كارمندان به شيراز آنها دچار دگرگوني شدند و ساختماني كه كارمندان در آن مشغول به فعاليت بودند واگذار و يا اجاره داده شده است.
گلشن تاكيد كرد: به همين دليل بايد مكاني مناسب براي استقرار آنها پيدا كنيد تا بتوانند اسناد را شمارش و با دفاتر اصلي مطابقت دهند.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي خاطرنشان كرد: متاسفانه تجهيزات مركز اسناد نيز رقم قابل توجهي آسيب ديده است.
انتهاي پيام/