به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، غالبي در همايش ملي تاثيرات پس روي درياچه اروميه بر خاك و آب در تبريزافزود: انتخاب سامانه و نوع آبياري در مزرعه و طراحي نوع آبياري متناسب با اقليم و نياز منطقه بايد مد نظر باشد.
وي افزود: آموزش هاي لازم بايد در سر مزارع و اراضي كشاورزي به كشاورزان داده شود تا در آبياري تحت فشار ، كشاورز به طور كامل با اين سامانه آشنا شود.
غالبي خاطرنشان كرد: مديريت آب در مزرعه و تغيير الگوي كشت راهكارهايي است كه در حوزه درياچه اروميه كاربرد دارد.
وي تاكيد كرد: وجود ضعف و مشكلات مديريت بهينه مصرف آب در مزارع و باغات كشور از مهمترين موضوع هاي چالشي در كشور است به طوري كه عمده ترين تلفات در مصرف آب به اين قسمت مربوط مي شود.
وي افزود: ضعف در ساختار الگوي مصرف در مزارع و باغات به واسطه نبود تبعيت الگوي مصرف آب از اصول فني و علمي براي كاهش تلفات آب، افزايش توليد در واحد سطح، پايداري و تضمين توليد اقتصادي در شرايط بحران آب و خشكسالي از ديگر مشكلات مربوط به بخش آب كشاورزي در كشور و حوزه درياچه اروميه است.
وي انتخاب روش آبياري مناسب، متناسب با خصوصيات اقليمي، خاكي، آبي و اقتصادي به صورت ويژه مكاني (site specific) هر منطقه براي افزايش بازدهي كاربرد آب و كاهش تلفات آب در مزرعه را از روش هاي اثربخش براي مديريت آب در اراضي كشاورزي اعلام كرد.
غالبي افزود: انتخاب برنامه مناسب آبياري متناسب با دسترسي به منابع آب مطمئن به صورت ويژه مكاني هر منطقه از مناسب ترين اقدامات براي برنامه ريزي آبياري در مزارع و باغات است.
نخستين همايش ملي تاثير پسروي درياچه اروميه بر خاك و آب از ديروز در تبريز آغاز شده و امروز چهارشنبه در مجتمع فرهنگي شهيد كسايي تبريز به پايان مي رسد/س