سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نجفی در برنامه زنده تلویزیونی پایش:

مخالف محدودیت‌های عرضه قلیان برای خانم‌ها هستم / در سازمان میراث‌فرهنگی "امضای طلایی" نداریم

رييس سازمان‌ ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگري گفت:معتقدم عرضه قلیان درمحیط‌های استاندارد مشکلی ندارد ضمن اینکه در این باره مخالف محدودیت‌های عرضه قلیان برای خانم‌ها هستم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، دکتر «محمدعلي نجفي» شب گذشته با حضور در برنامه زنده تلویزیونی پایش به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد و توضیحاتی را درباره مهمترین موضوعات مرتبط با ماموریت های مهم و سه گانه این سازمان ارائه کرد.
 
در این برنامه که یک شنبه شب از شبکه اول سیمای پخش شد دکتر محمد علی نجفی به سوالات متعدد این برنامه درباره موضوعات مختلف مرتبط با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پاسخ و با تاکد بر اينكه این سازمان  به تنهايي نمی تواند از آثار، ابنیه و اشياء تاریخی حفاظت کند گفت: در باره حفاظت از آثار و اشیاء تاریخی دو راه کار متصور است نخست اینکه باید از ظرفيت گروه‌ها و سازمان‌هاي طرفدار ميراث فرهنگي استفاده كرد و دوم اینکه زندگي در آثار تاریخی دوباره در جریان قرار گیرد.
 
وی هم چنین با اشاره به  نحوه اداره موزه ها در کشور گفت: یکی از پیشنهادهای من این است که موزه ها به صورت هیات امنایی اداره شوند که البته دراین خصوص باید از افراد فرهيخته و متخصص که در مناطق مختلف کشور حضور دارند استفاده کرد.
 
معاون رئیس جمهور درپاسخ به سوال دیگری در خصوص فروش صنایع دستی چینی در موزه های کشور یادآور شد: این موضوع جای تاسف و نگرانی دارد و باید به این نگرانی پایان داد. مادامی که صنایع دستی ارزشمندی داریم نباید اجازه داد صنایع دستی چینی وارد کشور شود از همین رو معتقدم دراین خصوص دوکار می توان انجام داد اول اینکه محدودیت هایی  در گمرک برای ورود صنایع دستی چینی اعمال شود و دوم اینکه در باره عدم مصرف صنایع دستی چینی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی شود.
 
وي در ادامه به فعاليت‌هاي خود از زمان حضوردرسازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي اشاره كرد و گفت: در دو ماهي كه در اين سازمان حضور دارم، به بررسي وضعيت و مشكلات اين سازمان و انتخاب همكاران پرداخته‌ام.
 
معاون رييس جمهور هم چنین در پاسخ به پرسش مجري برنامه درباره راحتي كار در آموزش و پرورش نسبت به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: البته من بیشتر دوست داشتم در آموزش و پرورش خدمت کنم؛ به خصوص به خاطر لطف و محبتی که  فرهنگيان به بنده داشتند، اما آموزش و پرورش جاي سخت تري براي خدمت است ضمن اینکه در دوماهی که در میراث فرهنگی مشغول به فعالیت هستم به موضوعات این حوزه علاقه مندتر شده ام.
 
نجفي، گردشگري را يك مقوله فرهنگي و اجتماعي دانست و افزود: ذات گردشگري، ايجاد تعامل و صلح و دوستي است و در فرهنگ ما به اين امر توجه ويژه‌اي شده است.
 
توجه به گردشگری بیشتر شده است
 
وي با بيان اينكه تاكنون توجه نسبت به گردشگري اندک بوده است، خاطرنشان كرد: اكنون نشانه‌ها حاكي از افزایش توجه به گردشگري است؛ به طوري كه رييس‌جمهوري در صحبت‌هاي خود گفته‌اند كه ما به صنعت گردشگري برای توسعه دل بسته‌ايم. ضمن اینکه در بین مردم نیز این روحیه تقویت شده و توجه خاصی به گردشگری دارند.
 
معاون رييس جمهورهم چنین در پاسخ به یکی دیگر از سوالات مجری برنامه درباره موفقيت برخي كشورها در جذب گردشگرافزود: دليل اين موفقيت ارايه آموزش‌های لازم در همه زمينه‌هاي گردشگري است؛ در واقع اگر همه بخش‌هاي گردشگري‌ به خوبي و به صورت يك زنجيره‌ و حلقه عمل نكنند، دچار مشكل خواهند شد. چرا که گردشگری مانند یک حلقه زنجیر به بخش های مختلف متصل است و اگر در این زنجیره یکی از حلقه ها ی زنجیر عمکلرد مناسبی نداشته باشد به مشکل برمی خوریم.
 
وي افزود: اگر به دنبال حضور گردشگر خارجي به كشور هستيم بايد زيرساخت‌ها براي ورود گردشگران فراهم شود؛ در واقع اين امر بايد با كمك بانك‌ها به بخش خصوصي و فراهم كردن شرايط ورود گردشگر، ايجاد شود.
 
وی تأکید کرد: از ابتدای انقلاب، شعار اقتصاد بدون نفت مطرح شده وباید گامی برای گردشگری برداشته می شد؛ اما بی تفاوت از کنار آن گذشتیم. من معتقدم  گردشگری فقط اقتصادی نیست، فرهنگی هم هست و موجب تعامل و صلح و دوستی می شود اما متأسفانه از همه اینها غفلت کردیم.
 
مشکل حقوق و دستمزد کارکنان حل می شود
 
موضوع پرداخت نشدن یا پائین بودن حقوق و دستمزد کارکنان سازمان میراث فرهنگی در بخش های مختلف یکی دیگر از سوالات این برنامه از معاون رئیس جمهور بود که دکتر نجفی در این باره گفت: بله متاسفانه من نیزپرداخت نشدن حقوق برخي از كاركنان، ازجمله يگان‌هاي حفاظت اين سازمان را قبول دارم علتش هم این است که پرداخت حقوق اين افراد از بودجه‌ استاني است که البته براي حل اين مشكل داریم  در حال رایزنی هستیم.
 
وی خاطر نشان کرد: حقوق و دستمزدی که کارکنان و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی دریافت می کنند مناسب نیست و من گاهی اوقات شرمنده همکاران خود هستم، اما قول می دهم که در روزهای آینده این مشکل برطرف شود.
 
وی افزود: ازهشت هزار نفر کارکنان این سازمان 1500 نفر مازاد هستند و فعلاً پستی برای آنها نداریم و در این میان 60 درصد کارکنان ما استخدام قراردادی هستند و مسئله حقوق در سازمان میراث فرهنگی، یک معضل است و امیدوارم بتواینم هرچه زودتر این مشکل را حل کنیم.
 
صنایع دستی بخشی از فرهنگ کشور است
 
موضوع  صنایع دستی و طرح سوالاتی پیرامون این حوزه بخش دیگری از برنامه پایش بود که دکتر نجفی در این باره گفت: صنايع دستي بخشي از فرهنگ، هنر و هويت كشور است. از اين رو بايد با نيازهاي امروزي جامعه رشد يابد خوشبختانه برنامه ریزی های جدی برای حمایت از صنایع دستی آغاز شده. به طوری که اخیرا دولت مصوبه‌اي براي صنايع دستي و گردشگری  در نظر گرفت تا اين بخش همانند بخش صنعت محسوب شود.
 
وی گفت: باید کاری کرد که صنایع دستی قدرت رقابت پیدا کند و با نیازهای روز جامعه، پیش رود. تا چه زمانی باید قلمدان تولید شود؟ باید ظرفیت و کیفیت را بالا برد. باید به وضعیت هنرمندان صنایع دستی رسیدگی کنیم تا انتقال هنر به نسل های جدید از بین نرود.
 
وی با بیان اینکه صنایع دستی، ضعیف ترین حلقه صنعت نیست، گفت: با انتخاب معاون جدید صنایع دستی امیدوارم تحولی ایجاد شود. مسائل بیمه، پرداخت وام های کم بهره و برند صنایع دستی، کارهایی است که باید انجام دهیم.
 
نجفی هم چنین در پاسخ به سوالی در خصوص پرداخت وام به کارگاه های صنایع دستی نیز گفت: سقف وام در نظر گرفته شده براي صنايع دستي توسط بانك ها پرشده است. از طرفی یارانه ای که باید به این بخش اختصاص می یافت نیز بودجه اش به پایان رسیده و امیدوارم که این موضوعات را بتوانیم رفع کنیم.
 
تقلبی بودن شیردال را قبول ندارم
 
موضوع اصل یا تقلبی بودن شیر دال یکی دیگر از سوالات مجری برنامه پایش بود که دکتر نجفی  گفت: اين شيء تاريخي در سال ۲۰۰۳ توسط گروه مبارزه با عتيقه در آمريكا كشف و ضبط شده است و آنها به اصل بودن آن نظر دادند و بر اساس نظر کارشناسان آمریکایی شیر دال اصل است. اما در حالت کلی، بازگردندان اين شيء تاريخي به كشور، حسن نظر مقامات آمريكا را نشان می دهد.
 
وی افزود: کارشناسان ما در داخل کشور درباره اصل یا تقلبی بودن این شی در حال تحقیق هستند. اما آنچه مسلم است این است که نظر کارشناسان آمریکایی اصل بودن این شی است.
 
وی گفت:  3 کارشناس آمریکایی، حکم اصل بودن آن را داده اند؛ ضمن اینکه فرد قاچاقچی  قرار بود این جام شیردال را 950 هزار دلار بفروشد. چطور چیزی را که تقلبی است به این قیمت قصد فروشش را داشتند؟
 
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگري در ادامه این برنامه درباره احياي جاده ابريشم گفت: برنامه جدي براي احياي تمام اين جاده داريم؛ با اين حال اگر بخش خصوصي بتواند مكان‌هايي را در مسير اين جاده مرمت كند، به آن امتياز استفاده چند ساله خواهيم داد؛ البته سندي از اين اماكن را به آنها منتقل نمي‌كنيم.
 
وي درباره گردشگري سلامت نيز گفت: هرچند كشورمان مقصد گردشگران سلامت است، اما به دنبال استفاده مطلوب از اين بخش هستيم. خوشبختانه ما پزشکان بسیار حاذقی در ایران داریم ضمن اینکه هزینه درمان در کشور ما برای گردشگران خارجی پائین است و باید از این فرصت استفاده کرد.
 
نجفي با بيان اينكه به دنبال يك برند و شعار گردشگري هستيم، افزود: براين اساس كميته‌اي تشكيل شده است تا يك برند و شعار كارشناسي شده به ما ارايه كند و ما از اين طريق كار را ادامه دهيم.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پاسخ به سوال دیگر این برنامه  درباره محدودیت برای کشیدن قلیان در بعضی اماکن گفت: با عرضه قلیان در اماکن سربسته و محیط های خانوادگی مخالف هستم، اما معتقدم عرضه قلیان درمحیط های استاندارد مشکلی ندارد ضمن اینکه در این باره مخالف محدودیت های عرضه قلیان برای خانم ها هستم.
 
وی خاطر نشان کرد: اگرجلوی قلیان را بگیریم همراه با قلیان چیزهای دیگری هم وارد فضای خانه می شود.
 
موضوع صدور مجوز ها در سازمان میراث فرهنگی یکی دیگر از سوالات مجری برنامه پایش از دکتر نجفی بود که وی در پاسخ به این سوال مجری نیز گفت: من این قول را می دهم که تا 2 ماه آینده تمام ضوابط مجوزها را روی سایت سازمان میراث فرهنگی قرار دهیم تا علت دریافت یا عدم دریافت مجوزها توسط افراد، مشخص و شفاف شود و اعلام می کنم امضاهای طلایی در سازمان میراث فرهنگی وجود نخواهد داشت.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی  و گردشگری هم چنین درباره اینکه در دنیا هتل ها فقط از اشغال تخت، درآمد کسب نمی کنند اما در ایران تنها محدود به اشغال تخت است، گفت: البته ما در کشورمان ملاحظات فرهنگی و شرعی داریم که باید رعایت شود.بنابر این معتقدم ما باید از شرایط دیگری مثل فروشگاه ها در هتل ها بهره ببریم.
 
امنیت ایران به دنیا معرفی شود
 
دکتر نجفی در ادامه به موضوع امنیت بی نظیر کشورمان برای گردشگران خارجی اشاره کرد و افزود: باید امنیت کشورمان را به خارجی ها معرفی کنیم. دولت باید سرمایه گذاری وسیعتری در این زمینه داشته باشد چراکه در همه دنیا می گویند تعامل بخش خصوصی و دولتی باعث رونق گردشگری می شود.
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم چنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص ساماندهی مناطق نمونه گردشگری گفت: متاسفانه  1167 منطقه نمونه گردشگری در سفرهای استانی رئیس جمهورسابق مصوب شده که بدون محاسبه و برنامه ریزی بوده است. از این رو دستور داده ام کمیته ای این موارد را بررسی کند و آنهایی که ظرفیت ندارد را خارج کنند چراکه معتقدم 150 منطقه نمونه با امکانات موجود کفایت می کرد.
 
تشکیل 12 کمیته مشترک
 
وی در خصوص همکاری های مشترک با دستگاه هایی که عملکرد مکمل گردشگری دارند، گفت: با 12 ارگان، کمیته مشترک گردشگری تشکیل خواهیم داد تا موضوعات مرتبط با گردشگری و سفر را به شکل بهتری دنبال کنیم.
 
وی هم چنین مصوبه احداث سرویس های بهداشتی در جاده ها را متعلق به سال 86 اعلام کرد و گفت: این مصوبه ناموفق بوده است، بخشی ساخته شده اما پیش بینی نشده که چه کسی آن را تحویل بگیرد و اداره کند.
 
وی افزود: تعداد سرویس های بهداشتی کم است وسرویس بهداشتی فرنگی وجود ندارد، در حالی که بخشی از گردشگران از این سرویس ها استفاده می کنند.
 
وی درباره مشکل مالکان بناهای تاریخی که برای فروش با مشکل مواجه هستند، گفت: در مناطق مختلف کشور، بناهای تاریخی متعدد وجود دارد که می توانند مالکان، ساخت و ساز انجام دهند اما زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، چراکه سازمان میراث فرهنگی بودجه ای برای خرید همه این بناها ندارد. بنابر این راه حل این است که بودجه عمرانی سازمان را بالا ببریم و ساخت و ساز در چهارچوب میراث فرهنگی را توسعه دهیم.
 
وی در پایان صحبت های خود خاطر نشان کرد: برای اینکه بتوانیم در این سازمان به موفقیت برسیم باید به یک عقبه اجتماعی برای موضوعات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری دست یابیم.
 
پخش تصاویری از بناها و آثار تاریخی و هم چنین جاذبه های گردشگری در نقاط مختلف کشور که دچار مشکلاتی شده بودند از دیگر بخش های این برنامه بود که دکتر نجفی درباره هر تصویر توضیحات خود را ارائه کرد.
 
تعدادی از بینندگان برنامه پایش نیز شب گذشته سوالات خود را از طریق پیامک به این برنامه ارسال کردند که معاون رئیس جمهور به سوالات بینندگان این برنامه پاسخ گفت.
 
سوال نظرسنجي برنامه شب گذشته برنامه پایش نیز این بود که آيا موافقيد حفاظت و بهره برداري از جذابيتهاي گردشگري کشور به بخش خصوصي واگذار شود؟.
 
معاون رئیس جمهور هم چنین در این برنامه نشانی پست الکترونیکی خود را برای برقراری هرچه بهتر ارتباط با بینندگان این برنامه اعلام کرد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: پایش ، میراث فرهنگی ، نجفی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱
ناشناس
۱۱:۰۵ ۰۲ آبان ۱۳۹۲
وقتی یک مسوول نظرش درباره استفاده مردم از مواد مخدر چنین است،آیا میتوان جلوی نفوذ این مواد در جوانان کشور را گرفت؟
علی علیزاده
۱۴:۲۳ ۰۱ آبان ۱۳۹۲
لطفا مواظب صحبتها باشید بنده به عنوان یک کارشناس فرهنگی به این عزیزان یادآوری میکنم که به فکر فرهنگ اسلامی باشید تا قلیان برای خانمها و مردم خوب ایران رو به طرف فرهنگ غلط سوق ندهید.
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۱ آبان ۱۳۹۲
واقعا متاسفم ، اگه مسئولین ما دارای همچین فکریند دیگه از بقیه چه انتظاری میشه داشت؟! مسئولی که به فکر سلامت اعضاء جامعش نیست ؛ آخه چه طور میشه قلیان که تماما ضرر و خطر برای مصرف کننده داره در یک محیط استاندارد!!! عرضه بشه؟! این حرف بازی با کلمات وتوهین به شعور مردم وخوشحال کننده نظام سرمایه داریه که دوست داره محصولاتش به فروش برسه حتی به قیمت سلامتی زنان یک جامعه که خوب میدانیم زنان پایه واساس سلامت جامعه اند واقعا متاسفم برای یک همچین مسئولی باچنین فکری! مسئولیت تنها به تظاهر افکار روشن فکری نیست اگر به سلامت یک جامعه فکر نکنیم اساس وپایه ی یک جامعه ازهم پاشیده میشه وازدرون ازبین میره صحبت در ذاین باره زیاده ولی مجال نیست فقط میتونم بگم متاسفم!
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۱ آبان ۱۳۹۲
درسته
ناشناس
۰۸:۳۱ ۰۱ آبان ۱۳۹۲
درسته
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۹ مهر ۱۳۹۲
اقاي نجفي كارت درسته