سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گلوبال ريسرچ:

پشت پرده فروش موشک‌ها و بمب‌های سنگرشکن پنتاگون به عربستان و امارات چيست؟

با وجودی که مذاکرات ایران با 6 قدرت برتر جهان مثبت ارزیابی می‌شود، اما در صورت شکست این مذاکرات، فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی، اقدامي قابل تأمل به شمار می‌رود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "گلوبال ریسرچ" در مقاله‌ای به قلم "تیموتی الکساندر گازمن" می‌نویسد: پنتاگون در نظر دارد که به متحدان نزدیک خود در خاورمیانه و در جوار اسرائیل، یعنی عربستان سعودی و امارات متحده عربی، به ارزش 10.8 میلیارد دلار تسلیحات نظامی بفروشد. خبرگزاری "فرانس پرس" گزارش داد که پنتاگون قصد دارد دو نوع از مخرب‌ترین سلاح‌های خود در دنیای موشک‌ها، مهمات و بمب‌های سنگرشگن را با ارزش 10.8 میلیارد دلار به عربستان سعودی و امارات متحده عربی به فروش برساند. 

*** سناریویی جدید برای تهدید اقتدار ایران
طبق این گزارش، «این حرکت به دنبال یک سری معاملات تسلیحاتی آمریکا در سال های اخیر صورت گرفته است که قدرت هوایی و زراد خانه‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس را که به ایران، به چشم رقیبی خطرناک با جاه طلبی‌های هسته‌ای می‌نگرند، تقویت می‌کند. این حرکتی است که مطمئنا موجب نگرانی ایران و متحدانش در خاورمیانه خواهد شد. قابلیت‌های هسته ای اسرائیل از سویی، و مسلح کردن کشورهای حاشیه خلیج فارس با سخت افزارهای نظامی آمریکایی نظیر بمب‌های سنگرشکن، از سویی دیگر، سناریویی است که اقتدار ایران را تهدید می‌کند.


*** عربستان سعودی و امارات متحده عربی، حکومت‌های دست نشانده غرب در خاورمیانه
با وجودی که مذاکرات ایران با 6 قدرت برتر جهان مثبت ارزیابی می‌شود، اما در صورت شکست این مذاکرات، فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی، گامی در جهت مقابله با ایران به شمار می‌رود. فروش اسلحه به دو کشوری که با ایران، سوریه و دیگر متحدان آنها در خاورمیانه خصومت دارند، سیاستی است که ارتش آمریکا را درصورتیکه تصمیم بگیرد همراه با اسرائیل به ایران حمله کند، تضمین خواهد کرد. از آنجایی که عربستان سعودی و امارات متحده عربی، هر دو حکومت‌های دست نشانده غرب در خاورمیانه به شمار می‌روند، اگر از جانب آمریکا چراغ سبز دریافت کنند، از دستورات آمریکا مبنی بر حمله به ایران، اطاعت خواهند کرد. طبق این گزارش، در صورت موافقت کنگره با فروش این تسلیحات، تعداد بیشماری بمب‌ و موشک‌ در اختیار این دو کشور قرار خواهد گرفت. در این گزارش، در مورد انواع تسلیحاتی که به این دو کشور فروخته خواهد شد، می‌خوانیم: 

*** وزارت دفاع آمریکا در نظر دارد که یک هزار بمب سنگرشکن «جی بی یو-39» را به عربستان سعودی و 5 هزار بمب مشابه را نیز به امارات متحده عربی بفروشد
به گفته مقامات، وزارت دفاع آمریکا این هفته کنگره را در جریان این معامله تسلیحاتی که در نظر دارد یک هزار بمب سنگرشکن «جی بی یو-39» را به عربستان سعودی و 5 هزار بمب مشابه را نیز به امارات متحده عربی بفروشد، قرار داد. این معامله، همچنین موشک‌های پیچیده کروز هوا پرتاب را  که می‌توانند از فاصله‌‌ای دور اهداف را مورد اصابت قرار دهند را نیز، شامل می‌شود. طبق بیانیه‌ای که از سوی آژانس همکاری امنیت دفاعی منتشر شد، این سلاح‌ها برای استفاده در جنگنده‌های «اف 15» و «اف 16» ساخت آمریکا که قبلا توسط عربستان سعودی و امارات متحده عربی خریداری شده‌اند، طراحی شده‌اند.
این گزارش همچنین می‌افزاید که مشابه این بمب‌ها در سال 2010 توسط اسرائیل خریداری شده ‌است. طبق این گزارش، اسرائیل در سال 2010، با خرید بمب‌های سنگر شکن «هدایت دقیق»، به گمانه زنی‌ها در مورد اینکه این رژیم خود را برای حملات پیشگیرانه احتمالی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران آماده می کند، دامن زد.
جالب است بدانید که اعلام فروش این سلاح‌ها، با سخنرانی اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در چهلمین سالروز جنگ «یوم کیپور» در مجلس «کنست اسرائیل»، و استدلال وی در مورد حمله پیشگیرانه علیه ایران، مغایرت داشت.

*** این ماجرا تنها به فروش اسلحه به این دو کشور ختم نخواهد شد بلکه آموزش نیروها و ارائه حمایت‌های لجستیکی را نیز شامل می‌شود
نتانیاهو در سخنرانی خود گفت: «اولین درس این است که هرگز یک تهدید را دست کم نگیریم، هرگز یک دشمن را دست کم نگیریم و هرگز نشانه‌های خطر را نادیده نگیریم. ما نباید فرض کنیم که دشمن به گونه‌ای که مناسب شرایط ما است، عمل خواهد کرد. دشمن می‌تواند ما را غافلگیر کند. اسرائیل آماده و گوش به زنگ خواهد بود. درس دوم این است که ما نمی‌توانیم از گزینه حمله پیشگیرانه صرف نظر کنیم. اما اقدام به این کار، در هر شرایطی لازم نیست و باید به دقت و با جدیت سنجیده شود. زیرا شرایطی وجود دارد که در آن، توجه کردن به بهای بین المللی چنین اقدامی، مهمتر از بهایی خواهد بود که ما در صورت متحمل شدن چنین حمله استراتژیکی، آن را پرداخت خواهیم کرد.»
البته این ماجرا تنها به فروش اسلحه به دو کشور عربستان سعودی و امارات متحده عربی ختم نخواهد شد بلکه آموزش نیروها و ارائه حمایت‌های لجستیکی را نیز شامل می‌شود.

*** واشنگتن و شرکای خاورمیانه‌ای آن، خود را برای جنگ آماده می‌کنند
طبق بیانیه آژانس همکاری امنیت دفاعی، «معامله در نظر گرفته شده، با بهبود امنیت کشورهای دوست، به نفع سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا خواهد بود.» تحت این بسته تسلیحاتی، سعودی‌ها به ارزش حدود 6.8 میلیارد دلار سلاح، قطعات، آموزش و حمایت لجستیکی دریافت می‌کنند.
واشنگتن و شرکای خاورمیانه‌ای آن، خود را برای جنگ آماده می‌کنند، در حالیکه که این گزارش نیز تایید می‌کند که برای حمله پیشگیرانه، از چه نوع سلاح‌هایی استفاده خواهد شد.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی، صدها موشک معروف به «اسلمر» و سلاح دورپرتاب مشترک را از آمریکا خریداری خواهند کرد . این موشک‌های پیشرفته، هواپیماهای جنگی خود را قادر خواهند ساخت که به تاسیسات رادار و سایر اهداف فراتر از سیستم‌های دفاعی هوایی اصابت کنند. عربستان سعودی علاوه بر دیگر موشک‌ها، 650 موشک «اسلمر» ساخت شرکت بوئینگ و 973 سلاح دورپرتاب مشترک موسوم به (JSOW) را که ساخت شرکت «ریتیون» هستند، خریداری خواهد کرد. امارات متحده عربی نیز در پی خرید تسلیحات نظامی شامل بمب‌های سنگرشکن، 300 موشک «اسلمر» و 1200 موشک (JSOW) به ارزش 4 میلیارد دلار است.

*** تلاش‌های بی‌وقفه دولت روسیه، توطئه غرب را برای تبدیل کردن بحران سوریه به جنگی تمام عیار، خنثی کرد
واشنگتن با دریافت موافقت کنگره، اقدام به فروش این سلاح‌ها خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که اکثریت جمهوریخواهان و دموکرات‌ها کاملا تحت نفوذ مجتمع نظامی –صنعتی و «آیپک»، کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل قرار دارند. واشنگتن یا اسرائیل، اگر فرصت و مجال آن را داشتند، حمله‌ای پیشگیرانه علیه ایران راه اندازی می‌کردند. سوریه این فرصت را در اختیار آنها قرار داد تا با شکست و یا حتی تضعیف نیروهای سوریه و برکناری بشار اسد از قدرت، این امر را تسریع کنند اما با کمک ولادیمیر پوتین و تلاش‌های بی‌وقفه دولت روسیه (دست کم در حال حاضر)، توطئه غرب برای تبدیل کردن این بحران به جنگی تمام عیار، خنثی شد.
با وجود نقصان نظام مالی آمریکا (که اسرائیل شدیدا به آن وابسته است)،‌آغاز یک جنگ، آن هم بدون تامین بودجه لازم برای این کار، دشوار خواهد بود؛ اما با این حال ممکن است که این اتفاق رخ دهد. پس در صورت فروپاشی اقتصادی آمریکا، می‌توان جنگ را دلیل بارز آن دانست.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۱
فرزین
۲۲:۴۲ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
مثلا میخواهند با این موشکها و بمب ها چه غلطی بکنند این دیکتاتورهای عرب یک باد بادک هم نمیتوانند هوا کنند و بنده حلقه بگوش امرا هستند و از خود هیچ جربزهای ندارند.
alireza
۱۱:۴۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
خوب بود بیشتر بزارید این جور مطالب سیری نداره بره من .
mohsen
۱۱:۲۸ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
نه داداش خود عربستان بیشنهاد داده . امریکا تحت فشار مالی قرار گرفته میخواد هر جور شده از هر راهی اقتصادشو درست کنه عربستانم داره سو استفاده میکنه . البته به نفع خود امریکا هم هست.........................
خیلی نگران نباشین طبیعیه
ناشناس
۱۱:۲۱ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
کسی که بتونهRQ170روبه محض ورودبه ایران بشونه بمب سنگرشکن که واسش فشفشه است.
ایران عزیز
۱۱:۰۶ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
حتی اگه این بمب ها در اختیار این دو دلت دست نشانده قرار بگیره باید با هواپیماهاشون وارد آسمان ایران بشن که با توجه به پدافند بسیار قدرتمند ایران، قادر به انجام این کار نیستن.
ضمن اینکه ایران کافیه فوت کنه تا این دو دولت رو باد ببره. همین
جاسم داغری
۱۱:۰۰ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
باسلام
این کشورها، مئطمن باشید که جرأت استفاده از این وسایل ندارند و مسئله جوری دیگر است و آن اینکه این مدل کشورها فقط و فقط کارشان، پوشش دهی به کسر بودجه دولت آمریکا است ولاغیر و این مبالغ بصورت صوری هزینه می شوند ولی برای مستند سازی میگن که فلان کشور چنین و چنان خریده است ولی در کل خرید در کار وجود ندارد.
محمد
۱۰:۲۳ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
اخه 5000 بمب تو وسعت خاک امارات جا میشه چایییییییییییییییییییدن
محمد
۱۰:۲۰ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
جا دارد اینجا یک مرگ بر آمریکای مشتی بگوییم
مرگ بر آمریکا
مرگ بر اسراییل
ناشناس
۰۹:۵۷ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
ایران سرافراز ایستاده است
منصور
۰۹:۴۴ ۳۰ مهر ۱۳۹۲
با سلام طرح این موضوع از سیاستمداران و برنامه ریزان دفاعی کشور می طلبد که خط مشی اهداف نظامی و علمی مراکز دانشگاهی و بنیانهای پژوهشی و تحقیقاتی را در طراحی و تولید تجهیزات خنثی کننده و متقابل این سلاح رهنمون سازد و همچنان که دشمنان خود را آماده تجاوز می کنند ما نیز خود را آماده دفاع مناسب و ضربه زدن در صورت لزوم به منابع این تجهیزات نمائیم . اگر توسعه و پزیرش در دانشگاه ها را همسو با مقابله با حوادث تحدیدات و ساستهای طولانی مدت دشمنان خود برنامه ریزی کنیم هم در جهت ارتقا سطح علمی وهم ایجاد بازار کار و همچنین اهداف دفاعی را تضمین نموده ایم .متشکرم