سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

" علیرضا جعفری مرام" کارگردان نمایش "کرمهای آوازخوان" :

تئاترها ونمایشهای کودک سهم زیادی در فرهنگ سازی کودکان برای ساختن آینده ای بهتر دارند

نمایش "کرمهای آوازخوان"به کارگردانی"علیرضاجعفری مرام"شهریور ماه سال جاری در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه رفت و با توجه به استقبال قابل توجه مخاطبان، اجرای این نمایش تا پایان مهر ماه تمدید شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، نمایش "کرمهای آوازخوان" به کارگردانی "علیرضاجعفری مرام" شهریور ماه سال جاری در فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه رفت و با توجه به استقبال قابل توجه مخاطبان، اجرای این نمایش تا پایان مهر ماه تمدید شده است.

" جعفری مرام" که سابقه زیادی در اجرای نمایشهای کودک داشته، در گفتگویی با روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران گفت : اگر از همان دوران کودکی و با همان زبان کودکانه در دنیای خودشان فرهنگ سازی شود و واقعیات جامعه از همین طریق به آنها منتقل شود این خود عامل بازدارنده ای در آینده خواهد بود که همین کودکانی که سازنده آینده این مرز و بوم هستند از گزایشهای منفی و بسیاری از زشتیها دوری کنند . وی در ادامه به سوالات  روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران اینگونه پاسخ داد :  
 
 
 
-  از چه زمانی شروع به کار کودک کردید؟    
 
تئاتر را از زمان تحصیل در مقطع راهنمایی با بازی در نمایشهای مدرسه آغاز کردم و در مقاطع متوسط و دانشگاه، یادگیری  نگارش متون را به آن اضافه کردم . علاقه به کار برای کودک باعث شد تا پایان نامه مقطع کارشناسی کارگردانی سینمای خود را در فرمت انیمیشن ارائه کنم که بسیار موفق بود و همچنان در جنب کار اصلی خود به نگارش و اجرا در این زمینه نیز مشغول هستم.  
 
 
 
- اصولا از نگاه شما هدف در اجرای نمایش کودک چیست؟  
 
نمایش کودک ابزاری برای انتقال مفاهیم فرهنگی و اجتماعی است. همچنین وسیله ایست جهت بالا بردن سطح دانش عمومی مخاطبین  کودک. نمایش کودک می تواند یک اتفاق کوتاه برای اندیشه های بلند باشد و زمانی کامل می شود که ارتباط درست بین ذهنیت کارگردان از طریق بازیگر با تماشاگر برقرار گردد .  
 
 
 
- همیشه تئاتر کودک کار می کنید؟  
 
بیشترین فعالیت جنبی من فعالیت برای کودکان است که تئاتر کودک یکی از آنهاست .
 
 
 
- جایگاه تئاتر کودک در جامعه کجاست و چقدر اهمیت دارد؟  
 
ساختن آینده روشن میسر نمی شود مگر آنکه سطح آگاهی در آینده سازان یعنی کودکان امروز ارتقاء یابد. سطح اطلاعات علمی و مهارتی کودکان و نوجوانان در آموزش و پرورش رشد می کند. اما جنبه های تربیتی و مسائل فرهنگی و اجتماعی به روشهای  دیگر نیازمند است . و از آنجمله نمایش کودک که سهم بسزایی در فرهنگ سازی دارد . تنفر از بزه های اجتماعی، ایجاد روح همکاری اجتماعی، ارتقاء روحیه تعامل و همفکری، آگاهی از ارزشها، دوری از ضد ارزشها و ... از مسائلی است که کودک در تئاتر با آن مواجه شده و اینبار همراه با آگاهی نسبی با مابه ازاء خارجی آن در جامعه برخورد می کند .  
 
 - کارهای خود را از دید یک کودک چگونه ارزیابی می کنید؟  
 
اعتقاد شخصی ام در اجرای یک نمایش کودک ، هدایت مخاطب به عمق ماجرای نمایش است. از این رو بهترین تکنیک برای محقق شدن این منظور؛  هر چه نزدیکتر کردن شخصیتهای نمایش به  تماشاگران است که عروسکی تن پوش باعث این اتفاق می شود و کودک خود را در داخل قصه حس میکند. لیکن به سادگی با شخصیتهای نمایش و قهرمانان داستان ارتباط حسی برقرار کرده و همزاد پنداری برایش معقولتر و مقبولتر خواهد بود. در نوشتن متن و کارگردانی سعی می کنم نهایت سادگی را به کار ببرم البته با دوری از الهان کاری. زیرا کودک با هر آنچه در سطح است ارتباط می گیرد نه با لایه های زیرین یک متن. ایجاد شادی برای رساندن بار معنایی و محتوایی کلید انتقال مفاهیم است . بدین جهت موسیقی در نمایشهایی که کار کرده ام و حتی در نمایشهای آینده نقش موثری بازی می کند .  
 
 
 
- ارتباط با دنیای کودکان چگونه می تواند باشد؟     
 
کارکردن برای کودکان بسیار لذت بخش است. زمانی که ارتباط صمیمانه کودکان با کاراکترهای خلق شده در نایشنامه عینی می شود، زمانی که کودک در هنگام خروج از سالن نمایش درباره دیالوگ و با دوست داشتن قهرمان قصه، تنفر از ضد قهرمان و یا شعر های نمایش سخن می گوید، دل کندن از این دنیای کودک دیگر غیر ممکن میشود. کودکان با احساس خود به سالن نمایش می آیند و در مواجه با نمایش به دنبال فکر کردن نیستند. پس سوژه هایی خود را بهتر در دل کودکان جا می کنند که محتوی خود را در بطن احساسات کاراکترها قرار دهند  تا کودک ان را حس کند و با آن ارتباط برقرار کند.  
 
 
 
- در پایان آیا در کارهایتان از استقبال مخاطبان و یا  همکاری مسئولین رضایت خاطر دارید؟
 
نقش حمایتی نهادهای مرتبط با مقوله تربیتی کودکان در ایجاد فضای آکنده از نشاط و حس اهمیت داشتن در گروههای نمایشی تخصصی کودک بسیار چشمگیر است.  اگر گروههای نمایشی از جانب نهادها یا سازمانهایی چون سازمان بهزیستی، وزارت آموزش و پرورش، کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان و مرکر هنرهای نمایشی  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... حمایت موثر از جنبه های گوناگون مادی و معنوی صورت گیرد،  دیگر چنین سوالاتی معنا نداشته و کودکان مجاب به دیدن نمایشهای متفاوت  با درجه کیفی بالا می شوند که در حال حاضر این اتفاق میسر نیست . تا جایی که مسئولین مهدهای کودک از پرداخت هزینه نیم بها برای دیدن نمایش توسط کودکان عاجز هستند.  


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
جلیل جعفری مرام
۱۴:۰۳ ۱۱ آذر ۱۳۹۲
سلام پسر عموی عزیز هم مصاحبه خوبی بود هم عکس هنریت برات آرزوی موفقیت میکنم