به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني سي ان ان؛ "محمد جمجوم" خبرنگار سي ان ان در بيروت درباره علت رد عضويت عربستان در شوراي امنيت با وجود تلاشهاي گستردهاي که براي کسب اين کرسي به عمل آورده بود گفت سعوديها دلايل بسياري براي اين مساله طرح ميکنند؛ يکي از دلايلي که سعوديها مطرح ميکنند ناتواني شوراي امنيت در عاري کردن خاورميانه از تسليحات کشتار جمعي است. همچنين آنان ميگويند اين حقيقت شوراي امنيت نتوانست مانع از حمله شيميايي سوريه شود نشان ميدهد شوراي امنيت در وظايف خود کوتاهي کرده و نتوانسته است آن را به جا بياورد.
جمجوم گفت همچنين سعوديها به مساله فلسطين اشاره ميکنند؛ در خبري که در خبرگزاري رسمي عربستان سعودي آمده است، حل نشدن موضوع فلسطين بعد از شصت و پنج سال نشان ميدهد شوراي امنيت سازمان ملل نميتواند به وظايف تعريف شده خود عمل کند. نکته جالب و دور از انتظار و البته بيسابقه نيز در اينجاست که يک روز پيش از تصميم دولت سعودي به رد پذيرش کرسي شوراي امنيت، "عبدالله المعلمي" سفير اين کشور در شوراي امنيت از انتخاب شدن کشورش ابراز خرسندي و از آن استقبال کرده بود.
المعلمي گفته بود از ديدگاه ما موضوع فلسطين نيز به اندازه سوريه اهميت دارد زيرا باور ما اين است که مساله فلسطين موضوعي محوري در مشکلات خاورميانه به شمار ميآيد.
جمجموم گفت اين چندمين بار است که به نظر ميرسد سعوديها از سازمان ملل ناراضي باشند. سعود الفيصل، وزير امور خارجه عربستان قرار بود در نشست مجمع عمومي سازمان ملل سخنراني کند و با لغو سخنراني، حتي نسخه سخنراني وي نيز تحويل داده نشد. من با بسياري از مقامات سعودي صحبت کردم تا واکنشهاي بسيار ديگري را از آنان بگيرم ولي آنان مرا به بيانيه خود ارجاع دادند.
شبکه سي ان ان نزديک شدن روابط ايران و غرب و توجه بيسابقه به هيئت ايراني در سازمان ملل را يکي از دلايل احتمالي ناخرسندي عربستان از اين سازمان و کشورهاي غربي و رد عضويت در شوراي امنيت دانست.
خبرنگار سيانان درباره تاثير نزديک شدن ايران و غرب بر تصميم سعوديها گفت شکي نيست که سعوديها از اين مساله که شکلي از نزديک شدن بين غرب و ايران وجود دارد و اين موضوع که رئيس جمهور ايران توجهات را در مجمع عمومي سازمان ملل به خود جلب کرد، اينکه نوعي از گرمي در روابط ايران و آمريکا راضي نيستند. ايران يکي ديگر از نقش آفرينان عمده در خاورميانه به شمار ميآيد. اين کشوري است که مهمترين رقيب عربستان به شمار ميآيد. سعوديها از اين مساله که ايرانيان در روابط خود با غرب پيشرفتهايي به دست آورده است، راضي نيستند.
وي تصريح کرد همچنين به نظر ميرسد اين مساله نيز در نارضايتي شديد آنان از شوراي امنيت داشته باشد. با اين حال بسياري از مقامات سعودي از ابراز نظر درباره بيانيهاي که امروز منتشر شد، خودداري کردند.
انتهاي پيام/
حتی مرکز تحقیقات استراتژیک آمریکا هم احتمال فروپاشی سیاسی عربستان رو مطرح کرده