موحدنژاد،عضو ستاد استهلال مقام معظم رهبری در گفتگو با خبرنگار فناوری های نوین باشگاه خبرنگاران گفت: هنگامی که "زمین" میان "ماه "و "خورشید" قرار می گیرد، به گونه ای که سایه زمین بر سطح ماه می افتد و مانع از رسیدن نور خورشید به سطح ماه می شود می گوییم ماه گرفتگی یا خسوف اتفاق افتاده است.
وی افزود: گرفت ماه می تواند از یک درصد آغاز و تا صددرصد یعنی "خسوف" کامل ادامه یابد.
موحدنژاد عنوان کرد: زمانی که ماه گرفتگی رخ می دهد، رخ ماه به رنگ سرخ و برافروخته ظاهر می شود که در ماه گرفتگی های جزئی رصد آن بسیار دشوار است.
وی در خصوص ماه گرفتگی بامداد روز شنبه عنوان کرد: این گرفت به صورت جزئی است که از ساعت 1:21 دقیقه بامداد آغاز و تا 5:20 صبحگاه ادامه می یابد و اوج گرفت ساعت 3:20 دقیقه خواهد بود که زمان اوج این گرفت با ماه بدر یا کامل حدود 12 دقیقه فاصله دارد، یعنی ماه کامل ساعت 3:08 دقیقه رخ خواهد داد.
وی تصریح کرد: بدلیل بدر بودن (کامل بودن ماه) و جزئی بودن گرفت، این رخداد با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست و علاوه بر آن این گرفت را حتی نمی توان با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ نیز رصد کرد و برای رصد آن باید از برنامه کامپیوتری نورسنجی سطح ماه استفاده کرد.
موحدنژاد تاکید کرد: این گرفت به دلیل اینکه با چشم دیده نمی شود، "نماز آیات" ندارد و نیاز به خواندن نماز آیات نیست.
عضو ستاد استهلال بیت رهبری خاطرنشان کرد: در این ماه گرفتگی جزئی، می توان گفت؛ تقریبا 76.5 درصد سطح ماه روشن است و میزان گرفت به حدی ضعیف است که نمی توان آن را رصد کرد، به همین دلیل افراد نباید به امید دیدن این گرفت به آسمان خیره شده و انتظار رصد این گرفت را داشته باشند. /ح
انتهاي پيام/