سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های سه شنبه؛

پشتک وارو زدن اوباما مقدمه شکست مذاکرات ژنو است/ مقایسه گفتمان دولت اعتدال با «هلو انجیری»!

بهزاد نبوی به مرخصی آمد، مرتضوي بازداشت نشده است، آزادی ۶ زندانی از اوین، کنایه روحانی به رئیس دانشگاه تهران و... از جمله مهمترین اخبار ویژه ای هستند که روزنامه های روز سه شنبه به چاپ رسانده اند.




*کیهان

جواب «نه» امام(ره) در خاطرات هاشمی مستتر است

مرور خاطرات هاشمی نشان می‌دهد حضرت امام به نظر وی درباره حذف شعار مرگ بر آمریکا اعتنا نکرده است.

محمدکاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت در این باره با اشاره به 4 روز نوشت هاشمی که مربوط به تاریخ‌های 16 فروردین 1362، 20 فروردین 62، اول اردیبهشت 62 و 14 تیر 63 است و مدعی پیگیری حذف شعار مرگ بر آمریکاست، خاطرنشان کرد: در نقل قول اول موافقت امام با قطع شعار مرگ بر آمریکا از رسانه‌های دولتی مطرح شده است. این نقل قول می‌گوید: شعار از رسانه‌های دولتی قطع شده، امام هم پذیرفته است فقط باید گفته شود امر امام بوده است! نقل قول دوم که مربوط به 4 روز بعد از نقل قول اول است نقل قول اول را نفی می‌کند معلوم می‌شود هنوز امر امام ابلاغ نشده و شعار هم از رسانه ملی قطع نشده است.

قرار می‌شود این ابلاغ صورت گیرد و به امام هم گفته شود دوستان دیگر هم موافق هستند! نقل قول سوم که 12 روز بعد است باز آقای هاشمی روی دستور امام(ره) مبنی بر حذف شعار مرگ بر آمریکا در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی تاکید می‌کند. نقل قول چهارم که یک سال و چند ماه بعد است باز آقای هاشمی راجع به پیشنهاد قطع شعار مرگ بر آمریکا حرف می‌زند و می‌گوید: به طور اصولی تصمیم گرفته‌ایم، امام هم موافقت کرده است، ولی منتظر فرصت هستیم. معلوم می‌شود پس از یک سال و سه ماه پیگیری آقای هاشمی نه تصمیمی در کار بوده و نه ابلاغی صورت گرفته است. فرصت هم نداشته‌اند که عمل کنند و این فرصت پس از 30 سال نه در زمان حیات امام و نه پس از آن هم هیچ‌گاه به دست نیامده است!

انبارلویی اضافه کرد: جالب است 5 روز پس از نقل قول آقای هاشمی از قول امام(ره) در خصوص شعار مرگ بر آمریکا امام در دیدار وزیر کشور و اعضای کمیته‌های انقلاب می‌گویند: «ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم در این امور نمی‌گذاریم در امور ما دخالت کند. ما چتربازهای آنها را بین هوا می‌کشیم از بین می‌بریم. ما نشسته‌ایم اگر آمریکا شیطنت کند جلویش را بگیریم. (صحیفه نور ج 17 صفحه 233)

قاعدتا این سخن امام با تکبیر حضار و شعار مرگ بر آمریکا همراه بوده و از رسانه‌های دولتی هم پخش شده است. این گفته امام که ما آمریکا را زیر پا می‌گذاریم در برابر تهدید نظامی آمریکا بوده و ایشان فرمودند؛ ما در بین زمین و آسمان آنها را می‌کشیم. این بیان نشان می‌دهد امام(ره) ذره‌ای از شعار مرگ بر آمریکا کوتاه نیامده‌‌اند. لذا این بیان مشهود ایشان با آن خاطره آقای هاشمی چگونه قابل جمع است؟

این تحلیل می‌افزاید: امام(ره) در بیانی دیگر در جمع مسئولان جهاد سازندگی یک ماه پس از نقل قول سوم آقای هاشمی شدیدترین حملات را به آمریکا و طرفداران آمریکا دارند و می‌فرمایند؛ «آمریکا با آن قدرتش در ایران سرکوب شد. شما چند نفر روشنفکر ... می‌خواهید به خیال خودتان آمریکا باز گردد. من به شما عرض می‌کنم تا شما زنده‌اید آمریکا برنمی‌گردد، شوروی هم برنمی‌گردد (صحیفه نور ج 17 صفحه 260)

امام(ره) 483 بار در طول حیات خود علیه آمریکا موضع گرفته است در تمامی این مواضع نفرت از جنایت آمریکا و خیانت‌های واشنگتن به ملت ایران در بیان امام(ره) موج می‌زند و یادآوری شده است. کافی است یک نفر حوصله کند کلید واژه آمریکا را در صحیفه نور جستجو کند و همه آن را به دقت بخواند. در می‌یابد بعید است امام(ره) در عمر خود چنین پیشنهادی را کرده و یا از سوی کسی پذیرفته باشد. دلیل آن هم این است که در زمان حیات پربرکت ایشان هیچ‌گاه این شعار از رسانه‌های دولتی به‌ویژه صدا و سیما حتی یک روز هم حذف نشد. هرقدر هم به پایان عمر امام(ره) نزدیک می‌شویم مواضع ایشان علیه آمریکا شدیدتر و غلیظ‌تر می‌شود.

شایان ذکر است با وجود جنجال چند هفته اخیر نشریات زنجیره‌ای در تیترهای صفحه اول خود، روزنامه جمهوری اسلامی در خبری ویژه و چند خطی در گوشه پایین صفحه 2 خود نوشت که هاشمی در پاسخ به سوال این روزنامه مبنی بر غیر لازم و نامناسب بودن طرح موضوع شعار مرگ بر آمریکا گفت: این خاطره مربوط به سال‌ها قبل است و مسئول سایت بدون هماهنگی اقدام به انتشار آن در این زمان نمود که اقدامی نادرست بود. علاوه بر این، ایشان گفتند به دفتر تاکید کرده‌ام افراد بدون هماهنگی و اطلاع قبلی از انتشار مطالب منتسب به من خودداری نمایند.

پشتک وارو زدن اوباما مقدمه شکست مذاکرات ژنو است

«اگر غرب انعطاف به خرج دهد ممکن است بن‌بست مذاکرات هسته‌ای با ایران شکسته شود اما متأسفانه دلیل و شاهد چندانی برای اثبات رویکرد جدید در قدرت‌های غربی که به اقدامات تنبیهی و دیپلماسی زور عادت کرده‌اند، مشاهده نمی‌شود.»

روزنامه آسیاتایمز ضمن ارائه این تحلیل نوشت: برعکس، دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد آمریکا با تاکید بر توقف همه فعالیت‌های غنی‌سازی در ایران، گام‌های بزرگی به عقب برداشته است.

کاوه افراسیابی استاد دانشگاه‌های آمریکا در ادامه تحلیل آسیاتایمز نوشت: به رغم برخی تلاش‌های انجام گرفته برای اعتمادسازی در سپتامبر و اکتبر گذشته، امید چندانی به موفقیت مذاکرات آینده درژنو نیست.

وی افزود: مذاکرات آتی به نتیجه‌ای شگفت‌انگیز دست نخواهد یافت زیرا مواضع قدرت‌های غربی به مدیریت آمریکا درباره همکاری با «حسن روحانی» رئیس‌جمهوری میانه‌روی ایران لفاظی‌ای بیش نیست و فاقد جوهره لازم برای ارائه پیشنهادی جدید برای دستیابی به توافقی هسته‌ای است.
به نوشته آسیاتایمز «احتمال به نتیجه نرسیدن مذاکرات آتی هم چون مذاکرات گذشته با توجه به اظهارات جان کری وزیر خارجه آمریکا که گفته بود بسته پیشنهادی جدید به ایران ارائه نخواهد شد، افزایش یافته است. این به معنای تکرار همان مواضع قدیمی یعنی ارائه پیشنهادهایی محدود درباره لغو تحریم [طلا و پتروشیمی] به ازای خواسته‌های گزاف از این کشور درباره برنامه هسته‌ای‌اش است.»

آسیاتایمز نوشت: حتی قبل از اظهارات کری، «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدارش با «جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در حاشیه اجلاس مجمع عمومی به همین موضوع اشاره داشت. اشتون در نشست‌هایش با ظریف و کری مدام لبخند می‌زد اما این واقعیت که مواضع سختگیرانه و انعطاف‌ناپذیر غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران هم‌چنان ادامه دارد، هرگونه امیدی درباره موفقیت مذاکرات را به یاس بدل می‌کند و از تداوم بن‌بست در مذاکرات پیش‌رو حکایت دارد.

آسیاتایمز با مرور مواضع مقامات غربی نوشت: مفهوم‌ این امر آن است که غرب در مذاکرات ژنو بار دیگر بسته پیشنهادی ارائه شده در ژوئن گذشته در آلماتی را ارائه خواهد داد که به رغم خواسته‌های آن از ایران درباره دادن امتیازهای جدی درباره برنامه هسته‌ای‌اش، در بررسی لغو تحریم‌های هسته‌ای اصلی ایران (تحریم‌های مالی و نفت) راه به جایی نمی‌برد.

نویسنده با اشاره به موضع تهدید‌آمیز اوباما پس از ملاقات با نتانیاهو نوشت: این امر برای ایرانی‌ها آزار دهنده بود به گونه‌ای که ظریف بلافاصله «پشتک وارو زدن» ( به اصطلاح وزیرخارجه ایران) اوباما را زیر سوال برد. اختلافات واشنگتن و تل آویو به شکل قابل ملاحظه‌ای در حال کاهش است و حتی ممکن است به طور کامل رفع شود.

آسیاتایمز در پایان نوشت: آمریکا هنوز فرصت دارد تا در راهبرد خود که شانس اندکی برای موفقیت دارد، بازنگری کند. راهبرد مذاکره آمریکا تنها زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که خواسته‌های ایران درباره امتیاز دادن به ازای لغو تحریم‌های اساسی در آن لحاظ شود. در حالی که فقط چند روز تا آغاز مذاکرات ژنو باقی مانده و با توجه به اینکه اولویت‌های داخلی آمریکا، اولویت‌های این کشور در سیاست خارجی را کمرنگ‌تر کرده است.

توهم غرب به جای واقع‌گرایی موجب پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران شد

مقامات و رسانه‌های غربی معتقدند ایران در مذاکرات ژنو از حقوق خود در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای کوتاه نخواهد آمد.

رایان کراکر سفیر سابق آمریکا در افغانستان و عراق که یکی از عناصر پشت‌پرده دیپلماسی واشنگتن در قبال ایران به شمار می‌رود، ضمن یک کنفرانس خبری گفت: غرب باید انتظارات خود از پیشنهادهای ایران در ژنو را پایین بیاورد.

به گزارش المانیتور، وی گفت: هر چند علاقه‌مندم که مذاکرات گروه 1+5 با توجه به پیشنهادی که ایران آماده ارائه کرده به نتیجه برسد اما با توجه به سابقه چنین مذاکراتی و به طور کلی تلاش‌های دیپلماتیک چندجانبه خیلی خوشبین نیستم.

این مقام آمریکایی گفت: گمان می‌کنم احتمال بیشتری وجود دارد مذاکره‌کنندگان ایرانی در ژنو، همان‌طور که ماه گذشته در نیویورک انجام دادند، این موضوع را مطرح کنند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و بر حق این کشور بر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تحت نظارت بین‌المللی و نیز سطح غنی‌سازی تا سطح مورد قبول بین‌المللی تاکید کنند.

کراکر گفت: در صورتی که پیشنهاد ایران چیزی فراتر از این باشد بسیار شگفت‌زده خواهم شد. عباس عراقچی معاون وزارت امور خارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده ایرانی در ژنو دیروز تاکید کرد غنی‌سازی و مواد غنی‌سازی‌شده خط قرمز ایران است.

در همین حال مجله آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی به قلم مارک جانسون خاطرنشان کرد: توقع‌ غنی‌سازی صفر و تعطیلی آن در ایران،‌ تصوری غیرواقع‌بینانه است. متاسفانه این نظریه که ایران باید غنی‌سازی را کنار بگذارد، همچنان مدنظر مقامات واشنگتن و اسرائیل قرار دارد. «کریس کونز» سناتور دموکرات آمریکایی در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا با تاکید بر اهمیت باز کردن چشم و واقع‌گرا بودن درباره اهداف مذاکره گفت «مذاکره‌کنندگان آمریکایی باید از ایران بخواهند تاسیسات غنی‌سازی‌اش را تعطیل کند.»

مطرح کردن تقاضای «غنی‌سازی صفر» خود مصداقی بر باز نبودن چشم و واقع‌گراست.

نشریه آمریکایی می‌افزاید: واضح‌ترین دلیل برای مقاومت در برابر تقاضای غنی‌سازی صفر عبارت است از این که تجربه نشان داده است تاکید بر عدم غنی‌سازی مانع از پیشرفت مذاکرات می‌شود، با این حال، برای عده‌ای درک این مسئله تقریبا از همه چیز دشوارتر است. دولت بوش طبق عادت همیشگی خود درباره اعتماد بیش از حد به توانمندی آمریکا در تحمیل خواسته‌هایش بر منطقه، نسبت به اقدام ایران در تعلیق غنی‌سازی هسته‌ای طی سال‌های 2003 تا 2005 و نیز پیشنهادهای بعدی در زمینه محدودسازی این برنامه در آینده بی‌اعتنایی کرد و از ایران خواست تا این فرآیند را به کلی کنار بگذارد. به همین دلیل، مذاکرات تحت رهبری اروپا اندکی بعد با شکست مواجه شد.

نشنال اینترست معتقد است: در نتیجه این اختلاف‌نظر و نرسیدن به هرگونه توافق، توانمندی غنی‌سازی ایران از آن زمان تاکنون به میزان چشمگیری پیشرفت کرده و از محدوده‌ای که قبلا پیشنهاد شده بود فراتر رفته است. هر چند اجتناب دولت بوش از قبول این مصالحه در آن زمان قابل درک بود، اما ادامه این رویکرد غیرسازنده بوده است. واقعیت امروز این است که ایران فرآیند و تاسیسات غنی‌سازی را در اختیار دارد.

مجله آمریکایی افزود: در عمل، تحقق غنی‌سازی صفر به منزله تعطیل کردن تاسیسات چند میلیون دلاری است. حتی اگر حقوق ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) را در نظر نگیریم، و نیز این واقعیت را که کشورهای خارج از این پیمان نیز از حق غنی‌سازی برخوردار شدند، مسئله غنی‌سازی صفر، برای ایران صرفا دست کشیدن از حقوقش به عنوان یک کشور مستقل نیست، بلکه اذعان به این مسئله است که با در اختیار داشتن فناوری‌های هسته‌ای قابل اعتماد نیست.

نشنال اینترست تاکید کرد: ظاهرا از نگاه کسانی که بر تعطیلی غنی‌سازی تاکید می‌کنند، اولویت بر تنبیه، و نه منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای است زیرا راه‌های دیگری نیز وجود دارد که بتوان اطمینان حاصل کرد که برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در آینده نیز در مسیر صلح‌آمیز باقی خواهد ماند. عموما در مرکز بحث‌های مربوط به این برنامه، این واقعیت قرار دارد که کلیه تاسیسات غنی‌سازی ایران از روز نخست تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشت و دارد.

جلوگیری از غنی‌سازی اورانیوم نظامی و تبدیل آن به ابزارهای انفجاری توسط ایران می‌تواند از طریق نظارت و بازرسی‌های دقیق که تاکنون اجرا شده، باز هم انجام شود. این همان راهی است که در مورد برزیل، آرژانتین، آلمان، ژاپن و هلند - 5 کشوری که سلاح هسته‌ای ندارند اما غنی‌سازی می‌کنند- نیز استفاده شده است.

مجله آمریکایی تاکید کرده که «تهدیدها علیه ایران می‌تواند اهرم فشارهای آمریکا را تضعیف کند» در پایان خاطرنشان کرده که «می‌توان و باید در وسوسه تعطیلی غنی‌سازی ایران اجتناب کرد».

روزنامه فرانسوی فیگارو نیز معتقد است: با توجه به سرمایه‌گذاری عظیمی که ایران در زمینه فناوری هسته‌ای انجام داده است، توهمی بیش نیست که فکر کنیم این کشور از پروژه اتمی خود دست خواهد کشید.

این روزنامه افزود: محمدجواد ظریف وزیر خارجه جدید، همین اواخر تاکید کرد که غنی‌سازی اورانیوم حق مطلق ایران است. تهران درخواست قطع غنی‌سازی 20 درصد و انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج و تعطیلی فردو را رد کرده و سؤال این است که در پاسخ به این سؤال فیگارو که از یک کارشناس به نام «مارژوری بورد بییه» نقل می‌کند با توجه به سرمایه‌گذاری عظیمی که ایران در زمینه تکنولوژی اتمی انجام داده است، توهمی بیش نیست که فکر کنیم این کشور از پروژه اتمی خود دست خواهد کشید.

*ایران

حمايت انجمن كليميان از مواضع روحانی

خبر اول اين كه رئيس انجمن كليميان تهران در نامه‌اي به دكتر حسن روحاني، حمايت ايرانيان يهودي از مواضع رئيس جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل را اعلام كرد.

همايون سامه‌يح در اين نامه نوشت: سخنراني‌هاي اخير رئيس‌جمهور در سازمان ملل مايه افتخار جامعه يهودي ايران است؛ چرا كه دكتر روحاني بر اساس منطق، حقوق ملت را بيان كرد.

نشست همسران رؤسای جمهور ایران برگزار مي‌شود

خبر ديگر اين كه دبیرکل جامعه زینب(س) از حضور همسر حسن روحانی در نشست همسران رؤسای جمهور پس از انقلاب اسلامی خبر داد. اعظم حاجی عباسی درخصوص زمان برگزاری نشست همسران رؤسای جمهور فعلی و پیشین ایران، گفت: این نشست به همت جامعه زینب برگزار خواهد شد. درصددیم در زمان مناسب این جلسه هم‌اندیشی را با حضور همسران رؤسای جمهور تشکیل دهیم و درخصوص مهم‌ترین مسائل زنان بحث و گفت‌وگو کنیم. وی درباره این که این دیدار چه زمانی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: زمان دقیقی را نمی‌توان اعلام کرد. بنا داریم در یک مناسبت خانم‌ها را دور هم جمع کنیم و هروقت زمان آن قطعی شد، اعلام خواهیم کرد.

تلاش برای به هم زدن سخنرانی‌هاشمی

شنيديم كه تلاش شمار اندکی از برخی افراد برای به هم زدن سخنرانی روز گذشته آيت‌الله علي اكبر ‌هاشمی رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در کرمانشاه ناکام ماند.آیت‌الله ‌هاشمی رفسنجانی روز گذشته با استقبال مردم و مسئولان استان کرمانشاه وارد این شهر شد و در اولین برنامه خود برای دیدار با مردم و سخنرانی در مسجدجامع کرمانشاه حضور یافت.رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخناني در مراسم سالگرد چهارمین شهید محراب در مسجدجامع کرمانشاه گفت: مردم ما استحقاق این را دارند که مسئولان برای آنها بیشتر کار کنند و خدمات بهتری به آنها بدهند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به شرایط امروز منطقه، اظهار داشت: امروز شاهد اختلاف، جنگ و درگیری و کشتار در اکثر کشورهای منطقه هستیم، ولی ایران اسلامی در این جزیره پر از درگیری، یک کشور آرام و باثبات است.همزمان، تعدادی انگشت‌شمار از نیروهای افراطی قصد داشتند با دادن شعارهایی این برنامه را با اختلال مواجه کنند که با واکنش قاطع مردم، برنامه آنان ناکام ماند و جمعیت زیادی که برای حضور در سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مسجد جامع کرمانشاه گرد هم آمده بودند، با شعار یکصدای «سلام بر‌هاشمی درود بر ‌هاشمی»، مانع این اخلال شدند.

بهزاد نبوي به مرخصي آمد

دست آخر اين كه بهزاد نبوي از اعضاي ارشد سازمان مجاهدين انقلاب كه با حكم قطعي دادگاه به 5 سال حبس محكوم شده است، روز شنبه به مرخصي آمد. به گزارش انصاف ‌نيوز، نبوي 71 ساله از ناحيه ستون فقرات رنج مي‌برد و در اين سال‌ها چند بار به مرخصي درماني آمده است.

*تهران امروز

مرتضوي بازداشت نشده است

به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمد اصلاني ضمن رد خبر بازداشت سعيد مرتضوي در مورد آخرين وضعيت پرونده وي، اظهارداشت: مرتضوي هفته گذشته درخصوص موضوع شكايت فاضل لاريجاني از سوي دادسرا احضار شد. اصلاني خاطرنشان كرد: هنوز در مورد مرتضوي تفهيم اتهام صورت نگرفته و ادامه پيگيري پرونده وي به زمان ديگري موكول شد.

نبوي به مرخصي آمد

به گزارش روز نو، بهزاد نبوي كه به‌دليل حوادث انتخابات 88 در زندان اوين بسر مي‌برد روز شنبه براي انجام امور درماني خود به مرخصي آمد.

لاريجاني حزب تاسيس مي‌كند؟

به گزارش جهان، ابراهيم نكو نماينده مردم رباط كريم و عضو فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: در فراكسيون رهروان ولايت صحبت‌هايي مبني بر اينكه آقاي لاريجاني مي‌خواهد حزب تاسيس كند، مطرح شده است.

پاسخ شريعتمداري به شريعتمداري

محمد شريعتمداري معاون اجرايي رئيس‌جمهور در گفت‌وگو با سايت تدبير و اميد، به سوالي كه به عنوان يك شوخي و سوال پاياني پيرامون تفاوت نام محمد شريعتمداري با حسين شريعتمداري مدير مسئول روزنامه كيهان پرسيده شد اينگونه پاسخ داد: تفاوت در نام كوچكشان است يكي حسين يكي محمد ولي به لحاظ ماهوي تفاوت است، ايشان خوب است و من خيلي بدم.

نشست همسران روساي جمهور

به گزارش تسنيم، اعظم حاجي عباسي دبيركل جامعه زينب(س)، درخصوص زمان برگزاري نشست همسران روساي جمهور فعلي و پيشين ايران، گفت: اين نشست به همت جامعه زينب برگزار خواهد شد، در صدديم در زمان مناسب اين جلسه هم انديشي را با حضور همسران روساي جمهور تشكيل دهيم.دبيركل جامعه زينب(س) با بيان اينكه همسران روساي جمهور ايران از اين نشست استقبال كردند، گفت: فقط با خانم احمدي‌نژاد و شهيد رجايي نتوانستيم ارتباط بگيريم. مابقي خانم‌ها از اين نشست استقبال كردند، همسر حجت‌الاسلام حسن روحاني نيز استقبال خود را از اين نشست اعلام كرد و گفت در اين جمع شركت خواهد كرد.

پرونده مهدي هاشمي در دادسرا

سيدمحمود عليزاده‌طباطبايي وكيل خانواده هاشمي در گفت‌وگو با ايسنا، گفت: در هفته اخير چندين بار همراه با موكلم براي ارائه توضيحات به دادسرا مراجعه كرديم و آقاي مهدي هاشمي به سوالات بازپرس پرونده پاسخ داد. وي با بيان اينكه بازپرس پرونده هنوز تصميمي در مورد اين پرونده اتخاذ نكرده است، افزود: بازپرس همچنان در حال انجام تحقيقات و رفع نواقص پرونده است.

*جام جم

خزانه خالی، کف‌زدن ندارد

مراسم نمادین آغاز به کار دانشگاه‌ها که دیروز با حضور رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، حاشیه‌های زیادی داشت. از جمله این ‌که دانشجویان بین سخنرانی روحانی و در حمایت از وی، دست می‌زدند، وقتی روحانی گفت که دولت قبلی یک خزانه خالی را به دولت یازدهم تحویل داده است دانشجویان دوباره کف زدند، اما روحانی با خنده گفت این که دیگر دست زدن ندارد. همچنین در این مراسم یکی از نمایندگان دانشجویان که دانشجوی دکترای مکانیک دانشگاه تهران بود، خطاب به روحانی گفت: آقای روحانی ما دانشجو هستیم سیاستمدار نیستیم، امید ما به کلید و تدبیر دولت شماست.

بستری شدن ابطحی در بیمارستان به دلیل عارضه مغزی

خبرگزاری ایسنا دیروز در گزارشی از بستری شدن محمدعلی ابطحی در بیمارستان به دلیل عارضه‌مغزی خبر داد.

ابطحی معاون پارلمانی دولت هشتم بود که در حوادث بعد از انتخابات 88 دستگیر شد و مدتی را در بازداشت بود.

براساس این گزارش یکی از نزدیکان ابطحی گفته که درمان وی تاکنون رضایت‌بخش بوده است.

حراج 38 شرکت آریا با نظارت دادستانی

پس‌لرزه‌های فساد بزرگ اقتصادی که در تابستان سال 90 در نظام بانکی ایران زلزله به پا کرد و احکام اعدام و حبس تعدادی از متهمان این پرونده از سوی قوه قضاییه صادر شد، همچنان ادامه دارد.

به گزارش مهر، در تازه‌ترین اقدام، 38 شرکت زیرمجموعه گروه توسعه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا با نظارت دادستانی کل کشور به حراج گذاشته شده و آگهی فروش آنها در برخی روزنامه‌های کشور منتشر شده است. براساس این گزارش این شرکت‌ها از گروه ملی فولاد تا شرکت ورزشی داماش را دربرمی‌گیرد.

مقایسه گفتمان دولت اعتدال با «هلو انجیری»!

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری دوران اصلاحات،‌ طی یادداشتی در ماهنامه مهرنامه، دولت یازدهم را جیره‌خوار گفتمانی دو طیف راست سنتی و اصلاح‌طلب و نوعی «هلو انجیری» خوانده است.

محمدرضا تاجیک در این یادداشت با متهم کردن دولت روحانی به نداشتن پایگاه مردمی می‌نویسد: «حواریون این جریان را عمدتا باید در تکنوکرات‌ها، بروکرات‌ها و قشری از بازاری‌ها، تجار و زمینداران جستجو کرد. نبود پایگاه اجتماعی گسترده مردمی، این جریان را به نوعی جیره‌خوار دو جریان اصلی جامعه یعنی راست سنتی و اصلاح‌طلبی ‌کرده است و از این‌رو، این جریان جغرافیای فعالیت خود را در جایی در میانه آن دو قرار داده و در هنگامه تسابق و رقابت سیاسی تلاش می‌کند در قاب و قالب «هلو انجیری» ظاهر شود تا هلویی‌ها و انجیری‌های جامعه را به طرف خود جذب کند.»

پیش‌بینی محمد شریعتمداری ازترکیب مجلس دهم

محمد شریعتمداری، وزیر بازرگانی دولت اصلاحات که هفته گذشته با حکم رئیس‌جمهور به سمت معاونت اجرایی دولت منصوب شد، در گفت‌وگویی با سایت تدبیر و امید به اظهارنظر درباره انتخابات پیش‌روی مجلس پرداخته و گفته است: با توجه به فرصت باقیمانده تا انتخابات مجلس و آثار مثبت عملکرد دولت تدبیر و امید در این مدت، مجلس بعدی حتما مجلس اعتدال خواهد بود؛ مجلسی که فکر و اندیشه و خردورزی و استفاده از خردجمعی و کار همراه با مشورت و اتقان خواهد داشت. وی گفته، مجلس بعدی معجونی از چپ و راست معتدل در کشور است و فکر می‌کنم عقلای چپ و راست تشکیل‌دهندگان مجلس اعتدال در دوره آینده خواهند بود.

بهزاد نبوی به مرخصی آمد

بهزاد نبوی از فعالان سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که در پی دستگیری در حوادث بعد از انتخابات 88 در زندان به سر می‌برد، از شنبه به مرخصی رفته است. به گزارش ایسنا و به نقل از انصاف‌نیوز، نبوی هفتاد و یک ساله از ناحیه ستون‌فقرات بشدت رنج می‌برد و هر چند در این سال‌ها چند بار به مرخصی درمانی آمده است، اما پزشکان معالج وی این مقدار را کافی ندانسته‌اند. این سایت خبری احتمال داده است که با توجه به آزادی بخشی از محکومان پرونده‌های مشابه و قرار آزادی بخشی دیگر در عید غدیر خم، بهزاد نبوی فعلا یا برای همیشه دیگر به زندان بازنگردد.

* ابتکار

محمدعلي ابطحي در بيمارستان

محمدعلي ابطحي به دليل عارضه مغزي در بيمارستان بستري شد.به گزارش ايسنا، معاون پارلماني دولت هشتم در پي عارضه مغزي به يکي از بيمارستان‌هاي تهران منتقل و تحت درمان قرار گرفت که به گفته يکي از نزديکانش درمان وي تاکنون رضايت بخش بوده است.

مرتضوي بازداشت نشده است

 روزنو نوشت: محمد اصلاني ضمن رد خبر بازداشت”سعيد مرتضوي” در مورد آخرين وضعيت پرونده وي، اظهارداشت: مرتضوي هفته گذشته در خصوص موضوع شكايت”فاضل لاريجاني” از سوي دادسرا احضار شد.وكيل مرتضوي ادامه داد: موكلم به منظور ارائه توضيحات در دادسرا حضور يافت و پس از طرح موضوع تحقيقات لازم در اين زمينه انجام گرفت.اصلاني خاطرنشان كرد: هنوز در مورد مرتضوي تفهيم اتهام صورت نگرفته و ادامه پيگيري پرونده وي به زمان ديگري موكول شد.

*جمهوری اسلامی

* خودسرها در كرمانشاه ناكام ماندند. ديروز تعداد معدودي از افراد خودسر با برنامه‌ريزي قبلي درصدد برهم زدن سخنراني آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در مسجد جامع كرمانشاه برآمدند ولي با شعار يكپارچه "درود بر هاشمي" اكثريت مردم؛ مجبور به سكوت شدند. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز با يادآوري آفت‌هاي تفرقه؛ به اين گروه قليل، آنانرا به وحدت و همراهي با اكثريت مردم فرا خواند. آيت‌الله هاشمي رفسنجاني ديروز براي سخنراني در مراسم سالگرد شهادت چهارمين شهيد محراب آيت‌الله اشرفي اصفهاني، اولين امام جمعه كرمانشاه، سفر كرد وارد كرمانشاه شد. طي دو هفته اخير، تلاش‌هاي سازمان دهي شده‌اي براي تخريب مجدد آيت‌الله هاشمي رفسنجاني جريان داشته كه تلاش ناكام خودسرها در كرمانشاه، بخشي از آن بود.

* به دنبال اعتراف رهبر مخالفين و رئيس حزب كار كشور شيلي درخصوص مصرف ماري جوانا در برهه‌اي از دوران زندگي خود، رسانه‌هاي رژيم صهيونيستي به سراغ اعضاي كنيست (مجلس) اين رژيم رفتند تا درباره احتمال مصرف مواد مخدر توسط نمايندگان مجلس اسرائيل، با آنان گفت و گو كنند، به گزارش پايگاه اينترنتي "العنكبوت" اين گفت‌وگو نشان داد 12 نفر از مجموع 120 عضو كنيست رژيم صهيونيستي اقدام به مصرف مواد مخدر كرده‌اند. بدين ترتيب 10 درصد قوه مقننه اين رژيم در دوراني اعتياد را تجربه كرده و اقدام به كارهاي خلاف قانون مي‌كردند.

*آرمان

 عضو ‌شورای‌شهر بازیگر سینما شد

شنیده شد که حضور ورزشکاران مشهور در پروژه‌های سینمایی، سابقه زیادی در سینمای ایران داشته است. کافه سینما نوشت: حضور ورزشکاران مشهور در پروژه‌های سینمایی، سابقه زیادی در سینمای ایران داشته است، و بنا بر اخبار رسیده تازه‌ترین نمونه‌اش، حضور‌هادی ساعی، تکواندو کار و مدال آور تیم ملی ایران در مسابقات المپیک است. او در فیلمی به کارگردانی حسین قاسمی جامی، نقش مقابل امین حیایی را ایفا خواهد کرد.

آزادی ۶ زندانی از اوین

شنیده شد که ۶ نفر از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین که ماه‌های آخر حبس خود را طی می‌کردند شامگاه شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۲ از زندان آزاد شدند. انتخاب نوشت: آزادشدگان عبارتند از: ۱- مصطفی بادکوبه‌ای۲- فرزاد روحی۳- بهادر علیزاده۴- محمدولی غلام‌نژاد ۵- محمد اسحاق‌آبادی۶- علی نعمتی. از دوران محکومیت محمد ولی غلام‌نژاد ۳۰ روز باقیمانده بود. مصطفی بادکوبه‌‌ای، علی نعمتی و محمد اسحاق‌آبادی هر کدام حدود پنج ماه از حبس‌شان باقیمانده بود.

کنایه روحانی به رئیس دانشگاه تهران

شنیده شد که صبح دیروز حسن روحانی در میان فضای تدارک دیده شده توسط فرهاد رهبر وارد دانشگاه شد و در آنجا به سخنرانی پرداخت. روزنو نوشت: در حالیکه فرهاد رهبر با اکراه اجازه قرائت دو بیانیه انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی را در مراسم داد اما با جلوگیری از حضور دانشجویان در اطراف تالار محل سخنرانی حسن روحانی، از بروز تجمعات احتمالی مطالبه کننده تغییر رئیس دانشگاه تهران جلوگیری به عمل آورد. به گفته شاهدان عینی حسن روحانی نیز گلایه خود را از این فضا خطاب به فرهاد رهبر چنین ابراز کرد «همه مسئولان بدانید اگر جو را امنیتی کردید، نفاق را توسعه داده‌اید.»

عیادت ناطق نوری از عسگراولادی

شنیده شد که حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر ناطق نوری و استاندار تهران از حبیب‌الله عسگراولادی عیادت کردند. ظهر دیروز علی‌اکبر ناطق نوری و سیدحسین هاشمی استاندار تهران با حضور در بیمارستان، از حبیب‌الله عسگراولادی عیادت کردند. دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری از مدتی قبل در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری است و پیشتر نیز بسیاری از مقامات و شخصیت‌های کشور از وی عیادت کرده‌اند.

نظر شریعتمداری درباره مجلس دهم!

شنیده شد که محمد شریعتمداری در مورد ترکیب مجلس آینده گفت با توجه به فرصت باقیمانده تا انتخابات مجلس و آثار مثبت عملکرد دولت تدبیر و امید در این مدت مجلس بعدی حتماً مجلس اعتدال خواهد بود، مجلسی است که فکر و اندیشه و خردورزی و استفاده از خرد جمعی و کار همراه با مشورت و اتقان خواهد داشت. تدیبر و امید نوشت: شریعتمداری افزود: مجلس بعدی معجونی از چپ و راست معتدل در کشور است. این عنوان عمومی تر است در صحنه سیاسی کشور و بعد برمی گردد به روزهای بعد از پیروزی انقلاب و تاکنون ادامه داشته است. این اسامی تغییر کرده ولی این مفهوم به نظرم مورد شناخت مردم است، فکر می کنم عقلای چپ و راست تشکیل‌دهندگان مجلس اعتدال در دوره آینده خواهند بود.

پرستویی: رغبت نکردم جشنواره بروم

شنیده شد که پرویز پرستویی گفت من خوشبختانه آدمی هستم که درجامعه خودمان به تک‌تک چهره‌ها نگاه می‌کنم. جزو افرادی هم نیستم که عینک دودی بزنم تا کسی من را نشناسد یا من کسی را نبینم. سلام نو نوشت: وی افزود می‌بینم مردم روحیه خوبی پیدا کرده‌اند و حالشان خوب شده است. هیچ اتفاقی هم نیفتاده است. اگرچه هنوز گرانی وجود دارد هنوز با تورم دست‌وپنجه نرم می‌کنند و هنوز مشکلات خود را دارند. ولی بوی خوبی دارد می‌رسد؛ نوید خوبی دارد می‌آید. سفیران ما دارند مذاکراتی می‌کنند که آدم احساس می‌کند به نفع مملکت است. الان امید خوبی در جامعه به‌وجودآمده است. درچهار سال قبل ما را ناامید کردند. من چهار سال رغبت نکردم که پایم را در جشنواره بگذارم. چون دیدم همه‌اش ریاودروغ است.

دیدار عبدا... نوری با برخی از زندانیان آزاد شده

شنیده شد که عبدا... نوری با حضور در منزل محسن امین‌زاده، فیض‌ا... عرب‌سرخی، میرطاهرموسوی و عیسی سحرخیز با آنها دیدار و گفت‌وگو کرد. امین‌زاده، عرب‌سرخی، میرطاهرموسوی و سحرخیز همراه با جمع زیادی از فعالان سیاسی و دانشگاهی اصلاح‌طلب پس از اننخابات سال 88 بازداشت شده بودند. در این دیدارها عبدا... نوری با ابراز خشنودی از آزادی‌های اخیر، نسبت به فضای امید و نشاطی که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 در جامعه ایجاد شده است، به فعالان سیاسی و دانشگاهی توصیه کرد که «به دور از افراط و تفریط» و با همدلی برای موفقیت دولت دکتر روحانی، در تحقق برنامه‌ها و شعارهای بیان شده در دوران انتخابات که مورد استقبال مردم قرار گرفت، تلاش کنند. عبدا... نوری همچنین از مسئولان خواست تا با احترام به رأی و اعتماد مردم و حضور گرم آنها درانتخابات، با گسترش فضای امید، نشاط و همدلی در میان جامعه، موجب افزایش اعتماد میان دولت و مردم شوند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.