سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همزمان با فرارسیدن روز جهانی استاندارد اعلام شد ؛

تجدیدنظر در استانداردهای ملی میلگرد با محوریت بورس کالای ایران

در راستای توسعه کیفی تولیدات داخلی و ارتقای استاندارهای ملی، استاندار 3132 میلگردهای آجدار با محوریت بورس کالای ایران مورد بازنگری و به روز رسانی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار  اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بورس کالا،مهرزاد نامداری معاون عملیات و نظارت این بورس طی گفتگویی با بیان اینکه میلگرد یکی از مهم ترین کالاهای مورد معامله در تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران است، اعلام کرد : استاندارد ملي 3132 میلگردهای گرم نوردیده مصرفی در بتن  یا همان میلگردهای آجدار ، به دليل وجود برخي ابهامات و ايرادات موجود که همواره مورد اختلاف نظر و مناقشه در نحوه توليد، عرضه، قيمت گذاري و همچنين الزامات كيفيتي بوده و مشكلاتي را براي عرضه کنندگان و خریداران فراهم مي‌نمود، با محوریت بورس کالای ایران مورد بازنگری و به روز رسانی قرار گرفت.

وی در ادامه اظهار داشت : این استاندارد برای سومین بار با محوریت شرکت بورس کالای ایران و با مشارکت نهادهای ذیربط نظیر سازمان ملی استاندارد ایران ، مرکز تحقیقات و مسکن و دفتر تنظیم و تدوین مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی و با همکاری مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی معتبر کشور مورد تجدید نظر و بروز رسانی قرار گرفته است تا ضمن ارتقاء استاندارد ملی ، هماهنگی لازم میان تولیدات داخل کشور با تولیدات سایر کشورهای مهم و پیشرفته دنیا نیز ایجاد شود.

تشکیل کمیسیون فنی تجديدنظر استاندارد 
معاون عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت : در سال 1390 پیشنهاد  تجدید نظر این استاندارد از سوی این بورس به دفتر تدوین سازمان استاندارد ارسال شد و با توجه به جايگاه بورس کالا كه يك ارگان ملي، تخصصي و بي طرف است،‌ این پيشنهاد مورد تصويب و تاييد سازمان ملي استاندارد قرار گرفت .

نامداری در ادامه بیان کرد : در اين راستا مطابق با دستورالعمل ارايه شده از طرف سازمان ملي استاندارد، اقدامات اوليه جهت شناسايي متخصصين و نخبگان مراكز صنعتي، تحقيقاتي و آزمايشگاهي و همچنين ارگانهاي ذي¬ربط به منظور تشكيل كميسيون فني تجديدنظر استاندارد انجام گرفت كه ماحصل آن شكل گيري كميسيون فني با 28 عضو حقيقي و حقوقي بود. 


وی با بیان اینکه برای تدوین استاندارد 3132 بیش از 10 جلسه کمیسیون فنی برگزار شده است، گفت : علاوه بر این، از خطوط تولید و امکانات آزمایشگاهی شرکت های ذوب آهن اصفهان ، فولاد یزد ، فولاد خراسان و فولاد کویر بازدید شد .

وی افزود : برای این کار از استاندارد های روز دنیا نظیر استاندارد بین المللی ISO ، استاندارد کشور آلمان DIN ، استاندارد کشور ژاپن JIS ، استاندارد کشور آمریکا ASTM و سایر استاندارد های معتبر اقتباس و بهره گیری شد. همچنین، دانش و تجارب ارزنده دست اندرکاران صنعت تولید میلگرد و بسیاری از افراد صاحب نظر و ذیربط صنعت ساخت میلگرد مورد استفاده و بهره مندی قرار گرفت.

نامداری همچنین خاطرنشان کرد : با این کار ضمن ارتقای استاندارد ملی ، هماهنگی لازم میان سطح استاندارد تولیدات داخل کشور با تولیدات سایر کشورهای مهم و پیشرفته دنیا نیز ایجاد می شود.

مقاومت بیشتر ساختمان ها در برابر زلزله


بر اساس این گزارش، بهنام باقوّت  دبیر کمیسیون فنی استاندارد میلگردهای گرم نوردیده مصرفی در بتن نیز با اشاره به مهمترین مواردی که در تجدید نظر این استاندارد مد نظر قرار گرفته وسبب ارتقای آن شده ، گفت : سه رده جدید به رده های قبلی میلگرد مصرفی افزوده شد که به دلیل افزایش خواص استحکامی، میزان مصرف میلگردهای آجدار را به ویژه در زمینه ساخت بناها و سازه های بتنی کاهش داده و ضمن صرفه جویی اقتصادی، مقاومت بیشتری را برای ساختمان ها در برابر زلزله و سایر حوادث غیر مترقبه ایجاد می نماید.
امکان تولید میلگرد با قطر 50 میلیمتر 


باقوّت، دبیر کمیسیون فنی استاندارد میلگردهای گرم نوردیده از دیگر مزایای تجدیدنظر در استاندارد 3132 را افزوده شدن میلگرد با قطر اسمی 50 میلیمتر در متن استاندارد اعلام کرد و گفت : از آنجایی که در متن استاندارد قبلی حداکثر قطر اسمی میلگرد های آجدار 40 میلی متر در نظر گرفته شده بود، لذا عملاً امکان تولید میلگرد با قطر اسمی 50 میلیمتر توسط تولید کنندگان داخلی وجود نداشت و بازار این نوع از میلگردها در انحصار محصولات وارداتی قرار گرفته بود؛ با قرار دادن این اصلاحیه مشکل واحدهای تولیدی داخل کشور نیز برطرف شد.
انطباق محصولات با استاندارد بین المللی ایزو


این صاحبنظر صنعت فولاد از دیگر مزایای استاندار جدید را ارایه روشی جدید برای ارزیابی و انطباق محصولات تولیدی بر اساس استاندارد بین المللی ایزو دانست و افزود :  این کار منجر به افزایش قابلیت نظارت و بهبود کیفیت محصولات تولید داخل می شود. ضمن آنکه  ویژگی های  ابعادی ، ویژگی های وزنی ، مشخصات آجدار ، ویژگی  های استحکامی ، ترکیب شیمیایی فولاد مصرفی ، روش های بسته بندی و الزامات  نشانه  گذاری بر روی بسته های میلگرد در استاندارد تجدید نظرشده نیز مورد بررسی قرار گرفت.
وی سپس گفت : در این استاندارد به دلیل اهمیت بسیار بالای این محصول از نظر ایمنی در حوزه ساخت و ساز بناها و سازه های بتنی، ویژگی های  اصلی  میلگردهای مصرفی در بتن مورد توجه قرار گرفت و معیار های پذیرش و الزامات اصلی فرآیند تولید آن مطابق با استاندارد های معتبر جهانی تدوین شد. 

درج علامت اختصاری تجاری و کد شناسایی


دبیر کمیسیون فنی استاندارد میلگردهای گرم نوردیده در پایان با بیان اینکه طبق توافق صورت گرفته با توليدكنندگان، روشي جديد براي كدگذاري و شناسايي فرآيند توليد ميلگردهاي آجدار تعريف و مصوب شده است ، گفت : بر اين اساس با درج كد مربوطه بر روي ميلگرد امكان شناسايي ميلگرد‌هاي آلياژي از غير آلياژي و همچنين ميلگردهاي ترمكس و غير ترمكس فراهم شده است. ضمن آنکه یکی از نواقص مهم ویرایش قبلی استاندارد میلگرد ، عدم الزام تولیدکنندگان به درج نشان استاندارد بر روی شاخه میلگرد ها بود و  این عمل امکان شناسایی و ردیابی میلگرد ها در حین فروش و پس از استفاده در بناها را بسیار سخت و در برخی موارد غیر ممکن می ساخت ؛ اما در ویرایش جدید استاندارد با توجه به ارتقای دانش فنی تولیدکنندگان و امکانات حال حاضر ، کلیه تولید کنندگان و حتی محصولات وارداتی موظف به درج علامت اختصاری تجاری و کد شناسایی رده فولاد بر روی شاخه میلگرد بوده که در نتیجه آن ایرادات مطرح شده  برطرف خواهد شد.
 
انتهاي پيام/

برچسب ها: بورس ، سهام ، شاخص
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.