سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دکتر روحاني در دانشگاه تهران:

دانشگاه جاي اظهار نظر است/ اگر جوّ را امنيتي کنيم، نفاق را گسترش داده‌ايم/ دولت فشارهای محفلی را بر دانشگاه نخواهد پذیرفت

رئيس‌جمهور گفت: دانشگاه جای بیان اظهارنظر است. در دانشگاه یک زبان را ما بیشتر نمی‌پذیریم و آن زبان علم و خرد و عقلانیت است.

به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران حجت‌الاسلام و المسلمين دکتر حسن روحاني رئيس‌جمهور پيش از ظهر امروز(دوشنبه) در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری در تالار علامه اميني دانشگاه تهران گفت: در آغاز کلام مي‌خواهم بر همه استادان بزرگ اين دانشگاه، شهيدان و مبارزان آن در دوران نهضت اسلامي درود و سلام هديه و نثار کنم.

رئيس جمهور ادامه داد: همچنين بر امام بزرگوار که راه نهضت، استقلال و آزادگي را به ما آموخت و نيز بر رهبر معظم انقلاب که مسير و هدايت‌هاي آن امام بزرگوار را براي هدايت جامعه ادامه داد، درود و سلام مي‌فرستم.

دکتر روحاني تصريح کرد: حضور در این جمع برای من افتخارآمیز است؛ شروع سال تحصیلی در این مراسم که البته امسال کمی با تاخیر این مراسم آغاز شد، امید دارم که در سال‌های آینده در زمان مناسب‌ترش این مراسم برگزار شود، می‌تواند به معنای اغاز پر برکت برای مسیر علم و دانش باشد.

وي در ادامه اظهار داشت: دانشگاه تهران حلقه وصل سنت آموزشی گذشته و جدید است، همانطور که می‌دانید در آغاز کاری این دانشگاه بویژه در علوم انسانی، اساتید بزرگی بودند که از حوزه‌های علمیه به این مرکز علمی هجرت گزیدند، در نسل‌های بعدی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی و در نسل‌های بعد طلابی همچون بنده توانسیتم از این مرکز علمی بهره و استفاده ببریم.

وی در ادامه افزود: دانشگاه تهران به عنوان مرکزی که نه تنها تولید علم کرد، بلکه احساس مسئولیت سیاسی و اجتماعی را نیز در جامعه دیروز و حتی در جامعه امروز نشر داده و خواهد داد.
 
رئیس‌جمهور ادامه داد: برای من بسیار زیبا بود دو بیانیه‌ای که دو گروه دانشجویی اینجا قرائت کردند، هردو زیبا بود، چون هردو حرف دل خود را در نوشتاری اعلام کردند، این جزء افتخارات کشور و دانشگاه‌های ماست، چنین آزادی برای اظهارنظر در همه دیارها و کشورها نیست، این جزو آثار و افتخارات انقلاب اسلامی است.
 
وی در ادامه افزود: نقد دانشجویان همانقدر زیباست که حمایت آنان، مگر نقد حمایت نیست؟ نقد از دولت و دولتمردان نعمت بزرگی است که باید در برابر آن با کمال تواضع سر فرود آوریم و بدانیم نقد دلسوزانه و سازنده نه تنها برای دولت که برای کشور می‌تواند ثمرات ارزشمندی را به همراه داشته باشد.
 
دکتر روحانی ادامه داد: درست است که دانشگاه مرکز حزب نیست و فعالیت یک دانشجو در دانشگاه ولو فعالیت سیاسی و اجتماعی که حق اوست، به عنوان عضو یک حزب نخواهد بود، همانطور که در یکی از نوشتارها آمد؛ دانشجو از منظر یک سیاستمدار نمی‌خواهد به مسائل بنگرد، دانشگاه و دانشجو به مثابه یک عالم و اندیشمند و روشنفکر به مسائل جاری و سیاسی نگاه می‌کند.
 
وی تصریح کرد: البته نه تنها آشنایی دانشجویان به مسائل مهم سیاسی کشور، منطقه و جهان مفید است، بلکه ضروری و لازم است، اما یادمان نرود که دانشگاه رسالت اصلی اش تولید علم و فناوری است.

رئيس‌جمهور ادامه داد: البته همانطور که دانشگاه شهروند متخصص را مي‌سازد و تحويل جامعه مي‌دهد، شهروند مشارکت جو و آگاه را نيز تحويل جامعه مي‌دهد.

دکتر روحاني بيان داشت: از اين منظر است که بايد دانشجويان عزيز ما به مسائل سياسي و اجتماعي به معناي عام کلمه آگاه و آشنا باشند.

وي افزود: مقصود از سياست تنها بحث‌هاي مهم سياست داخلي يا خارجي نيست، بلکه مقصود من از حضور دانشگاه و دانشجو و اساتيد در مسائل سياسي و اجتماعي به معناي اعم يعني حتي حضور و فعاليت در بحث محيط زيست،‌ حضور و فعاليت در مسائل فرهنگي جامعه و البته در زمينه سياست داخلي و سياست خارجي و به ويژه در شرايط حاضر در مسائل اقتصادي است.

دکتر روحاني به رهنمود رهبر معظم انقلاب مبني بر اقتصاد دانش‌بنيان تاکيد کرد و گفت: مرکب پيشرفت جهان علم و دانش است، توانا بود هر که دانا بود؛ همان تعبيري که قدرت در دنياي امروز در سايه علم و دانش است، بي ترديد دانشگاه و دانشجو بايد مديريت،‌ اقتصاد و سياست آينده ما را بر دوش گيرد و من افتخار مي‌کنم که بخشي از دولت تدبير و اميد از اساتيد به نام دانشگاههاي کشورمان هستند که امروز بار مسئوليت را بر دولت بر دوش گرفته‌اند.

رئيس قوه مجريه اضافه کرد: سیاست و فرهنگ هم باید دانش‌بنیان باشد. سیاست داخلی ما هم باید دانش‌بنیان باشد. دولت مدرن یعنی دولت دانش‌بنیان. در تمام رشته‌ها و در تمام بخش‌ها، علم و دانش باید حاکم باشد. این وضعیت وقتی می‌تواند باشد که دانشگاه ما محیط نقد و اندیشه و اظهارنظر باشد.

دکتر روحاني ادامه داد: این باعث سرشکستی یک دولت است که دانشجویش و یا استادش بخاطر بهانه‌جویی‌های عده‌ای دم فروبندد و نتواند اظهارنظر کند.

وي افزود: دانشگاه جای بیان اظهارنظر است. در دانشگاه یک زبان را ما بیشتر نمی‌پذیریم و آن زبان علم و خرد و عقلانیت است.

دکتر روحاني اظهارداشت: در دانشگاه بايد آزادي آکادميک در کنار اجراي قانون آکادميک باشد تا ما بتوانيم به توليد علم، دانش و حکمت بپردازيم، تنها هم علم و دانش براي کاربرد و ساخت و ساز نيست.

رئيس‌جمهور با بيان اينکه علم و دانش بايد بتواند خلاقيت، تحليل و فکرعلمي را در جامعه به ارمغان بياورد، اظهار داشت: آثار تحليل علمي و فکر علمي براي آينده کشور، حتي گاهي از فناوري هم آثارش بيشتر است.

دکتر روحاني گفت: سخن گفته شد که دانشگاه و مراکز علمي و پژوهشي در کشور ما در مسير پيشرفت قرار دارد که البته اين باعث افتخار همه ماست، اما مي خواهم بر اين نکته تاکيد کنم چرخه علم و دانش و توليد علم و فناوري فقط مقاله ISI نيست.

رئيس‌جمهور اضافه کرد: دل خوش نکنیم، تنها به مقالاتی که گاهی برخی از آن مقالات مشکل فناوری و دانش کشور ما را نیز حل نمی‌کند بلکه مشکل دیگران را حل می‌کند. البته این سخنان به این معنا نیست که بخواهم بگویم مقاله نوشتن بی ارزش است یا بگویم به همین زنجیره واحدی که به آن افتخار می‌کنیم کنار بگذاریم. من می‌گویم در همه حوزه‌ها باید دانش ما به استاندارد جهانی برسد.

دکتر روحاني ادامه داد: دانشگاه‌های ما از لحاظ کمیت رشد بسیار خوبی داشته است. بگذریم از اینکه ترکیب رشته‌ها آیا با نیاز کشور متناسب است یا خیر؟ بگذریم از اینکه دانشجویی با خون دل وارد دانشگاه شده و با زحمت صاحب مدرک می‌شود اما متاسفانه صاحب شغل و گاهی صاحب منزلت اجتماعی هم نمی‌شود.

وي با بيان اينکه ما بايد همه حلقه‌هاي علم و فناوري را تکميل کنيم، گفت: خوب خودمان را با ديگر کشورها مقايسه کنيم، حلقه علم و فناوري از ايده شروع مي‌شود، به تحقيق منتهي مي‌شود، تحقيقات به نمونه فناوري منتهي مي‌شود، آن نمونه به توسعه فناوري منتهي مي‌شود، توسعه فناوري به سمت صنعتي شدن حرکت مي‌کند، بازار مي‌يابد و بالاخره تبديل به ثروت ملي يا قدرت ملي مي‌شود.

رئيس قوه مجريه گفت: ما باید رشته‌های تحصیلیمان، تعداد دانشجویانمان، برنامه‌ریزی دانشگاه ‌هایمان با نیاز جامعه منطبق باشد. ما جامعه استوانه نمی‌خواهیم. ما نیاز به هرم داریم و برای این کار باید ببینیم در قله چه کسانی باشند و در قاعده چه کسانی. من مي‌گويم در همه زمينه‌ها جايگاه ما رنکينگ دانشگاهي ما بايد به استاندارد جهاني برسد.

وي خاطرنشان کرد: باید در دانشگاه‌هایمان زبان علم و تحقیق به عنوان زبان رسمی باشد. در دانشگاه در کنار این زبان، فقط قانون باید حکمفرما باشد. این دولت فشارهای محفلی را بر دانشگاه نخواهد پذیرفت.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در دانشگاه اسلامی یک گروه باید ملامت شوند و آنان کسانی هستند که در تولید علم و فناوری کاهلی کرده‌اند.
 
دکتر روحانی افزود: ما نباید در روند معمول بازنشستگی زودهنگام اساتید گرفتار شویم.
 
وی با بیان اینکه با مباحثه و نقد ما می‌توانیم به رای صحیح و واقعی دست پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: مگر دانشگاهی می تواند به مراتب بالای علمی دست یابد اما استاد کلاس در بیان مباحث خود آزاد نباشد؟
 
رئیس قوه مجریه اظهار داشت: بعضی تلاش می‌کنند 70 میلیون جمعیت کشور را ضرب در 2 کنند  يعني همه دو چهره داشته باشند، يکجا که بحث نمره و ارتقا و شغل است با يک چهره و آنجايي که زندگي آزاد است با چهره اي ديگر ، ما اين را نمي‌خواهيم.
 
رئیس جمهور همچنين خطاب به تمامی مسئولان، اساتید، دانشجویان و فرهیختگان کشور اظهار داشت: شما بدانید اگر جو را امنیتی کرده اید، نفاق را توسعه داده‌اید.
 
وی تاکید کرد: دولت تدبیر و امید به دانشگاه آزاد، فرهنگ‌دوست و تعلیم‌دهنده شهروند متخصص افتخار می‌کند و از دانشگاه می‌خواهد در همه زمینه‌ها به کمک دولت بشتابد.
 
دکتر روحانی افزود: شما دانشجویان بودید که در 24 خرداد 92 حماسه آفریدید و شما بودید که تدبیر، امید و اعتدال را بر ناامیدی و افراط پیروز ساختید، این ندای دانشجویان و دانشگاهیان بود که ملت عزیز ما آن را به  گوش جهانیان رساند و در انتخاباتی شکوهمند شرکت و حماسه سیاسی رهبری را خلق کرد.
 
وی با بیان اینکه انشاء‌الله دانشجویان حماسه اقتصادی مورد نظر رهبر را نیز محقق مي‌کنند، تصریح کرد: این موضوع راست و درست است که ما باید با تکیه بر ملت خودمان و سرمایه اجتماعی‌مان که افتخار است، حماسه خلق کنیم و ملت ما در برابر بیگانگان ایستادگی کنند، اما ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که دیوارها و مرزبندی‌های سابق وجود ندارد، لذا باید جهانی شدن را باور کنیم و در این مسیر گام برداریم.
 
رئیس جمهور بيان داشت: ما باید همبستگی و همزیستی مسالمت‌آمیز با همه کشورهای دوست و حتی همه کشورهای جهان داشته باشیم.
 
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اقتصاد ما متکی به درآمدهای نفتی است، ما باید بتوانیم در ارتباط با جهان روابط را به گونه‌ای برقرار کنیم که بتوانیم نفت بفروشیم و کالاها را وارد و صادر کنیم، لذا در جهان فعلی، درونگرا بودن معنا ندارد.
 
وی افزود: تمامی اشتباهات ما در سالهای گذشته این بوده است که از اقتصاد دانش‌بنیان و نیروهای متخصص استفاده نکرده‌ایم.
 
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه دولت تدبیر و امید در پی تعامل سازنده با جهان است، اظهار داشت: دولت بر این شعار استوار می‌ماند و می‌داند که با دنیای سیاست پیچیده ای روبروست.
 
دکتر روحانی تصریح کرد: دنیا و جهان در برابر حماسه 24 خرداد 92 سر تعظیم فرودآوردند، به طوری که بنده در سفر به نیویورک عظمت ملت ایران را بهتر درک کردم.
 
رئیس‌جمهور تصریح کرد: در سفر به نیویورک تمام کشورهای پیشرفته جهان طالب ملاقات با رئیس‌جمهور منتخب ملت ایران بودند و روسای جمهور و مقامات کشورهای مختلف مثل گذشته مسئولین کشور شما را نصیحت نمی‌کردند، بلکه از آنها سوال می‌کردند.

وي اظهار داشت: دانشگاهيان و دانشجويان ما نياز به ديپلماسي علم دارند و شما فرهيختگان بايد از طريق مقاله و حضور در مجامع علمي اين موضوع محقق كنيد.
 
دكتر روحاني تصريح كرد:به همه دستگاه‌هاي امنيتي و وزارت اطلاعات اعلام مي‌كنم راه را براي اين ديپلماسي باز كرده و به اساتيد و به دانشگاه دانشجويان و اسايتد و دانشگاه اعتماد كنيم. همه‌ی این عزیزان ایران را دوست دارند و توسعه این کشور را می‌خواهند.

رئيس‌جمهور در پايان سال تحصيلي 92 – 93 را به همه دانشجو و اساتيد و فرهيختگان تبريك گفت.

انتهاي پيام/



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۲ مهر ۱۳۹۲
فقط حرف است