به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر محمدمهدی گويا گفت: با توجه به فرا رسيدن مراسم عيد قربان و ضرورت اطلاع رساني به مردم و موارد خطرات ناشي از انتقال بيماري هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان و ضرورت پيشگيري از ابتلا به اينگونه از بيماري ها حين ذبح و قرباني كردن دام، مقرر شده است هماهنگي با ادارات كل دامپزشكي استان ها در مورد مخاطرات بهداشتي عرضه غير مجاز دام و عدم كشتار دركشتارگاه ها در روز عيد قربان، توسط دانشگاه هاي علوم پزشكي به عمل آيد.
وی توصیه های تهیه و ذبح دام در این روز را چنین توضیح داد: مردم دام را از ميادين تحت نظارت ادارات كل دامپزشكي تهیه و حتي المقدور افراد با سابقه قصابي اقدام به ذبح و قطعه قطعه کردن لاشه کنند.
وی افزود: در صورت ابتلا به بيماري در دام و و يا عدم رعايت بهداشت فردي خطر انتقال عامل بيماري به ذابحين وجود دارد، بنابراین لازم است ذابحین به این دو نکته توجه کنند.
دکتر گویا در ادامه بیان داشت: در هنگام ذبح و قطعه قطعه كردن گوشت از وسايل حفاظت فردي شامل دستكش، روپوش و پيش بند، ماسك و عينك استفاده شود.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر اعلام کرد: آلودگي محيط كشتار از طريق آلودگي هاي ثانويه گوشت، پراكنده شدن خون و دفع غير بهداشتي ضايعات دامي، تغذيه حيوانات ولگرد نظير سگ و گربه از ضايعات دامي و احتمال انتقال آلودگي از طريق اين حيوانات وجود دارد که باید به این موارد توجه کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: عدم رعايت نكات ايمني و بهداشتي در هنگام توزيع و مصرف گوشت دام قرباني مي تواند علاوه بر ايجاد مخاطرات فردي و محيطي و اجتمائي موجب كاهش كيفيت گوشت شود./ح
انتهاي پيام/