سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فارن پالسي:

آمريکا به حمايت ايران و روسيه در خصوص سوريه نياز دارد

فارن پالسي در گزارشي به قلم "چارلز کوپچان" با اين عنوان که چرا آمريکا به حمايت ايران و روسيه در خصوص سوريه نياز دارد نوشت: جهان منتظر است تا نظاره‌گر آن باشد آيا رئيس جمهور ايران در پايان دادن به موضوع هسته اي اين کشور با غرب مصمم است، چراکه وجود برخي شواهد موجب خوشبيني درباره اين مسئله شده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، پايگاه اينترنتي فارن پالسي نوشت: رئيس جمهور جديد ايران نه تنها بارها اعلام کرده است قصد دارد به اين بن بست پايان دهد بلکه ماه گذشته نيز با باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا تلفني گفتگو کرد ؛ گفتگويي که نخستين تماس مستقيم روساي جمهور دو کشور از سال 1979 به شمار مي رفت. اکنون نشانه ها حکايت از آن دارد که ايران در حال آمادگي براي ارائه پيشنهادي در نشست هفته آينده گروه پنج به علاوه يک است.  همه اين موارد نشانه هاي خوب و اميدوارکننده اي است و تضمين اينکه ايران قصد دستيابي به تسليحات هسته اي ندارد در اولويت مذاکرات قرار دارد. 

در ادامه اين گزارش آمده است: اما اوباما بايد بر روي گشايش بالقوه در برابر ايران براي دستيابي به هدف ديگري که همان پايان ديپلماتيک جنگ داخلي در سوريه است سرمايه گذاري کند. اوباما که در خصوص مسئله سوريه مسير ديپلماسي را در پيش گرفته، با روسيه براي انهدام تسليحات شيميايي دولت بشار اسد همگام شده است. بازرسان تسليحاتي وارد سوريه شده اند و روند انهدام زرادخانه تسليحات شيميايي اسد آغاز شده است. اوباما اکنون بايد براي همراه ساختن ايران نيز تلاش خود را بکار بندد چرا که جنگ داخلي در سوريه تنها از طريق دستيابي به راه حلي سياسي پايان مي يابد.

"چارلز کوپچان" مي نويسد: چنانچه گشايشي ديپلماتيک در اين زمينه حاصل نشود ، بحران سوريه سالها ادامه خواهد يافت و پيامدهاي آن دامنگير کشورهاي همسايه نيز خواهد شد. 

فارن پالسي مي نويسد: علاوه بر اين مخالفان سوريه دچار دو دستگي و اختلاف شده اند و کارامدترين مخالفان افراطي ترين آنها هستند و اين بدان معناست که پيروزي مخالفان احتمالا تشکيل دولتي ناپايدار يا روي کار آمدن دولتي تحت کنترل افراط گرايان را  به دنبال خواهد داشت. اوباما به منظور جلوگيري از چنين نتيجه اي به کمک دو متحد اصلي سوريه يعني تهران و مسکو نياز دارد. 

در ادامه گزارش آمده است: اکنون زمان آن رسيده است تا مسکو و واشنگتن که در زمينه تسليحات شيميايي با يکديگر وارد همکاري شده اند تلاش هاي خود را براي حضور حکومت اسد و مخالفان به پاي ميز مذاکره در  ژنو ازسرگيرند. 

کرملين نسبت به اينکه چه کسي رئيس جمهور سوريه باشد موضع بي تفاوتي در پيش گرفته است. مخالفان سوري نيز که از تصميم آمريکا براي حمله نظامي به اين کشور نااميد شده اند براي دستيابي به يک توافق آماده مي شوند. در خصوص ايران نيز واشنگتن تاکنون با حضور تهران در مذاکرات براي پايان دادن به جنگ داخلي سوريه مخالفت کرده است. وزارت امور خارجه آمريکا هفته گذشته اعلام کرد ماداميکه تهران آماده حمايت آشکار از درخواست ها براي تشکيل دولت انتقالي در سوريه باشد تمايل بيشتري براي مشارکت اين کشور در تلاش هاي ديپلماتيک خواهد داشت.  
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.