دکتر بلورساز متخصص اطفال در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: 75 تا 70 درصد عفونت گوش نوزادان عامل ویروسی و بقیه آن عامل میکروبی دارد. در 20 درصد که گوش دچار عفونت باکتریال یا میکروبی میشود تعداد میکروب به نامهای Hemophiliainfuenze و pnevmococcal وجود دارد. که در تمام دنیا واکسن این دو میکروب جزء 16 واکسنی است که برای نوزادان تزریق میشود تا نوزادان را از ابتلا به گوش درد، سینوزیت، گلودرد و ذاتالریه مصون نگهدارد.
وی تصریح کرد: سابقا در ایران به خاطر مسائل اقتصادی این واکسن وجود نداشت ولی اخیرا اقدامات قابل توجهی برای واردات این واکسن انجام گرفته است واکسن Pneumococcal چند ماهی است که به صورت آزاد در بازار ایران یافت میشود ولی به دلیل قیمت بالای آن افراد معدودی از آن استفاده میکنند.
این متخصص اطفال افزود: تزریق این واکسنها درصد عفونت میکروبی را کاهش میدهد عفونتهای ویروسی گوش درد خفیفی دارند ولی عفونتهای میکروبی با دردی فوقالعاده شدید همراه هستند و در صورت عدم درمان عوارض شدیدی همچون مننژیت را به جای میگذارند ولی در عفونتهای ویروسی این خطر کمتر است.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته بچهها دچار عفونتهای باکتریال یا میکروبی با تزریق این 2 واکسن نمیشوند بنابراین توصیه میکنیم که این واکسن به بچهها در سنین 2 ماهگی، 4، 6 و 18 ماهگی نیز تزریق شود.
این متخصص اطفال در پایان اظهار داشت: به غیر از نوع ویروسی این عفونت که قابل پیشگیری نیست (به این دلیل 2000 نوع ویروس داریم که نمیتوانیم همه آنها را واکسینه کنیم) میتوان از انواع میکروبی آن پیشگیری کرد که مهمترین راه پیشگیری عدم استفاده از آب و استخر آلوده است./ع2