سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

برداشت بیش از 9 هزار تن شلتوک برنج از مزارع 5 شهرستان آذربایجان شرقی

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: در سال زراعی جاری یک هزار و 950 هکتار از شالیزارهای استان، زیر کشت برنج رفته بود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، سلیمانی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به کشت مستقیم و نشایی برنج در شالیزارهای آذربایجان‌شرقی افزود: 45 درصد از اراضی شالی به روش کشت مستقیم و 55 درصد بقیه نیز به صورت نشاکاری زیر کشت قرار گرفته‌اند.

وی شهرستان میانه را با یک هزارو 500 هکتار بیشترین سطح زیرکشت برنج در سطح استان عنوان کرد و افزود: در سال زراعی جاری در شهرستان کلیبر بیش از 200 هکتار، در شهرستان خداآفرین بیش از 150 هکتار و در شهرستان‌های جلفا و اهر نیز به تریب 60 و 40 هکتار از اراضی زیر کشت برنج رفته بود.

سلیمانی با بیان اینکه با توجه به عملکرد بالای روش نشاکاری این روش برای کشت آتی با نظارت کارشناسان فنی، از گسترش قابل توجهی برخوردار خواهد بود از انجام مبارزه مکانیکی با علف‌های هرز این محصول در استان خبر داد و گفت: با کمک کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی، مبارزه بیولوژیکی با کرم ساقه‌خوار برنج در سال‌جاری نیز انجام پذیرفته و پیش بینی می‌شود نزدیک به 9 هزار تن شلتوک انواع برنج در شالیزارهای آذربایجان‌شرقی تولید و بازار مصرف عرضه شود.

وی با اشاره به عطر، طعم، بازار پسندی برنج استان گفت: استفاده از رسوبات رودخانه ای به جای کودهای شیمیایی از عمده دلایل سالم بودن و بهداشتی بودن برنج آذربایجان‌شرقی به شمار آمده و می‌توان گفت که محصول برنج شهرستان‌های میانه، کلیبر، خداآفرین، جلفا و اهر، جزو سالم‌ترین محصول برنج تولید شده در کشور به شمار می‌آید.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی ارقام کاظمی، هاشمی، حسن سرا، دم سیاه و ارقام محلی را از جمله ارقام کشت شده برنج در آذربایجان شرقی عنوان نموده و افزود: در حال حاضر 5 واحد برنجکوبی در استان فعال بوده و حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در ایجاد کارخانجات برنجکوبی خواهد توانست در رونق کشت این محصول در آذربایجان شرقی موثر واقع شود.

وی با بیان اینکه 9 دستگاه کمباین ویژه برداشت برنج، با تمهیدات لازم در راستای تامین اعتبار مالی و معرفی خریداران به بانک عامل خریداری و در حال حاضر برداشت برنج با این تعداد کمباین به صورت مکانیزه صورت می پذیرد افزود: پیش بینی می شود در صورت تامین اعتبارات لازم بتوانیم در سال زراعی آینده همه مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج را به صورت مکانیزه انجام دهیم/س

برچسب ها: برداشت ، برنج ، مزارع
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.