هرمز سهیلی در گفتوگو با گروه استانها باشگاه خبرنگاران منطقه خوزستان، اظهار کرد: تنگ عقیلی یکی از بهترین و شاخصترین نقاط گردشگری کشور است که حدفاصل شوشتر و دشت بزرگ قرار دارد.
وی افزود: وقتی وارد تنگ عقیلی میشوید در سمت چپ شما رودخانه و در سمت راست شما کوه قرار دارد. وجود درختان وحشی، چشمههای آب معدنی، غارهای زیبا و وجود سه سازه آبی- تاریخی چشمانداز بینظیری را در این منطقه ایجاد کرده است. در واقع میتوان گفت تنگ عقیلی با داشتن این ویژگیها نقطه گردشگری بکری است که حتی گاهی بومیهای آن منطقه از دیدن این منطقه بکر شگفتزده میشوند چراکه از زیبایی خاصی برخوردار است.
سهیلی بیان کرد: مسیری که به عنوان چهارراه تجاری از چغازنبیل به سمت ایذه است از میان تنگ عقیلی عبور میکند. این راه پیش از این که جاده عقیلی احداث شود جزو راههای تجاری مردم عقیلی و شوشتر بوده است و چون در گذشته این مسیر در دست خوانین منطقه بوده توسط گماشتههای آن احیا میشد.
وی تصریح کرد: متأسفانه بعد از احداث جاده عقیلی مسیر قدیمی که از تنگ عقیلی عبور میکرد بدون استفاده ماند و نبود تردد باعث شد تا دیگر کسی به فکر مرمت و حفاظت از این مسیر تاریخی و پلهای قدیمی منطقه نباشد. همین امر موجب شده تا بسیاری از آثار موجود در منطقه، تخریب و حتی جاده بر اثر ریزش کوه و فرسایش مسدود شود.
سهیلی اظهار کرد: ما تصمیم گرفتیم با کمک افراد منطقه که با هم به بازدید آن جا رفتیم آن منطقه را احیا کنیم و با استفاده از امکانات خودمان و با رعایت نکات مهم در مرمت مسیر را بازسازی کنیم چراکه این مسیر متعلق به آبا و اجداد ما است و باید احیا شود. پلها، چشمهها و همه آثاری که در تنگ عقیلی قرار دارند ثبت ملی شدهاند.
وی گفت: انتظار داریم هم به صورت معنوی و هم به صورت مادی از ما حمایت شود و امکاناتی همچون ماشینآلات در اختیار ما قرار دهند تا بتوانیم مسیر را احیا کنیم. با توجه به اینکه ما تصمیم گرفتهایم با دوستان فعال در زمینه میراث کار احیای منطقه را انجام دهیم انتظار داریم که اولاً کسی مانع ما نشود و ثانیا از ما حمایت شود. /ش