به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابطعمومی گروه نمايش "33درصد نيل سايمون"،میترا ثاراللهی درباره انتخاب و اجرای این نمایشنامه بیان کرد:در حالیکه در آموزشگاه زندهیاد استاد سمندریان،دوره آموزشیام را تمام میکردم، با یکسری از دوستان که دانشجوی بازیگری بودند، به پیشنهاد و توصیه محمد یعقوبی تمرینهای این متن را شروع کردیم و فازی از این کار را به انجام رساندیم.
وی ادامه داد:سپس «احسان فکاء» به گروه وارد شد تا به نوعی از بیرون نگاهی به کار داشته باشد اما تاثیرش در کار ناخواسته بیشتر شد،تا جایی که تصمیم گرفتیم نمایش را به صورت مشترک و با دو کارگردان تولید کنیم.در فاز دوم کار نیز چند بازیگر باتجربهتر به گروه اضافه کردیم که همه شناسنامه هنری و در فضای تئاتر سابقه بیشتری دارند.
ثاراللهی دلیل انتخاب این متن را چنین اعلام کرد:دغدغه اجتماعی و مسئلهیی که نمایش مطرح میکند،حقوق و نیاز جامعه امروز است. به لحاظ خط و ربط دراماتیک برای انتخاب متن نیز در اسفندماه 91،آقای یعقوبی با توجه به شناخت و رویکردی که نسبت به شاگردان خود داشتند، پیشنهاد دادند این متن را کار کنیم.ایشان هر ترم یک نمایشنامه را برای اجرا پیشنهاد میکنند،ولی دست بچهها را باز میگذارند تا هرچه میخواهند انتخاب کنند.انتخاب ما متن پیشنهادی خودشان بود.از آنجا که اجرای خانم افسانه ماهیان را از این متن دیده بودم و آن را دوست داشتم،علاقهمند بودم همین طرح را به صورتی متفاوت اجرا کنیم.
این کارگردان همچنین در مورد انتخاب سالن اجرا گفت:انتخاب سالن معمولاً پروسهیی زمانبر،عجیب و به نظرم از حیطه گروهها خارج است. باید خیلی از شرایط را در نظر گرفت.این جو در تئاتر ایران ایجاد شده که گروههایی دور هم جمع میشوند و تشکلی به وجود میآورند.این موضوع،فضا را به سمتی برده که کار با سالنهای دولتی کمی سخت باشد و از سوی دیگر،گروهها و سالنهایی مثل سالن باران،تیمی بین تئاتر تجربی،نوگرا و آوانگارد بوده اند.الان یکسری سالن راهاندازی شدهاند که جز نظارت دولتی بر نمایشها،دخالت دیگری از سوی دولت ندارند.این محیطها تبدیل شده به محیطی آکادمیک و آموزشگاهی.در تماشاخانه باران،سالن اجرا از نظر بلکباکس بودن مناسب است و جنس کار ما با شکل سالن تا حدی سنخیت داشت.
ثاراللهی توضیح داد: در اجراهای این نمایش از تکنیکی به نام «نقایش»(همدستی نقاشی و نمایش) استفاده شده و بر این اساس،در هر اجرا از یک تابلو نقاشی در صحنه نمایش استفاده خواهد شد. نقاشانی که برای اجراهای این نمایش،تابلوهای خود را به دیوار خواهند آویخت،از این قرارند:هنگامه صدری،فرشاد رضایی،سارا نیروبخش،مهتدی زارع،مونا خوشاقبال،آرزو جباری و محمدرضا توکلیراد.
محمد یعقوبی نمایشنامه «33 درصد نیل سایمون» را بر اساس نمایشنامه «فصل دوم» به قلم «نیل سایمون» و ترجمه «شهرام زرگر» نوشته است.
علی فرحراد،کامبیز بنان،میترا ثاراللهی و رها نورمحمدی در این نمایش ایفای نقش میکنند و سایر عوامل فنی عبارتند از:مریم خرمی(دستیار کارگردان)،امیر رضایی(مدیر صحنه)،مهرداد فائزیمهر (دستیار صحنه)،آنکیدو دارش(موسیقی و آرایههای صدایی)،مونا خوشاقبال(نقایش)،مهدی رایگانی (گرافیک)،پوریا رفیعزاده(عکس) و احمدرضا حجارزاده(روابط عمومی).
گفتنی است نمایش «33 درصد نیل سایمون» هر روز غیر از شنبهها راس ساعت 17:30،در کارگاه نمایش باران به نشانی خیابان ویلا(استاد نجاتاللهی)،ابتدای اراک،پلاک 72،واحد 7 به روی صحنه میرود.علاقهمندان به تماشای این نمایش،میتوانند به نشانی یادشده مراجعه کرده و همچنین برای هماهنگی و رزرو بلیت به سایت www.baran-pas.ir مراجعه کنید با شماره تلفنهای 88900780 و 09381810094 تماس بگیرند.
گفتني است؛ قیمت بلیت این نمایش، برای تماشاگران عادی ده هزار تومان و برای دانشجویان رشته نمایش، با تخفیف ویژه،هفت هزار تومان است. /ص