سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرمن در سنا:

شفافیت، سرعت و حجم ذخیره اورانیوم مسائل اصلی در مذاکره با ایران است/ ایران یک "وقفه" را بپذیرد

شرمن تاکید کرد در صورتی که ایران «نوعی توقف و وقفه» در فعالیت های غنی سازی خود به وجود آورد، امریکا نیز به احتمال کاستن از شدت برخی تحریم ها خواهد اندیشید.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگارن، به نقل از ایران هسته‌ای معاون وزیر خارجه و نماینده امریکا در مذاکرات ایران و گره 1+5، اعلام کرد که ایران باید نوعی وقفه را در برنامه هسته‌ای اش بپذیرد.

شرمن که روز پنج شنبه 11 مهر 1392 (3 اکتبر 2013) به همراه 3 کارشناس دیگر، در کمیته روابط خارجی سنای امریکا حاضر شده بود اعلام کرد که در صورتی که ایران به 3 مسئله سرعت، شفافیت و ذخایر اورانیوم خود بپردازد، امریکا به سمت کاهش تحریم ها حرکت خواهد کرد.

جیمز جفری سفیر سابق امریکا در عراق، دیوید آلبرایت رییس موسسه علوم و امنیت بین المللی و ری تکیه از شورای روابط خارجی امریکا 3 کارشناس دیگری هستند که به همراه شرمن در این جلسه استماع حاضر بودند.

ویدئوی این جلسه را اینجا ببینید.

متن کامل سخنان شرمن را در اینجا ببینید.

متن کامل سخنان جفری را در اینجا ببینید.

متن کامل سخنان آلبرایت را در اینجا ببینید.

متن کامل سخنان تکیه را در اینجا ببینید.

رابرت منندز رییس کمیته روابط خارجی سنای امریکا در ابتدای این جلسه برای نخستین بار به موضوع کاهش تحریم ها از سوی کنگره اشاره کرده و می گوید: «برخی از ما درحال حرکت کردن به جلو در دور جدید تحریم ها هستیم که مستلزم کاهش بیشتر خرید نفت از ایران است. اما ما همچنین درصورتی که دولت ایران به مسئولیت های خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد عمل کند درباره کاهش تحریم ها جدی هستیم».

وی افزود: «از دیدگاه من، تا زمانی که ایران به صورت فعالانه برنامه ی هسته ای خود را دنبال می کند ما باید فعالانه کار کنیم تا فشار را افزایش دهیم. درحالیکه ما از تماس های دیپلماتیک ایران استقبال می کنیم اما نباید از این تماس ها برای خرید وقت، اجتناب از تحریم ها و ادامه حرکت به سمت توانایی تسلیحات هسته ای استفاده کرد».

در ادامه این جلسه وندی شرمن به بیان دیدگاه های خود پرداخت.

وی که به همراه نمایندگان دیگر اعضای گروه 1+5 در دو هفته دیگر در ژنو با نمایندگان ایران مذاکره خواهد کرد به کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا گفت:‌‌ «من این مطلب را به ایرانی ها گوشزد می کنم: با اقدامات ملموس و قابل توجه در پانزدهم اکتبر به ژنو بیایید.‌ با تعهداتی که امکان راستی آزمایی آنها وجود داشته باشد به این مذاکرات بیایید، تا این باور به وجود بیاید که در این گفته ها واقعیت نهفته است و کنگره ما به آن توجه خواهد کرد. اما من به شما (ایرانی ها)‌ اطمینان می دهم اگر با طرحی قابل توجه، که واقعی و قابل راستی آزمایی باشد، به مذاکرات 15 و 16 اکتبر نیایید،‌ کنگره ما وارد عمل خواهد شد و ما نیز از اقدامات کنگره حمایت خواهیم کرد».‌

با این حال،‌ وندی شرمن از سناتورهای امریکایی خواست تا برگزاری مذاکرات ژنو بین ایران و گروه 1+5 صبر کنندو از اعمال تحریم های جدید خودداری نمایند.

شرمن ادامه داد: «ما منتظر برداشتن گام های مشخص از سوی ایران هستیم، گام هایی که مسائل مهم در ارتباط با مسئله هسته ای ایران را تبیین می کنند. از جمله این مسائل می توان به سرعت و دامنه غنی سازی اورانیوم،‌ شفافیت تمامی برنامه های هسته ای ایران و ذخایر اورانیوم غنی شده این کشور اشاره کرد. (در‌ آن صورت) ایرانی ها نیز می توانند در مقابل شاهد کاهش شدت برخی از تحریم های وضع شده علیه خود باشند».

وندی شرمن تاکید کرد در صورتی که ایران «نوعی توقف و وقفه» در فعالیت های غنی سازی خود به وجود آورد، امریکا نیز به احتمال کاستن از شدت برخی تحریم ها علیه جمهوری اسلامی خواهد اندیشید.

با این حال،‌ وندی شرمن افزود که تحریم های اصلی و بزرگ امریکا علیه ایران تا زمانی که تمام نگرانی ها کاخ سفید رفع نشود به قوت خود باقی خواهند ماند و در صورتی که ایران به سرعت چارچوب طرحی برای کاستن از نگرانی های بین المللی درباره برنامه های هسته ای اش ارائه نکند، کاخ سفید از تشدید تحریم های کنگره علیه جمهوری اسلامی حمایت می کند.

شرمن که در سومین روز بن بست بودجه ای به وجود آمده برای دولت اوباما با سناتورهای امریکایی سخن می گفت همچنین هشدار داد وضعیت به وجود آمده کنونی در امریکا توان دولت این کشور را در اجرایی کردن تحریم های کنونی علیه تهران را کاهش می دهد.

 وی افزود اداره تحریم های وزارت خزانه داری امریکا بسیاری از کارکنان خود را از دست داده است و دستگاه های اطلاعاتی نیز با کمبود شدید پرسنل مواجه هستند.

وندی شرمن گفت:‌ «ما نهایت تلاشمان را به کار خواهیم برد تا این تحریم ها را به مورد اجرا بگذاریم‌، ولی خالصانه امیدوارم که مشکل بودجه ای موجود به زودی حل و فصل شود».

لازم به ذکر است که شرمن روز 4 مهر به خبرنگاران در نیویورک گفته بود دولت امریکا اعتقاد ندارد غنی سازی می تواند بخشی از یک برنامه صلح آمیز قابل پذیرش در ایران باشد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.