ناصر نبي پور در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اين که از اين پس تحويل سويا توسط پشتيباني به قيمت 1650 تومان و توسط بخش خصوصي 1800 تومان انجام مي شود اظهار داشت: تحويل ذرت نيز توسط پشتيباني به قيمت 850 تومان و توسط بخش خصوصي به قيمت 950 تومان صورت مي گيرد.
وي افزود: در بازار آزاد نيز قيمت سويا از حدود 1650 تومان به 1810 تومان افزايش يافته است.
نبي پور با اشاره به تصميم دولت براي حذف ارز 1226 در واردات نهاده هاي دامي اضافه کرد: با اين شرايط و با توجه به اين که دولت مانع افزايش قيمت مرغ و تخم مرغ مي شود، توليد کنندگان در تنگنا قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: همچنين با دوبرابر شدن قيمت نهاده ها، محدوديت توان خريد مردم و نداشتن نقدينگي توليد کنندگان براي خريد نهاده توليد مرغ و تخم مرغ نيز کاهش مي يابد.
نبي پور با بيان اين که پيش از اين قيمت 15 تن ذرتي که دولت در اختيار توليد کنندگان قرار مي داد 11 ميليون تومان بوده است، اضافه کرد: با اين شرايط قيمت اين ميزان ذرت به حدود 22 ميليون تومان مي رسد.
وي با اشاره به اين که در حال حاضر به دليل ازياد عرضه ي تخم مرغ قيمت آن افزايش نمي يابد، اظهار داشت: با ادامه ي روند فعلي، قيمت تمام شده ي مرغ بيش از 5 هزار تومان مي شود و توليد کنندگان فقط تا يک زماني توان تحمل زيان را دارند.
نبي پور افزود: اين عوامل سبب مي شود تا توليدکنندگان ظرفيت توليد خود را کاهش دهند يا مرغ هايشان را به کشتارگاه بفرستند.
وي با اشاره به اين که طرح هاي تحويل نهاده ارزان در برابر دريافت توليد ارزان که از سوي دولت ارايه مي شود تنها براي سرگرم کردن توليد کننده ها است، اضافه کرد: با اين وضعيت اين طرح ديگر اجرايي نيست.
نبي پور با بيان اين که با افزايش قيمت تمام شده ي توليد درب مرغ داران به پنج هزار تومان، قيمت هر شانه ي آن به 11 هزار تومان مي رسد، تصريح کرد: اين تخم مرغ به دست مصرف کننده با چه قيمتي خواهد رسيد؟
وي با اشاره به اين که اخذ چنين تصميماتي بايد با حضور تشکل ها انجام شود، تاکيد کرد: به جاي سازمان حمايت بايد وزارت جهاد کشاورزي قيمت تمام شده ي توليد را تعيين کند زيرا متولي مرغ و تخم مرغ اين وزارت خانه است.
نبي پور با اشاره به اين که قانون انتزاع وظايف بخش کشاورزي از وزارت صنعت به تصويب رسيده ولي اجرا نمي شود، اظهار داشت: واقعيت اين است که نقش بخش خصوصي در صنعت مرغ داري و دام داري کشور حدود 95 درصد بوده و اين بخش بايد در تصميم گيري هاي مربوط به اين صنعت دخالت کند.
وي ادامه داد: زماني که پشت درهاي بسته براي ما تصميم گيري مي شود ما به جاي اين که به فکر افزايش توليد و افزايش کيفيت باشيم دنبال ذرت و سوياي ارزان قيمت مي گرديم.
نبي پور همچنين با اشاره به اينکه تا اين لحظه حتي گرمي از 200 هزار تن نهاده هاي دولتي توزيع نشده است، گفت: شب گذشته در جلسه ي کار گروه تنظيم بازار مصوب شده به کساني که تا هفتم شهريور 92 پول خريد اين نهاده را پرداخت کرده اند، نهاده ها با ارز 1226 تعلق بگيرد.
وي تصريح کرد: 200 هزار تن نهاده، تنها پاسخ گوي نياز هفت يا هشت روز طيور کشور است.
انتهاي پيام/