سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افخم در نشست خبري:

برخورد كانادا در قبال ايران يك اقدام عجولانه بود/ صحبت از ارتقاء سطح مذاکرات زود است

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: برخورد دولتمردان كانادا در راستاي قطع رابطه با ايران يك اقدام عجولانه بود.

به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، "مرضيه افخم" سخنگوي دستگاه ديپلماسي در نشست خبري درباره عملكرد رئيس‌جمهور كشورمان در نيويورك گفت:‌ حجت‌الاسلام والمسلمين دكتر حسن روحاني طبق ملاقات‌ها و برنامه‌هاي خبري كه در نيويورك داشتند، سياست‌‌هاي كلي نظام را تشريح كردند و مفاهيم اساسي را در سطح جهان براي اولين بار مطرح كردند.  
 
وي افزود: مقابله با خشونت و بسيج جهاني در راستاي مقابله با افراطي‌گري و نگراني از حركات تروريستي در جهان، بحث فلسطين، مقابله با جنگ و نظامي‌گري از مهم‌ترين موضوعاتي بود كه توسط رئيس‌جمهور كشورمان در نيويورك صورت گرفت و استقبال خوبي از اين مباحث انجام شد.  
 
افخم تصريح كرد:‌ سياست دولت تدبير و اميد به عنوان يك سياست طرفدار واقع‌گرايي، صلح و اعتدال از سوي دكتر روحاني در اجلاس مجمع جهاني سازمان ملل مطرح شد و وي تلاش كرد تا بازيگران جهاني را به اين سه عرصه متمركز كند و ما اميدواريم گسترش مناسبات و تعاملات ما براساس اين ديدگاه‌ها صورت گيرد.  
 
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اظهارات وزير امور خارجه بحرين درباره اينكه ترور سيدحسن نصرالله يك وظيفه ديني است و گروه حزب‌الله بايد در ليست گروهك‌هاي تروريستي قرار گيرد اظهار داشت:‌ ما نيز چنين خبري را شنيده‌ايم و اگر اين اظهارنظرها درست باشد جاي تعجب دارد.  
 
وي افزود: اين كلمات و عبارات همسويي بارزي را با مقاصد رژيم صهيونيستي دارد و طرح آن از سوي يك كشور مسلمان درباره يك مقام لبناني شناخته شده ترويج تروريسم دولتي است لذا اميدواريم اين اظهارنظر درست نباشد و مقامات بحريني نسبت به‌ آن واكنش نشان دهند.  
 
افخم درباره اظهار نظر وزير امور خارجه كانادا مبني بر اينكه مناسبات بين ايران و اين كشور با برقراري يك تلفن حل نخواهد شد، تصريح كرد: آنچه در دو سال گذشته ما بين ايران و كانادا اتفاق افتاده اقدام عجولانه‌اي بوده كه از سوي اين كشور رخ داده است.  
 
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان خاطرنشان كرد: كانادا در اقدامي عجولانه رابطه خود را با ما قطع كرد و بايد بگويم بعد از رژيم صهيونيستي كانادا نيز جزء دولت‌هايي است كه نسبت به ايران موضعي مشابه دارد. 

افخم در پاسخ به تغییر لحن اوباما مبنی بر اینکه با وجود مذاکرات هنوز گزینه نامی ایران هنوز از روی میز برداشته نشده است،تصریح کرد: ما همچنان انتظار داریم که مقامات آمریکایی براساس سیاست واقع بینانه با جمهوری اسلامی ایران رفتار کنند و با تکریم با ملت بزرگ ایران صحبت کنند.
 
وی ادامه داد: آمریکا به نظر ما در مقابل یک آزمون مهم قرار دارد که هرچه میزان توان ایستادگی و مقاومت در برابر جنگ طلبان و گروه‌های فشار را داشته باشد و هرچه میزان این توان بیشتر باشد، امکان تعامل با آمریکا و حرکت به سمت رویکردهای سازنده مقابل بررسی قرار خواهد گرفت.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: البته ناگفته نگذاریم که فشار رژیم غاصب صهیونیستی به دلیل منزوی شدن و عصبانیت آنها از اینکه سیاست‌های دولت آمریکا در سطح جهانی پذیرفته شده ادامه خواهد داشت.
 
افخم تصریح کرد: صهیونیست‌ها فشارهای خود را در حوزه‌های مختلف بکار خواهند بست؛ سناریوهای اقصتادی آنها ترجیحا ادامه پیدا خواهند کرد؛ نه تنها حقوق ما بلکه بسیاری از تحلیلگران در سطح جهان این رشو و برخورد رژیم اشغالگر قدس برای اعملا فشار و ترکار سناریوهای نخ نما شده می‌دانند و باید گفت آزمون دولت آمریکا برای ما ملت است.
 
افخم در پاسخ به دیدار وزرای خارجه ایران و آرژانتین در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان لمل و بررسی آنها بر روی تفاهمنامه های گذشته اظهار داشت: آنچه که بین وزرای خارجه دو کشور انجام و تفاهم شد، آن بود که مذاکرات هیئت‌ها در ماه اکتبر در ژنو دنبال شود.
 
سخنگوي وزارت خارجه افزود: وزیر سابق خارجه ما با وزیر خارجه آرژانتین صحبتی داشته و این موضوع به آنها اعلام شد و قرار بر این شد که آمادگی خودمان را براساس حکمت به سمت تفاهم‌نامه اعلام کنیم.
 
وی ادامه داد: اظهارنظرهای مقامات آرژانتیی برای ما تعجب آور بود اما امیدوار هستیم که با تعامل صورت گرفته دولت آرژانیتن آمادگی دیدار با جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: ما امیدواریم که مسائل جزئی که ارزشی در کلیات و محتوای مذاکرات ندارند کمتر دنبال شود.
 
وی ادامه داد: در خصوص اظهارات سوزان رایس اعتراضاتی درباره اظهارنظرات نسنجیده وی شد، از نظر ما این بحث تمام شده است.
 
افخم تصریح کرد: سناریوهای تکراری رژیم جعلی صهیونیستی برای همه شناخته شده است، حتی ما شاهد بودیم که مطبوعات غربی و تحلیلگران در سطح دنیا همزمانی اعلام دستگیری جاسوس با سفر نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و آمریکا را به نوعی طراحی این رژیم منحوس برای خروج از انزوا ارزیابی کردند.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: باور تحلیلگران بر این بود که رژیم غاصب صهیونیستی به دلیل اینکه امروز توان پیشبرد اهداف توسعه طلبانه خود را ندارد و گفتمان جنگ‌طلبانه این رژیم اشغالگر در معرض انزوا قرار گرفته است و از سوی جامعه جهانی طرد شده است و همواره به سناريوهای تکراری دست می‌زند و آنچه که مسلم است این سناریوها و تلاش‌هاي مذبوحانه رژیم غاصب صهیونیستی از روی عصبانیت است و ما نسبت به‌ آنها ارزیابی نداریم.
 
افخم تصریح کرد: جامعه ایران یک جامعه چند صدا و تکثرگراست و گروه‌ها و اشخاص براساس قواینن و مقررات کشور آزاد به بیان نظرات خود هستند و طبعا دولت با سعه صدر این صداها را می‌شنود. لذا تمامی نظرات و تحلیل‌ها محترم شمرده شده و در عین حال این ارزیابی‌های رسانه‌ای می‌تواند ادامه پیدا کند.
 
وی ادامه داد: برای ما اگرچه در مرحله اول ارزیابی مثبتی از تغیی لحن مقامات آمریکایی وجود دارد، اما آنچه که برای ما ملاک برای ارزیابی است، که تغییر رویکردها و تغییر سیاست‌هاست که برای ما تعیین کنده است.
 
سخنگوی دستتگاه دیپلماسی اظهار داشت: امیدوار هستیم که مقامات آمريکایی در ادامه تغییر لحن که گام اولی برای آنها به شمار می‌رود به سمت تغییر رفتار، تغییر رسیاست و تغییر رویکرد خود گام بردارند.

وی با بیان اینکه ما متناسب با روند تحولات و واقعیت ارزیابی خواهیم کرد اظهار داشت: امیدواریم جوسازی‌ها و فضاسازی‌های منفی متوقف شود و اجازه دهند فضای مذاکرات به سمت فضای بدون تشنج برود.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به فاز بعدی مذاکرات ایران و 1+5 اظهار داشت: مذاکرات وزیر خارجه ایران با وزرای خارجه 1+5 آغازی بر روند جدید مذاکرات و تعاملات جدید ایران و 1+5 است.
 
افخم تصریح کرد: تفاهم شده که این مذاکرات در ژنو ادامه یابد که ما یک رویکرد دو مرحله‌ای را پیشنهاد دادیم، امیدواریم که در فضای مذاکرات که چارچوب و چشم انداز مذاکرات مشخص شود.
 
وی ادامه داد: براساس تفاهماتی که در این اجلاس انجام گرفت در خصوص گام‌های بعدی و اقداماتی که باید انجام شود، تصمیم گیری شود آنچه که روشن است از ابتدا باید یک چارچوب مشخص که پایان و آغاز مذاکرات باشد، روشن شود.
 
مذاکرات ژنو بر این چارچوب قرار گرفته است و براساس تفاهمی که حاصل خواهد شد گام‌های طرفین مشخص می‌شود.
 
وی تاکید کرد: برای ما پایان مذاکرات و چارچوب آن احقاق حقوق ملت ایران در داشتن فناوری صلح آمیز هسته‌ای به لغو تحریم‌های ظالمانه ای که  علیه ملت ایران صورت گرفته است؛ امیدواریم در این مذاکرات بر برخی نگرانی‌های منطقه طرف مقابل نیز پاسخ دهیم.
 
افخم ادامه داد: مذاکرات خوبی را نماینده ما در آژانس با مسئولان این سازمان داشته است.
 
وی همچنین در مورد مذاکرات ایران و آژانس افزود: مذاکرات خوبی بین نماینده ما با آژانس صورت گرفت و تفاهمی به وجود آمد تا گفتگوها نیز ادامه پیدا کند و همواره طرفین این گفتگوها را سازنده اعلام کرده‌اند .

افخم ادامه داد: امیدواریم با توجه و همکاری ما با آژانس، مذاکرات ادامه پیدا کند و ما همواره مذاکرات را سازنده ارزیابی می‌کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از دکتر روحانی رئيس جمهور کشورمان برای سفر به حج دعوت‌نامه‌ای ارسال شده است، تصريح کرد: وزارت امورخارجه هنوز هیچ دعوت‌نامه رسمی براي اين سفر دریافت نکرده است.
 
افخم همچنین در مورد مذاکرات ایران و 1+5 ادامه داد: در مورد مذاکرات قرار است که چشم‌انداز و چارچوب مشخصی تعیین شود و ما همواره خواستار این هستیم تا براساس این چارچوب شروع و نقطه پایان موضوع مذاکرات مشخص شود که این حقوق شامل غنی‌سازی نیز هست.

وی در ادامه افزود: ما آماده‌ایم تا نگرانی‌های منطقی طرف‌های مقابل را رفع کنیم لذا این چارچوب قدم اول برای مذاکرات است که بر مبنای آن قدم‌هایی که می‌بایست انجام شود باید صورت گیرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین ادامه داد: آنچه که بین ایران و آمریکا  صورت گرفته است و تماس‌هایی که وزارت خارجه این کشورها با یکدیگر داشته‌اند در چارچوب مسائل هسته‌ای بوده و امیدواریم نوع تعامل آمریکایی‌ها در این چارچوب مشخص شود.
 
وي اضافه کرد: ما همواره از جدیت و صداقت استفاده کردیم و بر حق ملت ایران در داشتن فناوری هسته‌ای تاکید کرده‌ایم لذا تنها آزمون ما مذاکرات هسته‌ای آینده است.

افخم در بخش ديگري از اظهاراتش در مورد مذاکرات ایران و مقامات آمریکایی در مورد سوریه اظهار داشت: ما در بکارگیری دیپلماسی همواره بر سیاست‌های اصولی خودمان برای حل بحران سوریه استفاده کردیم و خواهان ایجاد زمینه برای گفتگوهای طرف‌های سوری هستیم و همواره به ملت سوریه و تحقق اهداف آنها احترام می‌گذاریم.

وی در مورد مذاکرات وزرای خارجه ایران و انگلیس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل افزود: وزرای خارجه ایران و انگلیس و معاونین 2 کشور نیز دیدار و گفتگوهایی با یکدیگر داشتند و ابعاد دو جانبه را بررسی کرده و قرار شد تا درمورد روابط این 2 کشور بحث‌هایی با یکدیگر صورت دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد تغییر رویکرد اوباما افزود: ما امیدواریم گام‌های دقیق و مبتنی بر رفع تحریم برداشته شود و قطعا این روندی است که آغاز شده است و طبیعی است که این گفتگوها دشمنان ومخالفانی را دارد و گروه‌هایی در داخل آمریکا هستند که به سیاستمداران این کشور فشار وارد می‌کنند؛ امیدواریم تا دولت آمریکا روند مثبتی را در پیش گیرد.

افخم تاکید کرد: روندها در حال پیگیری است، ما همواره به دنبال تغییرها در چارچوب مذاکرات ایران با 1+5 و کمک به موضوع هسته‌ای و شکل‌گیری برای تعامل سازنده هستیم.

مرضیه افخم در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مذاکرات ایران و 1+5 را چه کسانی هدایت می‌کنند؟ افزود: از سمت ما آقای دکتر ظریف و از سمت گروه 1+5 خانم اشتون مذاکرات را هدایت می‌کنند و امیدواریم که این مذاکرات به نتایج خوبی برسد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران از سطح سران برای مذاکرات ایران و 1+5 استقبال خواهد کرد؟ افزود: ما در ابتدای یک راه پر فراز و نشیبی هستیم و این دیدگاه‌ها بایستی در سطح یک چارچوب به هم نزدیک شود و البته باید مذاکرات تغییر پیدا کند و گام‌های عملی در آن برداشته شود لذا صحبت از اینکه سطح مذاکرات ارتقاء پیدا کند در حال حاضر زود است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ادعاهای بحرین و امارات مبنی بر مالکیت جزایر سه‌گانه افزود: ما همواره اعلام کرده‌ایم برای رفع سوءتفاهمات آماده مذاکره هستیم.

وی افزود: این آمادگی را دوباره اعلام کردیم اما موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه قابل مذاکره نیست و از نظر ما این مسئله کاملا منتفی است.

افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خبرهایی وجود دارد که مذاکرات بین ایران و آژانس مذاکرات خوبی نبوده است، افزود: این تحلیل‌ها را غربی‌ها دارند و همواره سیاست‌های ما دنبال می‌شود چرا که مذاکرات ایران و آژانس بین طرفین همواره سازنده بوده و از آنجا که در 2 سال گذشته 10 دور مذاکرات داشتیم این دور از مذاکرات همواره به نتایج خوبی رسیده و امیدواریم در دوره‌های بعد وارد مباحث فنی‌تری شویم ولی تحلیل‌ها و ارزیابی‌هایی که در این مورد می‌شود صحیح نیست چرا که مذاکرات چارچوب خاص خودش را دارد و امیدواریم فضای مذاکرات ایران و 1+5 نیز فضای بسیار مثبتی باشد و همواره همکاری‌های ما با آژانس همکاری‌های خوبی بوده است.

وی در بخش ديگري از اظهاراتش  در پاسخ به سوالی در مورد دیدار دکتر روحانی با ایرانیان مقیم آمریکا افزود: رئیس‌جمهور دیدار صمیمانه‌ای را با ایرانیان مقیم آمریکا داشتند که بخشی از آن به مشکلات آنها اختصاص پیدا کرد و ایشان هم برای ارائه تسهیلات و امکانات تردد بهتر مشورت‌هایی را در این زمینه داشتند و سیاست‌های کلی برای ایرانیان خارج از کشور اندیشیده شد و در مورد تسهیلات و آمادگی اولیه برای اعطای بورس نیز اقداماتی صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همواره اخراج ایرانیان از امارات در دستور کار قرار دارد ولی خبرهایی شنیده شده است که در چند روز اخیر این اتفاق صورت نگرفته است، گفت: در مورد ایرانیان مقیم امارات ما اخباری را داشته‌ایم مبنی بر اینکه مقامات اماراتی به برخی از اتباع ایرانی اعلام کرده‌اند که باید از آنجا بروند و در حال حاضر نیز قوانین قبلی نیز به نوعی اجرا نمی‌شود ما امیدواریم این خبرها ادامه پیدا کند و آنچه که حاصل می‌شود به دنبال پیگیری سفارت ما در امارات بوده است و امیدواریم خبرهای قطعی و خوشی در این زمینه شنیده شود.

افخم همچنین تاکید کرد: قرار است کمیسیون کنسولی مشترکی میان ایران و امارات در اواخر مهرماه برگزار شود و امیدورایم شاهد نتایج خوبی از این کمیسیون باشیم. 

وی  در پاسخ به سوالی مبنی بر دیدار وزرای خارجه ایران و آذربایجان افزود: دیدار وزرای خارجه ایران و آذربایجان به دلیل اشتراکات فرهنگی و تاریخی دیدار خوبی بود و ما خواهان روابط بهتری در این زمینه هستیم .

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: دعوت در حاشیه برنامه انجام شد و امیدواریم گام مثبت و مهمی در پیشرفت مناسبات 2 کشور همسایه صورت گیرد.

افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر پیگری پرواز تهران - واشنگتن افزود: بحثی که مطرح شد به بحث دیدار آقای رئیس‌جمهور با ایرانیان خارج از کشور بر می‌گردد و همواره آنها خواستار این هستند تا راه تردد ایرانیان به ایران بهتر صورت گیرد و همچنین گردشگران آمریکایی سفری به ایران داشته باشند لذا بایستی تمام امکانات فنی و اجرایی آن بررسی شود و مطاق با روند گفت‌وگوها این موضوع نیز اجرا شود.

وی همچنین درپاسخ به سوالی مبنی بر سفر هیئت پارلمان اروپایی به ایران افزود: برنامه‌ای قید شده است که هیئت‌های پارلمانی به ایران سفر کنند که مطابق آن قرار است 2 هیئت اروپایی به ایران سفر کنند که در چارچوب همکاری‌ های بین ایران و کشورهای مقابل صورت خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دکتر روحانی به عربستان خواهند رفت؟ افزود: همانطور که قبلا اعلام کردم هنوز از سوی مجاری دیپلماتیکی دعوت‌نامه‌ای را دریافت نکرده‌ایم. ما ارتباط خوبی با کشورهای همسایه و از جمله عربستان داریم و امیدواریم زمینه مناسب برای بهبود هرچه بیشتر روابط در منطقه فراهم شود.

افخم در مورد اينکه  سرگئي لاوروف وزیرخارجه روسیه ادعا کرده است که طرح پیوستن سوریه به کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، طرح ایران بوده است، افزود: ما در چارچوب پیشگیری از وقوع جنگ و یافتن راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه و استفاده از تمام امکانات برای حل این بحران رایزنی‌های بسیاری را انجام داده‌ایم و همکاری‌های بسیار خوبی بین ایران و روسیه انجام شد و امیدواریم همواره راه‌حل سیاسی جای خود را به راه حل نظامی بدهد و آنچه که مطرح است این است که مجموعه تلاش‌های دیلماتیک برای پیشگیری از وقوع جنگ و حرکت دادن به راه‌حل سیاسی بوده است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چین، روسیه و ژاپن پیشنهادهایی به ایران داده‌اند تا تحریم‌ها را لغو کند و در مقابل سطح غنی‌سازی خود را کاهش دهد افزود: ما هنوز چنین درخواست‌های رسمی را نداشته‌ایم اما همواره از طرف‌های مقابل کمک‌هایی درباره این موضوع و لغو تحریم‌ها مطرح می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان درباره روابط ایران و آذربایجان خاطر نشان کرد: روابط ایران و آذربایجان همواره بسیار خوب و گسترده‌ بوده و این روابط نیز مخالفان و دشمنانی دارد که ما همواره با احترام به حاکمیت آذربایجان مخالف دشمنی با این کشور هستیم.

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.