پیشنهاد جدید ایران به 1+5 در نیویورک، دعوت وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از "ظریف" برای سفر به این کشور، دیدار ظریف با آیتالله سیستانی، ديدار كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل با ظریف، درخواست وزیر خارجه "قرقیزستان"برای برقراری خط هوایی مستقیم بین تهران و بیشکک، دستور مقامهای نظام به نهادهای کشور برای رصد نحوه تعامل اوباما و نتانیاهو درباره ایران، و... از عناوین مهم هفته گذشته در حوزه سیاست خارجی است.
وزير امور خارجه كشورمان در دیدار با همتای قزاقستانی خود در مورد بحران سوريه به سه دستاورد اخير، جلوگيري از جنگ، ضرورت خلع سلاح شيميايي در سوريه، منطقه و حركت به سوي يك راه حل سياسي مسالمتآميز اشاره كرد.
وزیر امور خارجه قبرس در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان با تاكيد بر اينكه ايران مثل هر كشوري حق برخورداري از فناوري هستهاي صلحآميز را دارد و كسي نميتواند اين كشور را از اين حق محروم کند، ابراز اميدواري كرد كه اين مسئله از طريق گفتگوهاي ايران و 1+5 حل شود.
وزير امور خارجه پرتغال در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به روابط خوب تهران_ليسبون، استمرار تماسها و رايزنيهاي دو كشور را سازنده ارزيابي كرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای افغانستانی خود با اشاره به اينكه در هر كجا كه خود افغانها امور امنيتي را به دست گرفتهاند، معضلات امنيتي حل شده است، تصريح كرد: ما به يك افغانستان جديد اميد بستهايم.
آیتالله سیستانی خطاب به وزیر خارجه کشورمان گفته است: "اقتدار امروز شما مرهون رهبری هوشمند ایران اسلامی است؛ مشکلات کنونی عراق هم ناشی از نداشتن رهبری چون حضرت آیتالله خامنهای است، قدر رهبری عزیز خود را بدانید؛ من هر روز برای ایشان دعا میکنم."
نامزد اتحاد نیروهای اصلاحطلب در انتخابات ریاست جمهوری ششم نوامبر "تاجیکستان" اعلام کرد که مقامات دولتی بر اساس پروتکلی موسوم به 20- 32 در راه جمعآوری امضای جانبداران وی مانع تراشی میکنند.
"گفتگوي تلفني تاريخي"،"اولين گفتگو ميان روساي جمهور ايران آمريکا پس از سال 57"، "در تماس تلفني اوباما و روحاني مطرح شد: توافق هستهاي امکانپذير است"، "اولين تماس تلفني ايران و آمريکا پس از بيش از 30 سال" و...
وزير امور خارجه کشورمان كه به منظور شركت در شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك به سر ميبرد، روز شنبه با وزراي امور خارجه روماني، سوريه، تركمنستان، امارات و ارمنستان ديدار و گفتگو كرد.
وزر امور خارجه کشورمان عصر شنبه در حاشيه برگزاري شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك با وزراي امور خارجه يمن، قرقيزستان، سريلانكا و نروژ دیدار و گفتگو کرد.
اقدامات اقتصادی آمریکا ضد ایران به وضوح نقض حقوق بینالملل محسوب میشود و به علل حقوقی تحریمهای وضع شده با قوانین بینالملل، حق توسعه و تجارت آزاد کشورها و اصل عدم مداخله در امور داخلی و خارجی کشورها توجیهناپذیر است لذا لغو اين تحريمهاي يكجانبه، اقدام حداقلي آمريكا در قبال كشورمان محسوب ميشود.
وزیر خارجه قرقیزستان در دیدار با همتای ایرانی خود خواستار برقراری خط هوایی مستقیم بین ایران و قرقیزستان شد و اراده رئیس جمهور این کشور برای گسترش همه جانبه مناسبات تهران - بیشکک را خاطرنشان ساخت.
رئیس مرکز ضدتروریسم کشورهای مشترکالمنافع اعلام کرد روسیه و آسیای مرکزی برای پیامدهای منفی احتمالی خروج نیروهای ناتو از افغانستان در سال ۲۰۱۴ آماده خواهند بود.
وزیر امورخارجه ایران با بیان اینکه ایران برای حصول به توافق با حفظ حق غنی سازی كه قابل مذاكره نیست مصمم است گفت: می دانیم كه ایران به دنبال ساخت بمب نیست و این زمینهای مناسب برای توافق بین طرفین است، من در ملاقات با وزرای خارجه ١+٥ و بعد با آقای كری، به آن ها گفتم كه عدم ساخت سلاح هسته ای فقط هدف آنها نیست، بلكه هدف ایران هم هست، چرا كه آن را به نفع منافع و امنیت ایران نمیدانیم.
سفر نتانياهو به نيويورک و تهديدها و هشدارهاي او درباره رابطه ايران و آمريکا، تاکيد ظريف برحق غنيسازي ايران، واکنش مقامات آمريکايي نسبت به مذاکرات هستهاي و روابطه دوجانبه ايران و آمريکا از مهمترين تيترهاي خبرگزاريها و رسانههاي جهان بود.
كارشناس مسايل اوراسيا گفت: همکاری روسیه و آمریکا در ارتباط با مسئله سوریه به اوج خود رسیده و روسیه خود را در این مقوله موفق میداند چرا که از وقوع یک جنگ جلوگیری کرد.
دیپلماتها در وزارت خارجه و نهادهای دیگر مامور شده اند تا نوع تعامل مقام های امریکایی با صهیونیست ها را به عنوان شاخصی از صداقت امریکا در تعامل با ایران رصد کرده و به مقام های عالی نظام گزارش کنند.
پایگاه اینترنتی بلومبرگ امریکا در گزارشی به نقل از منابع خود اعلام کرد اوباما تماس تلفنی هفته گذشته خود با دکتر حسن روحانی را آغاز یک سلسله تماس های مستمر نمی داند.
ناوي پيلاي كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه در حاشيه برگزاري شصت و هشتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك با وزیر امور خارجه کشورمان ديدار و گفتگو كرد.
"دکتر روحاني" در طول سفر خود به "نيويورک" و سخنراني در "مجمع عمومي سازمان ملل" درخصوص ايجاد چارچوب براي "مديريت اختلافات ايران و آمريکا" به شنيدن "صداي واحد" از آمريکا اشاره کرد و گفت: در صورت "عزم سیاسی رهبران آمریکا" و خودداری از دنبال کردن منافع "گروههای فشار جنگطلب"، میتوان به چارچوبی برای مدیریت اختلافات رسید.
یک مقام کیمسیون مرکزی انتخابات "تاجیکستان" تأکید کرد که سازمان امنیت و همکاری اروپا اولین نهادهای بینالمللی است که آمادگی خود را برای اعزام هیئت ناظران برای انتخابات آتی این کشور اعلام کرده است.
غرب باید به دشوارترین سوال تاریخ دیپلماسی هستهای با ایران پاسخ بدهد. آیا در حالی که ایران تحت نظارت و در سطح پایین غنی سازی میکند، آمادگی به صفر رساندن تحریمها وجود دارد؟