سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عامل اصلی تصاف جاده‌ای قم شناخته شد

مناظره بررسی سوانح جاده ای درحالی امروز با حضور مسئولین مربوطه و غیبت معاونت راهداری و معاونت صنایع وزارت صنعت برگزار که در نهایت لاستیک عامل اصلی تصاف جاده‌ای قم شناخته شد.


مناظره بررسی سوانح جاده ای درحالی امروز با حضور مسئولین مربوطه و غیبت معاونت راهداری و معاونت صنایع وزارت صنعت برگزار که در نهایت لاستیک عامل اصلی تصاف جاده‌ای قم شناخته شد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛به نقل از تسنیم، سانحه اخیر تهران - قم که در اثر برخورد دو اتوبوس به یکدیگر رخ داد و منجر به کشته شدن 44 نفر از هموطنان شد، مسئولان برگزاری برنامه مناظره را بر آن داشت تا موضوع سوانح جاده ای را در این هفته بررسی و دلایل این سوانح را بررسی کنند.

عبدالله اکبری راد مدیرعامل شرکت عقاب افشان، نظام الدین برزگری رئیس سازمان ملی استاندارد، محمدتقی طالبیان رئیس مرکز مدیریت فوریتهای پزشکی، احمدرضا عامری مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری کشور ، علی اکبر آقایی مغانجویی نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس و محمدرضا مهماندار رئیس پلس راهور ناجا مهمانان این برنامه بودند.

 عبدالله اکبری راد مدیرعامل شرکت عقاب افشان، با حضور در مناظره بررسی سوانح جاده‌ای به ایراد سخنانی کوتاه پرداخت و اظهار داشت: تمام محصولاتی که در ایران تولید می‌کنیم زیر نظر شرکت اسکانیا است؛ ما قطعات را وارد میکنیم و با نظر مهندسان سوئدی قطعات را بر روی اتوبوس نصب می‌کنیم و در نهایت با مجوز وزارت صنعت کالا را تولید و در بازار عرضه میکنیم.

وی با بیان اینکه کالاهای این شرکت کاملاً مطابق با استانداردهای جهانی است، تصریح کرد: در رابطه با این حادثه باید از 2 منظر توجه کرد، الزامات قانونی در زمان تولید و بعد از تولید؛ شرکت ما در مرحله اول به مشتریان آموزش نحوه استفاده از این خودروها را می‌دهد و همچنین برای نگه داری در یک دوره یکساله نیز آموزش‌هایی به دارندگان این خودروها داده می شود.

مدیر عامل شرکت عقاب افشان ضمن اشاره به اینکه در زمانی که بهره بردار خودروها را وارد ناوگان میکنند مسئولیت این خودروها از حیطه مسئولیت ما خارج می شود، ادامه داد: وقتی مشتریان ما خودروها را خریداری میکنند خودشان بر حسب سلیقه در برخی قسمت‌ها این خودروها را تزئین می‌کنند بعنوان نمونه پروژکتور روی آن نصب میکنند، در این زمینه قانون دست ما را باز گذاشته است.

اکبری راد در همین ارتباط به ضرورت بازنگری در الزامات قانونی جهت بهره برداری تولیدات خوردوها تأکید کرد.

*در تصادف اتوبان قم عملکرد قابل قبولی داشتیم

محمدتقی طالبیان نیز در این برنامه مناظره در ابتدای سخنان خود ضمن تسلیت به قربانیان این حادثه اظهار داشت: اولین آمبولانس ساعت 22:56 و آخرین آن نیز ساعت 23:20 دقیقه از دو پایگاه اورانش مهتاب و المهدی به محل حادثه اعزام شدند.

وی با بیان اینکه اورژانس در این چنین سوانح یک‌سری وظایف دارد افزود: حفظ ایمنی بیماران بر اساس اولویت و دسته‌بندی آنها از جمله وظایف اصلی اورژانس است. به عنوان مثال اگر کسی از ارتفاع افتاده و دستش شکسته باشد خیلی سر وصدا می‌کند اما فردی که خونریزی داخلی دارد یک گوشه‌ای مظلوم می‌افتد.

رئیس اورژانس کشور با اشاره به اینکه عملکرد قابل قبولی در این حادثه داشته‌ایم، ادامه داد: در سانحه جاده‌ای اتوبان قم مسائل مهم درمانی در محل مورد توجه تکنسین‌های اورژانس قرار می گیرد. در ادامه کنترل راه هوایی، لوله‌گذاری، معاینه گردن، ستون فقرات و گردن و ... انجام می‌شود و بیماران با آمبولانس به 3 بیمارستان علی‌ابن ابیطالب، شهید بهشتی و نکویی منتقل ‌شدند.

طالبیان با اشاره به هماهنگی لازم با 3 بیمارستان مذکور گفت: تا ساعت یک بامداد دو نفر از مصدومان به دلیل پارگی طحال و دررفتگی لگن مورد عمل جراحی قرار گرفتند.

*کارشناسان سوئدی برای بررسی استاندارد اسکانیا فردا وارد تهران می‌شوند

 نظام‌الدین برزگری رئیس سازمان استاندارد ایران هم در مناظره بررسی سوانح جاده‌ای ضمن تاکید بر اینکه تا سال 85 سازمان استاندارد در رابطه با استانداردسازی خودرو ورود پیدا نکرده بود اظهار داشت: در سال 84 که بنده مسئولیت معاونت نظارت سازمان را برعهده داشتم این پیشنهاد را مطرح کردم که چگونه است این سازمان کالاهای مختلف از جمله لوازم خانگی و مواد غذایی و... را استاندارد کرده و آنان را بررسی می‌کند اما به حوزه خودرو ورود پیدا نمی‌کند.

وی ضمن اشاره بر اینکه در کل دنیا استانداردسازی‌ خودروها در سازمان استاندارد صورت نگرفته بلکه این امر در شرکتهای خودروساز انجام می‌شود افزود": در حال حاضر ما به دلیل نبود حالت رقابتی در کشور به موضوع استانداردسازی خودروها ورود پیدا کرده‌ایم.

رئیس سازمان استاندارد اظهار کرد: واردات خودرو کمتر از 3 درصد می‌باشد که این امر را می‌توان به عنوان یک نکته قابل توجه برای استانداردسازی خودروهای داخلی و رقابتی شدن این بازار در نظر گرفت.

برزگری ضمن بیان این مطلب که با ملزم نمودن خودروسازان در نصب کیسه هوا و ایربک تا حد قابل توجهی سوانح رانندگی را کاهش داده‌ایم گفت: در سال 84 بیش از 27 هزار حادثه خودرو در کشور اتفاق می‌افتاد که خودروسازان با ایجاد مکانیزم‌های امنیتی در حال حاضر حجم زیادی از تلفات جاده ای را کاهش‌ داده‌اند.

وی اضافه کرد: در حادثه اخیر رانندگی اتوبوس مسافربری علت ترکیدگی لاستیک عنوان شده بود که باید بگویم در این رابطه 4 موضوع را باید مورد توجه قرار داد.

وی با اشاره به اینکه کیفیت، کمبود باد لاستیک، تاریخ انقضاء و کیفیت لاستیک‌ها در حادثه اخیر مورد بررسی قرار می گیرد افزود: به اعتقاد بنده باید منتظر ماند و دید با ورود کارشناسان سوئدی که از فردا وارد کشور می‌شود تمام فرضیه‌ها بررسی و در نهایت علل این حادثه مشخص و برای جلوگیری از آن اقدامات مناسبی را انجام دهیم.

*کاش وزارت راه بعنوان مسئول اصلی می‌آمد/ هنوز گزارش آخوندی را دریافت نکردیم

علی اکبر آقایی نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس هم در رابطه با این حادثه  اظهار داشت: متاسفانه آنچه در کشور ما ارزش ندارد جان انسان‌هاست و نمونه آن جان باختن مردم در سوانح زمینی، دریایی، هوایی و جاده‌ای است.

وی با بیان اینکه در بخش های مختلف جان انسان هایی که دولت و نظام در مقابل جان‌ها مسئول هستند مورد بی توجهی قرار گرفته است، افزود: متاسفانه در طول این سال‌ها  وارد این موضوع نشده‌ایم این درحالی است که سالانه بالای 30 هزار کشته در جاده‌ها داشتیم.

نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به بازنگری قوانین راهنمایی و رانندگی در دهه 80 گفت: در سال 86 کنترل جدی در سوانح صورت گرفت و به دنبال آن به میزان زیادی از خسارت‌های جاده‌ای کاهش پیدا کرد.

آقایی در این مناظره به بیان گزارشی که در پلیس راه تهییه شده پرداخت و تصریح کرد: طبق آمارهای موجود شرکت اسکانیا 5752 وسیله نقیله، شرکت ولوو 5600، شرکت مال 800 دستگاه و بنز 5700 دستگاه خودرو در کشور دارند.

وی ادامه داد: طبق آمارهای رسمی در 64 سانحه اسکانیا با بنز، تعداد متوفیات اسکانیا 130 نفر و بنز 20 نفر گزارش شده است. سوال اینجاست که آیا صنعت ما بررسی کرده که چرا این آمار باید انقدر باهم تفاوت داشته باشند؟ چرا باید در مورد 64 سانحه اسکانیا 130 کشته و بنز 20 کشته بدهد؟

این نماینده مجلس ضمن اشاره به اینکه اتوبوس اسکانیا که در اتوبان قم-تهران دچار حادثه شد زیر 5 سال عمر داشت، تصریح کرد: آیا گاردریل ما استاندارد نبود که نتوانست این اتوبوس را متوقف کند؟ آیا هر سانحه‌ای باید آتش سوزی داشته باشد؟ کاش وزارت راه بعنوان مسئول اصلی در این برنامه حضور پیدا میکرد.

آقایی با بیان اینکه کمیسیبون عمران در روز حادثه دو نماینده مجلس را به منطقه اعزام کرد، افزود: در جلسه‌ای که با وزیر راه داشتیم قرار بود آقای وزیر 10 روزه در این خصوص گزارش بدهند ولی هنوز خبری نشده است.

وی تأکید کرد: در تمام سوانح کمیسیون عمران علل را بررسی و به مراجع گزارش داده است؛ موضوع بررسی سانحه کمیسیون‌های متشکله برای جلوگیری و آینده نگری است.

*مسئولان همیشه در سوانح دیر می‌رسند/ از استاندارد سوال کنید چرا وسائل آتش می‌گیرد

 احمد رضا عامری رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری نیز در این مناظره اظهار داشت: طبق بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم که این اتوبوس یک راننده اضافی و کمکی نیز داشته است؛ همچنین راننده 30 ساعت قبل از حادثه استراحت کامل داشته است.

وی با بیان اینکه اتوبوس اسکانیا که دچار حادثه اخیر شده تمام استانداردهای شرکت را دارد، افزود: متاسفانه همیشه مسئولان دیر به صحنه سانحه می رسند و نکته دیگر این است که آتش نشانی در جاده‌ها نداریم و این خود در سوانح رانندگی موثر است.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری ادامه داد: همچنین باید توجه داشت که جاده‌ها بخشنده نیستند و در جاده‌های ما خودروهای استاندارد تردد نمی‌کند و با این وضعیت هر لحظه ممکن است یک حادثه در جاده‌ها رخ دهد.

عامری با اشاره به اینکه متاسفانه عواملی که باعث می شود حوادث رانندگی کم شود را در اختیار نداریم، گفت: دولتمرادان همت کنند که خسارت‌های جاده‌ای به حداقل برسد.

وی اضافه کرد: در دولت قبلی قول‌هایی را به ما دادند مبنی بر وام قرض‌الحسنه و پرداخت یارانه ویژه اما متاسفانه هیچ کدام از این قول‌ها عملی نشده است.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که چرا رانندگان وسائل تزئینی در اتوبوس ها اضافه می کنند؟ که در این حوادث منجر به آتش سوزی می شود؟ گفت: امکان ندارد ماشین غیر استاندارد وارد شبکه ما بشود. از دید ما مسئولان ذیربط مملکتی نظارت دارند و این افراد از دید آنها استانداردها را داشته و بعد به شرکت ما آمده‌اند.

وی گفت: اگر پرده را مقصر بدانیم پس باید مسافران را هم مقصر بدانیم چراکه لباس آنها نیز آتش افروز می شود؛ از موسسه استاندارد و سازنده اتوبوس باید سوال کنید که چرا این وسائل منجر به آتش سوزی شده است.

عامری درباره ترکیدن لاستیک نیز اینطور توضیح داد که اتفاقاً ترکیدن لاستیک هم به استاندارد بر میگردد؛ البته لازم به ذکر است که توضیح دهیم تعدادی از این لاستیک‌ها از اروپا وارد کشور شده‌اند و گرمایش و سرمایش آنها با ایران تفاوت دارد و این خود در سوانح تأثیر دارد.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری با رد ادعای قفل شدن اتوبوس توسط راننده تصریح کرد: استفاده از چکش در مواقع ضروری کارآیی ندارد چراکه مردم نمی دانند چطور از این چکش استفاده کنند و در آن استرس کاری از دست کسی با چکش بر نمیآید.

*نقص فنی اتوبوس‌ها علت افزایش تلفات حادثه اتوبان قم‌تهران بود

 سردار محمدرضا مهماندار رئیس‌ پلیس راه نیروی انتظامی هم با اشاره به اینکه طبق مطالعات صورت گرفته 3 عامل انسان 75، راه و خودرو هر یک 15 درصد در بروز حوادث و سوانح جاده‌ای سهم دارند، اظهارداشت: قبل از ابلاغ قانون جدید در سال 89 توسط مجلس شورای اسلامی نگاه بر روی عامل انسانی متمرکز بود ولی بعد از ابلاغ این قانون جدید قانونگذار این اجازه را به ما داد تا سهم خودرو و راه را در بروز حوادث مشخص کنیم.

وی در ادامه به نقش پلیس به عنوان کارشناس و ضابط قضایی در مشخص کردن علت تصادفات اشاره کرد و گفت: تعیین علت حادثه بنا بر قانون بر عهده پلیس قرار دارد و پلیس به عنوان کارشناس و ضابط قضایی موظف شده است تا علت تصادفات را مشخص کند و آن را برای رسیدگی به مراجع قانونی اعلام کند.

رئیس‌پلیس راه نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنانش مبانی کارشناسی پلیس را مورد اشاره قرار داد و افزود: پلیس بر اساس شهادت شهود، اقرار رانندگان، آثار و علائم باقیمانده از صحنه تصادف، سوابق قبلی رانندگان و همچنین اطلاعاتی که در سامانه‌های پلیس از رفتار رانندگان باقیست علت رسیدگی به تصادفات را بررسی می‌کند.

مهماندار ادامه داد: در این حادثه هم با توجه به ابعاد بزرگ آن 2 علت شناسایی شد. در بررسی‌های انجام گرفته علت اول که موجب وقوع حادثه بود 2 پوسته شدن و ترکیدن لاستیک جلو سمت چپ اتوبوس بود و علت بعد آن که باعث تشدید حادثه شد نقص فنی در هر 2 اتوبوس بود که باعث آتش‌سوزی در این حادثه شد.

وی با اشاره به نقش نقص فنی در افزایش تلفات این حادثه تصریح کرد: این حادثه می‌توانست با 10 نفر کشته به پایان برسد ولی به علت نقص فنی هر 2 اتوبوس تعداد تلفات به 44 نفر رسید.

رئیس‌پلیس راه نیروی انتظامی با اشاره به ورود کارشناسان فعلی تاکید کرد: کارشناسان فعلی برای کارشناسی تصادف به ایران نمی‌آیند و چنین حقی ندارند بلکه این کارشناسان برای بررسی استانداردهای شرکت عقاب‌افشان و مطابقت آن با کارخانه اصلی اسکانیا وارد کشور می‌شوند.

*از تصمیمات عجولانه بپرهیزید/اگر استاندارد مقصر بود با آن برخورد کنید

 برزگری در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان استاندارد طبق آئین‌نامه و وظایف خود وسایل داخل اتوبوس‌ها را که باید در مقابل آتش مقاوم باشند بررسی می‌کند یا خیر، اظهار داشت: گفتند اتوبوس بعد از لحاظ شدن رعایت استانداردهای لازم امکان دریافت مهر استاندارد را از سازمان استاندارد دریافت می‌کند اما نکته اساسی این است که هستند خودروهایی که 8 ماه قبل از تصادف حادثه دیده ولی تعمیرات از سوی تعمیرگاه‌های مجاز صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه اتوبوسی 75 میلیون خسارت دیده اما بیمه حاضر به پرداخت این خسارت نیست گفت: در این شرایط خودروها به مراکزی مراجعه و درصدد تعمیر خودروهای خود برمی‌آیند که سازمان استاندارد در این حوزه ورود پیدا نمی‌کند.

وی ضمن بیان این مطلب که تمام اتوبوسها در رابطه با تزئینات باید استاندارهای لازم را رعایت و سپس از کارخانه خارج شوند افزود: پرده‌ها، روکش‌های صندلی و سایر تزئینات بعد از ترخیص اتوبوس دیگر در حوزه چارچوب وظایف سازمان استاندارد نیست.

برزگری اضافه کرد: ما مطابق استاندارسازی‌های لازم ملاک‌های متعددی را برای تزئینات داخل اتوبوس قرار می‌دهیم اما بعد از ترخیص و خسارات متعدد در اتوبوس دیگر سازمان استاندارد به این ورود پیدا نکرده و سازمانهای دیگر متولی لوازم داخل خودرو و استاندارد آن هستند.

رئیس سازمان استاندارد ایران با بیان این که خوشبختانه برای حادثه‌های اخیر کارگروه‌های دولت و حتی نمایندگان و کارشناسان دادگستری نیز حضور دارند گفت: به اعتقاد بنده باید منتظر باشیم تا کارشناسان سوئدی به کشور وارد و تاییدیه‌های اتوبوس‌های خود را که سازمان استاندارد مجوز استانداردهای آنها را صادر کرده است بررسی کند.

وی ضمن تاکید بر اینکه کل استاندارد یک خودرو 51 مورد و به اضافه 4 ماده دیگر جمعا 55 گزینه می‌شود اظهار داشت: اتوبوس کمتر از خودروهای سواری گزینه‌های استاندارد دارد.

به اعتقاد برزگری باید تا 10 روز آینده منتظر ماند تا علت نهایی حادثه اسکانیا بررسی گردد.

وی اضافه کرد: هر کس در این حادثه مقصر شناخته می‌شود باید برخورد لازم با آن صورت گیرد حتی اگر مقصر سازمان استاندارد است باید تصمیمات مناسبی در رابطه باآن صورت گیرد.

*ضوابط استاندارد سازی گاردریل‌ها به زودی اعلام می‌شود

برزگری در پاسخ به پرسش یکی از مخاطبین برنامه مبنی براینکه آیا سازمان استاندارد در مقابل تغییراتی که رانندگان بر اتوبوس ها قرار می دهند نظارتی دارد یا خیر ، اظهار داشت: در صحبت های خود عنوان کردم که سازمان استاندارد فقط تا خروج محصولات از کارخانه تعهد داشته و به محض خروج خودروها از کارخانه تعهدی را در مقابل تغییرات انجامی رانندگان در خودرو ندارد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا سازمان استاندارد در موضوع استاندارد سازی اتوبوس ها همانند کشورهای اروپایی عمل می کند یا خیر؟ گفت: در رابطه با تصادف جاده ای سه معیار خطای انسانی ، جاده و وسایل نقلیه از لحاظ ایمنی دخیل هستند به نحوی که اگر 75 درصد یک حادثه مقصر انسانی داشته باشد مابقی به نواقص جاده ها بر می گردد.

برزگری اضافه کرد: این سازمان به موضوع استاندارد سازی گاردریل ها ورود و به زودی ضوابط خود را اعلام خواهد نمود.

*سرعت غیرمجاز عامل سانحه بود/مهماندار:سرعت اسکانیا غیرمجاز نبود

اکبری راد با اشاره به اینکه در مرحله اول برای روشن‌گری ذهن تماشاچیان باید بگویم اتوبوس‌های اسکانیا مطابق با استانداردهای روز دنیاست، گفت: در حادثه آتش‌سوزی اتوبان قم عوامل شناسایی نشده و کاربر قوانین و الزامات را رعایت نکرده است.

وی افزود: این وسیله نقلیه 5 نوع سیستم ایمنی ترمز دارد که یکی از آنها کروزکنترل است با این سیستم راننده می‌تواند از زمان شروع سفر تا پایان آن سرعت تایید شده‌ای را به سیستم بدهد و خود وسیله (اتوبوس) به صورت هوشمند سرعت و ترمز را کنترل می‌کند.

مدیر عامل شرکت سازنده اتوبوس‌های اسکانیا گفت: سرعت بالای وسیله نقلیه 60 متر از گارد ریل را با خود برده و به تیر چراغ برق برخورد کرده است.

مهماندار رئیس پلیس راه کشور در واکنش به اظهارات اکبری راد گفت: اتوبوس اسکانیا 28 متر از گارد ریل را با خود برده است نه 60 متر. در این حادثه 2 عامل رفتاری راننده را مورد بررسی قرار دادیم. یکی اینکه سوابق 3 ماه اخیر راننده را با دوربین‌های سرعت‌سنج بررسی کردیم که سرعت‌های راننده در مسیر اصفهان - تهران مجاز بوده است نکته دوم اینکه راننده در شب حادثه ساعت 10:30 شب مقابل پلیس راه ثبت ساعت می‌کند و ساعت 10:48 دقیقه تصادف روی می‌دهد.

وی ادامه داد: اینکه گفته می‌شود سرعت اتوبوس غیر مجاز بوده صحت ندارد چرا که فاصله 26 کیلومتری از محل پلیس راه تا محل حادثه ظرف 18 دقیقه طی شده،‌ این آن معناست که سرعت اتوبوس 93 کیلومتر در ساعت بوده و به طور قطع سرعت عامل حادثه نبوده است.

اکبری راد مدیر عامل شرکت سازنده اتوبوس‌های اسکانیا در ادامه با اشاره به اینکه همین اتوبوس یک سال پیش دچار حادثه شده بود گفت: این اتوبوس بدون آنکه به مراکز خدماتی مجاز اسکانیا مراجعه کند در مراکز غیر مجاز تعمیر می‌شود.

عامری رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافربری در واکنش به سخنان اکبری راد گفت: آقای حیدری این سخن را نپذیرید. سازندگان می‌گویند تعویض روغن این ماشین را باید در مراکز ما انجام شود وگرنه گارانتی آن قطع می‌شود. امکان دارد اتوبوس‌ها در جاهای دیگر خدمات مورد نظر خود را انجام دهند.

اکبری راد مدیر عامل شرکت سازنده اتوبوس‌های اسکانیا نیز گفت: اتوبوسی که سانحه دیده قبل از تصادف با یک سواری هوندا تصادف و لاستیک آن به بدنه آن سواری کشیده می‌شود و به لاین سرعت می‌رود و با توجه به اینکه نتوانسته سرعت را کنترل کند باعث تصادف شده است.

*در اینکه ترکیدگی لاستیک باعث این حادثه شد شکی نیست/دلیل ترکیدگی باید بررسی شود

سردار مهماندار رئیس پلیس راه نیروی انتظامی در ادامه این مناظره به فنی و تخصصی بودن بحث کارشناسی حوادث رانندگی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بحث کارشناسی یک بحث فنی و تخصصی است و همچنین با در نظر گرفتن اقرار شهود شکی نیست که ترکیدگی لاستیک و دو پوسته بودن آن عامل حادثه بوده است.وی افزود: در این حادثه اتوبوس در لاین دوم خود در حرکت بود و پس از ترکیدگی لاستیک که علائم آن در لاین دوم مشخص است با گارد ریل برخورد کرد.

مهماندار در توضیح نقص فنی در لاستیک اتوبوس‌ها گفت: در لاستیک‌های رادیال وقتی باد آنها خالی می‌شود پوسته داخلی این لاستیک و همچنین سیم‌های داخل آن باعث می‌شود که لاستیک در داخل رینگ فرو نرود لذا لاستیک به زمین نمی‌چسبد.

در این بخش از مناظره حیدری مجری برنامه با اشاره به سرعت 90 کیلومتری اتوبوس از سردار مهماندار پرسید آیا ممکن است اتوبوس با داشتن سرعت 90 کیلومتر در ساعت از لاین سوم با گارد ریل برخورد کند و پس از گذشتن از آن به سمت دیگر جاده برود.

مهماندار در پاسخ به این سوال افزود: شکی نیست که کنترل اتوبوس از دست راننده خارج شده و نقص فنی لاستیک باعث این حادثه شده است. لذا باید دلیل ترکیدگی لاستیک مشخص شود و ممکن است این ترکیدگی به دلیل کهنگی، ماندن در انبار و یا عمر بیش از حد لاستیک باشد که این موارد نیازمند بررسی بیشتر است.

رئیس پلیس راه نیروی انتظامی در بخش دیگری از سخنانش به شمار‌ه‌گذاری اتومبیل‌ها اشاره کرد و گفت: سازمان استاندارد و محیط زیست مسئولیت کنترل خودروها را به عهده دارد و پس از این کنترل مراکز معاینه فنی و همچنین مدیرهای فنی شرکت‌های مسافربری باید موارد فنی را کنترل کنند.

مهماندار در پاسخ به پرسش بینندگان برنامه مناظره که از او در مورد دقت پلیس و همچنین امکانات مورد نیاز برای کنترل جاده‌ها پرسیده بودند، گفت: با توجه به 200 هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی موجود در کشور پلیس و همچنین 22 میلیون وسیله نقلیه موجود در کشور پلیس نیازمند کنترل‌های الکترونیکی است.

وی در پاسخ به سوال دیگری که از میزان جرائم حادثه‌ساز ایران با کشورهای دیگر سوال شده بود گفت: طبق مطالعات انجام گرفته، جرائم حادثه‌ساز ایران کمتر از دیگر کشورهاست.

رئیس پلیس راه ناجا همچنین در مورد نتیجه نظرسنجی افزایش مبالغ جرائم رانندگی گفت: من فکر می‌کنم نگاه مردم نگاه درستی است و نباید به آخرین حلقه این حوادث توجه کرد.

*بعد از سانحه اسکانیا راحت نخوابیده‌ام

به گزارش تسنیم، در ادامه مناظره بررسی سوانح جاده‌ای مردم سوالاتی را از مدیرعامل شرکت عقاب افشان و رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری، نائب رئیس کمیسیون عمران مطرح کردند که  مسئولان مربوطه نیز پاسخی جزئی دادند.

اکبری راد درباره شناسایی عوامل سانحه اسکانیا قم-تهران گفت: علت‌ها باید شناسایی شوند.

وی در ارتباط با این پرسش که بعداز سانحه توانسته خوب بخوابد یا خیر؟ تصریح کرد: بعد از این حادثه نتوانسته‌ام راحت بخوابم.

مدیرعامل شرکت عقاب افشان درباره اینکه آیا در اسکانیا از قطعات چینی استفاده می کنند؟ گفت: از کالای چینی هرگز استفاده نمی کنیم، تمام قطعات مورد استفاده در این شرکت سوئدی و اروپایی و البته المانی است.

* پرده مرحله آخر اشتعال است

احمدرضا عامری رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری در پاسخ به این پرسش که چرا در اتوبوس ها از وسائل اشتعال زا استفاده می کنند؟ افزود: در تمام دنیا برای جلوگیری از آفتاب از پرده استفاده می کنند اصلا پرده برای آسایش مسافر است.

وی با تأکید بر اینکه پرده آخرین مرحله اشتعال است درباره راه تماس مردم با مسئولان تعاونی برای انتقال شکایت از عملکرد راننده اتوبوس‌ها گفت: حتی تلفن مدیران عامل اتحادیه ها را روی بلیط ها درج کرده‌ایم که مردم در صورت مشکلی با شخص مدیر عامل شرکت تماس بگیرند و آنها را در جریان بگذارند.

*وقتی من معاون وزیر بودم مشکلی نبود/ تولیدات باید به روز شود

علی اکبر آقایی نایب رئیس کمیسیون عمران در پاسخ به این پرسش که شما زمانی معاون وزیر راه بودید چرا الان به وزارت راه ایراد می گیرید؟ زمانی که خودتان بودید چه کاری انجام دادید؟ گفت: سال 60-79 یک برهه بود و بعد از آن هم یک برهه. هر روز باید تولیدات استاندارد شوند و بعد به بازار بیایند.

وی درباره عملکرد کمیسیون عمران در این سوانح تاکید کرد که این کمیسیون در تمام سوانح گزارش‌هایی را آماده و به مراجع ذیربط و رئیس مجلس می‌دهد؛ وزیر راه هم گفته که 10 روزه گزارش از سانحه می دهد.

*تست لاستیک نداریم/ لاستیک‌های وارداتی تاریخ گذشته‌اند

به گزارش تسنیم، در ادامه این مناظره تلویزیونی مناظره دونفری میان احمدرضا عامری رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری کشور  و اکبری راد مدیر عامل شرکت عقاب افشان برگزار گردید که در نخستین بحث آن عامری ، اظهار داشت: " در علم بشری ثابت شده است که کلیه جانوران که انسان‌ها هم یک بخش از آنها هستند به جان خود علاقه دارند و البته هیچ کس به اندازه انسان‌ها به جان خود علاقه ندارند".

به گفته این مقام مسئول، راننده‌ها استانداردهایی که برای جانشان باشد را امکان ندارد رعایت نکرده باشند. شاید استانداردهایی بوده که اجرای آن از عهده ما و رانندگان خارج بوده است.

وی با بیان اینکه همیشه بعد از تحویل اسکانیا ما خودمان یک سری موارد باید به آن اضافه کنیم تا استاندارد آن افزایش پیدا بکند، تصریح کرد: رانندگان ما مدعی هستند که پروفیل ساختمانی در اسکانیا استفاده شده است.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری کشور ادامه داد: در این مدتی که این اتفاقات افتاده زنگ‌هایی به من زده‌اند که پروفیل ساختمانی استفاده شده بعد باید آتش وارد اتاق شود بعد پرده مشتعل شود اما موادی که باید جلوگیری کنند از اشتعال استاندارد نیستند و سریعاً آتش منتقل می شود.

عامری با انتقاد از اینکه تست لاستیک در کشور نداریم، گفت: خیلی از لاستیک‌هایی که وارد کشور ما می شوند تاریخ گذشته هستند.

وی تصریح کرد: با افراد حاضر در اتوبوس صحبت کرده‌ام و آنها گفته‌اند که اشیا مشتعل در اتوبوس وجود نداشته است.

رئیس اتحادیه تعاونی‌های مسافری کشور ضمن اشاره به اینکه واقعا در بخش تأمین قطعات و لاستیک مشکل داریم، ادامه داد: لاستیک‌هایی که وارد کشور می‌شوند ممکن است استاندارد اروپا را داشته باشند ولی ساخته شده برای هوای گرم یا سرد همان اروپاست نه ایران.

عامری با بیان اینکه ملت ایران همیشه بیشترین پول را برای بدترین کالا پرداخت کرده است، افزود: اکثریت ماشین‌های داخلی ریتاردر ندارد؛ ایربک هم هیچ کدام ندارند؛ حتی برخی از ماشین‌های داخلی کمربندها را هم بر میداشتند.

این مقام مسئول در تعاونی‌های مسافری با بیان اینکه دولتی ها اجازه دهند خودمان کارمان را انجام دهیم با انتقاد از دخالت‌ها در بروز سوانح گفت: نه در تولید، نه در واردات هیچ نقشی نداریم؛ امروز هیچ کس با ما کاری ندارد تا اسفندماه و همزمان با سفرهای نوروزی و بعد از آن هم فراموش می شویم تا تابستان سال آینده و سفرهای مسافرتی.

*هزینه خرید اسکانیا 600 میلیون تومان است/ لاستیک به ما مربوط نمی شود

اکبری راد مدیرعامل شرکت عقاب‌افشان در بخش دوم مناظره تلویزیونی بررسی سوانح جاده‌ای در پاسخ به این پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا مداخلات رانندگان و اعمال تغییرات در اتوبوس‌های اسکانیا عامل ورود اتفاق اخیر نیست؟ اظهار داشت: به اعتقاد بنده باید بازنگری‌هایی در قوانین بهره‌برداری صورت گیرد چرا که در حال حاضر الزامات قانونی بسیار گمرنگ است.

وی با اشاره به اینکه معاونت فنی 5 سال تعیین شده است، گفت: این امر باید کوتاه‌مدت‌تر باشد تا بتوان اتوبوس‌ها را از لحاظ معاینات فنی بررسی نمود.

اکبری راد ضمن تاکید بر اینکه شرکت عقاب‌افشان از طریق مراکز ویژه خود در روند معاینات فنی اتوبوس‌ها آمادگی لازم را دارد، گفت: ما به هیچ عنوان ماشین ناقص و بدون مهر استاندارد را در اختیار مشتریان قرار نمی‌دهیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این شرکت نواقص اتومبیل‌ها را رفع می‌نماید یا خیر، افزود: تمام محصولات تولید این شرکت تحت لیسانس فرانسه و شرکت اسکانیای مادر است  حتی لاستیک‌ها برخلاف ظرفیت‌ شایعه‌ها چینی نبوده است.

این مقام مسئول در ادامه به بیان خاطره‌ای از بروز یکی از سوانح‌ رانندگی اشاره کرد و گفت: در سال 82 لاستیک یکی از اتوبوسهای اسکانیا به دلیل گرما دچار حادثه شد که شرکت اسکانیایی فرانسه نه تنها حجم زیادی از لاستیک‌ها را به شرکت ارسال نمود بلکه تلاش زیادی را برای رفع نواقص تولیدات خود نیز به کار گرفت.

اکبری ضمن تاکید بر اینکه شرکت عقاب‌افشان تمام اقدامات قانونی و استانداردها را در تولید محصولات خود رعایت می‌کند تصریح کرد: حتی ما استاندارسازی‌های اشتعال‌زایی را نیز رعایت می‌کنیم. به نحوی که به استناد تاییدیه سازمان استاندارد خروجی‌های اسکانیا نیز مهر تایید داشته و هیچگونه نقصی در این محصولات وجود ندارد.

* نظام کنترلی بارگیری را بازنگری کنید

وی ضمن انتقاد از اینکه آقای عامری معتقدند در اتوبوس‌های اسکانیا سقف پروفیل ساختمانی استفاده می‌شود، گفت: به تکرار عرض می‌کنم شرکت عقاب‌افشان تحت استانداردهای شرکت اسکانیای مادر در فرانسه است.

وی اضافه کرد: اتوبوس اسکانیا دارای دو مزیت ظرفیت مناسب و فضای بارگیری است که بر همین اساس ضمن انتقال مسافرین حمل و نقل بارها را نیز انجام می‌دهد. البته در این راستا باید این نکته را متذکر شوم که نظارتی در کنترل بارگیری اتوبوس‌ها وجود ندارد.

مدیرعامل عقاب‌افشان در ادامه با بیان این مطلب که در حادثه اخیر گزارشاتی مبنی بر حمل و نقل قطعات پزشکی و الکترونیکی مطرح شده است، گفت: باید محدودیت‌هایی را در نظام کنترلی بارگیری لحاظ کنیم تا رانندگان مجاز نباشند هر وسیله و یا قطعه‌ای را در اتوبوس‌ها قرار دهند.

به گزارش تسنیم، در روند برگزاری این مذاکره دو نفره که میان عامری مدیرعامل شرکت تعاونی مسافربری و اکبری مدیرعامل شرکت عقاب برگزار شد حاضران نیز به بیان نظرات خود پرداختند. که بر همین اساس یکی از مدیران عامل شرکت تعاونی با اشاره به اینکه هنوز بحث رانندگی و ماشین‌داری در کشور نهادینه نشده است گفت: مشکلات تهیه لاستیک و لوازم جانبی اتوبوس‌ها باعث گردیده که در کنار نبود فرهنگ رانندگی مردم با مشکلات متعددی روبرو گردند.

به اعتقاد این فرد البته در برخورد دو اتوبوس که دلایل زیادی مینی بر آتش گرفتن آنها مطرح شده است باید بگویم انرژی حاصل از برخورد این دو اتوبوس باعث ایجاد انرژی زیادی شده است که همین امر می‌تواند به عنوان یکی از دلایل آتش‌سوزی مطرح گردد.

در کنار اظهارات این فرد شخص دیگری که خود را مدیر یکی از شرکتهای تعاونی معرفی می‌کند ضمن گلایه از اینکه رانندگان اتوبوس به دلیل نبود منابع لازم ناچار به خرید لاستیک‌های چینی هستند، اظهار داشت: زمانی که گازوئیل کارتی شده قرار بود مبالفلی برای رانندگان واریز گردد که نه تنها این مبلغ واریز شد بلکه اسکانیا نیز با افزایش قیمت به 600 میلیون تومان رسید که در این شرایط وضع تامین قطعات این خودرو و پرداخت اقساط آن از سوی رانندگان یکی ازمشکلات اساسی قرار گرفت.

وی اضافه کرد: تعویض روغن این اتوبوس حدود 500 هزار تومان و لاستیک‌های آن حدود 2 میلیون تومان هزینه برمی‌دارد گفت:‌در مناظره امروز مباحث مختلفی در خصوص دلیل حادثه اخیر رانندگی مطرح شد اما باید به فکر رانندگان انی اتوبوس بود چرا که گویا در پایان این بحث راننده مقصر حادثه شناخته شده است در حالی که نکات دیگری نیز باید مدنظر قرار گیرد.

اکبری راد در ادامه مناظره دو نفره ضمن بیان این مطلب که هزینه خرید اتوبوس اسکانیا 440 میلیون تومان و تحویل آن بعد از 5 ماه است، اظهار داشت: قیمت فعلی که تا 600 میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند بر اساس ارز امروز و تحریم‌های بین‌المللی صورت گرفته و باید بگویم چتر حمایتی لازمی برای این خودروها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: خوشبختانه با حضور آقای نعمت‌زاده امیدواریم بتوانیم سیاست‌های موثری را برای نوسازی ناوگان فرسوده و کاهش قیمت‌ها در نظر بگیریم.

اکبری راد ضمن تأکید بر اینکه اتوبوس اسکانیا از تمام مواد اولیه استاندارد تشکیل شده است اظهار داشت: از بحث استفاده از پروفیل‌های ساختمانی در سقف این اتوبوس‌ها از سوی عامری بسیاری تعجب می‌کنم. ما مطاربق با استاندارهای جهانی فعالیت می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت عقاب‌افشان ضمن گلایه از اینکه به محض وقوع اتفاق اخیر در جاده قم هجمه ناجوانمردانه‌ای به سوی این شرکت وارد شده است تصریح کرد: حاضران در این مناظره معتقد بودند که عامل نیروی انسانی، جاده و خودرو مقصرین این حادثه هستند حال تکلیف شرکت اسکانیا در این میان چیست که باید بیشترین هجمه انتقادات را تحمل کند.

اکبری راد اضافه کرد: باید بگویم پس از بروز حادثه در جاده قم دو حادثه ترکیدگی لاستیک نیز در جاده‌های مختلف به وجود آمد اما چرا در این دو حادثه هیچ کدام اسم شرکتی را مطرح نکردند.

وی با اشاره به اینکه اصلا لاستیک به شرکت عقاب‌افشان ربطی ندارد گفت: از روزی که این اتفاق به وجود آمده مردم از خودروهای اسکانیا می‌ترسند و دیگر رغبتی برای سوار شدن ندارند. باید به جای انتقادات ناکارآمد الزامات قانونی بهره‌برداری را تغییر دهیم.

اکبری راد در خاتمه اظهار داشت: بنده در بررسی اتوبوس اسکانیای حادثه دیده مشاهده کردم که برق‌رسانی این خودرو کاملا تغییر پیدا کرده که در این میان باید بررسی‌های لازم انجام و از متهم نمودن یک بخش خودداری نمود.
برچسب ها: تصادف ، جاده ای ، قم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.