سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه در اینترنت وقتمان تلف نشود

اینترنت امروزه برای خیلی‌ها خصوصا نسل جوان جای کتاب را گرفته است. سال‌های سال، کتاب یار مهربان و دوست و همدم تنهایی انسانها بود. اما با آمدن این پدیده عجیب که زمان و مکان و مرزهای جغرافیایی در آن مفهومی ندارد، به دوست جدید انسان‌ها تبدیل شده است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اینترنت امروزه برای خیلی‌ها خصوصا نسل جوان جای کتاب را گرفته است. سال‌های سال، کتاب یار مهربان و دوست و همدم تنهایی انسانها بود. اما با آمدن این پدیده عجیب که زمان و مکان و مرزهای جغرافیایی در آن مفهومی ندارد، به دوست جدید انسان‌ها تبدیل شده است. دوستی که همیشه مهربان نیست و اگر در دوستی‌مان با آن احتیاط نکنیم نه تنها وقت‌مان را تلف می‌کند بلکه می‌تواند ما را در استفاده از آن معتاد نماید. پس لازم است خودمان آن را در اختیار بگیریم نه اینکه اسیر اینترنت شویم.

ساعت‌هایی در طول روز، وقت‌مان را پای اینترنت می‌گذرانیم غافل از اینکه یک کار ارزشمندی انجام داده باشیم. وقتی به خودمان می‌آییم می‌بینیم چقدر سریع زمان گذشت و به‌خاطر کاری که پای رایانه نشسته بودیم متوجه می‌شویم، کار اصلی‌مان انجام نشده است. اما چگونه وقت‌مان را پای اینترنت تلف نکنیم؟ چگونه از مدت زمانی که آنلاین شده‌ایم و در فضای مجازی مشغول وب‌گردی هستیم استفاده بهینه بکنیم. برای پاسخ به این سوال‌ها سه نکته را لازم است در نظر بگیریم.

امکانات سخت افزاری و نرم افزاری در حد مطلوب

یکی از مواردی که مدت زمان زیادی از کاربر می‌گیرد، مربوط به امکانات و تجهیزات سخت افزاری و نرم‌افزاری رایانه‌اش است. بنابراین فراموش نکنید همانگونه که مراقب بهداشت و سلامت خود هستید، به سلامت رایانه‌تان برسید.

اولین گام این است تا با به‌روز رسانی آنتی ویروس، امنیت سیستم‌تان را تضمین کنید. از دیگر مواردی که باعث اتلاف وقت کاربر می‌شود این است که سرعت سیستم رایانه‌تان کند باشد بنابراین به فکر حل این مشکل هم باشید.

همچنین استفاده از اینترنت با سرعت بالا (به جای استفاده از دایل‌آپ) و استفاده از مرورگرهای سریع و خوبی همچون گوگل کروم و یا فایرفاکس به جای اینترنت اکسپلورر موجب می‌شود زمانی که از رایانه بهره می‌گیرید و به اینترنت وصل می‌شوید از آن لذت ببرید.

شناخت امکانات و ابزارهای موجود در اینترنت

در فضای مجازی امکانات مختلفی وجود دارد که شما با اتصال به اینترنت می‌توانید از آن سایت‌ها یا ابزارها بسته به نوع نیازتان استفاده کنید.

 1- وب‌سایت‌ها: فضای وب سایت فضای سازمان‌ یافته و تعریف شده ای است که ساختار و پیوندهای این فضا از استمرار بیشتری برخوردار هستند. وب‌سایت‌ها ممکن است شخصی و یا رسمی باشند؛ اما حضور سازمان‌ها، شرکت‌ها، وزارت‌خانه‌ها، خبرگزاری‌ها و رسانه‌های صوتی و تصویری، شکل‌دهنده کلی این فضا هستند.

2- وبلاگ‌ها: فضایی که «منعطف‌تر» «تعاملی‌تر» و «غیررسمی‌تر» از فضای وب‌سایت است. نحوه ایجاد و به روزرسانی آن ساده و دارای ادبیاتی خودمانی‌تر است. ایجاد وبلاگ، ساده و البته رایگان است. شما هم می‌توانید به راحتی یک وبلاگ داشته باشید و در خصوص موضوعاتی که در آن تخصص یا تمایل دارید بنویسید.

3- رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی محیطی است که کاربران با ایجاد صفحه شخصی خود در کنار کاربران دیگر، مطالب خود را منتشر می‌کنند و گروه‌هایی را تشکیل می‌دهند. رسانه‌های اجتماعی هم سایت‌هایی هستند برای به اشتراک گذاری فیلم‌ها، عکس‌ها و سایر مطالب همه مردم. فقط کافی است عضو آن شوید و فایل خود را در آن بارگذاری کنید.

4- پست الکترونیک: فضای ‌ای میل پرکاربردترین فضای اینترنت را تشکیل می‌دهد. ارسال، دریافت نامه و پست الکترونیک که می‌تواند همراه خود فایل‌های چند رسانه‌ایی‌ها را نیز به دیگر نقاط جهان ارسال کند. ایمیل بهترین ابزار برای ارتباط علمی و حرفه‌ای بین نخبگان است.

5- گفت‌و‌گو: فضایی که امکان گفت‌و‌گو را بین دو نفر یا چند نفر را ایجاد کند به آن "چت‌روم" می‌گویند و اگر پیرامون موضوعاتی مختلف، عده‌ای جمع شوند و نظرات و پاسخ‌های خود را بگذارند به آن محیط فوروم یا اتاق گفت‌و‌گو یا مباحثه می‌گویند. البته برای مشارکت در این بحث‌ها، عضویت الزامی است.

6- موتورهای جستجو: از سال 1993 امکان جستجوی مطالب در اینترنت فراهم شد. موتورهای جستجوگر نقش چشم انسان را در اینترنت دارند. موتورهای جستجو معنای جدیدی از وجود اطلاعات ذخیره‌سازی اطلاعات و حافظه مجازی را در فضای مجازی به وجود می‌آورد.

7- تجارت الکترونیک: سایت‌هایی هستند که امکان خرید و فروش اینترنتی و پرداخت آنلاین پول را برای شما فراهم می‌کنند. از رزرو بلیط سینما، خرید کتاب، پرداخت قبض‌های خدمات شهری گرفته تا ثبت‌نام دانشگاه و سفارش و خرید لوازم منزل و پیش خرید خودرو را می‌توانید در سایت‌هایی که این خدمات منطبق بر عملیات بانکداری اینترنتی ارایه می‌دهند را استفاده کنید. در استفاده از این سایت‌ها که قرار است شماره کارت بانکی خود را در آن وارد کنید احتیاط کنید که حتما نشانی اول آن سایت با https شروع شود. حرف S نشاندهنده امنیت سایت در حفظ اطلاعات بانکی شماست.

8- و سایر : سایت‌های دیگری هستند که اطلاعات یا خدمات متنوع زیادی ارایه می‌کنند. به عنوان مثال سایتی مانند ویکی‌پدیا یک دایره‌المعارف اینترنتی است. یا سایت دیگری همچون مترجم گوگل امکان ترجمه متن‌ به زبان‌های مختلف را به شما می‌دهد. حتی شما می‌توانید از نوار ابزار گوگل استفاده کنید و آن را به مرورگر خود بیفزایید.

 آشنایی با مهارت‌های جستجو در اینترنت

هر اطلاعاتی بخواهید را می‌توانید در اینترنت بیابید از آگهی‌های استخدام گرفته تا معنای کلمه و متن. پس برای یافتن اطلاعات خاصی سعی کنید از موتورهای جستجوگر مربوط به آن استفاده کنید. مثلا گوگل اطلاعات عمومی خوبی به شما می دهد ولی برای یافتن اطلاعات خبری می توانید به موتور جستجوگر "خبرفارسی" یا "پارسیک" مراجعه کنید.

کلام آخر

استفاده مفید از اینترنت انواع مختلفی دارد. یکی برای یادگیری و آموزش به اینترنت مراجعه می‌‌کند. دیگری برای گذاشتن مطلب، عکس، فایل صوتی و تصویری. یکی هم برای کسب خبر و اطلاعات روز و تعداد زیادی هم هستند که فقط برای سرگرمی و گذران وقت به اینترنت متصل می‌شوند.

عده‌ای هم هستند از اینترنت برای کسب و کار خود استفاده می‌کنند. تبلیغ محصولات و کالاهای خود را در اینترنت می‌گذارند و برای آن بازاریابی می‌نمایند.

کاربرانی که تسلط بیشتری به اینترنت دارند امور بانکی و خرید و فروش اینترنتی را انجام می‌دهند و از این طریق در وقت و هزینه رفت و آمد خود در ترافیک صرفه‌جویی می‌کنند. رزرو بلیط قطار و هواپیما و حتی درخواست کارت ملی جدید برای کسانی که نشانی منزل شان تغییر کرده از نمونه استفاده های بهینه از اینترنت است.

خلاصه کلام اینکه برای انجام هر کاری و یا پاسخ به هر سوالی ابتدا خودتان در اینترنت مثلا در سایت گوگل، آن موضوع را جستجو کنید. ببینید مراحل انجام کار چیست؟ آیا امکان انجام اینترنتی آن کار هم وجود دارد؟ بعد از دیدن پاسخ، تصمیم بگیرید از خانه برای انجام آن کار بیرون بروید یا خیر. اینترنت تنها می تواند ابزار ما برای ایمیل فرستادن و خواندن مطالب و اخبار و چت کردن نباشد.

اینترنت می تواند در خیلی از کارهای روزمره و اداری به کمک‌مان بیاید فقط کافی است با در نظر گرفتن موارد فوق خصوصاً تقویت مهارت استفاده از موتورهای جستجو، از آنها به عنوان راهنمای خود بهره بگیرید.

برچسب ها: باشگاه ، شبانه ، اینترنت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.