سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان هشدار داد:

احتمال تعطیلی واحد کلرآلکالی پتروشیمی امام خمینی / متیل جیوه سرطان زا است

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان گفت: نشت مواد سمی در خورموسی قابلیت پاکسازی ندارد.

لاهیجان زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: سه روز پیش گزارشی از پتروشیمی بندرامام حاوی نشت مواد شیمیایی به دست ما رسید زمانی که ماموران محیط زیست در محل حاضر شدند شاهد این بودند که سطح وسیعی از خورموسی آلوده به مواد شده است.

وی ادامه داد: مقادیر زیادی از ترکیب شیمیایی استایرن از یکی از تانکرهای حمل این ماده نشت کرده و وارد خورموسی شده است.

وی با اشاره به تلف شدن نزدیک به 20 هزار قطعه ماهی گفت: پس از تنظیم صورت جلسه پرونده فوق به مراجع قضایی ارسال شده و پتروشیمی علاوه بر مجازات کیفری باید بابت هر قطعه ماهی 100 هزار ریال به حساب خزانه دولت واریز کند.

لاهیجان زاده با بیان این مطلب که ادعای پتروشیمی برای ما قابل قبول نیست گفت: پتروشیمی مدعی است تانکر مورد نظر پس از بارگیری از عسلویه وارد منطقه شده و به دلیل این که بیش از اندازه بارگیری شده نزدیک به 50 کیلوگرم از ماده به داخل خورموسی سرریز شده اما طبق مشاهدات ما مواد نشتی بیش از این مقدار بوده است این در حالی است که بوی این ماده بد بو و سمی در کل منطقه متساعد شده است.

وی با بیان این مطلب که این آلودگی قابلیت پاکسازی ندارد اظهار داشت: این مواد به تدریج تجزیه می شود و با آب دریا مخلوط می شود اما تا زمانی که این اتفاق نیافتد آبزیان نیز تلف می شوند این تنها خطر مستقیم این ماده است اما به دلیل این که مدت زیادی در آب باقی می ماند و در کف خورموسی رسوب می کند وارد بدن سایر ماهی ها می شود و به نوعی خطر غیر مستقیم آن گریبان گیر انسان ها می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان ادامه داد: این اولین آلودگی پتروشیمی نیست و هر سال ما شاهد تخلیه مواد شیمیایی در خورموسی هستیم با توجه به این که بارها با آنان برخورد شده است اما باز هم هر بار با یک بهانه ای این اتفاق می افتد.

وی به فعالیت واحد کلرآلکالی هشدار داد و گفت: یکی از واحد های این پتروشیمی که تولید گاز کلر می کند و در فرآیند پتروشیمی از آن استفاده می شود در حال حاضر به روش جیوه کار می کند و این جیوه در خلال مواد وارد پسآب خروجی پتروشیمی می شود و بعد از این که به خورموسی سرازیر می شود نهایتاً به دریا راه پیدا می کند.

وی با سمی خواندن این مواد هشدار داد: به دلیل این محیط فاضلاب مملو از ترکیبات عالی است این مواد با جیوه ترکیب می شوند و در این فرایند یک ماده جدید به نام متیل جیوه به دست می آید که فوق العاده سمی است، این ماده سمی در بدن آبزیان ذخیره می شود و مسمومیت مزمن ایجاد می کند و از طریق آبزیان نیز وارد چرخه خوراک انسان می شود.

لاهیجان زاده متیل جیوه را سرطان زا اعلام کرد و افزود: این واحد در سال 87 و با حضور رئیس سازمان وقت متعهد شد این خط را با روش ژئوممبران جایگزین استفاده از جیوه کند و مقرر شد تا اوایل سال 90 به بهره برداری برسد اما تا به امروز هیچ کاری صورت نگرفته و اگر به همین روند پیش رود احتمال دارد واحد کلرآلکالی به خاطر خطرناک بودن آن تعطیل شود.



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.