سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روزنامه يو اس تودي ؛

رابطه با ايران به سود اقتصاد آمريكا است

روزنامه "يو اس تودي" در يادداشتي نزديكي ايران و امريكا را به نفع اقتصاد امريكا و رفاه مردم اين كشور دانست.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از يو اس تودي ، اين روزنامه امريكايي در يادداشتي به حضور دكتر حسن روحاني در مجمع عمومي سازمان ملل متحد و گمانه زني در مورد دست دادن او با باراك اوباما پرداخته و معتقد است بهبود روابط ايران- امريكا و در پي آن لغو تحريم نفتي ايران به سود اقتصاد امريكا و اقشار اين كشور است.

در اين يادداشت كه به قلم ديويد اندلمن سردبير مجله ورلد پاليسي نوشته شده آمده است: 
"رئيس جمهور ايران قرار است امروز در سازمان ملل متحد سخنراني كند و به نظر مي رسد قرار است مسيري را با اوباما همگام شود. به نظر مي رسد ما با فردي منطقي طرف هستيم.

تمام چشم ها به ملاقات احتمالي هر چند كوتاه اوباما و روحاني معطوف است.اين ملاقات  شروع نمادين آنچه كه مي تواند تاثير بزرگي روي دو موضوع جنگ داخلي سوريه و برنامه هسته اي ايران داشته باشد، تلقي مي گردد. اما چنين تمركز موشکافانه ای ممكن است باعث غفلت از اندازه فرصت واقعي بشود  و اين كه آيا روحاني و اوباما مي توانند يخ روابطي را كه يك نسل قبل منجمد شده ذوب كنند.

اگر درچند سال آينده ما فقط بتوانيم اختلافات ديرينه ميان اين دو کشور را حل كنيم تاثير مثبت آن روي زندگي مردم عادي امريكا به مراتب محسوس تر از مسائلي مانند جنگ داخلي در آن سوي كره زمين است.

***  ديپلماسي باك بنزين
نويسنده در ادامه به يك بعد از تاثير مثبت بهبودي روابط  واشنگتن-تهران اشاره كرده و مي نويسد،تحريم هاي جهاني عليه نفت ايران را در نظر بگيريد. اگر توافقنامه هاي شفاف در مورد سوريه و تسليحات هسته اي به ما اجازه دهد خريد نفت از ايران را از سر بگيريم ولو به صورت اندك،تاثير آن فورا در پمپ بنزين ها نمايان خواهد شد.

اواخر سال 2011 وقتی تحريم ها تشديد شد قيمت نفت خام 86دلار در هر بشكه بود.امروز قيمت هر بشكه نفت خام 107 دلار است.بازگرداندن قيمت نفت به حداقل 90 دلار در بشكه باعث مي شود قيمت بنزين در پمپ بنزين ها به سادگي به 3دلار در هر گالن كاهش يابد يعني همان قيمتي كه در اواخر سال 2010 داشتيم و تازه اين زماني است كه بحران سوريه را حل نكرده باشيم. در  صورت حل اين بحران حتي پول بيشتري در جيب امريكاييان مي ماند.اين امر مي تواند محرك اقتصادهاي سراسر جهان باشد.

يو اس تودي در ادامه مقاله به ديگر آثار روابط ايران-واشنگتن پرداخته و می نویسد:  روابط نزديك ايران و امريكا اثر ژئوپليتيكي فراتر از خاورميانه خواهد داشت. 

***  هزينه نظامي
 يو اس تودي در بخش پاياني تحليل خود معتقد است بهبود روابط ايران-امريكا باعث خواهد شد واشنگتن تعداد نيروها و ناوگان نظامي خود در خليج فارس را كم كند و به اين ترتيب ، هزينه هاي نظامي خود  را پايين آورد.

اندلمن مي نويسد حتي روابط نيمه گرم ميان ايران و امريكا به ما امكان مي دهد در اعزام و استقرار نظاميان خود در خليج فارس تجديدنظر كنيم.قطعا تعهد ما در قبال امنيت منطقه اي تغيير نخواهد كرد اما در اين مقطع زماني انزوا،كاهش بودجه نظامي و نيروهاي نظامي خسته ،ايالات متحده نيازي به آن همه هواپيما و كشتي در اين صحنه ندارد.

حتي ممكن است بهبود روابط ميان تهران واشنگتن به حل مسئله اسرائيل –فلسطين منجر شود.

يو اس تو دي در پايان مي نويسد راه طولاني و پر پيچ و خمي پيش روي ما قرار دارد اما ممكن است اولين گام ها اين هفته در نيويورك برداشته شود.

حتي يك دست دادن يادگاري بهتر از شلاق زدن به صورت سياست هاي گذشته است.يك گفتگوي مختصر حتي بهتر خواهد بود و آن وقت شايد كار واقعي  تعامل سازنده شروع شود.
برچسب ها: بین الملل ، ایران ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.