سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هيات وزيران تصويب كردند؛

جبران خسارات وارده به جنگل‌ها و منابع طبیعی در پی اجراي طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای

با موافقت دولت و در راستای جبران خسارت وارده به جنگل‌ها و عرصه و اعیانی منابع طبیعی در صورت اجرای طرح‌های عمومی، عمرانی و توسعه‌ای و نیز اکتشاف و بهره‌برداری از معادن، خسارات وارده به جنگل‌ها و منابع طبیعی جبران می‌شود.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، هیات وزیران بنا به پیشنهاد مشترک وزارت جهاد کشاورزی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد بند(ب) ماده(12) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی –مصوب 1389- آیین نامه اجرایی بند یاد شده را تصویب کرد.

بر این اساس، دستگاه‌های مجری مکلفند نقشه پروژه‌های اجرایی مصوب خود را به منظور برآورد خسارات احتمالی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار دهند. وزارت جهاد کشاورزی ظرف سه ماه پس از دریافت نقشه های یاد شده، هزینه های احیاء و بازسازی و میزان خسارت وارده را تعیین و به دستگاه مجری اعلام می کند.

محاسبه خسارت‌های وارده به عرصه‌های موضوع بند(ب) ماده(1) بر مبنای آخرین فهرست بهای واحد پایه آبخیزداری و منابع طبیعی ابلاغی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، با توجه به شاخص‌های؛ تعداد کل نهال‌ها، بوته‌ها، درختان و درختچه‌ها به صورت طبیعی و دست کاشت، مساحت پوشش‌های علفی و یا چمنزارها(متر مربع)، حجم خاک جا به جا شده به متر مکعب، هزینه کاشت، نگهداری و مراقبت معادل سن نهال، بوته‌ها، درختان و درختچه‌ها به صورت طبیعی و دست کاشت و ضریب ارزش جنگل و عرصه و اعیانی منابع طبیعی، انجام می‌شود.

همچنین وزارت جهاد کشاورزی موظف است همه ساله میزان خسارات موضوع این تصویب نامه را با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی مربوط جهت درج در لایحه بودجه سنواتی به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور پیشنهاد کند. معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ردیف متمرکزی را برای این منظور در لوایح بودجه سالانه پیش بینی و در چارچوب موافقت‌نامه با وزارت جهاد کشاورزی برای مصارف تعیین شده در ماده(13) قانون اختصاص می‌دهد.

بر اساس این مصوبه، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است اعتبارات ناشی از اخذ خسارات اجرای طرح‌های عمومی، عمرانی و توسعه‌ای در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست را صرفاً در چارچوب عملیات موضوع ماده(13) قانون و با نظر سازمان حفاظت محیط زیست در مناطق یاد شده، هزینه کند.

این مصوبه از سوی اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

بند(ب) ماده(12) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی

یادآور می‌شود، بر اساس بند(ب) ماده(12) قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی؛ دولت مکلف است در اجراء طرح‌های عمومی، عمرانی و توسعه‌ای خود و نیز اکتشاف و بهره‌برداری از معادن، خسارات وارده به جنگل‌ها و عرصه و اعیانی منابع طبیعی را در محاسبات اقتصادی و برآورد هزینه‌های امکان‌سنجی اجراء طرح منظور و پس از درج در بودجه‌های سنواتی، در قالب موافقت‌نامه‌های مبادله شده با وزارت جهادکشاورزی برای حفاظت، احیاء و بازسازی عرصه‌های اختصاص دهد.

وزارت جهادکشاورزی مکلف است هزینه‌های احیاء و بازسازی و جبران خسارات وارده را حداکثر ظرف سه ماه پس از استعلام دستگاه‌ اجرائی مربوط، تعیین و اعلام کند.

نحوه محاسبه خسارات وارده بر مبناء آئین‌نامه‌ای خواهد بود که حداکثر شش ماه پس از تصویب این قانون به پیشنهاد مشترک وزارت جهادکشاورزی، معاونت و راهبردی رئیس‌جمهور و سازمان حفاظت محیط‌زیست، تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

انتهاي پيام/
برچسب ها: منابع ، طبیعی ، هیات ، وزیران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.